Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-07@08:26:02 GMT

درمان آلزایمر با داروی دیابت

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۰۳۴۸۷

یک داروی توسعه یافته برای دیابت به میزان قابل توجهی تحلیل حافظه در موشهای مبتلا به آلزایمر را درمان می کند و این وعده ای امیدوار کننده است.به گزارش بلاغ، به نقل از medicalxpress، دانشمندان کشف کردند که یک داروی توسعه یافته برای دیابت به میزان قابل توجهی تحلیل حافظه در موشهای مبتلا به آلزایمر را درمان می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور کریستین هولچر، از دانشگاه لنکستر انگلیس، می گوید: درمان جدید "وعده روشنی برای پیشرفت در درمان جدیدی برای اختلالات مزمن عصبی مانند بیماری آلزایمر است."

بیماری آلزایمر شایع ترین علت دمانس است و انتظار می رود در سال 2051 به میزان دو میلیون نفر در انگلستان افزایش یابد.

دکتر داگ براون، مدیر تحقیقات و توسعه در جامعه آلزایمر، گفته است، "بدون درمان جدید در حدود 15 سال، ما باید راه های جدیدی برای مقابله با آلزایمر پیدا کنیم.  ضروری است که ما کشف کنیم که آیا داروهای توسعه یافته برای درمان در شرایط مختلف می تواند به افراد مبتلا به آلزایمر و دیگر انواع بیماری های دمانس کمک کند. این رویکرد پژوهشی می تواند بسیار سریعتر منجر به دستیابی داروهای جدید امیدوار کننده برای افرادی که به آنها نیاز دارند شود. "

اگرچه مزایای این مواد آگونیست سه گانه تا کنون تنها در موش پیدا شده است، اما مطالعات دیگر با داروهای دیابت مانند لیگرگلوتید برای درمان افراد مبتلا به آلزایمر وعده های امیدوار کننده ای داده است، بنابراین توسعه بیشتر این کار ضرورت دارد. "

این اولین بار است که یک داروی گیرنده سه گانه به روش های مختلفی حافظه را بهبود می بخشد. این ترکیب شاملGLP-1 ، GIP و گلوکاگون است که همه از عوامل رشد هستند، و مشخص شده است که مشکلات مربوط به سیگنالینگ عامل رشد در مغز بیماران آلزایمر اختلال ایجاد می کند.

این مطالعه با استفاده از موش های APP / PS1 که موش های ترانس ژنیک هستند و ژن های جهش یافته ای را که باعث آلزایمر می شوند، بیان می کند انجام شد.  این ژن ها در افرادی یافت می شود که آلزایمر در آنها به ارث برده شده است. موش های ترانس ژنیک سالم در مراحل پیشرفته بیماری درمان شدند.

در آزمون ماز، یادگیری و شکل گیری حافظه توسط دارو به میزان زیادی بهبود یافت و همچنین سطح بالایی از یک عامل رشد مغز که از عملکرد سلول عصبی محافظت می کند افزایش یافت. علاوه بر این میزان پلاک آمیلوئید در مغز مرتبط با آلزایمر، التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو و سرعت تحلیل سلولهای عصبی کاهش یافت.

پروفسور هولچر تصریح می کند: "این نتایج بسیار امیدوار کننده اثربخشی این داروهای جدید گیرنده چندگانه است که در ابتدا برای درمان دیابت نوع 2 توسعه یافتند اما در مطالعات متعددی اثرات محافظتی عصبی از خود نشان دادند."

"مطالعات بالینی با نسخه قدیمی این نوع دارو، نتایج بسیار مثبتی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر یا اختلالات خلقی نشان داده است"

"در اینجا ما نشان دادیم که یک دارو جدید گیرنده سه گانه می تواند به عنوان یک داروی بالقوه برای آزمایش آلزایمر باشد، اما آزمایش های بیشتری برای پاسخ به دوز پاسخ و مقایسه مستقیم با داروهای دیگر باید انجام شود تا ارزیابی شود که آیا این داروهای جدید بهتر از داروهای قبلی است."

دیابت نوع 2 یک عامل خطرزا برای آلزایمر است و در پیشرفت بیماری دخالت دارد. اختلال انسولین با فرآیندهای دژنراتیو مغزی در دیابت نوع 2 و بیماری آلزایمر ارتباط دارد. کاهش حساسیت به انسولین در مغز بیماران آلزایمرمشاهده شده است. کاهش حساسیت می تواند نقش مهمی در توسعه اختلالات نوروژنیک داشته باشد زیرا انسولین یک عامل رشد با خواص نوروپروتیک است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۳۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد

سیدحیدر محمدی با اشاره به تلاش‌های سازمان بیمه سلامت در کنار دیگر ارگان‌های حوزه سلامت در خدمات‌دهی به بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله بیماران مبتلا به تالاسمی گفت: تالاسمی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ژنتیکی است که در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای دنیا شیوع دارد، این بیماری که در زمره بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفته ۲۳ هزار مبتلا در ایران دارد و خوشبختانه کشورمان در زمینه دانش پزشکی درمان تالاسمی پیشگام بوده و عمر این بیماران با خدمات ارزشمند پزشکان طی سالیان گذشته افزایش یافته است.

رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه درمان این بیماری برای بسیاری از خانواده‌ها دارای هزینه‌های بسیار بالایی بوده و در برخی شرایط برای آن‌ها امکان پذیر نیست، افزود: سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۲ داروهای موردنیاز بیماران تالاسمی را نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تامین کرد.

وی با اشاره چالش‌های داخلی و خارجی کشور در تامین داروها، گفت: تلاش‌های سازمان غذا و دارو در انجام وظایف بویژه تامین انواع دارو علی رغم وجود همه محدودیت‌ها بیشتر نمایان می‌شود؛ اما این سازمان هیچ چالش بالفعل و بالقوه‌ای را بهانه کوتاهی از انجام وظایف خود قرار نمی‌دهد.

محمدی با بیان اینکه در تامین دارو های تالاسمی تلاش شده که نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد، اظهار امیدواری کرد: در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوان از بیماران خاص حمایت های بیشتری صورت داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند