Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@12:58:24 GMT

مرگ مبهم پریسا ژیمناست قهرمان + عکس

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۶۹۸۸۰

مرگ مبهم پریسا ژیمناست قهرمان + عکس

به گزارش سرویس حوادث جام نیـوز، متخصص بیهوشی پریسا گفت: علت دقیق مرگ دختر ٢٢ساله مشخص نیست اما به احتمال زیاد تداخل دارویی باعث افت فشار و ضربان نبض او شده است. ندا خدری: ٧٠روز از جراحی پریسا می‌گذرد، پرونده او در پزشکی قانونی در حال بررسی است و هنوز به ما خبری نداده‌اند.

 

مربی بود و قهرمان؛ ٢٢‌سال داشت که برای یک عمل زیبایی تن به جراحی داد؛ یک جراحی مرگبار.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پریسا خدری، ژیمناستیک‌کار قهرمان کشورمان ٩ روز پیش در بیمارستان امیرالمومنین اراک به خواب ابدی رفت. درست شب یلدا بود که چشم‌هایش را بست و نفسش به شماره افتاد و دیگر هرگز بیدار نشد. این دختر جوان که در لیست جراحی زیبایی قرار داشت، ٢٦ مهر ماه به اتاق عمل رفت. نخستین بیماری بود که در صف جراحی آن روز قرار داشت؛ رفت با یک لبخند. هیچ‌کس باور نمی‌کرد او بازنگردد؛ اما پشت در اتاق خانواده‌اش انتظار می‌کشیدند؛ انتظاری بی‌پایان. ساعت‌ها طولانی شده بود. مشخص نبود داخل اتاق عمل چه می‌گذرد اما یک اتفاق همه محاسبات پزشکان را به هم ریخته بود. پریسا دچار ایست قلبی شد، احیا شد و دوباره جراحی ادامه پیدا کرد. پریسا را به ریکاوری بردند تا به هوش بیاید اما دیگر به هوش نیامد.
بعد از جراحی ٦١ روز زندگی کرد اما نباتی. هوشیاری‌اش در حدود ٧ تا٨ بود. چشمانش را باز می‌کرد و تپش قلبش کم و زیاد می‌شد. انگار صدا‌ها را متوجه می‌شد اما در این مدت وضعیتش تغییر نکرد تا این‌که از ٩روز پیش برای خانواده خدری یلدایی متفاوت بود؛ یلدای طولانی با غم از دست‌دادن پریسا. دختر جوان در آخرین روز پاییز در بیمارستان اراک جان باخت. از آن روز تلخ و شوم تنها اشک و خاطرات دردناک برای مادر، پدر و سه خواهر پریسا به جا مانده است.


٦١ روز تلخ
پدر پریسا جزییات مرگ دخترش را تشریح کرد و گفت: دختر ٢٢ساله‌ام قهرمان ژیمناستیک بود؛ هم قهرمان هم مربی. پریسا مشکل پولیپ‌ بینی هم داشت. چند ‌سال پیش موقع ورزش‌کردن بینی‌اش دچار مشکل شده بود، نمی‌توانست به ‌خوبی نفس بکشد و به همین خاطر تن به جراحی داد. ٢٦مهرماه از اراک به تهران آمدیم؛ قرار شد در مرکز جراحی شفا تحت عمل زیبایی قرار گیرد. نخستین نفری بود که به اتاق عمل رفت. ما پشت در اتاق ایستاده بودیم و منتظر اما انتظار طولانی شد. وقتی پریسا را به اتاق ریکاوری بردند، متوجه شدیم به هوش نمی‌آید و در زمان انجام عمل زیبایی دچار ایست قلبی شده است. دوباره احیا شده بود اما دیگر به هوش نیامد. سه ساعتی گذشت تا این‌که مسئولان بیمارستان گفتند باید پریسا را با آمبولانس به بیمارستان ابن‌سینا که بیمارستان طرف قرارداد کلینیک است، ببریم. محمود خدری، پدر این دختر جوان، در ادامه گفت: «در بستری شد. از همان زمان دیگر علایم حیاتی‌اش ضعیف بود. چشم‌هایش باز و بسته می‌شد ضربان قلبش کم و زیاد می‌شد اما هیچ حس دیگری نداشت. ٦١ روز به همین منوال گذشت تا این‌که مسئولان بیمارستان گفتند دیگر نمی‌توانند هزینه‌های پریسا را بدهند، اگر می‌خواهید خودتان این هزینه‌ها را بپردازید؛ اما توانایی مالی نداشتم به همین خاطر مجبور شدم او را به اراک بیاورم، به بیمارستان امیرالمومنین. تازه در بیمارستان اراک بستری شده بود که شب چله به ما خبر دادند پریسا جان باخت.»

 


منتظر جواب پزشکی قانونی هستیم
«پریسا پیش از این جراحی مرگبار در امتحان داوری ژیمناستیک هم شرکت کرده بود جواب آزمونش وقتی روی تخت بیمارستان بستری بود، آمد. او داور هم بود که از دنیا رفت. پریسا ٢٢ساله که مربی ژیمناستیک، باله هی‌پاپ، ریتمیک و ایروبیک ژیمناستیک بود از پیش‌دبستانی رشته ژیمناستیک را شروع کرد. او از همان سال‌های نخست مدال‌های استانی و کشوری را از آن خود کرد.» ندا خدری، خواهر پریسا با آهی از ته دل اینها را می‌گوید. این نخستین‌بار نیست که ندا این چنین دلش می‌سوزد؛ حالا ٩روز است که مطمئن شده خواهر ته‌تغاری‌اش بر نمی‌گردد. دیگر صدای خنده‌های او را نمی‌شنود. حرف که می‌زند، صدایش می‌لرزد. او می‌گوید: «از روزی که پریسا رفته ما پا به خانه‌مان نگذاشتیم. مادرم نمی‌تواند لحظه به لحظه خاطرات پریسا را فراموش کند. در جای جای خانه‌مان یاد پریسا موج می‌زند. او دختر سرزنده‌ای بود و ورزش زندگی او بود. با ورزش و ژیمناستیک بزرگ شده بود. پریسا از ‌سال ٨٠ رشته ژیمناستیک را شروع کرد؛ زمانی که مدارس از دانش‌آموزان تست گرفتند. پریسا از نظر انعطاف بدنی عالی بود به همین خاطر در استان انتخاب و جزو تیم شد. ٦ ماه از شروع ورزش‌اش می‌گذشت که در رده سنی خود نفر اول شد و در جمع چهار وسیله (موازنه، خرک، پارارل، و حرکات زمینی) قهرمان قهرمانان استان مرکزی بود و در حرکات زمینی و موازنه هم به صورت جداگانه نفر اول بود.»

 


ندا در رابطه با این‌که خواهرش چطور پزشک معالجش را پیدا کرده است، می‌گوید: «تو اینستاگرام تبلیغات زیادی در رابطه با جراحی‌های بینی می‌شود. پزشکان زیادی کارهای خود را تبلیغ می‌کنند و هر کدام سبک و سیاق خود را دارند. یکی تبحرش در جراحی بینی گوشتی است، دیگری بینی استخوانی و یکی متخصص حلق و بینی است که برای بیمار مشکلات تنفسی به وجود نیاید. هر کدام فیلم‌های زمان جراحی خود و بیماران قبل از عمل و بعد از عمل را نشان می‌دهند. پریسا هم در اینستاگرام پزشک معالجش را پیدا کرد، وقت گرفت و ویزیت شد و بعد از مراجعه و انجام آزمایشات قرار عمل گذاشته شد.»
حالا ٧٠ روز از جراحی پریسا می‌گذرد، پرونده او در پزشکی قانونی در حال بررسی است. ندا در این رابطه می‌گوید: «وقتی پریسا در icu بستری شد، شکایت کردیم. کمیسیون پزشکی مدارک پریسا را گرفت، بالای سر پریسا هم آمدند، وضع پریسا را بررسی کردند و برای تشکیل پرونده رأی دادند. پرونده به پزشکی قانونی رفت اما از آن روز هنوز هیچ خبری نشده است. گفتند تماس می‌گیرند. اول دی‌ماه هم که از بیمارستان خبر دادند پریسا دیگر نفس نمی‌کشد، مسئولان بیمارستان او را به ما تحویل ندادند و گفتند که باید کالبدشکافی بشود. باید مشخص شود علت مرگ او چه بوده؛ ایست قلبی یا عفونت.»


روایت متخصص بیهوشی پریسا
هر دارویی عوارض خاص خودش را دارد، تداخل دارویی هم باعث تشدید و یا ایجاد مشکلات جدیدی می‌شود. از سوی دیگر رفتار و واکنش بدن هر انسانی به این تداخلات دارویی متفاوت است. متغیر‌ها زیاد است و نمی‌توان به‌طور قطع اظهارنظر کرد، اما به احتمال زیاد تداخل داروی بیهوشی با «اپی نفرین» فشار خون را کاهش داده و ضربان قلب Heart را پایین آورده است. با وجود این همه اقدامات برای پریسا انجام شد؛ دارو‌های لازم و اقدامات احیا، ماساژ قلبی تا او برگردد، پریسا برگشت اما با تأخیر. در واقع بدن این دختر دیر به این اقدامات واکنش نشان داد و همین مسأله باعث مشکلات مغزی و درنهایت مرگ او شد. این خلاصه همه آن چیزی است که «بهزاد ثابتی» متخصص بیهوشی درباره علت مرگ پریسا خدری می‌گوید. این پزشک که مسئولیت بیهوشی پریسا را بر عهده داشته، درباره داروهای استفاده‌شده برای بیهوشی پریسا می‌گوید: «در جراحی‌ها از داروهای مختلفی برای بیهوشی استفاده می‌شود. استفاده از داروهای دیگری برای شل‌کردن عضلات و موارد دیگر با توجه به نوع جراحی هم برای بیمار تجویز می‌شود؛ اما درخصوص جراحی بینی معمولا دو داروی مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه‌بر این برخی از جراحان هم برای کاهش خونریزی یا مسائل دیگر به تناسب از داروهایی استفاده می‌کنند.»

 

 


آن روز هم مثل همیشه پریسا بیهوش شد و جراح هم مقداری داروی «اپی نفرین» تزریق کرد. همان روز برای بیهوشی ٥ نفر دیگر هم از همان داروی بیهوشی استفاده شد، اما تنها پریسا دچار مشکل شد. به‌ گفته این متخصص بیهوشی هنوز هم علت این حادثه به‌درستی مشخص نیست اما به احتمال زیاد تداخل داروی بیهوشی و اپی‌ نفرین باعث شد تا ضربان قلب پریسا پایین بیاید: «تکنیسین بیهوشی در حین جراحی در اتاق حضور داشته و با مانیتورینگ شرایط بیمار را کنترل می‌کند. او به محض مشاهده کاهش ضربان قلب با من تماس گرفت و من بالای سر پریسا حاضر شدم. دقیق یادم نیست اما فکر می‌کنم ضربان او ٣٨ بود. همزمان فشار خون او هم بشدت افت کرده بود. این مورد نادری بود، به‌ طور معمول اگر بیماری حین جراحی دچار افت فشار شود، ضربان قلب برای جبران افت فشار بیشتر می‌شود، اما پریسا هم فشارش پایین آمده بود و هم نبض ضعیفی داشت. ما بلافاصله داروهای لازم را برای بازگشت ضربان قلب و افزایش فشار تزریق کردیم. در این شرایط جراحی قطع می‌شود و تلاش برای بازگشت بیمار است. پس از تزریق دارو‌ها، ماساژ قلبی شروع شد و بعد از حدود ٣٠ ثانیه همه چیز به شرایط عادی بازگشت. وضع پریسا نرمال و با ثبات شد و جراح کارش را ادامه داد.»

 

بهزاد ثابتی اضافه می‌کند: «در آن شرایط نمی‌توان تشخیص داد که به دلیل افت فشار و نرسیدن خون به مغز فرد دچار عارضه مغزی شده باشد. افت فشار یا کاهش ضربان قلب در بسیاری از جراحی‌ها اتفاق می‌افتد و اقدامات لازم برای آنها انجام می‌شود. اصلا اتفاق عجیب و نامعمولی نیست. من خودم شاید بیش از ٥٠٠ مورد بیهوشی برای جراحی زیبایی داشته‌ام و در مواردی بیمار دچار افت فشار خون شده است که با تزریق دارو شرایط برای ادامه جراحی مهیا شد و مشکلی هم برای آنها به وجود نیامد. اما پریسا مورد خاصی بود، ضربان قلب و فشار هر دو با هم افت کردند، از سوی دیگر بدنش هم دیر جواب داد، شاید این تأخیر در واکنش به داروها به علت ورزشکاربودن او باشد. فیزیولوژی ورزشکاران با آدم‌های عادی متفاوت است، حجم ریه و اندازه قلب متفاوت است، ضربان قلب ورزشکاران هم با انسان‌های معمولی تفاوت دارد، البته همه اینها حدس و گمان است. همان‌طور که متغیرها در علم طب و جراحی به قدری زیاد است که نمی‌توان به ‌طور قطعی در این‌گونه حوادث اظهارنظر کرد.»

ایران

110

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۶۹۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط مبهم پرسپولیس برای سفر به اراک؛ برزخ عجیب اوسمار!

بعد از 3 بازی پیاپی استفاده از ترکیب ثابت، اوسمار ویرا راه چاره‌ای جز تغییر در ترکیب تیمش برابر آلومینیوم اراک در جام حذفی ندارد.

به گزارش فوتبال 360، پرسپولیس روزهای خوبی را با هدایت اوسمار ویرا پشت سر می‌گذارد و با وجود آنکه سرمربی برزیلی کارش را با شکست در فوتبال ایران آغاز کرد اما شرایط بعد از باخت مقابل آلومینیوم در اراک تغییر کرده است؛ به‌طوری‌که این شکست که بیست‌وششم بهمن‌ماه 1402 رقم خورد، اولین و آخرین باخت کارنامه ویرا در قامت سرمربی پرسپولیس بوده و تاکنون سرخ‌پوشان با هدایت ویرا دیگر مغلوب نشده‌اند و توانسته‌اند عملکرد درخشانی را از خود به جای بگذارند.

اوسمار ویرا در طول 9 بازی اخیری که در کسوت سرمربی پرسپولیس کارش را پیش برده، توانسته 8 برد به‌دست آورد و تنها یک تساوی مقابل استقلال در داربی پایتخت در کارنامه ویرا دیده می‌شود. اتفاق مثبت برای پرسپولیسی‌ها، رسیدن به ویرا به ترکیب موردعلاقه‌اش بوده است؛ به‌طوری‌که سرمربی برزیلی در 3 بازی اخیر به امیررضا رفیعی، گیورگی گولسیانی، محمدحسین کنعانی‌زادگان، دانیال اسماعیلی‌فر، عبدالکریم حسن، مسعود ریگی، سروش رفیعی، مهدی ترابی، اوستون اورونوف، امید عالیشاه و عیسی آل‌کثیر در ترکیب اولیه تیمش اعتماد کرده است.
ویرا روی عالیشاه ریسک نمی‌کند!

سرخ‌پوشان پایتخت در دیدار بعدی خود باید در اراک مقابل آلومینیوم قرار گیرند و این مسابقه در جریان رقابت‌های مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی برگزار خواهد شد و پرسپولیسی‌ها امیدوارند بتوانند انتقام شکست در لیگ برتر را مقابل حریف اراکی بگیرند. اولین غایب پرسپولیس برای این مسابقه که روز جمعه هفتم اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد، امید عالیشاه است.

ستاره باتجربه پرسپولیس که در دیدار اخیر مقابل صنعت‌نفت آبادان آسیب دید، نمی‌تواند برابر آلومینیوم اراک به میدان برود و با توجه به در پیش بودن دوئل حساس مقابل سپاهان، کادرفنی پرسپولیس علاقه‌ای ندارند روی ستاره باتجربه تیم‌شان ریسک کنند.

عالیشاه که در بازی قبلی پرسپولیس، گل اول سرخ‌پوشان پایتخت را مقابل صنعت‌نفت آبادان ساخت و سپس به دلیل مصدومیت از ترکیب پرسپولیس خارج شد، در حالی نمی‌تواند برابر آلومینیوم اراک به میدان برود که جدی‌ترین گزینه جانشینی او در ترکیب سرخ‌پوشان پایتخت، وحید امیری است. البته که چهره‌هایی مانند مهدی ترابی و اوستون اورونوف هم می‌توانند در نقش مهاجم سایه در ترکیب پرسپولیس به میدان بروند و علیرضا بابایی هم دیگر گزینه مطرح شده برای حضور در ترکیب سرخ‌پوشان است. آنچه مشخص است اینکه برخلاف 3 بازی قبلی، ویرا نمی‌تواند از ترکیب موردعلاقه‌اش استفاده کند و باید در ترکیب برنده تغییر ایجاد کند.

وضعیت مبهم بیرانوند برای دوئل انتقامی

علیرضا بیرانوند توانست روز گذشته گچ دست خود را باز کند و حالا او از امروز (دوشنبه) رسماً به تمرینات پرسپولیس اضافه شده است. بیرانوند که در روزهای اخیر، دستی گچ گرفته سعی می‌کرد تمرینات سبک خود را انجام بدهد، هنوز با فرم ایده‌آل فاصله دارد و همین مسئله باعث شده تا با توجه به آمادگی بالای امیررضا رفیعی و عملکرد درخشان او در خط دروازه پرسپولیس، احتمالاً در سفر به اراک، ویرا در خط دروازه بازهم به دروازه‌بان جوان تیمش اعتماد می‌کند و بعید نیست برای گذراندن اختصاصی، بیرانوند در تهران بماند تا برای دوئل حساس مقابل سپاهان آماده شود.

هنانوف در اراک برای نبرد با سپاهان آماده می‌شود؟

دانیال اسماعیلی‌فر با توجه به حکم صادره از سوی کمیته انضباطی، منعی برای حضور در ترکیب پرسپولیس برابر آلومینیوم اراک در جام حذفی ندارد اما شرایط او برای در لیگ برتر متفاوت است و اسماعیلی‌فر نمی‌تواند در دیدار بعدی سرخ‌پوشان مقابل سپاهان اصفهان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر به میدان برود.

با توجه به این شرایط، احتمال دارد که در دیدار مقابل آلومینیوم اراک، ویرا به سراغ آزمودن گزینه‌های جانشینی اسماعیلی‌فر برود؛ آن‎‌هم در حالی‌که وحدت هنانوف به تازگی از کمند مصدومیت رها شده و در شرایط مسابقه قرار ندارد. ضمن آنکه فرشاد فرجی و ابوالفضل بابایی هم دیگر گزینه‌های حضور در سمت راست خط دفاعی پرسپولیس هستند و باید دید آیا با توجه به در پیش بودن دوئل با سپاهان، ویرا ریسک می‌کند و مقابل آلومینیوم هم گزینه‌های موردنظرش برای جانشینی اسماعیلی‌فر را می‌آزماید یا این مسابقه مدافع باتجربه در ترکیب اولیه سرخ‌پوشان برابر آلومینیوم به میدان می‌رود.

tags # پرسپولیس سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آینده مبهم در لندن | سردرگمی در چلسی!
  • ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟
  • شرایط مبهم پرسپولیس برای سفر به اراک؛ برزخ عجیب اوسمار!
  • «خرده جنایت‌های زن و شوهری» روی صحنه عمارت نوفل لوشاتو
  • احضار پریسا صالحی برای اجرای حکم حبس
  • الفتی، سومین ژیمناست تاریخ ایران در المپیک
  • موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی
  • واکنش IOC به حضور ژیمناست‌ ایرانی در المپیک پاریس
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • واکنش کمیته بین المللی المپیک به حضور ژیمناست‌ ایرانی در المپیک پاریس + عکس