Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشکده اقلیم‌شناسی کشور در پیش‌بینی فصلی خود با اشاره به کاهش بارش اعلام کرد: بیشترین کاهش بارشها تاکنون به ترتیب در استانهای خراسان جنوبی، قم، یزد، اصفهان، مرکزی، کرمان، سیستان و بلوچستان، تهران و چهارمحال و بختیاری بین ۸۰ تا ۹۵ درصد رخ داده است. ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲ اجتماعی محیط زیست و گردشگری نظرات

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پژوهشکده اقلیم‌شناسی کشور پیش‌بینی فصلی سه ماهه گذشته و سه ماهه آتی کشور را به‌طور کامل انجام داده که در بخش خلاصه آن تأکید شده است: به استثنای مناطق بسیاری محدودی واقع در نوار شمال غربی و جنوبی، بارش کشور از ابتدای سال زراعی جاری تا مورخ چهارم دی ماه 96 بیش از 50 درصد نسبت به میانگین دوره مشابه بلند مدت کاهش یافته است که بیشترین کاهش به ترتیب در استانهای خراسان جنوبی، قم، یزد، اصفهان، مرکزی، کرمان، سیستان و بلوچستان، تهران و چهارمحال و بختیاری بین 80 تا 95 درصد رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش بارش نسبت به دوره مشابه سال قبل 25 درصد است؛ بارش فصل زمستان (با استثنای بخش‌هایی از سواحل خزر) کمتر از نرمال بوده و کمبود بارش ناشی از فصل پاییز، به صورت کم‌بارشی انباشته تا پایان سال ادامه خواهد داشت. علاوه بر آن، توزیع بارش دارای ناهمگنی زمانی و مکانی خواهد بود. میانگین بارش کشور در هفته دوم دی به صورت: کمتر از نرمال، هفته سوم دی: نوار شمالی کشور بیش از نرمال سایر مناطق نرمال تا کمتر از نرمال، هفته چهارم دی: کمتر از نرمال خواهد بود.

میانگین دمای دی ماه یک تا دو  درجه بیش از نرمال پیش‌بینی می‌شود. میانگین دما در هفته‌های دوم و سوم دی بین دو تا سه درجه بیش از نرمال بوده اما در هفته چهارم با قدری تعدیل بین یک تا دو درجه بیش از نرمال خواهد بود.

انتظار می‌رود ماه بهمن با ناهنجاری منفی دما مواجه باشد. میانگین دمای زمستان در حد نرمال تا یک درجه بیش از نرمال پیش‌بینی می‌شود. فعالیت نسبتاً ضعیف سامانه‌های بارشی و ناهنجاری منفی دمایی، به شکل بالقوه می‌تواند موجب افزایش فراوانی تعداد روزهای آلوده در کلان شهرها و شهرهای صنعتی و پرجمعیت در دو ماه آتی شود.

بخشی از کم‌بارشی‌های پاییز ناشی از لانینای متوسطی است که حداکثر فعالیت آن دی‌ماه خواهد بود. در مجموع، شرایط یاد شده مدیریت واقع‌بینانه منابع آب در حوضه‌های آبریز کشور - به خصوص برای تامین آب کشاورزی و شرب فصل بهار و تابستان سال آتی - را می‌طلبد.

وضعیت جاری:

از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون  میانگین بارش کشور 56 درصد کمتر از میانگین بلندمدت است؛ در دوره یاد شده کمبود بارش در حدود نیمی از استان‌های کشور بیش از 60 درصد است. خراسان جنوبی، قم، یزد و اصفهان با بیش از 90 درصد کاهش بارش، شرایط بسیار نامساعدی نسبت به سایر استانهای کشور دارند. در این بازه زمانی، کاهش بارش در استان تهران 81 درصد است.

پیش‌بینی بارش:

بارش فصل یاد شده در محدوده نرمال تا کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود که کاهش در مناطق غرب و شمال شر نسبت به سایر نواحی بیشتر است. بارش در سواحل خزر در حد نرمال خواهد بود؛ بارش فصل زمستان نمی‌تواند کمبود بارش سال زراعی را جبران کند.

بارش در ماه دی کمتر از نرمال (به استثنای بخش‌هایی از سواحل خزر که بیش از نرمال خواهد بود)، در بهمن‌ و اسفند کمتر از نرمال و در فروردین 1397 در حد نرمال مورد انتظار است.

پیش‌بینی دما:

انتظار بر این است که میانگین دمای زمستان در غرب و جنوب غرب بیش از نرمال و در سایر مناطق در حد نرمال باشد.

دمای دی ماه تا یک درجه بیش از نرمال است و این افزایش در استانهای واقع در نوار غربی کشور به بیش از دو درجه می‌رسد؛ در بهمن ماه نیز میانگین دما در حد نرمال  تا یک درجه کمتر از آن است. در اسفند ماه دمای هوا در بیشتر مناطق در حدود نرمال خواهد بود.

انتهای پیام/

R1365/Psaadati/S2,23/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۹۴۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان مثبت شد

به گزارش جام جم آنلاین،مدیر کل هواشناسی استان گفت: میزان بارش استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۲۱.۸ میلی متر بوده که ۴۹.۴ درصد بیشتر از میانگین بلند مدت این دوره است.

حیدری افزود: همچنین میانگین بارش بلند مدت سال زراعی استان ۱۰۰.۷ میلی متر است که تاکنون ۲۱ درصد نسبت به بلند مدت سال زراعی مشابه افزایش یافته است.
وی درباره بارش‌های مونسون افزود: احتمال بارش‌های خوب تابستانه مونسونی در جنوب شرق کشور و استان پیش بینی شده است.
حیدری ادامه داد: استان ۲۰ سال درگیر خشکسالی است و این بارش‌ها می‌توانند اثرات خشکسالی را قدری کاهش می‌دهد، همچنین با توجه به ادامه دار بودن روند خشکسالی در استان در مدت زمان ده ساله ۹۹.۳ درصد پهنه استان درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید است.
وی در ادامه افزود: میانگین دمای استان تا خرداد ماه ۰.۵ تا یک درجه بیشتر از نرمال خواهد بود و از نیمه خرداد تا شهریور در نیمه شمالی استان یک تا دو درجه بیشتر از نرمال و در نیمه جنوبی ۰.۵ درجه بیشتر از نرمال پیش بینی شده است.
وی درباره میانگین دمای استان گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون، ۱۹.۵ درجه سانتیگراد اعلام کرد و از افزایش ۱.۳ درجه‌ای دمای استان نسبت به دوره بلند مدت مشابه خبر داد.

دیگر خبرها

  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان مثبت شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور