Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از انجام واکسیناسیون بیش از 3 میلیون و 700 هزار راس دام در اردبیل بر علیه بیماری‌های مختلف دامی خبر داد.

صادق صالحی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای مبارزه با بیماری‌های مختلف دام و طیور علاوه بر واکسیناسیون دام‌ها در استان 14 میلیون قطعه طیور نیز بر علیه بیماری‌های مختلف واکسینه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه نظارت‌های مستمر بر  دام و طیور در استان در راستای مبارزه با انواع‌بیماری‌ها در استان به صورت مستمر انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: نظارت بهداشتی و شرعی بر 120 هزار و 292 راس دام کشتار شده در کشتارگاه‌های دام، نظارت بهداشتی و شرعی بر لاشه 7 میلیون و 266 هزار قطعه طیور کشتار شده در کشتارگاه‌های استان و انجام بیش از 28 هزار مورد بازدید از مراکز و اماکن تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی و آلوده در این زمینه صورت گرفته است. 

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل ایجاد امنیت غذایی برای مردم را یکی از مهمترین مولفه‌های فعالیت در دامپزشکی خواند و بیان کرد: به دلیل حساسیت و اهمیت کار دامپزشکی و سر و کار داشتن این حوزه با بهداشت و سلامت عمومی و نقش پراهمیت آن در اقتصاد ملی نیازمند توجه جدی به و نگاه عمیق‌تر و متفاوت از نظر مدیریت بهداشتی و در عین حال همه‌جانبه در این برهه حساس لازم و ضروری است. 

صالحی ادامه داد: نیروهای متعدد و وظیفه‌شناس دامپزشکی در بخش‌های دولتی و غیردولتی علیرغم کمبودهای فراوان تمام تلاش خود را برای اجرای دقیق برنامه‌ها، وظایف و تحقق اهداف نهایی دامپزشکی به کار گرفته‌اند که بدون شک نقش موثر و حیاتی در سلامت عمومی جامعه و پویایی اقتصاد ایفا می‌کند. 

وی تصریح کرد: اداره کل دامپزشکی استان اردبیل در منطقه دارای دو معاونت سلامت و توسعه مدیریت و منابع است که اداراتی همچون بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی، نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم، آبزیان، قرنطینه و امنیت زیستی، تشخیص و درمان و امور آزمایشگاه‌ها زیر نظر حوزه معاونت سلامت فعالیت دارند. 

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل افزود: استان اردبیل با دارا بودن نزدیک‌ به 300 کیلومتر نوار مرزی مشترک با جمهوری آذربایجان و وجود گمرک بیله‌سوار یکی از محورهای ترانزیت فرآورده‌های خام دامی در منطقه است. 

صالحی گفت: تمامی فعالیت‌هایی که در حوزه دامپزشکی در راستای مبارزه با بیماری‌های مختلف دام و طیور و تامین غذا و امنیت غذایی جامعه و ارتقای بهداشت عمومی انجام می‌شود همگی جزو فعالیت‌های شاخصی هستند که سبب شده در حوزه دامپزشکی استان با موفقیت ظاهر شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۱۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص مخاطره‌ شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری هشدار داد.

برات الله زیدآبادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به گسترش آنفلوانزی فوق حاد پرندگان در مناطق مختلف جهان و بروز این بیماری در حیوانات پستاندار مانند گاو شیری نشان می‌دهد که این ویروس جهش یافته است و همین موضوع نگرانی‌هایی را در جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: ویروس آنفلوانزا انواع مختلفی دارد؛ بعضی از آن‌ها فقط پرندگان را مبتلا می‌کند و برخی علاوه بر پرندگان سبب بیماری انسان هم می‌شوند. به این دلیل است که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته شده است.

  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار ضمن اشاره به افزایش موارد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاوهای شیری، گفت: گاوهای بیمار ممکن است دارای علامت یا بدون علامت باشند  ولی ویروس بیماری عمدتاً در شیر و بافت پستانی یافت می‌شود و دوره کمون بیماری بسته به روش مواجهه، دز ویروس و مرحله شیرواری از ۱۲ تا ۲۱ روز متغیر است.

 وی همچنین در مورد علائم بیماری آنفلوانزا در گاوهای شیری اظهار کرد: کاهش تولید شیر در سطح گله، کاهش مصرف خوراک همزمان با کاهش حرکات شکمبه و نشخوار، ترشحات شفاف‌بینی، ضعف، تب، دهیدراتاسیون و مدفوع چسبناک یا شل غیرطبیعی از علائم این بیماری است.

 زیدآبادی ادامه داد: شیر گاوهایی که به فرم شدید بیماری مبتلا هستند مانند آغوز، غلیظ‌تر بوده یا اصلاً شیر تولید نمی‌کنند. همچنین گاوهای مسن در اواسط شیردهی از گاوهای جوان و تازه‌زا یا تلیسه حساس‌تر هستند.

 رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: پاستوریزاسیون احتمالاً ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در شیر غیرفعال می‌کند و مبارزه با این بیماری زمانی موفق است که تمام کسانی که با پرندگان و دام‌ها در ارتباط هستند (روستاییان، کارکنان مرغداری‌های صنعتی و سنتی، کارکنان کشتارگاه‌ها، و مصرف‌کنندگان و...) آگاهی خود را افزایش دهند. ضوابط بهداشتی را رعایت نمایند و با شبکه دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ذرات ویروس شناسایی شده در شیر قادر به آلوده کردن انسان باشد وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • بیش از ۳۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در خرمدره معدوم شد
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۱۰ هزار راس دام در بافق
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند