Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@06:51:53 GMT

روایت سی‌ان‌ان از تفاوت تجمعات ۹۶ با ۸۸

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۷۷۷۲۸

روایت سی‌ان‌ان از تفاوت تجمعات ۹۶ با ۸۸


فرارو- یک رسانه آمریکایی طی گزارشی تفاوت تجمعات اخیر با حوادث سال ۸۸ را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش فرارو، وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌ان طی گزارشی به تفاوت تجمعات اخیر ایران با حوادث سال ۸۸ پرداخت و نوشت:  تجمعات کنونی ایران متفاوت است.
در این گزارش آمده: ظرف چند روز، اعتراضات به سرعت در ایران منتشر شد، دولت را غافلگیر و تحلیلگران و دانشمندان را گیج کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل اینکه بسیاری از افراد غافلگیر شدند، این است که اعتراضات کنونی از حیث اندازه، رهبری و اهداف کاملا با حوادث سال ۸۸ متفاوت است.
شباهت‌ها بین اعتراضات کنونی و حوادث ۸۸ کاملا محدود است. در حالی که تظاهرات کنونی در خارج از تهران - در مشهد و قم - شروع و بسرعت به سایر شهر‌ها سرایت کرد؛ اما حجم این تظاهرات در مقایسه با آنچه پس از انتخابات ۸۸ اتفاق افتاد، نسبتا کوچک است.
اعتراضات ۸۸ - حداقل در اوایل- اهداف بسیار خاصی داشت، این اعتراضات در نتیجه اتهام تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری شکل گرفت. معترضان خواستار بازشماری آرا بودند. علاوه بر این، آن اعتراضات، رهبری قدرتمندی از میان نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری داشت. این رهبری به جنش، سازماندهی زیادی داد.
اعتراضات کنونی، بسیار پراکنده‌تر هستند که هیچ رهبری واضحی ندارند. اهداف آن‌ها طی چهار روز گذشته تغییر کرده است.   نویسنده گزارش به نقل از شاهدان عینی مدعی شد که تظاهرات در مشهد ابتدا توسط تندرو‌ها آغاز شد. اما بسرعت از کنترل آن‌ها خارج شد. به نظر می‌رسد که ناامیدی از فساد و سقوط استاندارد‌های معیشتی فضا را برای شعار‌های سیاسی تندتر مهیا ساخته است.
غیاب شعار‌هایی درباره موسوی، کروبی و خاتمی، به ادعای اصلاح‌طلبان مبنی بر عدم رهبری این اعتراضات، اعتبار می‌بخشد. در حقیقت هیچ شخصیت اصلاح‌طلب بزرگی به نفع اعتراضات موضع نگرفته و حتی برخی از فعالان علیه اعتراضات صحبت کرده‌اند. سی‌ان‌ان ادعا کرد: شعار‌های سازش‌ناپذیر این اعتراضات، نشان می‌دهد که آنان به بخشی از جامعه تعلق دارند که رأی نمی‌دهد و معتقد است که نظام قابل اصلاح نیست. اینان یا هرگز طرفدار ایده اصلاح تدریجی نبوده‌اند یا امیدشان به اصلاح تدریجی را از دست داده‌اند. اغلب تحلیلگران، به دقت به این بخش از جمعیت توجهی نکرده‌اند، زیرا این بخش در تاریخ اخیر، هیچ‌گاه در کانون تغییرات سیاسی ایران نبوده است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۷۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند

شبکه خبری‌ای بی سی نیوز آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: پلیس اواخر روز یکشنبه پس اینکه معترضان در چمن مرکزی دانشگاه تکنیک ویرجینیا چادر برپا کردند، اقدام به پاکسازی و بازداشت معترضان کردند.

مقامات دانشگاه به کسانی که تجمع کردند توصیه کردند که وسایل خود را جمع کنند و داوطلبانه متفرق شوند؛ و سپس، پلیس ویرجینیا افرادی را که از این خواسته پیروی نکردند، بازداشت کرد.

این دانشگاه افزود: "حدود ساعت ۱۰:۱۵ شب، پلیس به معترضان نزدیک شد تا از آنها بخواهد ظرف ۵ دقیقه متفرق شوند. کسانی که باقی مانده بودند دستگیر شدند. "

به گفته شبکه‌ای بی سی نیوز، پلیس ده‌ها معترض را بازداشت کرده است.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا بر اساس گزارش رویترز، حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده اند.

این اعتراض‌ها در پی حمایت‌های همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمک‌های نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی یف را امضا کرد.

لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماه‌ها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.

استفاده از خشونت و ابزار‌های پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعا‌های آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می‌سازد.

اینگونه سرکوب‌های خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتار‌ها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می‌رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی‌های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

منبع :ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • دستاورد تجمعات دانشجویان آمریکایی شفاف شدن چهره غرب است
  • موشک های ایران بر فراز کنست /عکسی از پوستر معنادار سایت رهبری
  • مردم ایران با شهید و شهادت آشنا هستند
  • بحران آزادی بیان به روایت کاریکاتوریست اردنی
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • روایت رییس پژوهشگاه رویان از پیام رهبری در خصوص ساخت انسان کامل
  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • افکار عمومی آمریکا نمی‌تواند نسبت به جنایات در غزه بی‌تفاوت باشد
  • تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟