Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@17:17:20 GMT

میامی کلان‌شهر، شهرستان، شهر یا روستا؟

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۷۵۴۷۰

میامی یک نام اما با مکان‌ها و موقعیت‌های مختلف جغرافیای گردشگری است. وقتی اسم میامی به میان می‌آید، ابتدا نام چند مکان در ذهن تداعی می‌شود. در اینجا مختصری از ویژگی‌های جغرافیایی و گردشگری آن مکان‌ها گفته می‌شود که خود می‌تواند تا حدودی مقایسه تطبیقی این مکان‌ها را ایجاد کند و نگاه ترکیبی و تلفیقی به آن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آنا،‌ جالب آن‌که از منظر جغرافیایی، یکی کلان‌شهر، دیگری شهرستان و مورد آخر موقعیت روستایی دارد که هر کدام جایگاهی را از منظر جذب گردشگر دارند. یکی به‌عنوان مقصد گردشگران و آن‌یکی گذرگاه و معبر گردشگران است. انگیزه‌های گردشگری برای سفر به هر کدام از این مکان‌ها هم متفاوت است.

1-کلان شهر میامی(Miami): شهری است که در نوار ساحلی اقیانوس اطلس در جنوب شرقی ایالت فلوریدا آمریکا واقع شده‌ است. میامی یکی از اماکن دیدنی در ایالات‌متحده است. این شهر دارای ترکیب ساحلی پرتلاطم و جاذبه‌های شهری است. میامی یک شهر توریستی است که به شهر جادو (Magic City)مشهور است. دارای برد بین‌المللی در گردشگری است و درآمد سرشاری از منظر گردشگری شهری دارد و به‌عنوان مقصد گردشگران به‌ویژه برای اهالی امریکای لاتین محسوب می‌شود. جمعیت شهر حدود 500 هزار نفر است که ترکیب جمعیتی آن بیشتر شامل مهاجرین آمریکای لاتین از جمله کوبا، مکزیک و.. است. بندر میامی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بندرها در آمریکا است. هوای میامی تمام سال گرم و تابستان‌ها داغ و مرطوب و زمستان‌ها کوتاه و گرم است. در تابستان درجه هوای بیرون ۳۵ درجه به ۲۹ درجه سانتی‌گراد است و در زمستان درجه هوا بیرون ۲۰ درجه سانتی‌گراد است.

2-شهرستان میامی: با قدمت تاریخی در استان سمنان است. در سال 90 با تصویب هیئت دولت بخش میامی به شهرستان میامی ارتقاء یافت و به مرکزیت شهر میامی از ترکیب بخش مرکزی به مرکزیت شهر میامی شامل دهستان‌های کلاته‌های شرقی، میامی و فرومد و بخش کالپوش به مرکزیت روستای رضوان شامل دهستان‌های رضوان و نردین در تابعیت استان سمنان ایجاد شد. این شهر شرقی‌ترین شهرستان استان سمنان، در مسیر شاهرود- سبزوار و در جاده اصلی تهران- مشهد در دامنه کوه منفردی قرار دارد.

شهر میامی در طول جغرافیایی 55 درجه و 39 دقیقه و عرض جغرافیایی 36 درجه و 35 دقیقه و در ارتفاع 1025 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. این شهر در شمال کویر مرکزی و منطقه خارتوران واقع است. بخش میامی از شمال به بخش جاجرم و شهرستان بجنورد استان خراسان شمالی و بخش مینودشت استان گلستان، از جنوب به بخش بیارجمند، از مشرق به داورزن استان خراسان رضوی و از مغرب به بخش مرکزی شهرستان شاهرود محدود است. دارای آب و هوای نیمه‌خشک و در زمستان‌ها سرد و در قسمت‌های جنوب کوهستانی و شمالی گرم است. در سال 1395 شهر دارای 4566 نفر جمعیت و روستاهای تابعه حدود 34152 جمعیت دارد. که در مجموع بیش از 38000 نفر جمعیت شهرستان است.

در کتاب فرهنگ جغرافیایی ایران جلد ۴۱ درباره واژه مَی مَی چنین آمده است :میامی از نظر لغوی به معنای مَی مَی است و این واژه از این جهت به‌کاررفته است که در این ناحیه انگور فراوان به دست می‌آورند و در زمانهای قدیم حدود ۸۰۰ سال پیش‌ازاین انگور شراب فراوان به دست می‌آوردند.

نام شهر میامی متاثر از عامل اقتصاد و شیوه کشاورزی است. میامی در سال‌های اخیر با توجه به داشتن جاذبه‌ای طبیعی و تاریخی هیچ‌گاه به‌عنوان مقصد گردشگری مطرح نبوده و همواره به‌عنوان معبر و گذر به آن نگریسته می‌شود و از مهم‌ترین گذرگاه‌های عبوری به سمت مشهد و استان خراسان رضوی و شمالی است.

شهر میامی به دلیل وجود اماکن تاریخی و جاذبه‌های اکوتوریستی و گونه‌های گیاهی و جانوری منحصربه‌فرد از موقعیت بسیار خوبی برای جذب توریست بر خوردار است. لیکن به دلیل عدم توجه به این اماکن و تبلیغات مناسب می‌توان گفت تاکنون درآمد قابل توجهی نداشته است و این در حالی است که سالانه بیش از هزاران نفر از این بخش عبور می‌کنند.

از جاذبه‌های میامی می‌توان به تفرجگاه دزی کلاچون، مجموعه سه چنار و آب پنفتنی، رباط شاه‌عباسی، حمام آقایان، آسیاب‌های قدیمی، آب‌انبارهای قدیمی و… و روستاهای زیادی با جاذبه‌های گوناگون نام برد .

3-روستای میامی: روستایی از توابع بخش رضویه شهرستان مشهد در استان خراسان رضوی ایران است. این روستا در فاصله۵۰ کیلومتری شهر مشهد و در مسیر جاده مشهد به سرخس قرار دارد و برای رسیدن به آن باید از محله ساختمان یا شهرک شهید رجایی و یا محله کنویست مشهد عبور کنید.

این روستا که در دامنه کوه واقع شده پذیرای مرقد یکی از نوادگان امام زین‌العابدین به نام امامزاده یحیی(ع) است که مورد اقبال نزد اهالی و گردشگران است. بنای ساختمان این مزار متعلق به قرن دهم هجری است و در محیطی به وسعت ۵۵ هکتار قرار دارد.

اطراف بقعه و بنای مزار پوشیده از سنگفرش و وجود زائرسرا و محل اسکان موقت همچنین چشمه‌ی آب‌معدنی، و دارای تعداد زیاد سوییت، چادر برای اتراق و استراحت و شهربازی و بازار برای زائران و مسافران، گردشگران است.

در این روستا سوییت‌ها و اتاق‌هایی برای بیتوته وجود دارد. برد گردشگری آن در سطح محلی و منطقه‌ای است. بیشتر برای شهروندان مشهد و شهرهای استان خراسان رضوی و روستاهای مجاور شناخته شده است. در تقسیم‌بندی جذب گردشگر در گونه گردشگری مذهبی و زیارتی جای می‌گیرد و امکانات و تردد ایجاد شده در آن به‌واسطه بقعه امام‌زاده محترم آن هست، گرچه به جاذبه بیوتوریسم و گردشگری روستایی آن‌هم می‌توان اشاره کرد.

* جغرافی‌دان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۵۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه آغاز شد

فرماندار شهرستان زیرکوه با اشاره به طغیان رود و شکستن سد خاکی نوده گفت: در حال حاضر تمام جاده‌های مواصلاتی روستاهای شهرستان زیرکوه به مرکز قطع است و در حال انجام عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه هستیم. - اخبار استانها -

فرماندار شهرستان زیرکوه در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند یادآور شد: بارندگی‌هایی از ساعت 16 روز گذشته تا ساعت شش صبح امروز پنجشنبه در شهرستان زیرکوه به وقوع پیوست باعث راه افتادن سیلاب شد. 

محمد غیرتی با اشاره به طغیان رودخانه‌ها در پی سیلاب و آبگرفتگی شهر حاجی آباد، گفت: از آنجا که با توجه به حجم سیلاب احتمال شکسته شدن سد نوده که سدی خاکی و قدیمی است، وجود دارد، به این نتیجه رسیدیم که باید روستا خالی از سکنه شود.

سد شکست

فرماندار شهرستان زیرکوه ادامه داد: ساکنین روستا را تخلیه کردیم و در ساعت یک بامداد سد شکست و مردم را در جای امن اسکان دادیم که با شکسته شدن سد حجم عظیمی از آب سرازیر و باعث تخریب ابنیه شد. راه مواصلاتی حاجی‌آباد به آبیز نیز قطع شد.

غیرتی گفت: کار خوبی که صورت گرفت این بود با توجه به اطلاعیه‌هایی که از قبل اعلام شده بود و هشدارهای سطح نارنجی که توسط هواشناسی داده شده بود توانستیم تصمیم درستی را بگیریم با وجود اینکه همزمان در روستاهای مختلف زیرکوه وحاجی آباد حجم بارندگی‌ها بسیار زیاد بود. روستاهایی مانند آهنگران، محمدآباد، بغرایی، حسن آباد دچار آبگرفتگی معابر شده بودند  و برخی از خانه‌های مردم زیرآب رفت.

وی افزود: برخی از جاده‌ها آسیب جدی دیدند و در همان ساعت اولیه ضمن تماس با استاندار و مشورت گرفتن از ایشان کمک‌هایی از قبیل وسایل سنگین راهداری، در اختیار ما قرار گرفت.

فرماندار زیرکوه با بیان اینکه جلسه مدیریت بحران در همان ساعات اولیه برگزار شد و برنامه‌ریزی برای سامان‌دهی انجام شد و به درستی تصمیمات گرفته شد. در مرحله اول شریان‌های حیاتی باید برقرار شود تا بتوانیم نقاطی که آب و برق قطع شده را وصل کنیم و از آنجا که جاده‌ها تخریب شده و مسیر رودخانه‌ها خیس و مرطوب است و ماشین‌هایی که بخواهند عبور کنند فرو می‌روند باید بگذاریم آب فروکش کند.

تمام راه های مواصلاتی قطع است

غیرتی بیان کرد: در حال حاضر تمام جاده‌های مواصلاتی روستاهای شهرستان زیرکوه به مرکز قطع است و در حال انجام عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه هستیم.

وی با اشاره به کمک رسانی ارتش سپاه و نیروی انتظامی از همان لحظات اولیه افزود: در حالی صبح امروز دانش اموزان باید خود را برای مرحله اول کنکور به مراکز شهرها می‌رساندند که در برخی نقاط که جاده خراب شده بود، ارتش با کمک خودروهای سنگین وارد عمل شد و دانش ‌آموزان کنکوری را به مقصد رساند. خوشبختانه تلفات انسانی تا این لحظه نداشتیم. 

بچه‌هایمان از کنکور باز ماندند

یکی از مردم روستاهای حاجی‌آباد هم به خبرنگار ما گفت: دیشب مسیر روستای نوده زیرکوه در اثر شکسته شدن بند خاکی روستا، به زیر سیلاب رفت و تمام مسیر‌های ارتباطی این روستا بسته شده است.

وی افزود: دیشب روستای نوده از جمعیت خالی شد تا مخاطرات شکسته شدن بند خاکی، جان کسی را تهدید نکند اما دانش آموزان این روستا به دلیل نبود اطلاع رسانی کافی از وضعیت بارش‌ها، به مکانی نزدیک به محل کنکورشان منتقل نشدند و صبح امروز هم به دلیل خرابی مسیر‌ها و ادامه سیلاب، از رفتن به جلسه کنکور بازماندند. تعدادی هم که موفق به عبور از سیلاب شدند، مسئولان برگزاری کنکور به دلیل دیر رسیدن به محل کنکور، آنها را به سالن امتحانات راه ندادند. 

انتهای پیام/254

دیگر خبرها

  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • دوره مربیگری فوتسال سطح ایران در میامی برگزار شد
  • عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه آغاز شد
  • برگزاری همایش پیاده رویی در میامی و ایوانکی
  • همایش پیاده رویی در میامی و ایوانکی
  • بسکتبال NBA | شوک بزرگ پکیج لیلرد به بوستون سلتیکس!
  • زیرکوه در محاصره سیلاب + تصاویر
  • روستا‌های حاشیه شیراز مظلوم‌ترین روستا‌های فارس هستند
  • بازدید فرماندار سرباز از خسارات بارندگی و سیل از راه‌های روستایی
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود