Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز ، دکترحبیب الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت و گو با برنامه «نیم نگاه» شبکه رادیویی سلامت در خصوص آسیب های روانی پس از زلزله و راهکارهای مقابله با آن افزود: فجایع پس از زلزله، مثل از دست دادن عزیزان، خانواده، شغل و.... استرس هایی برای زلزله زدگان به وجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، در همان ساعات نخست، همزمان با خدمات اسکان اولیه و خدمات پزشکی باید خدمات روانشناختی نیز به مردم داده شود. مانند بعضی کشورها، افرادی که دچار اختلال اضطرابی یا افسردگی می شوند بعد از زلزله باید درمان شوند و به آن ها خدمات روانشناختی ارائه شود.

وی در ادامه بیان کرد: در بسیاری از مطالعات، دیده شده است که در یکی دو ماه پس از زلزله معمولا حتی در آقایان میزان خودکشی کاهش پیدا می کند. به دلیل اینکه افراد، بیشتر همدل می شوند و هدفی پیدا می کنند تا به یکدیگر کمک کنند. در حقیقت میزان خودکشی کاهش پیدا می کند؛ اما بعد از دو سه ماه ممکن است نیاز به درمان های روانشناختی، بیشتر شود. چون اگر برای افراد آسیب دیده از همان ابتدای حادثه، اقدامات روان درمانی لازم صورت نگیرد ممکن است عوارضش تا چندسال ادامه پیدا کند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر، حدود ٥٤ تیم از گروه روانشناسان و تیم محب در مناطق زلزله زده کرمانشاه مستقرند و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز ٤٠ تیم در این منطقه مستقر کرده است.

وی با بیان اینکه باید به گروه کودکان توجه خاصی شود، افزود: حمایت از کودکان در برنامه سازمان بهزیستی قرار دارد. کمک رسانانی مانند مددکارها و روانشناسان نیز ممکن است در مواجهه با مسائل و مشکلات سخت، دچار مشکلات روحی شوند که به آن ها نیز باید در این شرایط دشوار، توجه شود.

فرید ادامه داد: کاری که می شود در سازمان بهزیستی برای گروه های اعزامی انجام داد، این است که هر ١٠ تا ١٥ روز نیروهای جدید، جایگزین نیروهای پیشین شوند تا استراحتی صورت گیرد و اینگونه، افراد موثرتر در آنجا حضور پیدا کنند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه خط ١٤٨٠ سازمان بهزیستی کشور فعال است، اظهارداشت: خط ١٢٣ اورژانس اجتماعی نیز فعال است و هر فردی مشکلی دارد یا کسی را می شناسد که دچار مشکل شده است می تواند با این خطوط تماس بگیرد تا مشکل بررسی و رفع گردد.

وقتی کسی اقدام به خودکشی را بیان می کند، جدی بگیرید

در ادامه، دکتر سید کاظم ملکوتی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی با بیان اینکه فرد زلزله دیده نیاز به حمایت های همه جانبه دارد تا بتواند با فشارهای بعد از سانحه مقابله کند، گفت: همین حمایت ها می تواند فکر به خودکشی را در فرد کم کند؛ اما فکر به خودکشی در بعضی ممکن است به زلزله ربطی نداشته باشد و فردی بیان کند که افکار خودکشی دارد. اینجاست که نمی شود منشا این حس را تشخیص داد. اما مهم توجه به این نکته است که وقتی کسی اقدام به خودکشی را بیان می کند، آن، موضوعی جدی است ولی میزان جدیت متفاوت است، از اینرو، رفتار با فرد نیز متفاوت خواهد بود.

وی ادامه داد: با بیان گفته فرد مبنی بر خودکشی می فهمیم که میزان جدیت چه مقدار است. آیا پشت همه حرفایش نا امیدی است؟ عصبانیت، گذراست؟ آیا یک روز یا یک ماه یا یک سال به این موضوع فکر کرده است؟ آیا اقداماتی مبنی بر فکرش کرده است؟ آیا موارد خفیف خودکشی داشته است؟!

رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی در ادامه تاکید کرد: کسانی که اقدام به خودکشی و به اورژانس مراجعه می کنند یک دهم افرادی هستند که خودکشی می کنند و ما اطلاعی از آنها نداریم. افرادی که اقدام می کنند حتما طی ٦ ماه تا یک سال به پزشک مراجعه کرده اند. خیلی وقت ها فرد، فرصت کمک به خودش را به افراد دیگر می دهد ولی توجهی نمی شود و او ناامید می شود.

وی تصریح کرد: خودکشی، مسری است. مجازی و غیرمجازی، تاثیر یکسانی دارد. برای رفع این معضل باید آموزش داده شود و رسانه ها برای حمایت از این افراد، باید برنامه های آموزشی مناسبی تدارک ببینند.

701

روانشناختی خودکشی زلزله سر پل ذهاب دکتر مسعودی فرید سازمان بهزیستی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۵۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل‎ و کولاک در ١٣ استان | امدادرسانی به ٨٠٠ حادثه‌دیده از سیل و آبگرفتگی

به گزارش جام جم آنلاین، محمودی، رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال‌احمر با اشاره به گزارش عملیات امداد ونجات در سیل و آبگرفتگی در ۴۸ ساعت گذشته، گفت: ١٣ استان اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان‌جنوبی، خوزستان، فارس، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، مرکزی، هرمزگان و همدان متأثر از سیل و آبگرفتگی بوده است.   وی در ادامه افزود: در این مدت توسط ١۵٣ نفر از نیروهای امدادی هلال‌احمر در قالب ۴٩ تیم در ۵١ عملیات امدادی، به ٨٠٠ نفر امدادرسانی شده است.   رئیس سازمان امداد ونجات با اشاره به اینکه ٣۴ نفر در  ۴۸ساعت گذشته از خدمات اسکان اضطراری برخوردار شدند، بیان کرد: با تلاش امدادگران هلال‌احمر، ١۶ نفر به مناطق امن منتقل شدند و آب ٣٠ واحد مسکونی تخلیه شد.   به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ محمودی تصریح کرد:  ٩ دستگاه چادر، ١۴۴ تخته‌پتو، ١٠۵ تخته‌موکت، ۵٢ بسته‌غذایی، ١٠٠ قوطی انواع کنسرو و ٨٩٩ کیلوگرم نایلون میان متأثران از سیل و آبگرفتگی توزیع شد.

دیگر خبرها

  • نجات جوان کرمانی از لبه یک پرتگاه در کوه صاحب الزمان
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • فداکاری بانوی روستایی برای نجات جان راننده خودرو سانحه دیده
  • امدادرسانی به ۳۵ حادثه دیده سیلاب در ایلام
  • آموزش و پرورش بوشهر ویژه‌تر دیده شود/ لزوم ساخت کلاس‌های درس جدید
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • سازمان ملل: ۸۵ درصد از مدارس غزه آسیب دیده‌اند
  • سازمان‌های مسئول باید در مقابله با جرایم کمک کار پلیس باشند
  • سیل‎ و کولاک در ١٣ استان/ امدادرسانی به ٨٠٠ حادثه‌دیده
  • سیل‎ و کولاک در ١٣ استان | امدادرسانی به ٨٠٠ حادثه‌دیده از سیل و آبگرفتگی