Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره ضرورت توجه به کیفیت و ارائه خدمات بهتر در حوزه محصولات فرهنگی گفت: اگر در هرچیزی به ارتقای کیفیت آن فکر نکنیم، یا تولید نخواهد شد و یا اگر هم تولید شود مؤثر نیست. در این بین فرهنگ از هرچیزی مو‌ثر و مهم‌تری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر نقش الهام‌بخش قرآن در ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی، اظهار کرد: قرآن کتاب زندگی برای ما است و اکثرا آن را برای ثواب می‌خوانیم؛ ثواب قرآن برای این است که آن بخوانیم، یاد بگیریم و بفهمیم که چگونه باید زندگی کنیم.

رئیس سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری تهران، ادامه داد: نگاه خالق هستی به بهترین‌ها است و در قرآن هم به این مورد تاکید شده که اگر نماز می‌خوانید، با حضور قلب و دقت نظر بخوانید، اگر عملی می‌کنید با دقت انجام دهید و اگر سخن و یا کاری انجام می‌دهید سعی کنید بهترین نوع و پخته‌ترین آن را با فکر و تامل انجام دهید. لذا در بحث عبادی هم اگر نماز بخوانیم و توجه‌ به معانی و مفاهیم آن نداشته باشیم مقبولیت کمتری در پیشگاه خدا خواهد داشت.

صلاحی تصریح کرد: وقتی در مورد اعمال عبادی این موارد مطرح می‌شود قطعا در کالا و محصولات فرهنگی هم باید دقت نظر داشته باشیم؛ اگر کالایی تولید شد که کیفیت نداشته و کسی از این کالا به هرشکل ممکن ضربه و یا خسارتی ببیند، تولید‌کننده در برابر آن مسئول است. به عنوان مثال خودرویی تولید شود که از ابتدایی‌ترین امکانات برای امنیت جان مسافرانش بی‌بهره باشد و همین مسئله خسارتی برای صاحب آن ایجاد کند، تولید‌کننده در این رابطه مسئول است و این تولید هیچ تناسبی با تاکیدات قرآن نخواهد داشت.

وی بیان کرد: خالق هستی بشر را دوست داشت، که او را خلق کرد و می‌خواهد که او همیشه سالم و سلامت باشد؛ زمانی که می‌فرماید پرخوری نکنید برای این است که بیمار نشوید و یا اگر می‌گوید چگونه بخواب، چگونه عمل کن و امثال آن، برای علاقه‌اش به بشر است.

نگاه قرآنی در محصولات فرهنگی این است که بهترین آن تولید شود

رئیس سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری تهران با بیان اینکه نگاه قرآنی در محصولات فرهنگی این است که بهترین آن تولید شود، گفت: درس المکاسب که در حوزه تدریس می‌شود برای کاسبان است، اینکه چگونه محصولات‌ خود را بفروشند، با درصد سود و نحوه فروش و چگونگی آن آگاه شوند. در قدیم رسم بود که می‌گفتند بازار اسلامی، سوق اسلامی و هرچه که خرید کردید درست است.

وی در خصوص ارزیابی فعلی از کیفیت محصولات فرهنگی کشور گفت: ما در برخی از کالا‌ها رشد داشته‌ایم و در برخی کالاها متوقف بوده‌ و هیچ رشدی نداشته‌ایم. به عنوان مثال در خط، نقاشی و کارهای هنری به عنوان یک کالای فرهنگی همیشه رشد داشته‌ایم، اما در مورد کیف، لوازمی که در اختیار کودکان و نوجوانان قرار می‌گیرد، از جمله لوازم تحریر و اسباب‌بازی رشد آنچنانی نداشته‌ایم.

صلاحی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی، گفت: استارت این همایش با این اهداف از سال 1388 خورده شد و از سال 90 هر دو سال یکبار به همت دستگاه‌های فرهنگی و با میزبانی بخش‌های فرهنگی شهرداری تهران، با حضور تیم مجربی از متخصصین این حوزه فعالیت خود را شروع کرد. در این همایش 11 نشست تخصصی به مدت دو هفته در باغ کتاب تهران برگزار می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: 300 محصول فرهنگی توسط بخش خصوصی و نهاد‌های فرهنگی به دبیرخانه همایش ارسال شده و از این تعداد 30 مورد براساس نظر داوران انتخاب و نشان کیفیت ارتقای محصولتشان را دریافت می‌کنند. در روز 30 دی‌ماه اختتامیه چهارمین دوره همایش ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی در محل باغ کتاب تهران برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه همه نهاد‌های فرهنگی کشور و سازمان‌ها در این همایش دخیل هستند، گفت: در مجموع 24 نهاد فرهنگی با ما در این امر همکاری داشته‌اند که بخش خصوصی هم باید به آنها اضافه کرد. در این همایش تمامی محصولات فرهنگی مورد حمایت قرار می‌گیرند، که از جمله آن می‌توانیم به بازی رایانه‌ای، معماری اسلامی شهر و هرچیزی که امروز در دست مردم به ‌عنوان کالای فرهنگی مشاهده می‌کنند اشاره کرد.

‌استاندارد‌سازی محصولات فرهنگی
صلاحی با تاکید بر اینکه بخش اعظمی از این همایش در رابطه با استاندارد‌سازی محصولات فرهنگی است، تصریح کرد: اگر در این همایش محصولی نمره قابل قبول را آورد، از سوی صدا و سیما معرفی می‌شود تا به تولید انبوه برسد. امروز کشورهای‌ خارجی پیشرفته زمانی که محصول خوب و با کیفیتی دارند برای آن بازاریابی می‌کنند و به عنوان مثال اگر یک کاراکتر و یا شخصیت کارتونی تولید کردند بازار اقتصادی آن را فراهم می‌کنند و در کنار آن پیام‌های فرهنگی هم انتقال می‌دهد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: این نشان می‌دهد اگر ما از این محصولات استفاده کنیم پیام فرهنگی آنها را هم دریافت کرده‌ایم. لذا اگر ما در داخل کشور خودمان این تولیدات و شخصیت‌سازی را داشته باشیم و بازار اقتصادی آن را هم ایجاد کنیم، فرهنگ این محصولات هم مانا و ماندگار می‌شود.

باید برای محصولاتمان آینده‌پژوهی و آینده‌نگری مناسبی داشته باشیم

وی بیان کرد: اگر شخصیت‌ها و محصولات داخلی تولید برندسازی نشود، در نهایت زینت یک همایش و یک کتابخانه خواهد شد که فایده دیگری ندارد و لذا باید برای محصولاتمان آینده‌پژوهی و آینده‌نگری مناسبی داشته باشیم. لذا هدف اصلی ما برای برگزاری این همایش این است که مردم بدانند کدام یک از کالاهای فرهنگی مرغوبیت و کیفیت‌ بهتری دارد و بعد از شناخت بازار تولید آن را افزایش دهند.

صلاحی در پاسخ به سوالی مبنی بر آثار ملموس این جشنواره گفت: کالاهایی که در دوره قبل معرفی شد کم بود ولی امثال 30 مورد است و تمام این 30 مورد معرفی می‌شوند و زمانی که معرفی شوند به نوعی تبلیغ آن محصول هم انجام می‌شود. امروز تبلیغات و معرفی بهترین بازار را برای تولید‌کننده به‌وجود می‌آورد.

به گزارش ایکنا، چهارمین همایش و جشنواره ملی دوسالانه ارتقای کیفیت محصولات و فعالیت‌های فرهنگی ۳۰ دی ماه در باغ کتاب تهران برگزار می‌شود که نتیجه آن بنا بر گفته مسئولان برگزاری همایش، تولید ادبیات نظری و تئوریک در حوزه تولید محصولات فرهنگی است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۱۱۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها

محمدی مهدی برادران معاون وزیر نفت گفت: پیام نمایشگاه اکسپو در واقع توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

او تصریح کرد:لازمه جهش تولید، جهش صادرات است به طوری که در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده‌ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

برادران  افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

معاون وزیر صمت در خصوص حواشی عکس خود  در برهی از رسانه های معاند گفت:بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت!

او افزود:  این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

معاون وزیر صمت گفت: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

او افزود: طی سال گذشته نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده که نشان می‌دهد کالا از مرزهای دیگر صادر شده، بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

برادران با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود چراکه استاندارد برخی کشورهای هدف پایین‌تر از سطح استانداردهای ماست.

او گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود