Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-26@15:13:48 GMT

توده‌های تیروئید بدخیم یا خوش خیم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۰۱۴۵۹

توده‌های تیروئید بدخیم یا خوش خیم؟

توده‌های تیروئید چه خوش‌خیم و چه بدخیم اگر بموقع تشخیص داده و درمان شوند بخوبی کنترل شده و بیمار معمولا عمر طولانی و عادی خواهد داشت و بجز زحمت و رنج یک جراحی و مراجعه به متخصصان می‌تواند زندگی عادی داشته باشد.به گزارش بلاغ، به نقل از سلامت نیوز، نکته مهم این است برجستگی‌ها و تورم‌های جلو و پایین گردن مربوط به تیروئید هستند و برجستگی‌های زیر فک و بالای گردن معمولا به غده‌های لنفی مربوط می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

البته این وظیفه پزشک خانواده دوره دیده و متخصص است که می‌تواند انواع تورم‌های گردن را از هم تشخیص دهد و به متخصص مربوط ارجاع دهد. در کشور ما هنوز پزشک خانواده متخصص وجود ندارد و گاه بیماران برای تشخیص یک مشکل کوچک سردرگم می‌شوند.

اولین نشانه سرطان تیروئید، وجود یک گره یا ندول در غده تیروئید است که معمولا خود بیمار یا اطرافیان متوجه آن می‌شوند. در این زمان روش استاندارد نمونه‌برداری سوزنی از این گره است. در صورتی که سلول‌های سرطانی در گره وجود داشته باشند، پاتولوژیست آن را تشخیص می‌دهد و گزارش می‌کند. البته باید دانست درصد بسیار کمی از ندول‌ها بدخیم و بقیه کاملا خوش‌خیم هستند که این موضوع با یک سونوگرافی دقیق از تیروئید و بعد از نمونه‌برداری مشخص می‌شود.

سرطان تیروئید در سنین جوانی و میانسالی شیوع دارد و در خانم‌ها شایع‌تر است. این بدخیمی اگرچه نسبت به سرطان‌های ریه، پستان، پوست و کولون خیلی شایع نیست، اما جزو سرطان‌های با شیوع متوسط است به طوری که بروز آن حدود یک در ده هزار نفر در سال است یعنی در یک شهر متوسط با جمعیت ۵۰۰ هزار نفر در هر سال حدود ۵۰ نفر به این سرطان مبتلا می‌شوند. خوشبختانه این سرطان چندان بدخیم نیست و کاملا درمان می‌شود. در صورتی که سلول سرطانی در گره تیروئید تشخیص داده شود باید قسمتی یا کل غده تیروئید با جراحی خارج شود.

اکنون نوبت به ید رادیواکتیو یا ید ۱۳۱ می‌رسد که پاکسازی را انجام دهد. خاصیت مهم سلول‌های سرطانی تیروئید که آن‌ها را از بقیه سرطان‌ها جدا می‌کند این است که ید را بشدت جذب می‌کنند و به این ترتیب وقتی مقدار کمی ید رادیواکتیو به بیمار خورانده می‌شود بیشتر آن در سلول‌های سرطانی باقیمانده متمرکز می‌شود و باعث از بین رفتن آن‌ها می‌شود، در حالی که بیشتر سلول‌های سالم بدن که ید را جذب نمی‌کنند در امان می‌مانند. بعد از جراحی و دادن ید رادیواکتیو بیمار با هورمون تیروئید درمان می‌شود تا هم جبران نداشتن غده تیروئید شود و هم با دادن هورمون تیروئید به بیمار سلول‌های باقیمانده سرطان (احتمالی) فرصت رشد پیدا نکنند.

آنچه اهمیت دارد این که توده‌های تیروئید چه خوش‌خیم و چه بدخیم اگر بموقع تشخیص داده و درمان شوند بخوبی کنترل شده و بیمار معمولا عمر طولانی و عادی خواهد داشت و بجز زحمت و رنج یک جراحی و مراجعه به متخصصان می‌تواند زندگی عادی داشته باشد. از بیماری‌های تیروئید نترسید و با اعتماد به پزشک متخصص و مجرب بیماری‌تان را پیگیری کنید.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۱۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن

آفتاب‌‌نیوز :

محبوبه ابریشم‌کار، متخصص طب سنتی در رابطه با علت تشکیل کیست‌ها در بدن گفت: کیست‌ها توده‌های خوش‌خیم در بافت‌های بدن هستند که حجمی از مایع در آن‌ها جمع شده است. به طور کلی توده‌های پستانی به دو دسته خوش‌خیم و بدخیم تقسیم‌بندی می‌شود. 

وی افزود: توده‌های فیبروکیستیک، توده‌های خوش‌خیمی هستند که می‌توانند از سن نوجوانی تا بزرگسالی در سینه شکل بگیرند. کیست‌های سینه معمولا متعدد بوده و موجب تغییر در اندازه سینه شده و ایجاد درد می‌کنند.

ابریشم‌کار اظهار کرد: کیست‌های سینه معمولا در دوران قاعدگی بیشتر از مواقع دیگر احساس می‌شوند. این توده‌ها دو نوع ساده و ترکیبی دارند. اما معمولا همان نوع ساده و فیبروکیستیک بسیار شایع‌تر است. 

وی افزود: سبک زندگی، مهم‌ترین عامل در ابتلا به کیست است. به علاوه عامل ارث و ژنتیک نیز بی تاثیر نیست. در اصول طب ایرانی، نوشیدن آب سرد و مواد غذایی تند، عدم فعالیت بدنی، برنامه خواب نامنظم و از همه مهم‌تر استرس، می‌تواند شیوع کیست‌ها را تشدید ببخشد. 

ابریشم‌کار بیان کرد: استرس عاملی است که تاثیر آن در بیماری‌ها خیلی سریع و شدید است. در حوزه طب سنتی، ما تمرکز بر روی تنفس را برای کنترل استرس پیشنهاد می‌کنیم. اگر ما روزی ۱۰ تا ۲۰ بار و در دو نوبت تنفس‌های کنترل‌شده داشته باشیم، تا حد زیادی می‌توانیم سطح استرس خود را کاهش دهیم.

وی افزود: ما در طب ایرانی طیفی برای تعیین درجه سردی و گرمی مواد غذایی داریم. پیشنهاد ما در این زمینه این است که تعادل میان گرمی و سردی تا حد امکان رعایت شود. تجربه نشان داده افرادی که طبع سردتری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های فیبروکیستیک قرار دارند. 

متخصص طب سنتی گفت: متخصصین بانوان یا پزشکان عمومی خیلی راحت می‌توانند با یک معاینه کیست را تشخیص دهند. فیبروکیستیک معمولا در اندازه‌های متفاوت و دو سینه دیده می‌شود، اما توده‌های بدخیم عموما در یک سینه وجود دارند. ترشحات خونی یا چرکی از سینه و تغییرات پوستی در سینه نیز می‌تواند نشان از وجود فیبروکیستیک باشد. 

ابریشم کار تصریح کرد: کیست سینه معمولا یک بیماری محسوب نمی‌شود و تنها به عنوان یک تغییر فیزیولوژیکی شایع از آن یاد می‌شود. برای درمان کیست یکی از راه‌های پیشنهادی این است که سیاه‌دانه را به صورت نیم‌کوب به نسبت ۱ به همراه بذر کتان و نسبت دو برابری عسل، هر روز صبح میل کنید. به علاوه برای درمان موضعی، ماساژ روغن بذر کتان روی سینه‌ها برای دوبار در روز می‌تواند موثر واقع شود. 

وی یادآور شد: توصیه ما به عزیزان برای عدم ابتلا به فیبروکیستیک این است که از کودکی به بچه‌ها سبک زندگی درست را آموزش دهیم. لازم است که مصرف کافئین را تا حد امکان کاهش دهیم و مصرف بی‌رویه‌ای نداشته باشیم. ما باید منبع انرژی نداشتن و بی‌حالی‌مان را کشف کنیم و خود را به قهوه محدود نکنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص