Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد صادقی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران پایتخت در نخستین دوره آموزش مدیریت بحران ویژه شهرداران نواحی مناطق ۲۲ گانه تهران که با هدف آشنایی مدیران ارشد شهرداری تهران با مفاهیم کلیدی دانش مدیریت بحران در مجموعه فرهنگی ورزشی چهارباغ کردان برگزار شد، با بیان اینکه مسئولیت مدیریت بحران به شهرداری تهران سپرده شده است و شهرداران مناطق و نواحی مدیران بحران محدوده فعالیت خود به شمار می آیند، اظهار کرد: از همین رو شهرداران نواحی باید با دانش روز مدیریت بحران آشنا شوند تا بتوانند نسبت به شناخت مخاطرات، برنامه ریزی و ارتقای ایمنی شهر اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مهم ترین هدف مدیریت بحران را حفظ جان و مال شهروندان دانست و با اشاره به تنوع مسائل واگذار شده به مدیریت شهری گفت: ارتقای شاخص های ایمنی و تاب آوری شهری در برابر حوادث و سوانح مسئولیت مهمی است که با توجه به مخاطرات بیشمار پایتخت باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه تهران در زمره پنج کلانشهر پر مخاطره در جهان است، گفت: برای برای برون رفت از وضعیت موجود باید در کنار بهره گیری از تجارب گذشته، دانش مدیریت بحران را نیز به خوبی فرا گرفت.

صادقی علم مدیریت بحران را دانشی فرا علوم دانست که ترکیبی از موضوعات متنوع فنی، مهندسی، سلامتی و بهداشت و مدیریتی را شامل می شود. بنابراین شهرداران نواحی به عنوان مدیر بحران باید با فراگیری مفاهیم کلیدی مدیریت بحران نسبت به شناخت مخاطرات پیرامونی، جلب مشارکت و آموزش شهروندان و اجرای طرح های متنوع در سطح محلات شهر تهران اقدام کنند.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر آموزش و جلب مشارکت شهروندان گفت: تجربه نشان داده است در حوادث عمده شهروندان آموزش دیده و داوطلب نقش مهمی در نجات جان مصدومان دارند، بنابراین موضوع آموزش عمومی و ایجاد گروه های دواطلب و برپایی مانورهای محلی باید در دستور کار شهرداران نواحی قرار گیرد. همچنین باید برنامه های افزایش ظرفیت های آمادگی و مقابله به طور مستمر از سوی شهرداران نواحی پیگیری شود.

وی افزود: مدیریت بحران در حال حاضر تنها ساختاری است که در آن مدیریت واحد شهری تحقق یافته و شهرداران نواحی به عنوان مدیران بحران از نقش فرماندهی مجموعه نهادها و تشکیلات موجود در ناحیه برخوردارند.

همچنین، بر اساس اعلام سازمان مدیریت بحران شهر تهران سرفصل های این دوره آموزشی عبارت است از مخاطرات طبیعی و انسان ساز شهر تهران با رویکرد مراحل مدیریت بحران، آشنایی با ساختار مدیریت بحران، وظایف و اختیارات شهرداران نواحی در این حوزه، آشنایی با سامانه های جمع آوری اطلاعات سامانه فرماندهی حادثه، برنامه ریزی و عملیات.

مهدی زارع زلزله شناس، در سخنانی زمین لرزه را مخاطره عمده تهران توصیف کرد و گفت: زلزله شهر تهران در محدوده گسل های متعددی واقع شده است که حرکت پرشتاب هر یک از این گسل ها با توجه به جمعیت بالای مستقر در دشت تهران پیامدهای بیشماری دارد.

وی گفت: جمعیت تهران طی ۷۵ سال گذشته از ۵۵۰ هزار نفر به ۹ میلیون نفر افزایش و شهر در پهنه های فعال گسلی گسترش یافته است. به طوری که در حال حاضر با در نظر گرفتن بافت فرسوده و ساخت و ساز روی پهنه های گسلی، حدود ۴۵ درصد جمعیت شهر در محدوده ریسک بالا زندگی می کنند. همچنین گسترش حاشیه نشینی و کیفیت پایین ساخت و ساز در مناطق حاشیه ای مخاطره ای قابل توجه برای کلان شهرهای کشور محسوب می شود.

انتهای پیام/

زمین لرزه مخاطره عمده شهر تهران است

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۸۰۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!

به گزارش همشهری آنلاین، حسین ظفری معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه‬ فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی‬ استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع‌رسانی‌هایی از طریق استانداری و صدا و سیما به مردم صورت گرفته است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر رودخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفانه صاعقه می‌تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند خصوصاً عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

کد خبر 848591 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران طوفان مدیریت بحران باران

دیگر خبرها

  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • اتمام عملیات بازسازی و تعویض خط لوله در خیابان علامه مجلسی
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی