Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-27@02:48:27 GMT

۸ بلایی که خواب زیاد یر سرتان می‌آورد

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۰۴۵۰۴

۸ بلایی که خواب زیاد یر سرتان می‌آورد

ارتباط تنگاتنگی بین خواب زیاد و چاقی وجود دارد. اگر ساعات زیادی بخوابید، بدنتان به مدت زیادی کاری انجام نمی‌دهد و غیر فعال می‌ماند. انجام ندادن فعالیت فیزیکی به آن معنی است که بدنتان کالری نمی‌سوزاند و به این ترتیب وزن اضافه می‌کند و چاق می‌شوید.به گزارش بلاغ، شکی نیست که خواب برای سلامتی لازم است.به نقل از فوت و فن خواب کافی و مناسب به داشتن تمرکز کافی در طول روز کمک می‌کند و شما را هشیار نگه می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما خواب بیش از حد می‌تواند به همان اندازه مضر باشد.

 

 

مطالعات و تحقیقاتی که بر روی خواب و میزان مورد نیاز آن انجام شده، مشخص کرده است هر گروه سنی به چه میزان خواب نیاز دارد.

حالا قبل از اینکه بخواهید میزان خواب شبانه‌تان را محاسبه کنید و خود را به خاطر خواب زیادی سرزنش کنید، باید بدانید دلیل خواب بیش از حدتان چیست. خواب زیاد می‌تواند در نتیجه چند مشکل در سلامتی به وجود آید. این مشکلات شامل کار سخت همیشگی، مشکلات تیروئید، بیماری‌های قلبی، افسردگی، استفاده از دارو‌هایی خاص و ....

مهم است که خواب خوب و با کیفیتی داشته باشید، اما خواب بیش از حد به سلامتی‌تان آسیب می‌زند.

در اینجا چند مشکلی که در اثر خواب زیاد برای‌تان به وجود می‌آید را معرفی می‌کنیم.

۱- ممکن است مشکلات قلبی را وخیم‌تر کند


اگر زیاد می‌خوابید قلب‌تان در ناراحتی است و با این کار خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهید. بیماری‌های قلبی یکی از عمده‌ترین دلایل فوت در ایالت متحده است. تحقیقات نشان داده خواب کم و زیاد، هر دو، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری سرخرگ‌های کرونر قلب را افزایش دهند.

تحقیقات دیگری نشان داده درحالی که خواب کم خطر سکته را ۱۸ درصد افزایش می‌دهد، خواب زیاد این رقم را به ۴۶ درصد افزاش می‌دهد.

۲- باعث چاقی می‌شود


ارتباط تنگاتنگی بین خواب زیاد و چاقی وجود دارد. اگر ساعات زیادی بخوابید، بدنتان به مدت زیادی کاری انجام نمی‌دهد و غیر فعال می‌ماند. انجام ندادن فعالیت فیزیکی به آن معنی است که بدنتان کالری نمی‌سوزاند و به این ترتیب وزن اضافه می‌کند و چاق می‌شوید.

تحقیقات نشان داده خواب کم و یا زیاد می‌توانند در بزرگسالی منجر به اضافه وزن و چاقی شوند. در نهایت، این تحقیق بر استفاده از یک برنامه منظم برای خواب و خوابیدن به میزان کافی تاکید کرد.

مطالعات دیگری نشان داد بیشتر از ۸ ساعت خواب در هر روز می‌تواند منجر به چاقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی شود.

۳- خطر ابتلا به دیابت را بالا می‌برد


خواب بیش از حد می‌تواند بر توانایی بدن‌تان برای به عمل آوردن قندها، تاثیر بگذارد؛ و ناقص ماندن فرایند گلوکز به این معنی است که انسولین در بدن باقی می‌ماند که این وضعیت می‌تواند ریسک ایتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. به علاوه خواب بیش از حد به این معنی است که شما فعالیتی نداشته‌اید که این هم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را بالا ببرد.

تحقیقات هم نشان داده افرادی که زیاد می‌خوابند و یا خواب کافی ندارند، ممکن است به دیابت نوع ۲ دچار شوند.

مطالعات دیگری نشان داد افرادی که در هر روز بیشتر یا کمتر از ۶ ٫ ۵ تا ۷ ٫ ۵ ساعت می‌خوابند، خطر ابتلا به قند خون بالا در آن‌ها بیشتر از دیگران است.

۴- افسرده تان می‌کند


در حالی که اختلال و مشکل در خواب نشانه ابتلای فرد به افسردگی است، خواب بیش از حد هم می‌تواند شما را مبتلا به افسردگی کند و یا حداقل خلق و خوی‌تان را عوض کند.

خواب بر روی انتقال دهنده‌های عصبی مغز تاثیر دارد. همچنین خواب بیش از حد به معنی نداشتن فعالیت فیزیکی برای مدتی طولانی است. فعالیت فیزیکی برای افزایش انتقال دهنده‌های عصبی دپامین و سرتونین مهم است و این هورمون‌ها می‌توانند خلق و خوتان را بهتر کنند.

فعالیت جسمی شما را از استرس می‌رهاند و باعث افزایش اعتماد به نفس‌تان می‌شود.

۵- تضعیف به مغز


خواب بیش از حد بر روی قدرت مغزتان هم تاثیر می‌گذارد چرا که باعث می‌شود مغز زودتر پیر و فرسوده شود. همچنین خواب زیاد می‌تواند نشانه اختلالات روزمره یا مشکلی در سلامتی باشد، که با گذشت زمان می‌تواند روی ساختار مغز تاثیر بگذارد و قدرت آن را بگیرد.

تحقیقات نشان داده خواب زیاد و یا خواب کم مستقیما با ضعیف شدن حافظه در ارتباط است و می‌تواند دلیلی برای ابتلای افراد مسن به مشکلات شناختی باشد.

تحقیقات دیگری نشان داد خواب زیاد در زنان مسن منجر به زوال عقلی می‌گردد.

۶- منجر به مرگ زود هنگام می‌شود


خواب بیش از حد می‌تواند حتی به مرگ زود هنگام ختم شود. اگر چه ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما تحقیقات آن را ثابت کرده است. مطالعه روی ۱۶ تحقیق مختلف نشان داد خواب کم و خواب زیاد می‌توانند منجر به مرگ زود هنگام در افراد شوند. خواب بیش از ۸ ساعت در هر روز احتمال مرگ زود هنگام را افزایش می‌دهد. نتیجه این تحقیقات در مجله خواب منتشر شده است.

بیشترین دلایل مرگ و میر در این مورد می‌تواند به خاطر این باشد که خواب زیاد ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی، افسردگی و چاقی را افزایش می‌دهد.

۷- منجر به سر درد می‌شود


خواب بیش از حد می‌تواند منجر به سر درد شود. این مورد را خیلی از ما تجربه کرده‌ایم. این مشکل به خاطر نوسان در سلول‌های انتقال دهنده عصبی مغز، مثل سراتونین، به وجود می‌آید.

همچنین اگر صبح دیر از خواب بیدار شوید، صبحانه و قهوه‌تان را از دست می‌دهید و یا آن‌ها را در زمان مناسب نمی‌خورید. در این صورت سر دردتان می‌تواند به خاطر کمبود کافئین، یا قند خون پایین و یا کمبود آب بدن باشد. علاوه بر این افرادی که در طول روز زیاد بخوابند ممکن است به خاطر اختلال در خواب شبانه‌شان، در روز بعد سر درد داشته باشند.

۸- منجر به کمر درد می‌شود


اگر در اداره ساعات زیادی روی صندلی نشسته‌اید و بعد از آن هم مستقیما به رختخواب رفته‌اید و مدت زیادی خوابیده‌اید، احتمالش زیاد است که صبح روز بعد به کمر درد مبتلا شوید.

خواب و نشستن فعالیت بدن‌تان را کم می‌کنند که این مسئله می‌تواند برای سلامت ماهیچه‌ها و استخوان‌هاتان بد باشد. پس به خصوص اگر قبل از این هم مبتلا به درد کمر بوده‌اید، این مورد می‌تواند کمر درد شما را افزایش دهد.

دراز کشیدن در یک حالت ثابت و فعالیت بدنی کم می‌تواند منجر به التهاب ناحیه کمر شود.


منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۴۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟

برای همه‌ی ما گاهی پیش آمده که بعد از بیدار شدن از خواب با مقداری آب دهان روی بالش مان مواجه شده‌ایم. این اتفاق اگر تنها گهگاه و به مقدار متعادل رخ دهد، کاملاً طبیعی است. با این حال، اگر اتفاقی همیشگی باشد، نباید به آن بی توجه بود.

به گزارش روزیاتو، وقتی به خواب می‌رویم، ماهیچه‌های صورت و همینطور رفلکس‌های مرتبط با بلع به کلی شل می‌شوند. از آنجایی که در زمان خواب، بزاق در دهان جمع می‌شود، ممکن است رفته رفته شروع به بیرون ریختن کند، چون شل شدن ماهیچه‌های صورت می‌تواند منجر به باز شدن نسبی دهان شود. به همین دلیل، دست آخر بالشی خیس برایمان باقی ماند که خوابیدن روی آن چندان خوشایند نیست.

بیرون آب دهان در خواب اگر به شکل شدید باشد، می‌تواند نشانه‌ی وجود یک بیماری عصبی یا درنتیجه‌ی گرفتگی بینی باشد. علاوه بر این، کسانی که تجربه‌ی مشکلات پزشکی‌ای مانند سکته را دارند، بیرون ریختن آب دهان در خواب را به دفعات و در حجم بیشتری تجربه می‌کنند.

چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟

۱- سینوس هایتان را پاکسازی کنید

یکی از دلایل اصلی بیرون ریختن آب دهان در خواب، گرفتگی بینی است، چیزی که باعث می‌شود فرد به جای بینی از دهان نفس بکشد و ممکن است به بیرون ریختن آب دهان در خواب منجر شود. پاکسازی و رفع گرفتگی سینوس‌های بینی می‌تواند راه خوبی برای جلوگیری از خیس شدن شبانه‌ی بالش باشد.

این روش‌ها می‌توانند به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک کنند:

– دوش آب گرم بینی را پاکسازی و امکان داشتن تنفسی نرمال در طول شب را فراهم می‌کند.

– عصاره‌های گیاهی به ویژه آن‌هایی که حاوی اکالیپتوس هستند کمک می‌کنند راحت‌تر نفس بکشید و خواب بهتری نیز داشته باشید.

– استفاده از محصولات بهداشتی مخصوص پاکسازی سینوس‌ها مانند پماد ویکس به رفع گرفتگ بینی و داشتن تنفس بهتر کمک می‌کنند.

علاوه بر این ها، هر زمان که به عفونت سینوسی گرفتار شدید حتماً برای درمان آن اقدام کنید. در غیر اینصورت ممکن است با عوارض مختلفی مانند گرفتگی دائم بینی مواجه شوید.

۲- دندان هایتان را بررسی کنید

بیرون ریختن آب دهان در خواب اگر شدید باشد، یک دلیل آن می‌تواند پوسیدگی‌های دندانی و التهاب لثه باشد.

راه حل:

– دندان هایتان را مرتب مسواک بزنید و از دهانشویه‌های پایه الکلی برای از میان بردن باکتری‌ها و کاهش التهاب استفاده کنید.

– برای چکاپ دندان‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که دندان هایتان مشکلی ندارند.

۳- مطمئن شوید به آپنه خواب مبتلا نیستید

آپنه خواب یا همان اختلال وقفه تنفسی در خواب نوعی اختلال است که در آن تنفس فرد در حین خواب با وقفه‌هایی کوتاه مواجه می‌شود. این امر باعث قطع کوتاه مدت، اما مکرر خواب در طول شب می‌شود که به احساس خستگی بعد از بیدار شدن در زمان صبح و احساس بی حالی طی روز می‌انجامد.

برون ریختن آب دهان در خواب و خروپف از نشانه‌های اصلی این اختلال هستند. اگر خود را مشکوک به داشتن این اختلال می‌دانید، به پزشک مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که عواملی مانند مصرف سیگار ریسک ابتلا به این اختلال و به طور کلی بروز مشکلات تنفسی را افزایش می‌دهد.

۴- سر خود را بالا نگه دارید

بالا نگ داشتن سر در حین خواب با استفاده از یک بالش حجیم‌تر می‌تواند باعث کاهش بیرون ریختن آب دهان در خواب شود.

۵- حالت خوابیدن تان را تغییر دهید

این نکته شاید بدیهی به نظر برسد، اما اگر به پشت بخوابید، تمام بزاق تولیدی در دهان باقی می‌ماند و دیگر بیرون نمی‌ریزد. برعکس، اگر به پهلو یا شکم بخوابید، بزاق جمع شده ممکن است از دهان به بیرون، روی بالش بریزد.

اگر خوابیدن در یک حالت ثابت در تمام شب برایتان دشوار است، سعی کنید خود را به ثابت نگه داشتن بدن تان عادت دهید.

۶- وزن اضافه تان را کم کنید

اضافه وزن تأثیر زیادی بر خواب دارد. بسیاری از افراد مبتلا به اختلال آپنه خواب به اضافه وزن دچارند.

۷- به عمل جراحی فکر کنید

گاهی پزشکان انجام جراحی برداشتن غدد بزاق را پیشنهاد می‌کنند. این توصیه معمولاً زمانی می‌شود که مشکلات عصب شناختی جدی‌ای در پس تولید بیش از اندازه‌ی بزاق باشد. مسلماً هر پزشکی ابتدا روش‌های غیر جراحی را توصیه می‌کند و تنها در صورتی پیشنهاد جراحی می‌دهد که این روش‌ها کارساز نباشند.

۸- سلامت بزاق تان را حفظ کنید

گاهی ممکن است تعادل میزان تولید بزاق در دهان برهم بخورد، امری که می‌تواند منجر به از میان رفتن سلامت دهانی و بیرون ریختن آب دهان در خواب شود.

راه حل:

– پیش از خواب لیموترش مک بزنید. این کار می‌تواند به کاهش بزاق دهان و جلوگیری از بیرون ریختن آب دهان در خواب کمک کند.

– آب زیاد بنوشید. اگر بدن آب کافی داشته باشد، نیازی به تولید زیاد بزاق برای مرطوب کردن دهان پیدا نمی‌کند.

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • آدینه با داستان/ چی از آسمان افتاد؟!
  • سحرگاه متفاوت یک زن و ۴ مرد پای چوبه دار
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم
  • خواب آلودگی راننده پژو جان پاکبان گرگانی را گرفت
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • غیرمنتظره: چه بلایی بر سر صلاح آمده!
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟