Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاربران تلگرام و اینستاگرام طی روزهای گذشته با اختلالات زیادی مواجه بودند و این اختلالات در نهایت منجر به مسدود شدن این دو اپلیکیشن محبوب شد.

اقتصاد آنلاین - انوش ممتازپور؛ براساس برخی شایعات این محدودیت همیشگی خواهد بود و احتمالا تلگرام و اینستاگرام نیز به سرنوشت توییتر و فیس بوک دچار می‌شود، گرچه این موضوع از سوی  وزیر ارتباطات رد شده است، به گفته او به زودی محدودیت‌ها بر طرف خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین باری نیست که مسئولان فیلترینگ کشور اپلیکیشن‌های پیام‌رسان را مورد هدف قرار می‌دهند. حدود سه سال پیش نیز پیام‌رسان وایبر به یکباره اختلالات شدیدی پیدا کرد که باعث کوچ کاربران ایرانی از این اپ به سمت تلگرام شد.

از آن روز به بعد اعضای کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تصمیم گرفتند تا به پیام رسان‌های جدید خارجی مجال تنفس ندهند و آن‌ها را به محض متولد شدن، به چنگال نرم افزار فیلترینگ کشور بسپارند تا بلکه بعد از تلگرام، قرعه به نام ایرانی‌ها بیفتد و کوچ کاربران اینبار به سمت پیام‌رسان‌های داخلی باشد.

با مختل شدن تلگرام طی چند روز اخیر ، مسئولان هم این فرصت را مغتنم شمردند و مردم را به استفاده از نمونه‌های داخلی ترغیب کردند. غلامرضا جلالی رئیس‌ سازمان پدافند غیرعامل در این باره گفت : «اینکه سهم ۱۰۰ درصدی از شبکه اجتماعی و افکار عمومی و مباحث سیاسی و امنیتی کشور را به شبکه پیام‌رسان خارجی دهیم که هیچ گونه کنترلی بر داده‌ها و سیاست گذاری آن‌ها نداشته باشیم، موضوع قابل تاملی است؛ زیرا در حوادث اخیر شاهد بودیم با سوء‌استفاده از بعضی مشکلات و مسائل اجرایی کشور، به تحریک مردم و دعوت به درگیری و نیز بر هم زدن نظم و امنیت عمومی‌دست زدند.»

وی افزود: «در حوزه پیام‌رسان‌ها شورای عالی‌فضای مجازی تصمیمات خوبی را اتخاذ کرده که از آن جمله می‌توان به حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی اشاره کرد؛ امروز پیام‌رسان‌های داخلی که دارای ظرفیت مناسب برای پوشش فعالیت‌های مردم هستند، تقویت شدند لذا به نظرم امروز موقعیت خوبی است که مردم از پیام رسان‌های خارجی به پیام رسان‌های داخلی بومی شده، مهاجرت کنند.»

اما احتمال استفاده ایرانی‌ها از پیام‌رسان‌های داخلی چقدر است و چرا تا به حال این برنامه‌ها نتوانستند آن طور که باید خود را در دل کاربران ایرانی جا کنند؟

امیرحسین مشهدی‌فرهانی کارشناس رسانه‌های نوین در پاسخ به این سوال به اقتصادآنلاین می‌گوید: شاید بتوان اولین دلیل آن را نبود اطلاع‌رسانی مناسب عنوان کرد و باید گفت که پیام‌رسانه‌های ایرانی در موضوع تبلیغات و بازاریابی تا به حال بسیار بد عمل کرده‌اند .

وی افزود : البته با گسترش تلگرام و محبوبیت آن در بین مردم، طبیعتا مجالی برای درخشش نمونه‌های بومی‌نیست؛ اما به نظر من پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانستند بسیار بهتر از این‌ها در حوزه تبلیغات عمل کنند.

این کارشناس با اشاره به کیفیت بالای خدمات پیام‌رسان‌های ایرانی اظهار کرد: تعداد این برنامه‌ها چندان نیست و شاید در خوشبینانه‌ترین حالت مجموع آن‌ها به تعداد انگشتان دو دست هم نرسد؛ اما همین تعداد محدود کیفیت مناسبی دارند و می‌توانند نیازهای کاربران ایرانی را تامین کنند .

مشهدی‌فرهانی گفت : توسعه دهندگان پیام رسان‌های داخلی می‌توانند خدماتی ارائه دهند که نمونه‌های خارجی فاقد آن‌ها هستند؛ به عنوان مثال پیام رسان‌های ایرانی می‌توانند خدماتی مثل کنترل حساب بانکی و یا اطلاع لحظه‌ای از ترافیک را به کاربر نشان دهد که مسلما این امکان را هیچ یک از نمونه‌های خارجی نمی‌توانند به کاربران ایرانی ارائه دهند .

وی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید در صورت ادامه محدودیت‌ها برای تلگرام نظر کاربران به چه پیام‌رسانی جلب می‌شود؟ گفت: پاسخ دقیق به این سوال کار سختی است اما به نظر من با توجه به مشابه بودن پیام‌رسان ویسپی (wispi) به تلگرام احتمال استقبال از این اپ بیش از نمونه‌های مشابه است.

بحث امنیت اطلاعات و حریم خصوصی ، یکی از دغدغه‌های اصلی کاربران در همه جای دنیا محسوب می‌شود و گزارشات میدانی نشان می‌دهد که ترس از افشای اطلاعات یکی از بزرگترین نگرانی‌هایی است که باعث شده تا ایرانی‌ها به سمت استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی نروند.

امیرحسن میرکاظمی‌کارشناس امنیت اطلاعات در اینباره به اقتصادآنلاین می‌گوید: درحال حاضر تلگرام با توجه به الگوریتم رمزنگاری قدرتمند خود، به یکی از امن‌ترین پیام رسانه‌های جهان تبدیل شده است و نباید آن را با پیام رسان‌های داخلی مقایسه کرد.

وی افزود : البته بیشتر پیام‌رسان‌های ایرانی نیز از نوع الگوریتم استفاده شده در تلگرام برای تبادل اطلاعات استفاده می‌کنند و از این جهت می‌توان گفت که نمونه‌های ایرانی نیز در بحث امنیت حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

این کارشناس امنیت اطلاعات اظهار کرد : البته افشا یا فروش اطلاعات کاربران توسط مدیران پیام رسان‌ها موضوع مهمی‌است که باید به آن توجه کرد و به طور کلی سابقه شرکت‌های ارائه دهنده خدمات در حفظ امنیت اطلاعات را همیشه مدنظر قرار داد.

میرکاظمی‌ در پاسخ به این سوال که چقدر این امکان وجود دارد که اطلاعات کاربران در اختیار نهادها و یا دولت‌ها قرار گیرد؟ گفت: این موضوع از بحث‌های اصلی حوزه امنیت اطلاعات است و در پاسخ به آن باید گفت که هر شرکت روی کره زمین موظف به رعایت قوانین کشور خود است و در صورت در خواست نهادهای امنیتی آن کشور باید اطلاعات مورد نیاز را در اختیار دولت قرار دهد و کشور ما هم از این قائله مستثنی نیست و اگر دولت و نهادی از سازندگان پیام رسان‌ها بخواهند که اطلاعات کاربری را در اختیار آن‌ها قرار دهد، بر طبق قوانین کشور باید این کار انجام شود؛ البته این کار نیز ضوابط بسیار سختگیرانه‌ای دارد و تنها در شرایط خاص امکانپذیر است.

وی با اشاره به شانس زیاد ویسپی برای جایگزین شدن تلگرام اظهار کرد: این پیام‌رسان با توجه به تبلیغاتی که در فضای مجازی برای آن می‌شود می‌تواند جایگزین تلگرام شود و بعد از آن ایمو نیز می‌تواند جای تلگرام را بگیرد.

این کارشناس در پایان اظهار کرد: امیدوارم گفته‌های وزیر ارتباطات به واقعیت تبدیل شود و شاهد پایان فعالیت تلگرام در ایران نباشیم؛ چون بدون شک تلگرام امنیت کاربران خود را به بهترین شکل تامین می‌کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۹۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دنیای کوچک ایتا

عطیه همتی در روزنامه فرهیختگان نوشت: فیلترینگ پیام‌رسان‌های بین‌المللی و شبکه‌های اجتماعی و پراکنده شدن آنها در هرکدام از پیام‌رسان‌های مختلف باعث به وجود آمدن دسته‌بندی‌های مختلفی بین آنها شد که هرکدام را درگیر فضای گلخانه‌ای، ایزوله و گاهی یکدست‌شان کرد و باعث شد دست برخی گروه‌های سیاسی و یا حتی گروه‌های وحدت‌شکن را برای هدایت این گروه‌های از هم جدا‌افتاده حسابی باز کرده و با توجه به تعصبات و تعلقات آنها به موضوعات مختلف افکار آنها را در جهت مطلوب خود هدایت کند.

مسیری که به جای همگرایی اقشار مختلف مردم به یکدیگر آنها را رو به واگرایی برد و حتی در مقابله با یکدیگر قرار داد. مساله‌ای که در دو سه سال اخیر به‌خصوص بعد از التهابات ۱۴۰۱ به خوبی شاهد آن بودیم که اتفاقات کوچه و خیابان هیچ شباهتی به بزرگنمایی‌های داخل شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی نداشت؛ به گونه‌ای که گویی رقابت جانانه‌ای بین گروه‌های خبری فعال در این شبکه‌ها بر سر بزرگنمایی بی‌حد و حصر از واقعیت میدان وجود داشت تا بر شدت التهابات بیفزاید و افکار عمومی را به سمتی سوق دهد که کار را تمام‌شده بدانند و همچنین تمام گفتگو‌های مردمی و تولید محتواهایشان را به این سمت سوق دهد و جرات کلام مخالف با این موضوع را از آنان بگیرد؛ به گونه‌ای که هنوز یادمان نرفته کاربران شبکه‌های اجتماعی اگر از میهمانی‌ها و یا روزمره‌هایشان محتوا تولید می‌کردند، اقدامی در جهت خلاف فضای حاکم بر شبکه انجام داده بودند و با بازخورد‌های شدید‌اللحنی روبه‌رو می‌شدند که اجازه زندگی عادی از مردم را می‌گرفت. اتفاقی که گونه دیگری از آن را در جریان مقابل شاهد هستیم.

 فضای گلخانه‌ای و رادیکال حاکم بر برخی شبکه‌های اجتماعی داخلی متاسفانه در سال‌های اخیر به حدی جدی بوده که آنها را از واقعیت اجتماعی دور کرده‌است و خود‌اکثریت‌پنداری اشتباهی را به آنان داده است. اگر از لفظ گلخانه برای توصیف این وضعیت استفاده می‌شود دقیقا به خاطر اتفاق مشابهی است که در این شبکه‌ها در حال وقوع است. فضایی که باغبانان آن به شما القا می‌کنند که در یک محیط پاک و مطلوب هستید که اتفاقا در اینجا امکان رشد و نمو مناسب دارید. آن وقت از باد و باران‌های ناگهانی و واقعی حاکم در طبیعت دور هستید و در این طبیعت ساختگی، اما زیبا حضور دارید.

 شما خارج از گلخانه با علف‌های هرز روبه‌رو هستید که شما را آلوده می‌کنند و جلوی رشد شما را می‌گیرند و موجب از بین رفتن حیات شما می‌شوند و همه آنچه که بیرون است غلط و اشتباه است و در تلاش است شما را از بین ببرد و نه‌تن‌ها باید از آن بیرون بدتان بیاید، بلکه باید در جهت مقابله با آن نیز اقدام کنید. اتفاقی که این روز‌ها در پیام‌رسان‌هایی، چون ایتا در حال وقوع است، دقیقا مشابه آن چیزی است که بالاتر نوشتیم. رشد در گلخانه‌ای که اجازه ورود و خروج اطلاعات در شبکه را نمی‌دهد و شما را آن‌طور که مقبول خودش است تربیت می‌کند.

چون در صورت فهم واقعیت، شما ممکن است دیگر نظر اولیه خود را نداشته باشید. حال فرقی نمی‌کند شما کاربری معترض در جریان زن زندگی آزادی در ۱۴۰۱ باشید که دارد اخبار التهابات را در اینستاگرام فیلتر‌شده و رهاشده دنبال می‌کند، یا یک اکانت ساده در ایتا داشته باشید که دارد کانال‌های مختلف خبری و تحلیلی را درباره موضوع حذف نام پدر از کارت ملی یا تذکر به قاعده‌مندی در مساله بی‌حجابی می‌خواند و اوضاع را آنقدر اسفناک جلوه می‌دهد که حذف نام پدر را مصداق عادی‌سازی «زنازادگی» تلقی می‌کند. حتی می‌خواهد در اعتراض به این موضوع یک جنبش و اعتراض راه‌اندازی کند.

آنچه این روز‌ها در ایتا به عنوان مدلی از یک پیام‌رسان و یک شبکه ایزوله قابل مشاهده است، تفاوت جدی و معنا‌دار این شبکه با میدان واقعیت است. همان‌طور که این موضوع را با نرم‌افزار ویراستی نیز در مقابله با توییتر -که همان ایکس نامیده می‌شود- داریم. بسیاری از چهره‌های سیاسی تصمیم گرفتند به بهانه عدم حضور در شبکه اجتماعی دشمن در ویراستی حضور پیدا کنند و در خلوتی آنجا اظهارنظرهایشان را به گوش همان مخاطبی برسانند که در فضای ایزوله این شبکه‌ها در حال تربیتش هستند.

 مردم مطلوبی که اطلاعات، محتوا‌ها و هر‌آنچه که به خوردشان داده می‌شود، حساب‌شده است و، چون اکثریت‌پندار شده‌اند از مسئولان و چهره‌ها و نخبگان‌شان چیزی را مطالبه می‌کنند که حتی ربطی به واقعیت موجود ندارد. یک روز در جریان ویروس کرونا، خواهان جمع شدن واکسن‌ها هستند، یک روز خواهان اخراج و مجازات یک چهره سیاسی هستند، یک روز هم درباره کارت ملی و حذف نام پدر ممکن است کفن‌پوش به میدان بیایند و برایشان اهمیتی نداشته باشد که معاون رئیس‌جمهور گفته که حذف این نام به دلیل حفاظت بیشتر برای امنیت حریم شخصی مردم است وگرنه باتوجه به توضیحات مسئولان کشور بارکد درج‌شده در کارت ملی به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد نه تنها نام پدر بلکه بتوانند به تمام مشخصات دارنده کارت دست یافته و این موضوع خلاف آنچه که در این فضای گلخانه‌ای به شکل ویروسی در حال گردش است ربطی به عادی‌سازی «زنازادگی» و از این دست اظهارنظر‌های سخیف ندارد.

دایره انقلابیون در پیام‌رسان ایتا در دو روز گذشته تا حدی تنگ شد که حتی دفتر رهبری نیز در آن جای نگرفت. مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب وقتی از تذکر به برخی مسئولان بابت رفتار‌های بی‌قاعده در حوزه حجاب نوشت، به‌شدت مورد حملات گروه‌های فعال در ایتا قرار گرفت و حتی اخبار جعلی مبنی بر توبیخ فضائلی در این پیام‌رسان دست به دست شد، اما از آنجایی که قرار نیست در این اتاق‌های ایزوله تکذیبیه‌ها نیز دست به دست شوند راه به جایی نبرد.

با وجود آنکه حساب رسمی دفتر رهبر انقلاب با عنوان «رسانه‌نگار» نیز توییت فضائلی را بازنشر کرده بود، ایتایی‌ها و ویراستی‌ها ترجیح‌شان این بود برای توجیه برخی تندروی‌ها هرگونه نسبت ناروایی را به اعضای دفتر بدهند ولی فضای موجود را لایق تذکر ندانند و پنبه را محکم‌تر توی گوش‌شان فرو کنند.

tags # پلتفرم سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • در غزه گرفتار شدیم | جایگزینی برای حماس وجود ندارد
  • مدیر عامل تلگرام : اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • تحلیلگر صهیونیست:در غزه گرفتار شدیم/جایگزینی برای حماس وجود ندارد
  • اپل مجبور به حذف اپلیکیشن‌های محبوب در چین شد
  • دارایی کاربران ایرانی در کیف پول تلگرام مسدود شد؟
  • زنگ خطری بزرگ برای کاربران تلگرام
  • دنیای کوچک ایتا
  • حتی برای دفتر رهبری هم در پیام رسان ایتا جا تنگ شد
  • واتس‌اپ جذاب‌تر از همیشه