Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گفته مرشد معجونی:حضور ویژه‌ نقالان کودک و نوجوان در جشنواره قصه‌گویی علاوه بر تربیت نسلی فرهیخته، اهمیت قصه‌گویی شاهنامه‌ای را پررنگ‌تر می‌کند.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرشد محمدرضا معجونی یکی از کاربردهای جشنواره‌ قصه‌گویی را توجه بیشتر به هنر نقالی و ظرفیت نقالان دانست و از مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سایر مدیران فرهنگی خواست مشورت با این هنرمندان و بهره‌گیری از هنر آن‌ها را بخشی از برنامه‌های خود قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، نقال و شاهنامه‌خوان کشور به خلاءهای موجود در حوزه‌ قصه‌گویی شاهنامه اشاره داشت و گفت: «من فکر می‌کنم اگر خلائی هست به عدم بهره‌گیری از دانش افراد متخصص این حوزه برمی‌گردد. بسیاری از افراد متاسفانه با قصد و غرض شاهنامه را کنار می‌گذارند و توجهی به بار آموزشی این کتاب ندارند. این کتاب با حمد و ستایش خداوند آغاز می‌شود و در دل داستان‌های خود از موضوع‌های مختلفی سخن می‌گوید.»

بر همین اساس، آداب خردمندی، دادگری، جویندگی علم، داشتن نام نیکو، آداب مهمان‌داری، آداب سخن‌وری و… بخشی از مواردی بود که این مرشد به وجود آن‌ها در شاهنامه اشاره داشت و گفت: «در بسیاری از موارد از نقالان و مرشدان و قصه‌گویان شاهنامه‌ای به صورت تزیینی استفاده می‌شود. از آن‌ها در محافل و مجالس دعوت می‌شود اما در تربیت دوباره‌ آن‌ها تلاش نمی‌شود.»

او افزود: «هم‌اینک تنها شش هفت نقال به صورت حرفه‌ای در ایران کار می‌کنند و تمرکز خود را در این راه گذاشته‌اند. نام آن‌ها به عنوان هنرمند ثبت نمی‌شود یا حتی بیمه‌ی هنرمندان نیز شامل حال آن‌ها نمی‌شود. با این حال در مجامع وقتی قرار است صحبتی از حفظ آداب و فرهنگ ایرانی شود از آن‌ها دعوت به عمل می‌آید تا زمانی بعد و مراسمی بعد. در این زمان اما تاجیکستان به صورت حرفه‌ای بر روی متون شاهنامه کار می‌کند و تمام فرزندان خود را با این اثر آشنا می‌سازد.»

مرشد معجونی تاکید کرد: «پیش‌تر نقال‌ها سواد مکتب‌خانه‌ای داشتند و محل حضور آن‌ها قهوه‌خانه‌ها بود، اما حالا نقالان در مجامع بین‌المللی حاضر می‌شوند. تحصیلات دانشگاهی دارند و با این حال می‌خواهند میراث‌دار ادبیات ایران باشند، اما متاسفانه نگین ادبیات ایران نادیده گرفته می‌شود.»

این نقال با بیان این‌که آشنایی کودکان با داستان‌های شاهنامه به حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی منجر خواهد شد، افزود: «تصور می‌کنم حالا که بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری به موضوع شاهنامه نیز تاکید داشته، خوب است که در روزهای این جشنواره از حضور نقالان نیز بهره ببرد و از سوی دیگر مدیران فرهنگی با بهره‌گیری از این کتاب درس غرور، زندگی و نیکی را به فرزندان این مرز و بوم بیاموزند.»

وی تاکید کرد: «تا به حال برنامه‌ی جامع و هدف‌مندی برای این نوع قصه‌گویی تعریف نشده است، با این حال نقالان کودک و نوجوانی وجود دارند که زیر نظر اساتید آموزش می‌بینند. خوب است که برای آن‌ها جشنواره‌ای تعریف یا بخشی به جشنواره قصه‌گویی اضافه شود تا ضمن حمایت و تجلیل از این نقالان کوچک فرهنگ‌سازی‌های لازم برای آینده نیز شکل بگیرد.»

وی در پایان گفت: «شاهنامه آینه‌ تمام نمای تاریخ پر از غرور و افسری و سروری ایران است. اما در حالی‌که دیگر کشورها دست به ساخت تاریخ جعلی برای خود می‌زنند. ما با بغض و حرص از کنار این گنج پارسی گذر می‌کنیم. اما اگر داستان‌های شاهنامه فراگیر شود قطعا به مدارس نیز راه می‌یابد و بخشی از آموزش را بر عهده خواهد گرفت.»

بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان ۱ تا ۵ بهمن ۱۳۹۶ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود.

true برچسب ها : نقالی نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۶۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  زهرا آب سوران بیان کرد: با تشکیل دبیرخانه استانی جشنواره نوزدهم ۲۰ اثر به این دبیرخانه ارسال شد که پس از پایش، ۱۰ گروه نمایش طی روز‌های ۸ و ۹ اردیبهشت در سالن آمفی تئاتر مجتمع شهید فرخی ارومیه به رقابت خواهند پرداخت.   آب سوران ادامه داد: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی با هدف عمومی سازی و مردم سازی نمایش در جامعه و فضا سازی و ارتقای ظرفیت نمایش به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی و با شعار «این صحنه خانه‌ی ماست» برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان