Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@19:59:01 GMT

سیاست های سال ۹۷ شهرداری تهران

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۱۱۴۶۶

سیاست های سال ۹۷ شهرداری تهران

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه «فعالیت فرهنگی باید بتواند اقوام، گویش ها و زبان های مختلف را در کنار هم قرار داده و بین انسان هایی که در این شهر زندگی می کنند همدلی، همنوایی و همگرایی ایجاد کند» گفت: فعالیت فرهنگی باید بیانگر شهری باشد که زیست فرهنگی در آن مشهود باشد.

صالحی امیری هویت سازی را دومین ویژگی فعالیت فرهنگی دانست و گفت: این کلانشهر دارای یک تبار تاریخی و هویت دینی و ملی است هر فعالیت فرهنگی باید در جهت ارتقای این کلانشهر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سومین ویژگی کار فرهنگی را سازگاری میان اجزای جامعه عنوان و تصریح کرد:  وجه چهارم فعالیت فرهنگی، شخصیت آفرینی است از این منظر کار فرهنگی باید به ارتقای شخصیت شهروندان منجر شود. اگر این چهار عنصر انسجام بخشی، سازگاری، هویت بخشی و شخصیت سازی را به عنوان عناصر اصلی در کار فرهنگی تلقی نکنیم، در آن شرایط کار ما تبلیغی است.

به گفته صالحی امیری کار تبلیغی یک کار زودگر و فاقد اثربخشی طولانی است اما کار فرهنگی به معنی کار اثربخش و ماندگار خواهد بود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران  با بیان اینکه «در سال ۹۷ نیازمند یک تغییر نگرش در حوزه فعالیت های فرهنگی هستیم»، تاکید کرد: کار اجتماعی باید به ارتقای سرمایه، رضایت، امنیت، اخلاق و سلامت اجتماعی منجر شود در غیر این صورت نباید آن را یک فعالیت اجتماعی دانست. با این نگاه برای تهران ۱۴۰۰ برنامه فرهنگی و اجتماعی را تبیین و ابلاغ خواهیم کرد.

وی افزود: در تهران ۱۴۰۰ چشم انداز فرهنگی که انتخاب کردیم عبارت است از شهری انسان مدار، فضیلت گرا، اخلاق محور، دارای شاخص های زیست انسانی و فرهنگی، سازگار با فرهنگ انسانی و ملی، اصلاح سبک زندگی، ترویج سلامت اجتماعی، توسعه آموزش شهروندی، گسترش نقش نهاد های مردمی و محلی و توانمند سازی اقشار آسیب پذدیر و توجه ویژه به ترویج امور دینی و قرآنی، تقویت همبسنگی، انسچام و نشاط اجتماعی در میان شهروندان ساکن در کلانشهر تهران است.

صالحی امیری یادآور شد : الزاما نیازمند تغییر نگاه در برنامه های فرهنگی هستیم بنابر این باید از حجم گسترده فعالیت های فرهنگی بکاهیم و به فعالیت های عمیق و اثربخش بپردازیم.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران سیاست فرهنگی شهرداری در سال ۹۷ را مبتنی بر شهر انسان مدار و اخلاق محور معرفی کرد و ابراز داشت:  در این سیاست ما در ۱۴۰۰ به دنبال شهری هستیم که کلیه شاخص های توسعه انسانی و زیست شهری در آن رشد و ارتقا پیدا کند؛ در سال ۱۳۹۷ به دنبال جامعه ای هستیم که با ارتقای سرمایه اجتماعی با افول و کاهش آسیب های اجتماعی مواجه شود از این منظر کلیه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی باید مبتنی بر شاخص های توسعه انسانی و اسلامی باشد.

وی دومین ویژگی فعالیت فرهنگی را انطباق با ماموریت های ذاتی شهرداری نامید و گفت: حجم زیادی از فعالیت های جاری با ماموریت های ذاتی انطباق ندارد، شهرداری یک دولت نیست. شهرداری برنامه منسجمی دارد باید از این حجم گسترده فعالیت ها کاسته شود و به عمق و اثر بخشی بپردازیم.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران  تاکید کرد: ما در سال ۹۷ حداکثر ۱۰ اولویت برای مجموعه مناطق، نواحی، سراهای محله و همه سازمان های تابعه ابلاغ می کنیم که بر اساس آن باید برنامه ها تبیین و تدوین شود. در ادامه برنامه های بدون ارزیابی اثربخشی قطعا در فضای سال آینده مورد تصویب قرار نخواهد گرفت.

وی با بیان اینکه نیازمند یک ساز و کار جدید برای حوزه فرهنگی و اجتماعی هستیم، عنوان کرد: ۱۴ ماموریت اصلی در این حوزه تعریف کردیم اما برای رسیدن به این گفتمان اعلام شده ضروری است بعضی از الزامات را طی کنیم.  

صالحی امیری خاطر نشان کرد: باید باور کنیم از سطح به عمق حرکت کنیم و از نظام تبلیغاتی، مناسک گرایی و مناسبت گرایی به نظام معرفتی و اثربخشی حرکت کنیم؛ همچنین باید از تکرار و عادت به خلاقیت و نوآوری رو بیاوریم.

وی ادامه داد: باید از باید ها به باورها عبور کنیم چرا که نظام باید ها در چهار دهه گذشته ما را به مقصد و  مقصود در حوزه فرهنگی نرسانده است.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران  با بیان اینکه «شهروندان تهرانی بیش از هر چیز دیگر امروز به گسترش باورها نیاز دارند و باید ها چاره مشکل فرهنگی تهران نیست» اظهار کرد:  باید از نظام رسمی به مردم سالاری، از تصدی گری به تولی گری، از مونولوگ به گفت وگوی فرهنگی در میان شهروندان، از جزایر مستقل به مجموعه منسجم، از مدیریت جزیره ای به مدیریت یکپارچه و همبسته و از نظام بسته به نظام باز فرهنگی و اجتماعی حرکت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه « معیار همه فعالیت های شهرداری باید رضایت مردم باشد» عنوان کرد: شهر متعلق به مردم است نه برج سازان و مال سازان، از این منظر الگوی توسعه انسانی در شهر مبتنی بر رضایت اجتماعی خواهد بود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: قطعا مخالف توسعه کالبد شهر نیستیم اما باور دارم اگر تهران را گسترش دهیم، جز حرکت فیزیکی مبتنی بر افزایش سطح کالبدی شهری هیچ اتفاقی رخ نمی دهد. شهر مبتنی بر انسان هایی است که در آن زیست می کنند در این حوزه رضایت شهروندان الگوی اصلی تدوین و تنظیم برنامه جدید خواهد بود.

صالحی امیری توسعه مناسبات انسانی و اسلامی را یکی از اهداف شهرداری تهران نامید و گفت: باید به عدم مداخله در روند زندگی طبیعی فرهنگی مردم توجه کنیم چرا که جامعه تهران از گذشته های تاریخی خودش دارای زیست فرهنگی طبیعی و عرفی بوده استغ از این رو نباید متغیر مداخله گر در این حوزه باشیم بلکه باید پشتیبان مردم باشیم و حمایت مردم را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مدیریت یکپارچه به معنی ادغام نیست بلکه به معنی انسجام در سیاست ها و فعالیت ها خواهد بود، به بیان ویژگی های شهر با زیست فرهنگی پرداخت.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: در شهری که زیست فرهنگی حاکم نیست هر روز بد اخلاقی گسترش پیدا می کند در مقابل در شهر دارای زیست فرهنگی سازگاری مشهود است. همچنین احساس امنیت، نشاط اجتماعی، امید به آینده، رضایت، اعتماد اجتماعی، خانواده مستحکم و سلامت اجتماعی مشاهده می شود. اما جای سوال است که امروز آیا تهران دارای ویژگی ای زیست فرهنگی است یا خیر؟

وی در پایان به بیان اولویت های ۱۰ گانه شهرداری تهران در سال ۹۷ پرداخت و گفت:  توجه به ارتقای هویت شهر و شهروندان، توجه به انسجام میان جامعه و اجزای آن و به رسمیت شناختن تنوع و تکثر فرهنگی در عین وحدت از جمله این اولویت ها است.

صالحی امیری توجه اساسی به امنیت، سازگاری اجتماعی و کاهش سطح خشونت و ناسازگاری را از دیگر اولویت ها دانست و گت: آمار رسمی در سال ۹۴ نشان می دهد که در تهران ۵۰۰ هزار نزاع منجر به جرح رخ داده است؛ این خشونت بیانگر آن است که شهر چهره نرمی ندارد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اصلاح سبک زندگی را اولویت چهارم عنوان کرد و گفت: استحکام خانواده به عنوان یکی از اصلی ترین مسایل در کلانشهر تهران خواهد بود، چرا که خانواده اصلی ترین کانون بقای جامعه است. از این منظر باید سرمایه گذاری جدی برای استحکام خانواده داشته باشیم.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۱۱۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران

دبیرکمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد شهرداری تهران از تصویب ایجاد شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه با هدف رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با ارتشاء توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی الفت‌پور با اشاره به تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران گفت: حفظ سلامت اداری در شهرداری به‌ عنوان یکی از مجموعه‌هایی که به‌طور مستقیم با شهروندان سروکار دارد، نقش بسیار مهمی در اعتمادسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی دارد و اهمیت این امر زمانی آشکار می‌شود که مجموعه شهرداری تهران به‌عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در امر مبارزه با فساد، بتواند با پیگیری و رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان خود و انتشار نتایج حاصله، گامی اساسی و اجرایی در این زمینه بردارد و از این طریق ضمن جلب اعتماد شهروندان سرمایه اجتماعی قابل ملاحظه‌ای برای شهرداری تهران کسب شود.

دبیرکمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقاء سلامت اداری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از راهکارها و استراتژی‌های مبارزه با فساد و ارتقاء سلامت اداری، خصوصا ارتشاء از طریق احصاء نظرات و ایده‌ها و مطالعات گذشته شناسایی و بررسی شده است، خاطرنشان کرد: تلاش در جهت اجرایی ساختن آن‌ها، بی‌شک یکی از مهم‌ترین اقدامات این حوزه خواهد بود که به واسطه آشنایی با موضوع و به سبب آگاهی از شرایط و اقتضائات شهرداری تهران، راهبردها و راهکارهایی نیز در زمینه‌های اقتصادی، اداری، مدیریتی، فرهنگی، قانونی و قضایی، مدیریت اخلاق حرفه ای، اجتماعی، اطلاع رسانی و شفاف سازی ارائه شده است که هم به لحاظ موضوعی و هم اجرایی قابل توجه و اجرا هستند.

بر اساس گزارش سایت شهر، الفت‌پور در پایان تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های صورت‌گرفته در این زمینه و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و تخصصی، تشکیل شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه در شهرداری تهران، توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی در دست اقدام است و پرونده‌های مرتبط در این خصوص با حساسیت بالا و دراسرع وقت، بررسی و تا حصول نتیجه، پیگیری می‌گردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • آغاز دومین جشنواره عکاسی سنندج