Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دلیل محدودیت منابع آب میزان خروجی آب از سدها برای کشاورزی قطعاً جیره بندی خواهد شد به اندازه ای که تأمین آب شرب به خطر نیفتد و بتوانیم آب کشاورزی را تأمین کنیم. آفتاب‌‌نیوز : مدیرعامل شرکت منابع آب ایران نوشت: یکی از اندوخته های منابع آب در بهار، ذخیره برف است که درحال حاضر در اکثر نقاط کشور ذخیره برف صفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمد حاج رسولی ها با اشاره به اینکه برودت هوا در روزهای گذشته به نحوی نبوده که بارش به صورت برف ذخیره شود، افزود: تا پایان زمستان باید میزان بارش ها به ۷۱ درصد برسد که این روند درحال حاضر ۳۰ درصد است.

وی افزود: اگر میزان بارش پیش بینی شده محقق شود، قطعاً در تأمین آب کشت بهاره تأثیرگذار خواهد بود.

حاج رسولی ها افزود: رهاسازی آب سدها برای کشاورزی در ۲ مرحله کشت پاییزه و بهاره صورت می گیرد که تأمین آب کشت بهاره به بارش زمستان مرتبط است.

وی گفت: به دلیل محدودیت منابع آب میزان خروجی آب از سدها برای کشاورزی قطعاً جیره بندی خواهد شد به اندازه ای که تأمین آب شرب به خطر نیفتد و بتوانیم آب کشاورزی را تأمین کنیم.

حاج رسولی ها گفت: جیره بندی آب کشاورزی در حوضه آبریز فارس پارسال نیز انجام شد اما امسال دامنه این محدودیت در سطح کشور در بسیاری از حوضه های آبریز اجرا می شود.

۵۷ درصد کاهش بارش

مدیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: با گذشت بیش از صد روز از سال آبی ۹۷-۹۶ ، در کشور فقط ۳۱ میلیمتر بارش گزارش شده درحالیکه این رقم باید ۷۲ میلیمتر باشد بنابراین ۵۷ درصد کاهش بارش در این مدت ثبت شده است.

حاج رسولی ها افزود: اثرات این کاهش بارش در حوضه های آبریز اصلی کشور متفاوت است و اثر آن در بعضی از حوضه های آبریز در منابع سطحی و در برخی دیگر، در منابع آب زیر زمینی نمایان می شوند.

وی گفت: در حوضه آبریز خزر در طول صد روز گذشته، کشت انجام نشده و مصرف آب در بخش کشاورزی نداشتیم این درحالیست که شرایط حوضه آبریز خزر خیلی خوب است اما کاهش ۵۷ درصدی بارش در دو حوضه اصلی آبریز اثر گذار است که در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان بیشتر بر روی آب های سطحی تأثیرگذار است ولی در حوضه فلات مرکزی تاثیرات آن بر روی منابع آب زیرزمینی بیشتر است.

مدیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان کاهش بارش ۶۵ درصدی ثبت شده و در حوضه فلات مرکزی ۷۸ درصد کاهش بارش گزارش شده است.

حاج رسولی ها اضافه کرد: این پراکنش کاهش بارندگی، مشکل را در حوضه های آبریز اصلی و فرعی دوچندان کرده است.

وی گفت: به عنوان مثال در حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان که دارای حوضه های فرعی نیز هست، در حوضه فرعی کرخه ۷۰ درصد کاهش بارندگی، در حوضه کارون بزرگ که محل تأمین آب کشاورزی و انرژی است، ۷۲ درصد کاهش بارش و در حوضه زهره و جراحی ۶۴ درصد کاهش بارندگی از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه) ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت منابع آب ایران با اشاره به اینکه در حوضه فلات مرکزی که یکی دیگر از حوضه های اصلی آبریز و دارای حوضه های فرعی نیز هست در حوضه فرعی گاوخونی و زاینده رود کاهش بارش ۷۷ درصدی ثبت شده است و در حوضه دریاچه نمک کاهش ۷۸ درصدی به چشم می خورد.

حاج رسولی ها گفت: در بسیاری از حوضه های اصلی و فرعی کاهش بارش بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد است که در میزان آب های سطحی و آب های زیر زمینی تأثیرگذار است.

وی درباره میزان ورودی آب به سدهای کشور گفت:? در صد روز گذشته ورودی آب به سدهای کشور حدود ۳۰ درصد کاهش نسبت به زمان مشابه پارسال نشان می دهد و درحالیکه میزان ورودی آب به سدها در سال گذشته در زمان مشابه ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب بود، این رقم در سال جاری به ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

حاج رسولی ها اضافه کرد: بخاطر مدیریت منابع آب و تأمین آب شرب و کشاورزی، امسال فقط ۵ درصد خروجی آب از سدها کاهش داشته است و تاکنون ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از سدها خارج شده است.

وی گفت: در حوضه کارون بزرگ در صد روز اول سال آبی، ۴۸۱ میلیون مترمکعب آب به سد دز وارد شده که این عدد در دو سال پیش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب بوده است و ورودی آب امسال نسبت به ده سال گذشته نادر بوده است.

مدیرعامل شرکت منابع آب ایران افزود: به این ترتیب حجم آب مخزن سد دز ۷۴۴ میلیون مترمکعب شده که این عدد نسبت به ده سال گذشته بی سابقه است و همچنین در حوضه کارون بزرگ نیز که سدهای زنجیره ای وجود دارد که برای تأمین انرژی و آب کشاورزی از آن ها استفاده می شود، ورودی آب تاکنون ۹۴۵ میلیون مترمکعب بوده است که این رقم پارسال یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب بود.

حاج رسولی ها درباره ورودی آب به سدهای حوضه آبریز گاوخونی و زاینده رود نیز گفت: ورودی آب به زاینده رود تنها ۷۰ میلیون مترمکعب بوده که این رقم نسبت به ده سال قبل بی سابقه است و حجم مخزن سد زاینده رود درحال حاضر ۱۴۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به ده سال اخیر، فقط در یک سال دیگر تکرار شده است و بنابراین ورودی آب به سد زاینده رود ۴۳ درصد کاهش داشته است.

وی درباره سد درودزن که تأمین کننده آب شرب شهر شیراز و کشاورزی منطقه شیراز است، افزود: از ابتدای سال آبی، ورودی آب به سد درودزن ۴ میلیون مترمکعب بوده که این عدد در پنج یا شش سال قبل ۱۴۰ میلیون مترمکعب گزارش شده است.

منبع: مهر

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۹۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، فرشید شبانی با بیان اینکه آفت ملخ موجود در منطقه بومی است، گفت: میانگین جمعیتی این آفت در منطقه هر سال با توجه به وجود کانون‌های آن در منطقه متغیر است و مبارزه با این آفت براساس جمعیت انجام می‌شود.
وی افزود: ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق فلارد (بخشی از مناطق مرتعی و مزارع و باغات) مشاهده شده است.
شبانی گفت: پیش‌بینی می‌شود مبارزه با آفت ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق شهرستان فلارد در سطح ۲۰۰ هکتار انجام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۵ هکتار از منطقه لندی شهرستان اردل آلوده به آفت ملخ‌های بومی شاخک بلند شده است.
به گفته شبانی، منطقه آلوده به آفت ملخ در لندی منطقه‌ای جنگلی، پرشیب و غیرقابل دسترس است که کشاورزان با شخم غیرقانونی اقدام به کشت کرده‌اند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ملخ‌های محلی و بومی در عرصه‌های جنگلی به صورت عادی وجود دارد و به وسیله سایر عوامل طبیعی تحت کنترل است، اما شخم زدن و تبدیل این عرصه‌ها به زمین‌های کشاورزی موجب افزایش جمعیت آفت شده که برای کشاورزی مضر و خسارت‌زا است.
وی گفت: در خصوص کمک به کشاورزان منطقه لندی با توجه به تخلف صورت گرفته از سوی کشاورزان باید تصمیم‌گیری شود.
شبانی یادآوری شد: هرچند با توجه به بارش‌ها و اراضی شیب‌دار احتمال تلفات زیاد آفت ملخ در منطقه لندی وجود دارد، اما در صورت گسترش آفت و احتمال خطر سرایت و آلودگی مزارع پایین دست؛ به طور حتم برای مبارزه با آن وارد عمل می‌شویم.
به گفته شبانی، تخریب اراضی جنگلی تخلف به شمار می‌رود و مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری باید متخلفان با هدف حفظ عرصه‌های جنگلی مقابله کند.
وی در خصوص آلودگی سایر مناطق چهارمحال و بختیاری به آفت ملخ افزود: سالانه مبارزه با آفت ملخ بومی و محلی در سطح ۲۰۰ هکتار از شالیزار‌های برنج در منطقه بارز و شوارز لردگان لردگان انجام می‌شود.
شبانی افزود: همچنین مبارزه با آفت ملخ بومی در سطح ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی، مزارع دیم، غلات و حبوبات منطقه ارمند شهرستان خانمیرزا از توابع این استان آغاز شد.
به گفته شبانی، افزون بر این هر سال درمناطق بازفت، صمصامی، شیخ علی خان از توابع شهرستان کوهرنگ مبارزه با ملخ انجام می‌شود که تاکنون گزارشی مبنی به افزایش جمعیت این آفت دریافت نشده است.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق دستورالعمل ملخ جزو آفت‌های عمومی است که در صورت افزایش جمعیت با توجه به اشتها و تغذیه زیادی که از سبزینگی گیاه دارد از قدرت تخریب بالایی برخوردار است.
وی افزود: بیشتر آفت‌های ملخ استان در مرحله پورگی و نوزادی قرار دارند و برای جلوگیری از حالت طغیانی کار کانون‌کوبی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه براساس نُرم تعیین شده از سوی سازمان حفظ نباتات وجود بیش از ۱۲ عدد پوره ملخ در یک مترمربع نیاز به مبارزه دارد و کمتر از این میزان اقتصادی نیست گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد هرچند جمعیت ملخ‌های بومی در تمامی مناطق و کانون‌های آلوده استان در حالت طغیانی نیست ولی در برخی مناطق به نرم مبارزه رسیده که مبارزه با آنها باید با دقت و لحاظ کردن مسائل زیست محیطی انجام شود.

دیگر خبرها

  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹۳.۵ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم