Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در برنامه افق هفته جاری که به صورت زنده روی آنتن رادیو قرآن رفت به تشریح فعالیت‌های پیش روی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص داشت که در این برنامه عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان سیاست‌های کلان این معاونت پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ابتدا و در تشریح سیاست‌های کلان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: واقعیت این است که نگاه من به معاونت قرآن و عترت در حقیقت به عنوان معاونت فرهنگ اسلامی وزارت ارشاد است، بدون شک قرآن و عترت طاهره بخش مهمی از عناصر فرهنگ اسلامی را شکل می‌دهند و مسلمانی ما در تمسک به قرآن و آموزه‌های اهل بیت(ع) متجلی است و به همین دلیل است که توقع ما باید همیشه از خودمان و همکاران و مخاطبانمان جدید باشد.

 فقهی زاده در ادامه افزود: این که تصور کنیم یک رشته کارهای محدودی را رقم بزنیم و تا ۱۰ سال آینده همین موارد باشد، به نظر می‌رسد وافی به مقصود نباشد، همه عاشقان قرآن و عترت در اقصی نقاط جهان اسلام شغل‌های گوناگون و درگیریهای مختلفی دارند و همه معلم قرآن نیستند و همه شغلشان در ارتباط مستقیم با قرآن و سنت و حدیث رقم نخورده اما اینها همه دلدادگان قرآن هستند، کدام مسلمان است که عشق قرآن و حب اهل بیت(ع) در وجود او ندرخشد؟

 معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در عین حال جهان امروز ما به منزله یک رود جاری است که از پیچ و خم‌های گوناگونی باید بگذرد، در تحولات جهان نیازهای گوناگونی وجود دارد و به اقتضای اینها تبلیغ و ترویج معارف قرآن و حدیث را باید در جلوه‌های نو عرضه کنیم.

 وی در ادامه افزود: کارکردهای ما باید تشویق عملی و علمی مخاطبان در سطوح مختلف باشد که چه استفاده‌هایی از قرآن ببرند که زندگی آنها را بیشتر قرآنی کند، لذا ما باید از ابزارهای جدید غفلت نکنیم، در نتیجه یکی از کارهایی که مورد توجه خودم قرار دارد که تلاش برای تاسیس سامانه آموزش مجازی جامع قرآن و عترت است.

 فقهی زاده تصریح کرد: صدها سال گذشته که آموزش تقلیدی بوده و حالت کلاسیک داشته، امروزه از آن مراحل گذشته‌ایم و استفاده از امکانات فضای مجازی می‌تواند صدها برابر بر تعداد مخاطبان بیفزاییم و همینطور با استفاده از همین امکانات عمق ببخشیم به کلاس‌ها و معلمان را به دل منازل ببریم و این امکان را فراهم کنیم که دروس را از اساتید بشنوند و ببیند و آموزش محدود به روش‌های سنتی نباشد.

 معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: یکی دیگر از کارهایی که در نظر داریم انجام دهیم، گسترش پژوهش در حوزه‌های مرتبط با تبلیغ و ترویج در جنبه‌های کاربردی و فرهنگ‌سازی است که از طریق نشست‌های تخصصی با موضوعات راه کارهای توسعه هنر قرآنی یا راه کارهای ارائه هنری قصص قرآن یا راه کارهای توسعه فیلمنامه نویسی قرآن که طبیعتا اجرای این کارگاه‌ها یک بحث است و تلاش برای ارائه بهینه آنها هم بحث دیگری است و همکاری‌هایی هم می‌طلبد که باید با سایر معاونت‌های وزارت ارشاد مانند معاونت سینمایی و ... داشته باشیم که در گفت وگویی که با مسئولان برخی از این بخش‌ها داشتم ملاحظه کردم که انگیزه‌های دینی برجسته‌ای در آنها حضور دارد.

 فقهی زاده با اشاره به انتظارهایی که از معاونت وجود دارد بیان کرد: ساماندهی فعالیت‌های قرآنی در سطوح گوناگون دولتی و مردمی از جمله کارهایی است که بخش مهمی از آن بر عهده معاونت قرآن و عترت است، نکته مهمی که اینجا از فرصت استفاده می‌کنم و به همه شنوندگان عرض می‌کنم این است که قرآن متعلق به همه است و همانطور که اشاره کردم در واقع با دل و جان همه ما مسلمانان از ایرانیان و ... و از طوایف گوناگون اسلامی سرشته شده است.

 وی در ادامه افزود: قرآن هم کانون عشق ما مسلمانان است و هم کانون عقیده، در این تردیدی نیست، به همین دلیل که قرآن را برای مردم می‌دانیم، انتظار دو کار را از خودمان داریم که به صورت ویژه انجام دهیم، یکی حمایت کردن است که صرفا هم به حمایت مالی معطوف نمی‌شود، بلکه هدایت‌های برنامه‌ای و مشاوره‌ای را شامل می‌شود.

 فقهی زاده تصریح کرد: خوشبختانه با برخورداری از آن شخصیت بسیار تابناکی که فعالان قرآنی دارند و توقعاتشان هم توقعات کاملا معقول و صحیح است و تنها به حمایت‌های مالی چشم ندارند، در برخی از این جلسات بر انگیزه خودم افزوده است، نگاه‌های زیبایی که این فعالان دارند حتی ایده آفرین است، لذا نگرش‌های خوبی وجود دارد و در گفت و گو با این دوستان فهمیدم که اینها با عشق و عقیده وارد میدان شده‌اند و بسیاری از فعالیت این افراد یا کاملا افتخاری است یا بسیار بسیار اندک برخورداری مالی دارند. ما البته وظیفه داریم که باید از حمایت‌های مالی هم دریغ نکینم و طبق ردیف‌های بودجه به آنها توجه خاص داشته باشیم.

 معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: نکته دوم که بسیار مهم است و باید بخش مهمی از فعالیت ما را قم بزند، به نوعی ریل‌ گذاری‌های صحیح است که می‌توانیم برای فعالیت‌های قرآنی در آینده داشته باشیم، با همین نگاه بوده که حدود پنج استودیوی مجهز را در قم، تبریز، مشهد و یزد افتتاح کردیم و انتفاع مالی هم مد نظر نبوده است.

 وی در ادامه افزود: برخی از مراکز مهم در این شهرها شناسایی شدند و در آن‌ جا توان سنجی شده و این امکان مهم را با هزینه‌هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقبل کرده تاسیس کرده‌ایم تا زمینه‌ای باشد برای درخشش فعالیت‌های مردمی که حتی این زمینه‌ها قبلا در تهران هم نبوده یا بسیار محدود بوده است.

 فقهی زاده گفت: چه بسا برخی از کارگاه‌ها مانند کارگاه اخلاق حرفه‌ای مدیریت قرآنی را قبل از سال ۹۷ در مجموعه معاونت برگزار کنیم و زمینه گسترش آن را هم فراهم کنیم و چه بسا در کانال خاصی که تاسیس می‌شود این موارد را بارگذاری کنیم تا عموم مخاطبان قرآنی از آنها استفاده کنند، پس هم حمایت‌های مالی مد نظر ما است و هم حمایت‌های معنوی.

 وی در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن افزود: نگاه ما به نمایشگاه قرآن نگاه به یک کلان پژوه است که به صورت عمده بر دوش معاونت است و از قبل هم صدا و سیمای قرآن در این زمینه همکاری خوبی داشته‌اند و امیدواریم این زمینه‌های همکاری گسترش بیشتری پیدا کند و بتواند فعالیت‌های خوبی که در سال ۹۷ ارائه می‌شود بهتر باشد و مخاطبان کیفی و بیشتری را از اقشار گوناگون به نمایشگاه بیاورد.

 معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نگاه من به نمایشگاه قرآن نگاه نمایشگاهی صرف نیست، من نمایشگاه قرآن را برایند یک جشنواره ملی و بلکه بین‌المللی فعالیت‌های قرآن کریم در نظر می‌گیرم که در طول سال به صورت ویژه در استان‌های گوناگون ایران بنا شده و فعالیت‌هایی که در اقصی نقاط کشور شکل گرفته در نمایشگاه عرضه می‌شود و به مرحله ارزیابی گذاشته و ما نیز در صدد این هستیم که راه خودمان را بهتر ادامه دهیم و اشالاتی که کم و بیش قبلا بوده برطرف کنیم.

 وی در ادامه افزود: به همین دلیل هم دو جلسه مفصل رسمی به عنوان مجمع مشورتی نماشگاه داشته‌ایم و جلسات دیگری هم خواهیم داشت و بحمد الله به نتایج خوبی هم رسیده‌ایم، در جلسه گذشته که چهارشنبه هفته قبل بود به این رسیدیم که باید دو شورای مهم داشته باشیم، شورای سیاست گذاری و شورای برنامه‌ ریزی که مقدمات تشکیل آن فراهم شده است.

 فقهی زاده بیان کرد: من در اولین نشست خبری نکته‌ای را گفتم که نمایشگاه باید از حالت فروشگاه مستقل خارج شود، گاهی اوقات شاید توقع مخاطبان جوری بوده که نمایشگاه می‌آمدند که به فروشگاه بروند، این روند اصلا مد نظر من نبوده همچنین هرگز در بیان من نبوده که بخش فروشگاهی را تعطیل کنیم ولی نگاه ما عمدتا به نمایشگاه قرآن نمایشگاه فعالیت‌های قرآنی است که یک بخشی از آن هم به فروش محصولات بپردازد.

 وی در ادامه افزود: مکان و زمان برگزاری نمایشگاه قطعی نشده ولی مقدمات لازم را فراهم کرده‌ایم گفت‌و‌گوهای متعددی با مسئولان مصلی صورت گرفته و خوشبختانه همدلی‌های زیادی وجود دارد و معتقدیم که بهترین جا برای نمایشگاه در تهران، مصلی است ولی هنوز تفاهم‌نامه منعقد نشده و امیدواریم موانعی نباشد، زمان آن هم حتمل است که تمام نمایشگاه در ماه رمضان برگزار شود.

 فقهی زاده تصریح کرد: بدون شک امسال نیز مراسم تجلیل از خادمان قرآن را داریم و قبل از آن کوشش‌های متعددی صورت می‌گیرد که این مراسم را به عنوان نماد برجسته تلقی می‌کنیم برای تجلیل از کسانی که عمرشان را در مسیر خدمت به قرآن صرف کرده‌اند.

 وی در ادامه افزود: همچنین معاونت قرآن و عترت دو بخش قرآن و عترت تشکیل شده است، البته این دو را در طول یکدیگر می‌بینیم، این‌ها دو بال از معارف الهی هستند که بدون شک توجه متوازنی هم می‌طلبد، قبلا هم به بخش عترت توجه شده بود و زحماتی که کشیده شده ماجور است، اما من گمان می‌کنم که باید توجه بیشتری بشود، عترتی که کنار قرآن ثقلین را شکل می‌دهد که جدایی از هر کدام مشکلات معرفتی به وجود می‌آورد.

 فقهی زاده بیان کرد: در جهان اسلام عده‌ای هستند در بنگلادش و ... که از قرآنیون تشکیل شده است که فقط تکیه می‌کنند بر قرآن و خط بطلان بر سنت می‌کشند، دلایلی هم دارند، یعنی قرآن گرایان افراطی در مقابل اخباریان افراطی که در عمل کم توجه قرآن هستند و این مخصوص هیچ فرقه‌ای هم نیست، الآن هر دو گرایش طرفدارنی دارد اما در نظام واره اندیشه دینی آنچه که بزرگان از علمای اسلامی صحیح قلمداد می‌کنند آن چارچوبی است که آموزه‌های قرآن کریم با عطری از عترت همراه است، عشق به اهل بیت(ع) مشترک بین جهان اسلام است و استثنائات ناچیز را اگر کنار بگذاریم عامل وحدت اسلامی همین دو است و البته ما مفتخریم که توجه بیشری به عترت می‌کنیم و با نگاه وحدتی و تقریب‌گرا می‌خواهیم وارد شویم.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

علیرضا پناهیان در همایش سالیانه هیات‌های رزمندگان سراسر کشور گفت: وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مشهد مقدس دنبال شد.

علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه می‌خواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیئت نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیئات چه برنامه‌هایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که می‌دانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث می‌شود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک می‌کند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئت‌ها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیئت بگوید که من فقط سینه زنی می‌کنم و به شعار سال کاری ندارم، هیئت سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه می‌نشیند و سینه می‌زند. سوال اساسی این است که آیا هیئت باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیئت کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.

این خطیب با طرح یک پرسش صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند اما این موضوع شکل نمی‌گیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیئت‌ها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقص‌های گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند اما هیئت ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ می‌زنند.

پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید می‌کنم که وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیئت فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیئت‌ها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.

وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه می‌آورد. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیئت است. دقت داشته باشید که هیئت ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیئت را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم.  

جبلی: تحقق شعار سال را دنبال می‌کنیم

او ضمن برشمردن ویژگی‌های مدیر هیئت گفت: هیئت باشکوه آنی نیست که 10 هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید اما همه‌شان با هم زندگی کنند و رفیق باشند.  مدیر هیئت موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود می‌آورد. مدیر هیئت موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل می‌کند؛ با همه رفاقت می‌کند و نمی‌گذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیئت باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیئت باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیئت خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیئتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیئت نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.

وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیئت رزمندگان از شبکه سراسری گسترده‌ای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیئت رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیئتی‌ها جا انداختن زندگی تعاونی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • برگزاری دوره تربیت مربی آموزش نوین قرآن در کهگیلویه
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنر‌های زیبای دختران میبد