Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، مسعود شکوهی در خصوص الگوپذیری دانش آموزان از کشور‌های دیگری، چون کره جنوبی و ترویج آن در مدارس گفت: «الگوپذیری از همسالان در دوران دبستان و متوسطه اول و دوم یک اتفاقی طبیعی است در این راستا حرکت آن‌ها از خانه به سوی مدرسه به معنای اجتماعی شدن افراد و ورود به دنیای بزرگسال است  که مدرسه را به مکانی برای تأمین مهارت‌های زندگی تبدیل کرده است؛ بنابراین دانش آموزان تحت تأثیر یکدیگر قرار گرفته و از هم یاد می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در این میان اتفاقاتی از جمله الگوپذیری از کشور‌هایی مانند کره جنوبی در مدارس از نظر ما موارد نادر در سیستم آموزشی محسوب می‌شود چرا که اتفاقات مثبتی  در مدارس رقم می‌خورد که یادگیری موضوعات مفید را با روند خوبی در مدارس روبرو کرده است.»

وی آموزش مهارت‌های زندگی را در تمامی سطوح از زندگی دانش آموزان الزامی دانست و افزود: «همزمان با آموزش پذیری، آسیب‌های اجتماعی نیز در تشکیل ذهنیت و هویت پذیری دانش آموزان تاثیر گذارند که معمولا این روند در همه فرهنگ‌ها و کشور‌های مختلف اتفاق می‌افتد و مانند سایر بیماری‌های جسمانی احتمال شیوع یک آسیب اجتماعی در یک گروه سنی خاص وجود دارد. به منظور الگوپذیری دانش آموزان در محیط مدرسه رصد و پایش آن‌ها توسط آموزش و پرورش از دیرباز انجام شده و در طی سال‌های اخیر نگاه ویژه‌ای به این امر شده است.»

وی بیان کرد: «درحال حاضر مراکز مشاوره و مشاورین مدارس با ارائه برنامه‌های آموزشی مناسب شرایط را برای مراقبت از جوانان و نوجوانان در قبال آسیب‌های اجتماعی فراهم می‌کنند تا حوادثی، چون خودکشی سه جوان در شهر اصفهان تکرار نشود. در این خصوص نیز افراد آسیب دیده و خانواده‌ها به شدت مورد بررسی قرار گرفته و روند زندگی، اخلاق و رفتار‌های آن‌ها مورد پیگیری قرار می‌گیرد. رسیدگی به این گونه موارد نیاز به یک عزمی ملی دارد که با همکاری‌های همگانی بالاخص در رسانه‌های جمعی دانش‌آموزان در روند الگوبرداری محتاطانه عمل کنند.»

شکوهی تأثیر پذیری دانش آموزان از رسانه ملی را از جمله عوامل مهم در الگوپذیری آن‌ها دانست که بیش از کلاس‌های درس در روند تاثیر پذیری نوجوانان نقش دارد و افزود: «از رسانه ملی بیش از این انتظار نمی‌رود چرا که یک رسانه وقت بیشتری از دانش آموزان را به خود اختصاص می‌دهد و با ارائه فیلم‌ها، مستندات، کارتون و حتی برنامه‌های تولیدی با محتوای مختلف می‌تواند هویت‌پذیری و نقش آفرینی در فعالیت‌های اجتماعی افراد جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین پخش سریال های کره ای و تداوم  این امر قطعا بر طرز تفکر، پوشش لباس و سبک زندگی دانش آموزان تاثیر می گذارد.»

وی الگوپذیری مناسب در مدارس را روح اصلی سند آموزش و پرورش در تربیت افراد معرفی کرد که با الهام از این موضوع مباحث احیای نقش مشاوره‌ای کارکنان مدارس مطرح می‌شود بنابراین به منظور آموزش در برخورد با دانش آموزان و نحوه ارائه رفتار مناسب به مدیران، معاونان، معلم‌ها و حتی اولیاء دوره‌هایی در دو بخش مجازی و خصوصی برگزار می‌شود تا با  شناسایی آسیب‌ها و نحوه مدیریت آنها، راهکار‌های مناسبی ارائه شود.

مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش نیاز به آموزش خانواده‌ها را امری ضروری در جامعه دانست و عنوان کرد: «به منظور کاهش آسیب‌ها و مدیریت آن باید آموزش‌های بیرونی همچون صدا وسیما ساختار و سبک زندگی خانواده و الگوی زندگی آن‌ها را ترمیم کرد. براین اساس باید به فرزندان آموزش داده شود که چه میزان از وقت خود را صرف فضای مجازی یا فعالیت‌های دیگر کنند که این امر از فضای خانواده نشأت می‌گیرد. اما آموزش و پرورش به طور خاص احیای نقش مشاوره‌ای کارکنان مدرسه و همه ارکان را شامل میشود ودر این زمینه فعالیت‌های خود را آغاز کرده است.»

وی یادآورشد: «به منظور معرفی راهکار‌های مناسب الگوپذیری در دانش آموزان از سازمان بهزیستی خواهش شده است که در خانه‌های سلامت نسبت به برگزاری دوره‌های اموزشی برای اولیاء اقدام کند تا قبل از ورود فرزندان به مدرسه مهارت‌های لازم نسبت به گروه سنی آن‌ها از جانب خانواده‌ها به فرزندان ارائه شده و در مواجه با فضای آموزشی مدارس آن‌ها از آموزش‌های لازم بهره‌مند شده باشند. این درحالی است که برای اموری، چون ازدواج معمولا خانواده‌ها نقش تاثیر گذاری در تصمیم گیری فرزندان دارند، اما برای مسئولیت پذیری وا یفای نقش پدر و مادر بودن از جانب خانواده‌ها نظارتی صورت نمی‌گیرد بنابر این لازم می‌دانیم قبل از به دنیا آمدن فرزندان نسبت به آمادگی افراد برای ایفای نقش والدین نظارت و کنترل شود چرا که تربیت فرزندان درالگو پذیری آن‌ها نقش بسیاری داشته و به مهارتی برای انتخاب نوع الگوی آن‌ها تبدیل خواهد شد.»

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۸۵۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد

فرشید کرمی گفت: با هدف احیاء و زنده نگه داشتن ورزش باستانی و پهلوانی، ترویج و توسعه فرهنگ پهلوانی، تقویت روحیه فداکاری، جوانمردی و احیاء فضائل اخلاقی در بین دانش آموزان، طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد به اجرا درآمد. 


وی، گفت: در طرح شهید طوقانی با اجرای ورزش صبحگاهی با ضرب آهنگ ورزش زورخانه‌ای و در ذیل سند تحول بنیادین، تحقق ساحت‌های اعتقادی، اخلاقی و ساحت زیست بدنی دنبال می‌شود. 


معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در این طرح مراسم صبحگاهی در مدارس معین آغاز می‌شود گفت: استعدادیابی در حوزه ورزش زورخانه‌ای یکی از اهداف طرح شهید طوقانی است. 


فرشید کرمی با اشاره به اینکه در این طرح ۲۵ دانش آموز آموزش دیده مرشدی در مدارس حضور یافته و در مراسم صبحگاهی به دانش آموزان مدرسه مربوطه ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی را آموزش می‌دهند افزود: این دانش آموزان آموزش دیده مرشدی از مدارس شهر‌های یاسوج، چرام و دهدشت هستند. 


وی، گفت: ورزش زورخانه‌ای یکی از هویت‌های ملی ما محسوب شده که در پرورش جسمی، روحی و معنوی و رشد تحصیلی دانش آموزان تاثیر بسزایی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت