Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایالات متحده آمریکا یک سیاست کلی دارد و آن هم منفعت طلبی است که تنها با تغییر رئیس جمهور‌هایش لباس ظاهری خود را تغییر می‌دهد. آنها مخالف خود را پای میز مذاکره می‌کِشند و می‌کُشند. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مستند «پرزیدنت آکتور سینما» روز گذشته در هشتمین جشنواره فیلم عمار اکران شد. این مستند در زمان ۷۴ دقیقه به کارگردانی محمدرضا برونی و تهیه کنندگی محمد باریکلو ساخته شده است، که روایتگر تلاش­‌های میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، در جهت ایجاد رفاه برای مردم شوروی است آنهم با اعتماد و اتکا بر آمریکایی‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نکته مهم در این اثر که توسط جوان‌های دغدغه‌مند کشورمان ساخته شد، این است که با دلایل و مستندات تاریخی نشان داده‌اند که چطور اعتماد به ایالات متحده آمریکا در هر شرایطی باعث سرخوردگی می‌شود و برای سران این کشور تنها منفعت خود و تضعیف سایر قدرت‌ها مهم است. تیم سازنده از تصاویر آرشیوی بهره برده است و صدای نریشنی دلنشین که نشان می‌دهد توانایی قصه گویی را به خوبی دارد.

*پروژه تجزیه شوروی چطور کلید خورد!

این مستند روایت می‌کند چگونه گورباچف با اعتماد به رییس جمهور وقت آمریکا طی چند سال کشورش روسیه را به سمت فقر و بیکاری سوق داد. نکته مهم و اساسی در این مستند این است که ناخوداگاه وقتی مخاطب روند تضعیف ملت روسیه را می‌بیند و شاهد برخورد‌ها و سیاست‌های آمریکا است که حتی با تمام شدن دوره هرکدام از رییس جمهور‌هایش تغییر نکرده به نتیجه‌ای واحد می‌رسد مبنی بر اینکه اعتماد به آمریکا نوعی سیلی خوردن از آن‌ها خواهد بود. این مستند نشان می‌دهد زمینه فروپاشی و پروژه تجزیه شوروی چطور کلید خورد.

«پرزیدنت آکتور سینما» نمایانگر این است که تا چه اندازه در مسائل بین‌المللی گورباچف سعی در افزایش ارتباطات و تجارت با غرب را داشت. او با بسیاری از رهبران غربی همچون مارگارت تاچر، هلموت کهل صدر اعظم وقت آلمان غربی، و رونالد ریگان (رئیس‌جمهور وقت آمریکا) روابط حسنه‌ای برقرار کرد، که در زمان خودش کمونیست‌ها را رنجاند و مردم نیز از باز شدن در‌های آمریکا به روی‌شان خوشحال شده بودند تا جایی که به گواه تصاویر آرشیوی که در این مستند می‌بینیم متوجه می‌شویم به محض باز شدن اولین شعبه «مک دونالد» در روسیه صف‌های طولانی برای خرید تنها یک ساندویج آمریکایی به وجود آمده است صف‌های کیلومتری که نشان از یک هیجان دارد.

در ادامه کارگردان روایت خود را بعد از رسیدن گورباچف به ریاست جمهوری به سمت به گفت‌وگوی او با ریگان می‌برد. در مستند می‌بینیم که ریگان باب گفت‌وگو را با روسیه باز کرد در حقیقت مذاکره‌های مختلفی بین ریگان و گورباچف انجام شد با اینکه حزب کمونیست روسیه با این اقدام مخالف بود، اما وی از این موضوع به عنوان یک موفقیت یاد می‌کرد. در طول میز مذاکرات خبری از پای‌بندی آمریکایی‌ها بر قول و قرارشان دیده نمی‌شود. تحقیر گورباچف در طول مدت ریاست جمهوری‌اش توسط ریگان کاملا مشهود است. این‌ها تصاویری است که در تاریخ ثبت شده و به شکل درست این کارگردان جوان از آن برای روایت فیلمش بهره برده است.

*آمریکایی‌ها مخالف خود را پای میز مذاکره می‌کِشند و می‌کُشند

آمریکایی‌ها حریف و یا مخالف خود را پای میز مذاکره می‌کِشند و می‌کُشند، این یکی از مهمترین حرف‌های مستند «پرزیدنت آکتور سینما» است. این اثر با روایت تاریخی خود نشان می‌دهد سیاست کلی آمریکایی‌ها در قبال سایر کشور‌ها تغییر نخواهد کرد عوض شدن رییس جمهور‌ها تنها تغییری ظاهری است.



گرچه لحن و ریتم مستند کند است، اما «پرزیدنت آکتور سینما» مخاطب را نه با تحریف بلکه فقط و فقط با مرور شواهد و مستندات تاریخی به سمت مقایسه مذاکرات هسته‌ای ایران با آمریکا و گروه ۵+۱ می‌کشاند و نگرانی از اینکه آن‌ها بر قول و قرار‌هایشان نمی‌ایستند و دلواپس سیلی خوردن از اعتمادی که ما را پای میز مذاکره کشانده می‌کند.

*صدای تیر خلاصی اوباما در کنفرانس خبری را یک جوان ایرانی شنید

این اثر سینمایی که مخاطب را دائما به یاد قرارداد برجام می‌اندازد و رفتاری که از آمریکایی‌ها می‌بینیم تیر خلاصش را زمانی می‌زند که در تصاویرش یک صحنه خاص را در کنفرانس خبری رییس جمهور ایالات متحده به نمایش می‌گذارد. باراک اوباما در یکی از کنفرانس‌های خبری خود اعلام می‌کند ما برای به نتیجه رسیدن در مذاکرات با ایران بر سر مسائل هسته‌ای باید از روش گفت‌وگوی زمان ریاست جمهوری ریگان با گورباچف استفاده کنیم. در واقع تیر خلاص آمریکایی‌ها را اوباما در کنفرانس خبری زد که کسی نشنید، اما این جوان مستند ساز به خوبی در مستندش آن را به نمایش گذاشته است.

در نهایت مستند نشان می‌دهد که نتیجه آن گفت‌وگو فقر، بیکاری، و بحران سیاسی اجتماعی و حتی فرهنگی برای روسیه بود که با ادامه دار شدن این روند و رفتن گورباچف؛ پوتین بر سر کار آمد و طی ۱۵ سال شرایط کشور را بهبود بخشید آنهم با بستن‌در‌های کشورش به روی آمریکا و متکی شدن به توان داخلی.

*مسئولان صدای زنگ خطر «پرزیدنت آکتور سینما» را بشنوید

مسیری که امروز در مذاکرات هسته‌ای برای ما پیشرو است چیست؟! آیا آمریکایی‌ها به قول و قرار‌های خود پایبند هستند؟! آیا در این مدت توانسته‌ایم اثر آن مذاکرات و توافقات برجام را در بستر جامعه خود احساس کنیم؟ و آیا حرفی که باراک اوباما زد نمی‌تواند برای ما زنگ خطری باشد که توسط یک جوان مستند ساز ایرانی به صدا در آمده است؟! باید رو به مسئولان گفت: صدای زنگ خطر «پرزیدنت آکتور سینما» را بشنوید. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۹۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است

به گزارش قدس آنلاین، پایگاه اینترنتی «آکسیوس» نوشت: مشاوران ارشد «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا می‌گویند توافق پیشنهادی که هم اکنون روی میز مذاکرات حماس با اسرائیل است به عنوان تنها مسیر ممکن برای رقم زدن آتش‌بس در نوار غزه و تحقق احتمالی پایان به جنگی که بایدن را آماج انتقادات تند حتی از جانب حامیان برجسته‌اش در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ قرار داده، محسوب می‌شود.

«جان کربی»، سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه گفت، جو بایدن همه تمرکزش را بر رقم زدن یک توافق آزادی اسرا قرار داده است. یک خبرنگار از کربی درباره اینکه آیا کاخ سفید طرح جایگیزینی برای پیگیری در صورت شکست مذاکرات آتش‌بس غزه دارد سوال کرد و او پاسخ داد: «فقط باید یک توافق (برای آتش‌بس) وجود داشته باشد.»

او ادعا کرد: «اگر بتوانیم آتش‌بس را حاصل کنیم خواهیم توانست به چیزی پایدارتر برسیم و سپس شاید به جنگ پایان دهیم و سپس شاید روند عادی‌سازی روابط (میان اسرائیل و عربستان سعودی)‌ را به پیش ببریم، اما شروع این روند باید با یک توافق و برگرداندن این افراد (اسرای صهیونیست) به خانواده‌هایشان باشد.»

به نوشته آکسیوس ۱۳۳ نفر از کسانی که در جریان عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» جنبش حماس در سرزمین‌های اشغالی به اسارت گرفته شدند شامل ۶ شهروند آمریکایی هنوز در نوار غزه نگهداری می‌شوند.

این پایگاه در ادامه مطلب خود نوشت، مقام‌های آمریکایی مدعی هستند بحران انسانی در نوار غزه در هفته‌های اخیر کمی بهبود یافته است اما تاکید می‌کنند که یک آتش‌بس تنها راه واقعی برای رسیدگی نظام‌مند به وضعیت موجود و دفع خطر قحطی در این باریکه به حساب می‌آید.

وزارت بهداشت دولت تحت رهبری حماس در غزه اعلام کرده بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر تا کنون به شهادت رسیده‌اند.

در این میان «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه گفت دستور به حمله ارتش این رژیم به شهر رفح در جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه «چه با توافق و چه بدون آن» را خواهد داد.

مقام‌های آمریکایی مدعی هستند از آنجا که بایدن قصد دارد هر کار ممکن به منظور جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح انجام دهد پس دستیابی به یک توافق ‌آتش‌بس را پیگیری می‌کند چون باور دارد حصول این توافق است که باعث به تعلیق در آمدن عملیات نظامی اسرائیل در رفح  (اگر که باعث کنار رفتن دائمی آن از میز مذاکرات نشود) می‌شود.

همچنین به گفته مقام های آمریکایی مورد استناد پایگاه آکسیوس، کاخ سفید از سوی دیگر معتقد است برقراری یک آتش‌بس در نوار غزه در چارچوب توافقی برای تبادل اسرا آتش‌ درگیری‌های دیگر در منطقه از جمله حملات توسط انصارالله یمن علیه کشتی‌ها در دریای سرخ را فروخواهد نشاند.

همچنین چند دستیار بایدن معتقدند چنین توافقی در عین حال باعث دورتر شدن رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان از آستانه جنگ در محل مرز لبنان-اسرائیل خواهد شد.

آکسیوس نوشته است: یک هدف دیگری که دولت جو بایدن دنبال می‌کند این است که یک توافق آتش‌بس موقت برقرار وسپس آن را در ادامه تبدیل به یک توافق آتش‌بس دائمی کرده و بر مبنای این توافق به مذاکرات بر سر عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل که آمریکا پیش از هفتم اکتبر پیگیری می‌کرد، برگردد.

مقام‌های آمریکایی همچنین ادعا کردند کاخ سفید می‌خواهد از مساله توافق عادی‌سازی روابط عربستان-اسرائیل به عنوان اهرم استفاده کرده و با استفاده از این اهرم نتانیاهو را وادار به پذیرش مسیر تشکیل کشور فلسطین کند.

حمایت‌های مداوم بایدن از اسرائیل موجب شده که در داخل آمریکا و در ضمن کارزار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، او با خطر از دست دادن آرای رای دهندگان ترقی‌خواه جوان مواجه شود.

هدف دیگر بایدن از دنبال کردن انعقاد توافق آتش‌بس حماس و اسرائیل این است که شعله اعتراضات طنین انداخته در دانشگاه‌های مهم آمریکا از سوی تظاهرکنندگانی که معترض به سیاست‌های او در قبال اسرائیل هستند را کم کند.

به نوشته آکسیوس در سوی دیگر، بایدن همچنین به موجب این تلاش می‌خواهد وجهه خدشه‌دار شده خود در میان رای‌دهندگان عرب در ایالت تاثیرگذار میشیگان را بازسازی کند.

بایدن روز یکشنبه یک گفتگوی تلفنی با نتانیاهو داشت و در آن درباره جدیدترین پیشنهاد اسرائیل شامل تمایل برای مذاکره کردن بر سر «بازیابی آرامش پایدار» در غزه بعد از آزادی نخست اسرا بر مبنای دلایل بشردوستانه صحبت کرد.

روز دوشنبه نیز رئیس جمهور آمریکا با رهبران مصر و قطر، دو میانجی‌گر بین حماس و اسرائیل گفتگو داشت.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ذهن آمریکااندیش
  • پایان پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سرنگونی پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سقوط پوتین؟ شاید آرزو بر جوانان عیب نیست / گورباچف مایه عبرت ولادیمیر پوتین شده است / چرا روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط متفاوت است
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: واشنگتن همچنان مخالف عملیات رفح است
  • ادامه سرکوب دانشجویان آمریکایی
  • پدافند روسیه ۱۰ پهپاد اوکراینی و ۶ «اتاکمز»آمریکایی را سرنگون کرد
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد