Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-اعضای شورای شهر تهران از عدم توجه به مشارکت مردمی در تهیه برنامه سوم توسعه شهرداری انتقاد کردند.امروز پس از استماع گزارش حجت میرزایی؛ معاون برنامه‌ریزی شورای شهر درباره نحوه تهیه و روند برنامه سوم شهرداری تهران پیشنهادات و نظرات خود را بیان کردند.

مرتضی الویری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه پس از استماع گزارش معاون برنامه‌ریزی توسعه و امور شورای شهرداری تهران گفت: رویکرد شورای پنجم به کل با شورای پنجم تفاوت دارد در نتیجه سیاست‌های مصوب شورای چهارم برای برنامه توسعه باید اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمود میرلوحی معاون اجرایی شورای شهر نیز با بیان اینکه خوشحال هستم مدیریت ساخت و ساز به مدیریت برنامه‌‌ای تغییر می‌کند ادامه داد: مطالعات و برنامه‌ریزی را باید با یکپارچگی صورت گیرد چراکه ساختار شهرداری گسیختگی دارد.

محمودجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی نیز پس از استماع گزارش معاون برنامه‌ریزی تصریح کرد: باید میان مطالعات کارشناسی شورا و شهرداری هم‌افزایی وجود داشته باشد و مطالعات برنامه‌ریزی شهرداری باید به شورا ارسال شود تا کمیته‌های ما هم به موازات، کار را پیش ببرند. همچنین گزارشی در خصوص برنامه دوم توسعه شهرداری به ما ارائه شود تا ببینیم چه میزان از برنامه محقق شده است. در دهه گذشته فقط به سمت پروژه‌های بزرگ نمایش محور رفته بودند اما امروز باید میان شهر و شهروندان با نگاهی فرهنگی پیوند مناسب برقرار شود.

احمد مسجد جامعی عضو دیگر شورای شهر نیز با بیان اینکه در تهران با پدیده خانه‌به‌دوشی مواجه هستیم، گفت: هویت یکپارچه تهران اهمیت دارد و باید در برنامه مورد توجه قرار گیرد.

آرش میلانی نیز پس از استماع این گزارش گفت: در تهران برنامه‌ها فقط روی کاغذ نوشته شده و اجرا نمی‌شود و این یک روند رو به گسترش است و با پدیده امتناع از برنامه‌ریزی مواجه هستیم. بدون مشارکت دستگاه‌های دخیل در اداره تهران نمی‌توان کاری را پیش برد.

در ادامه حجت نظری خطاب به معاون برنامه‌ریزی شهرداری گفت: در این برنامه مشخص نشد که مناسب‌سازی صورت‌های شهری به چه شکلی صورت خواهد گرفت بالاخص برای معلولان، زنان و اقشار آسیب‌پذیر همچون سالمندان بعلاوه برای تهیه برنامه کارگروه جوانان تشکیل شده، اما جایگاه آنها در اداره شهر مشخص نشده است.

حبیب‌زاده معاون نظارت شورای شهر هم پس از استماع گزارش معاون برنامه‌ریزی پنج نکته که در برنامه به آن توجه نشده را چنین تصریح کرد: متاسفانه شهرداری به مواردی همچون عدم تمرکز مالی، پراکندگی از وظایفی که یک شکل و ماهیت دارند ، عدم توجه به مشارکت مردم در تصمیم‌سازی با وجود شورای عالی‌ها، اقدامات جزیره‌ای که باعث کاهش هم‌افزایی می شود، لزوم بازنگری از چارت سازمان‌ها و اساسنامه‌ها از جمله مواردی است که با قانون مغایرت دارد و آخرین مورد توجه بیشتر به اصل نظارت در شهرداری بود که همواره باضعف جدی روبه‌رو است.

حسن رسولی خزانه‌دار شورای شهر نیز در واکنش به این گزارش ادامه داد: باید از دو آسیب جدی‌ که تاکنون در رویکرد توسعه در شهرداری با آن مواجه بودیم اجتناب کنیم. باید میان مدیریت شهری، حکمروایی و حکمرانی تفکیک قائل شویم، چرا که ما دولت‌شهر نیستیم.

بهاره آروین عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز در انتقاد به گزارشی که توسط معاون شهردار ارائه شد خاطرنشان کرد: ما براساس این گزارش به اقدامات اجرایی انجام شده، آگاه شدیم اما متوجه نشدیم این برنامه با چه فرمی قرار است تهیه شود. هرچند اصل برنامه‌نویسی در حال حاضر در دنیا مخالفان خاص خود را دارد.

او در انتقاد به این گزارش ادامه داد: شهروندان هم باید در تهیه این چشم‌انداز نقش داشته باشند. امیدوارم دوباره با برنامه‌ای روبه‌رو نباشیم که شورا ساعت‌ها برای تصویب آن وقت صرف کند اما این برنامه عملا اجرا نشود. امیدوار هستم در آینده گزارش جزئی‌تری ارائه شود.

زهرا نژادبهرام نیز با تاکید بر اینکه باید به سمت برنامه‌های عملیاتی و کاربردی برویم، گفت: متاسفانه نقش زنان در گزارش شما دیده نشد. این فاکتوری است که در گذشته همواره با آن چالش داشته‌ایم. فراموش نکنیم ما در شهری زندگی می‌کنیم که برای مردان بالغ سالم ساخته شده است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۰۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند

در راستای تأمین این منویات ذکر چند نکته ضروری است:

نخست اینکه یکی از اولویت‌های جامعه کارگری در آستانه روز جهانی کارگر، مقوله درآمد و معیشت است. قدرت خرید کارگران در سال‌های اخیر به‌شدت کاهش پیدا کرده است. امروز یکی از مطالبات عمومی کارگران، افزایش دستمزد است و بر این اساس رقمی که  امسال برای حداقل مزد تعیین شده به هیچ وجه کفاف نیازهای معیشتی آنان را نمی‌دهد و انتظار دارند رقم مزد۱۴۰۳ مورد بازنگری قرار گیرد. 

خواسته دیگر کارگران این است که به مطالباتشان برای مشارکت در بازار کار توجه شود، بنابراین دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند. اگر فکر کنیم نظرات کارگران بدون اثرگذاری و کارآمدی است، کشور را از سرمایه نیروی انسانی محروم کرده‌ایم و از این ظرفیت عظیم که همانا حضور و مشارکت کارگران است، غفلت ورزیده‌ایم. کارگران هم دانش و مهارت دارند و هم نیروی انسانی بالقوه و موتور محرک توسعه هستند. در همه کشورها محوریت بازار کار، اول سرمایه انسانی (نیروی کار) است و بعد سرمایه‌های مادی؛ اما متأسفانه در ایران به این امر توجه نداریم و اگر بخواهیم از این ظرفیت بزرگ برای توسعه و رونق تولید استفاده کنیم، باید به کارگران توجه ویژه داشته باشیم.

فراموش نکنیم کارگران علاوه بر اینکه صاحب مهارت‌اند، بعضاً کارآفرین هم هستند و می‌توانند در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت‌های خارق‌العاده انجام دهند یا از طریق تشریک‌مساعی با همکاران خود بخش‌های بزرگی از مشکلات صنعتی کشور را حل کنند. بنابراین توجه به کارگران و مشارکت و اعمال رأی آن‌ها در تصمیمات هم می‌تواند برای این قشر، روحیه‌بخش باشد و هم در عین حال امنیت ملی را ارتقا دهد.

اکثر قریب به اتفاق کارگران، قراردادی هستند، کارگران به فردا و آینده شغلی خود اطمینان ندارند اما متأسفانه دولت سازوکارهای مناسبی برای حمایت از کارگر ندارد نظارت‌ها نیز ضعیف است، امنیت شغلی کارگران دچار مشکلات اساسی شده است.

دیگر خبرها

  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور
  • سازوکار تحقق مشارکت مردمی در جهش تولید معرفی شود
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است
  • دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی