Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژه‌ای) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ با اشاره به انقباضات بودجه و پیش‌بینی محرومیت‌های بیشتر برای مردم گفت: طیف وسیعی از شاغلان از حقوق قانونی خود محروم مانده‌اند.

وی با بیان این که گستردگی این طیف از واحدهای ریز و درشت پایتخت تا کارگاه‌های قالی‌بافی در روستاها را در برمی‌گیرد؛ افزود: خارج کردن از شمول قانون کار، رواج قراردادهای پیمانکاری و بی‌حقوق کردن کارگران موقت، ترفندهایی است که به سود دلالان و پول‌پرستان، مردم را به حاشیه رانده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تاکید کرد: آنها که ادعا می‌کنند ژن برتر دارند، درک صحیحی از مردم و مطالباتشان ندارند و در عمل بیرون گود نشسته‌اند و از مردم می‌خواهند بدون هر نوع پشتوانه، از شرایط نامطلوب اقتصادی راضی باشند و دقیقا انقباضات و صرفه‌جویی‌های بودجه‌ای هم متوجه همین مردم است نه بالادستی‌ها و نهادهای خاص.

آقاجری تصریح کرد: نظام سرمایه‌داری دلالی و سیاست‌های تعدیل ساختاری، خود را ملزم به پاسخگویی به مردم نمی‌دانند؛ حتی کارمندان دولت نیز از بی‌قانونی‌ها در امان نمانده‌اند که نمونه‌اش استخدام‌های جدید در آموزش و پرورش است؛ معلمان حق‌التدریس و ساعتی که از حداقل‌های حمایتی محرومند.

این فعال کارگری افزود: خصوصی سازی در این مناسبات جایگاه ویژه‌ای دارد؛  منابع، معادن، صنایع بزرگ و مادرِ کشور را بین عده‌ای خاص تقسیم کرده‌اند؛ آن هم با وام‌های میلیاردی برای خرید این صنایع و منابع؛ وام هایی که هرگز اقساط آن پرداخت نشده و نخواهد شد  و اشتغال زایی اش هم فراهم نمودن شرایط کسب و کار دلالی برای همین خواص است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۲۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است


به گزارش صدای ایران از انتخاب،آسوشیتدپرس در گزارشی تفصیلی به بررسی تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فعالیت‌های قالی‌بافان سنتی در ایران پرداخته است که با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

به نوشته این خبرگزاری، بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران، با فرش‌های ابریشمی نفیس خود در جهان شناخته می‌شود، اما به دنبال فروپاشی توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی، و افزایش تنش‌های گسترده با غرب، بافندگان این قالی‌ها برای فروش محصولات خود دچار مشکل هستند.

بر اساس آمار گمرک دولتی ایران، صادرات فرش این کشور که دو دهه قبل بیش از دو میلیارد دلار بود، در سال گذشته خورشیدی به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به شرایط ایران، گردشگران خارجی کمتری به این کشور سفر می‌کنند، و از طرفی، به دلیل مشکلات انجام معاملات بین‌المللی، فرش‌های ایرانی به فروش نمی‌رسند.

به گفته علی فائز، صاحب یک مغازه فرش‌فروشی در بازار کاشان، آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان فرش ایرانی بودند که اشتیاق فراوانی برای خرید این کالای لوکس داشتند، و در گذشته فرش‌های زیادی می‌خریدند.

صنعت قالی بافی کاشان در فهرست «میراث فرهنگی ناملموس جهانی» یونسکو به ثبت رسیده است.

بسیاری از بافندگان فرش‌های ایرانی، زن هستند و مهارت‌های لازم برای آفرینش این محصول سنتی نسل به نسل منتقل می‌شود. بافت یک فرش نفیس فرآیندی پیچیده دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشت: گردشگران غربی و خارجی برای دهه‌ها بهترین مشتریان فرش‌های ایرانی بودند و در سفر خود به این کشور فرش‌های نفیس را به‌عنوان یادگاری یا سوغاتی می‌خریدند.

در بیش از چهار دهه گذشته، واردات فرش ایران به آمریکا چند بار توسط دولت‌های مختلف ایالات متحده ممنوع و آزاد شده است. پس از فروپاشی برجام، ورود فرش‌های ایرانی به ایالات متحده بار دیگر قدغن شد.

ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا، از بهترین بازار‌های جهانی این کالای لوکس، ضربه سنگینی برای قالی‌بافان ایرانی محسوب می‌شود.

به گفته عبدالله بهرامی، رئیس سندیکای ملی تولیدکنندگان فرش دستباف، ارزش صادرات سالانه فرش ایران به آمریکا پیش از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار بود.

کاهش مسافرت گردشگران آمریکایی و اروپایی به کاشان یکی از دلایل دیگر وضعیت بد اقتصادی قالی‌بافان است. با توجه به شرایط کنونی در ایران و منطقه، تقریبا ورود این گردشگران به کاشان که بهترین مشتریان فرش ایرانی هستند، تا حد زیادی متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • اقدام عجیب یک مجموعه شهری معروف پایتخت در جذب نیرو: ۲ ماه کار، بعد اخراج!
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها
  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری