Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: شورای نقد کتب و متون علوم انسانی باید به سوی تاسیس مفاهیم، جهان ‌بینی و یک فلسفه نقد خاص حرکت کند؛ این موضوع نیز صرفاً با تدوین یک آئین ‌نامه انجام نمی‌شود، بلکه نیازمند جهان‌ بینی و صاحبنظرانی است که در جلسات و برنامه‌ ها شرکت کنند.

دکتر حامد صدقی، عضو گروه زبان و ادبیات عرب شورای نقد و بررسی کتب و متون علوم انسانی در گفت ‌و گو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان درباره نقاط مثبت و ضعف شورا طی 22 سال فعالیت خود، اظهار کرد: تاسیس این شورا به زمانی باز می ‌گردد که اسلامی شدن دانشگاه در دستور کار بود و بررسی متون‌ درسی که شاید با موازین اخلاقی، اسلامی یا علمی همخوانی نداشت، مورد توجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: اکنون ما باید نقد سازنده داشته باشیم یعنی نقاط ضعف و نقاط قوت را در نظر بگیریم. هدف نقدها این است که راه حلی برای دیگران بدهیم که وقتی تالیف یا تدریس می ‌کنند همه این موارد را در نظر داشته باشند. به نظرم هنوز این مسئله جا نیفتاده و در مسیر اصلی خودش قرار نگرفته است.

 

عضو گروه زبان و ادبیات عرب شورای نقد و بررسی کتب و متون علوم انسانی افزود:  بیست سال است که نقد می ‌کنیم اما چه جهان بینی و دیدگاهی درباره نقد داریم؟ آیا باید نقد را بر اساس همان مکاتبی که در دنیا وجود دارد انجام دهیم یا اینکه ما خودمان هم دارای یک جهان‌ بینی و دیدگاهی هستیم که براساس آن باید کتاب ‌ها را نقد و تحلیل کنیم؟ بررسی این مسائل هنوز زمان لازم دارد.

 

این پژوهشگر در پاسخ به این پرسش که چقدر سعی کرده ‌اید از شبکه نخبگان علوم انسانی در سطح کشور استفاده کنید؟، گفت: تا زمانی که من مسئول گروه زبان و ادبیات عرب بودم، سعی کردم از بهترین افرادی که در زبان و ادبیات عربی تخصص دارند استفاده می کنم تا اینکه بتوانند آن متون را خوب درک کنند و براساس آن نقد ارائه دهند. سعی کردیم که حداکثر استفاده انجام شود.

 

صدقی درباره اینکه شورای نقد کتب و متون علوم انسانی باید به سوی تاسیس مفاهیم، جهان ‌بینی و یک فلسفه نقد خاص حرکت کند، خاطرنشان کرد: این موضوع نیز صرفاً با تدوین یک آئین ‌نامه انجام نمی‌شود، بلکه نیازمند جهان‌ بینی است و استادان و صاحبنظرانی که در جلسات و برنامه‌ ها شرکت می‌ کنند باید به فکر تاسیس این جهان ‌بینی باشند.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۱۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باخت

به گزارش قدس آنلاین زکریا اشکپور مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: ساعت ۱۱ امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت، خبر گازگرفتگی حادثه به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران اعلام و درخواست بالگرد توسط درمانگاه محمدآباد داده شد که بلافاصله بالگرد اورژانس به پرواز در آمد.

در این حادثه دکتر سید احمد نصرالهی جراح دندانپزشک و پرسنل بیمارستان امام ساری به همراه فرزندش سیداسماعیل نصرالهی نخبه و رتبه برتر کنکور سال گذشته رشته علوم انسانی بر اثر نشت گاز در ویلای شخصی خود در روستای پاجی و میانای ساری دار فانی را وداع گفتند.

این مسئول تصریح کرد: همسر دکتر نصرالهی نیز به دلیل مسمومیت با مونوکسید کربن دچار افت سطح هوشیاری شده بود، ولی با انجام لوله‌گذاری در نای نیاز به انتقال به مرکز درمانی داشت که به شهرستان ساری و بیمارستان امام خمینی (ره) منتقل شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باخت
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • بیداری انسانی در جهان در حال گسترش است
  • بررسی عملکرد شعب محاکم عمومی و انقلاب استان کرمانشاه
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • بررسی آخرین وضعیت روابط دوجانبه توسط وزرای خارجه ایران و استونی
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!