Web Analytics Made Easy - Statcounter

اساتید دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل پژوهش و تحقیق براساس نیاز واحدهای صنعتی ، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی ، اساتید و دانشجویان برجسته ، سخت گیری وانضباط دانشگاهی را از دلایل موفقیت این دانشگاه برشمردند.
دانشگاه نوشیروانی بابل قریب 50 سال پیش از سوی مرحوم سید حسین فلاح نوشیروانی تاسیس شده و همچنان بخش عمده از درآمد آن وقفی و از سوی خیران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دستاوردهای مهم دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بر اساس نظام رتبه بندی جهانی Times Higher Education سال 2017 شامل کسب رتبه نخست از میان دانشگاههای کشورو نیز کسب رتبه 350-301 در میان دانشگاههای دنیا می باشد.
ساخت دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل از سال 1348 آغاز شد و امروز با داشتن حدود 400 عضو هیات علمی و کارمند و بیش از 6هزار دانشجو مشغول به تحصیل در 6دانشکده مهندسی عمران، مکانیک، صنایع و مواد، شیمی، برق و کامپیوتر و علوم پایه است .
این دانشگاه در سال 1352 بر اساس وقف و کمک‌های مردمی نه با پول دولت، به عنوان دانشکده فنی دانشگاه مازندران شروع به جذب دانشجو کرده است و به همین دلیل از سرمایه اجتماعی بالا و حساسیت عمومی برخوردار است.
پروفسور قاسم نجف پور عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز در این زمینه گفت: باغبان خوب محصولات مناسبی را تولید خواهد کرد و براین اساس اساتید تراز اول نقش مهمی در پرورش استعدادهای دانشجویان، ترغیب به پژوهش و تحقیقات و ابداعات و اختراعات خواهند داشت.
به گفته وی نظم پذیری و قانونمندی نقش مهمی در توسعه یک دانشگاه خواهد داشت و برای پژوهش و تحقیق نیازمند دانشجویان با انگیزه و تجهیزات آزمایشگاهی است.
وی با اشاره به اینکه نیت خیرخواهانه و وقف نیز موتور محرکه توسعه علمی به شمار می آید؛ افزود: بنابراین باید به این نتیجه دست یابیم که پیشرفت و موفقیت های دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال های اخیر بخاطر همدلی وهمراهی اساتید دانشگاه، دانشجویان و حتی کارمندان ، نیت خیرخواهانه خیر بزرگ نوشیروانی، تجهیزات آزمایشگاهی، قانونمندی و نظم می باشد که توانسته دانشگاه را در رده های برتر دانشگاههای جهان و کشور قرار دهد.
نجف پور همچنین برنامه ریزی های آموزشی برای تحصیل را از موارد مهم توسعه کشور برشمرد و افزود: تحصیل براساس نیاز روز جامعه و پژوهش ها در این زمینه می تواند در ارتقاء علمی و اجتماعی جامعه نقش آفرین باشد.
پروفسورمفید گرجی دانشمند برتر یک درصد جهان از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال 2017 نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مغز و نیروی انسانی یکی از عوامل اصلی موفقیت این دانشگاه در زمینه های علمی و پژوهشی محسوب می شود.
دکتری مهندسی مکانیک از دانشگاه ولز انگلستان با بیان اینکه امروزه یکی از دلایل موفقیت دانشگاه نوشیروانی تحقیق و پژوهش در زمینه انرژی های نو می باشد؛ افزود: جهان به سمتی پیش می رود که باید بسیاری از چالش ها و مشکلات جامعه اعم از پزشکی ، صنعتی و غیر آن رفع شود لذا بسیاری از اساتید و دانشجویان این دانشگاه در این زمینه گام برداشته اند که خروجی های خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه از حضور دانشمندان اروپایی و دیگر کشورهای جهان برای تحقیقات بهره گرفته ایم، اظهارداشت: در حال حاضر بنده با همکاری دانشجویان در حال تحقیق در زمینه بیومکانیک (مکانیک پزشکی)، انرژی های نو و DRAG DELIVERY (دارورسانی به اعضای بدن) می باشیم که در زمینه دارورسانی می خواهیم به این نتیجه دست یابیم که چطور می توان با تزریق دارو به عضو بیمار بدن به درمان کمک کنیم .
وی با بیان اینکه کاربردی کردن طرح ها و پژوهش ها همراه با داشتن تجهیزات آزمایشگاهی از دیگر علل رمزو راز موفقیت این دانشگاه و درخشش در سطح بین المللی است؛ گفت: بسیاری از محققین جهان از مقالات اساتید این دانشگاه استناد می کنند و این خود زمینه رشد و ارتقاء و نیزگرایش اساتید را به سمت ارائه مقالات علمی و در نتیجه توجه به نیازهای محوری جامعه را چند برابر کرده است.
همچنین رییس دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس رتبه بندی اخیری که توسط نظام رتبه بندی جهانی THE) Time Higher Education)در تابستان 96 اعلام شد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل از میان 1102 دانشگاهی که در رتبه بندی جای گرفته اند حائز رتبه 350-301 گردید.
دکتر مصطفی رحیم نژاد افزود: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در این رتبه بندی از میان 18 دانشگاه ایرانی حاضر موفق به کسب رتبه اول شد و دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیر طوسی، صنعتی شریف، تبریز، تهران و علوم پزشکی تهران با کسب رتبه 800-601 در جایگاه و رتبه های بعدی قرار گرفتند.
نظام رتبه بندی THEدر سال 2004 به منظور تدوین لیست بهترین دانشگاههای دنیا با استفاده از معیارهای اصیل و قابل حصول تاسیس شد که در این سیستم رتبه بندی 13 شاخص در پنج گروه اصلی برای ارزیابی جامع دانشگاهها و موسسات آموزش عالی توسعه داده شده است .
به گفته رحیم نژاد این شاخص ها در پنج گروه کلی اعم از محیط آموزشی - ابعاد ، درآمد و اعتبار پژوهش - نفوذ علمی از طریق برآورد تعداد ارجاعات - درآمدهای صنعتی، انتقال علم به صنعت و همچنین چشم انداز بین المللی، اعضای هیات علمی، دانشجویان و نوع تحقیقات دسته بندی شده اند.
طبق آخرین اعلام مؤسسه Clarivate Analytics که در 16 نوامبر 2017 منتشر شد، لیست اسامی محققین با 1% مقالات برتر دنیا در 21 حوزه اعلام شد و براین اساس سه تن از اساتید دانشگاه صنعتی بابل به عنوان 1% محققین موثردنیا از دیدگاه ارجاع مقالات معرفی شدند.
رحیم نژاد عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل همچنین یکی از راز و رمز های موفقیت این دانشگاه را نیازمحور بودن معرفی کرد و گفت: اساتید دانشگاه در زمینه های نو همچون انرژی های نو، نانو تکنولوژی، پیل سوختی، بایومتریال، مواد بیولوژیکی و دیگر موارد فعالیت می کنند که در دنیا کاربرد دارد.
رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ساخت تک سل الکترولایزر غشای پلیمری جهت تولید هیدروژن و اکسیژن برای نخستین بار در داخل کشور توسط گروه پژوهشی پیل سوختی دانشگاه، ساخت سیستم کامل پیل سوختی متانولی با توان اسمی 500 وات و توان کل 1050 وات برای اولین بار در کشور و ساخت ربات پرنده عمود پرواز کواد‌روتور در دانشگاه را از دستاوردهای مهم این دانشگاه برشمرد.
دکتر جواد واثقی امیری همچنین کسب مقام اول تیم اورنج دانشگاه در دومین دوره مسابقات شناورهای هوشمند، کسب رتبه اول تیم توسن دانشگاه در اولین دوره مسابقات کشوری خودروهای پیل سوختی ، ساخت و طراحی سامانه هوشمند کنترل سوخت موتورخانه توسط واحد فناور دانشگاه ، کسب رتبه برتر تیم چکاب دانشگاه در مسابقات ملی زیردریایی‌های کنترل از راه دور ، ساخت کوچکترین میکروفن جهان توسط عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ، راه اندازی خط تولید صنعتی غشاهای نانو فیلتراسیون برای نخستین بار در خاورمیانه، ساخت پهباد فرید توسط دانشجویان دانشگاه، قرار گرفتن دانشگاه در فهرست یک درصد برتر دانشگاه‌های تاثیرگذار جهانی از نظر تعداد استنادات در ده سال اخیر بر اساس پایگاه طلایه‌داران تامسون رویترز را از دیگر دستاوردهای این دانشگاه خواند.
به گفته کادر دانشگاه نوشیروانی بابل امروزه این دانشگاه خیرساز جزو محدود دانشگاههای خیرساز در جهان محسوب می شود که توانسته با حمایت های مردمی سرپا باشد و هنوز بخش عمده ازهزینه های این دانشگاه از درامدهای وقفی است .
سید حسین فلاح معروف به نوشیروانی بنیانگذار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بازرگان و نیکوکار ایرانی که در سال 1350 دار فانی را وداع کرد. بنا به قولی چهار پنجم از ثروت خود را در جهت امور خیریه و ارتقاء سطح بهداشت، رفاه، آموزش و امور مذهبی مردم هزینه کرده است که از آن جمله می توان به ساخت و احداث مدرسه ، هنرستان ، انیسیتو ، دانشـکده ، درمانـگاه ، زایشـگاه ، بانک خون ، پرورشـگاه ایتـام ، بیمارستـان ، مسجـد ، پل و غیره اشاره کرد.
خبرنگاران: فریبرز سیفی- زینب حبیب پور گودرزی **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
7343-7328/1899

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۶۲۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست‌جمهوری از آن رونمایی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در راستای تحقق اهداف نهضت نرم‌افزاری و توسعه صنایع کشور، گامی مهم در پژوهشکده سامانه‌های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برداشته شد.

در این پژوهشکده، با همکاری اعضای هیات علمی و جمعی از محققان ایرانی، موتوری 6 سیلندر خورجینی با ظرفیت 4000 سی‌سی بنزینی طراحی و ساخته شد.

این دستاورد ارزشمند که حاصل 4 سال تلاش و پشتکار دانشمندان ایرانی است، به خودی خود گامی بزرگ در راستای استقلال علمی و صنعتی کشور محسوب می‌شود. موتورهای 6 سیلندر خورجینی که کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، صنایع نظامی و تفریحی دارند، پیش از این در داخل کشور تولید نمی‌شدند و نیاز به آنها از طریق واردات تامین می‌شد.

رونمایی از این موتور در حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نشان‌دهنده اهمیت این دستاورد و عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به خودکفایی در حوزه‌های  فناوری پیشرفته است.

احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/ رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در این مراسم گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی، انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند. این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند و از این رو، دستیابی به دانش فنی ساخت این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی برای کشور محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف با همکاری اعضای هیات علمی و جمعی از محققان ایرانی، پس از 4 سال تحقیق و توسعه عمیق، به دانش فنی ساخت موتورهای 6 سیلندر خورجینی 4 لیتری دنیا دست یافت.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به رونمایی از نمونه مهندسی معکوس شده این موتور با استانداردهای بالا، تأکید کرد: این دستاورد نشان‌دهنده اثبات فناوری‌های موتور خورجینی 6 سیلندر حجم بالا است. دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش‌بنیان به دست آمده و امیدواریم شاهد توسعه این جریان علمی قوی در کشور و تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در آینده باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در پایان سخنان خود، فناوری‌های موتور را از فناوری‌های اصلی و کلیدی در هر سامانه‌ای دانست و گفت: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است، چرا که این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه‌ها نیز است.

وی همچنین از حمایت‌های معاونت علمی از این طرح خبر داد و گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت‌ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفتیم. یکی از خوشحالی‌های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت‌های بزرگ دنیا فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند و دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند