Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@16:26:06 GMT

نشست معماری ساخت و ساز با خشت خامدر ایتالیا

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۰۷۴۰۷

نشست معماری ساخت و ساز با خشت خامدر ایتالیا

به گزارش ایسکانیوز از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست معماری"ساخت و ساز با خشت خام" در محل خانه معماری شهر رم روز دوشنبه 11دیماه برگزار شد.

این نشست با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و انجمن معماران و شورای معماران جوان شهر رم برگزار شد در ادامه پس از نطق افتتاحیه مدیر انجمن معماران و نمایندگان شورای معماران جوان و وابسته رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر رم، آناهیتا آریان، پویا خزعلی (ویدئو کنفرانس)، "مادّالِنا آکنزا" (Maddalena Achenza)، "استفان پولاک" (Stefan Pollak) و "انریکو گریلّو" (Enrico Grillo) در خصوص ساخت و ساز با خشت خام در ایران، بادگیر، سازه های خشت خام ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو، طرح ها و توسعه اخیر این سازه ها و معماری پایدار سخنرانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وابسته رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا در این نشست بیان داشت: سرآمدی معماران ایتالیایی از یک سو و منحصر به فرد بودن مکتب معماری ایرانی از سوی دیگر، موجب شده بخش قالب توجهی از همکاری های فرهنگی ایران و ایتالیا در حوزه معماری در جریان باشد. این همکاری ها و نظر به جایگاه آن، در سند برنامه اجرایی همکاری های فرهنگی دو کشور مورد تأکید قرار گرفته و در قالب همکاری های بین دانشگاهی جهت انجام تحقیقات و برپایی کارگاه های آموزشی مشترک، اطلاع رسانی در خصوص نتایج آن به شکل برپایی همایش یا انتشار کتاب، در جریان است.

وی افزود: رایزنی فرهنگی علاوه بر پیگیری و هماهنگی جهت انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی دو کشور در این حوزه، پیگیری و هماهنگی طرح های مستقل نقشه برداری و مرمت؛ یا تحقیقات متخصصین ایتالیایی در ایران را نیز برعهده داشته و در برگزاری همایش و انتشار نتایج این تحقیقات نیز مشارکت کرده که همکاری در برگزاری همایش های معماری متعدد نظیر (خشت و آینه) در همین مکان یا مساعدت به انتشار کتاب مصور دو زبانه فارسی – ایتالیایی (ایران: شهرها، مسیرها، کاروانسراها) تنها نمونه هایی از آن است. به ویژه در حوزه سازه های خشت خام در معماری ایرانی که موضوع نشست حاضر نیز هستند.

براساس این گزارش، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران پیش از این، علاوه بر هماهنگی و پیگیری سفر معمار استفانو روسو به ایران جهت انجام تحقیقات در خصوص معماری کویری ایران، در برپایی نمایشگاه های متعدد حاوی نتایج این تحقیقات و انتشار آن در قالب کتاب (فلات قاره ایران: سرچشمه تمدن و الهام) نیز مشارکت داشته است.

آن چه رایزنی فرهنگی را به این میزان توجه و تمرکز بر موضوع معماری پایدار ایرانی ترغیب نموده، علاوه بر ارزش معمارانه گونه ای زنده از معماری پایدار، ارزش نمادین فرهنگی آن است. جهت درک این ارزش نمادین، کافی است در نظر گرفته شود، فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و کلیه ابنیه شاخصی که این فرهنگ و تمدن با آن ها شهرت جهانی یافته و نمونه های برجسته ای از آن در شهرهای شیراز؛ اصفهان؛ یزد و... یافت می شوند؛ نه در غنای طبیعت دره رود نیل؛ یا مدیترانه؛ بلکه در حاشیه کویر شکل گرفته اند. این واقعیتی است که با افتخار از آن یاد و با غرور آن را روایت نموده؛ اما فروتنانه... از هرگونه همکاری تحقیقاتی و... در این حوزه، استقبال می کنیم.

502

خشت خام شورای معماران رایزنی فرهنگی پویا خزعلی میراث جهانی یونسکو معماری ایرانی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک

به‌گزارش خبرگزاری مهر، وحید نواداد با اشاره به اهمیت تاریخی قلعه ضحاک و لزوم ساماندهی مطلوب این اثر تاریخی برای سهولت دسترسی گردشگران گفت: سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک که شامل ساماندهی ویترین موزه‌ای قلعه، تابلوهای راهنمای گردشگری، نصب حفاظ، پوشش برای یافته‌های معماری تاریخی قلعه و ایجاد مسیرهای دسترسی متنوع، تبیین شده و اجرای این سرخط‌ها در دستورکار معاونت میراث‌فرهنگی استان طی سال جاری قرار گرفت.

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: برای نمایش هرچه بهتر یافته‌های معماری و حفاظت از شواهد معماری تاریخی موجود در این قلعه، ساخت و تعبیه ویترین‌های موزه‌ای در قلعه ضحاک هشترود با طراحی و نورپردازی منحصربه‌فرد جلوه زیبایی به این قلعه خواهد بخشید.

او افزود: ساماندهی و نصب تابلوهای راهنمای گردشگری برای تعیین مسافت‌ها و راهنمایی گردشگران به بومگردی‌ها و سایر مراکز خدماتی رفاهی هم‌جوار با قلعه و همچنین توجه ویژه به ایجاد مسیرهای دسترسی متنوع برای سهولت صعود به قلعه، از جمله موارد حائز اهمیت درخصوص ساماندهی این قلعه تاریخی‌ست که در طول سال جاری مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

کد خبر 6090406

دیگر خبرها

  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی