Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@23:47:31 GMT

از ضایعات سنگ "کاغذ" تولید می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۱۳۳۵۲

از ضایعات سنگ 'کاغذ' تولید می‌شود

ایران اکونومیست - احمد شریفی، با اشاره به این‌که سال گذشته میلادی وضعیت صنعت سنگ نیز همچون دیگر واحدهای تولیدی نابه‌سامان بود، اظهار کرد: همه واحدهای کشور در این مدت همان مشکلات تکراری گذشته را داشتند که شامل عدم تامین مالی مناسب، رکود، تولید و مشکل نقل و انتقال پول برای صادرات می‌شود.

وی افزود: دولت از صنایع و تولید کنندگان داخلی حمایت لازم را نکرده است و واحدهای تولیدی تغییر محسوسی را در این مدت تجربه نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر انجمن سنگ ایران همچنین با بیان این که سهم چندانی از ۱.۵ میلیارد دلار صندوق ذخیره ارزی برای معدن دیده نشده است و عملا این پول در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد که این وزارتخانه نیز دستورالعمل‌های خود را برای آن نوشته است.

پیش از این انجمن سنگ ایران طرحی را ارائه کرده بود که طبق آن پیشنهاد شده بود در کنار واحدهای سنگبری که ضایعاتی را پس از تولید محصولات اصلی خود دارند، واحدهایی احداث شود که این ضایعات به محصول قابل استفاده در مبلمان و کفپوش شهری تبدیل کند.

شریفی درباره این طرح اظهار کرد: موضوع احداث کارخانه‌های تبدیل ضایعات به محصولات شهری یک طرح خیلی مهم و ملی می‌تواند باشد که با سرمایه‌ای حدود ۶۰۰ میلیون تومان در کنار کارخانه‌های سنگ واحدی را با اشتغالزایی ۲۰ تا ۳۰ نفر را به وجود می‌آورد که دورریز سنگ را به محصول قابل استفاده تبدیل می‌کند.

دبیر انجمن سنگ ایران افزود: این طرح بخش‌های مختلفی دارد که باید مورد پیگیری قرار گیرد که از جمله آن همکاری وزارت کشور با مجریان این طرح است که به شهرداری‌ها نزدیک به کارخانه‌های سنگ ابلاغ کند تا محصولات تولید شده در این واحدها را برای مصارف شهری خریداری کنند، چرا که این محصولات در همه جای دنیا استفاده می‌شوند و عمر متوسط آنها به طور قابل توجهی بالاست.

وی با بیان این‌که با فرآوری ضایعات سنگ از آلودگی‌های زیست محیطی و دپوهای بدشکل ضایعات جلوگیری خواهد شد، گفت: دیگر طرح مهمی که در دست پیگیری و اجرا داریم، طرح تولید کاغذ از ضایعات سنگ است.

شریفی ادامه داد: انجمن سنگ با کمک یک سرمایه‌گذار یا مجموعه ایمیدرو به دنبال احداث کارخانه ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تنی تولید کاغذ از ضایعات کارخانه‌های سنگ است. در صورتی که این طرح اجرایی شود می‌توان بخشی از کاغذ مورد نیاز کشور را با کیفیت بیشتر و قیمتی تا ۲۵ درصد پایین‌تر تامین کرد.

دبیر انجمن سنگ ایران با اشاره به میزان سرمایه‌ گذاری برای احداث این واحدها گفت: برای ایجاد هر ۵۰۰۰ تن کاغذ نیاز به سه تا چهار میلیون دلار سرمایه‌ گذاری است که این رقم برای یک کارخانه ۵۰ هزار تنی به حدود ۳۰ میلیون دلار می‌رسد.

وی با اشاره به توجیح اقتصادی طرح تولید کاغذ از ضایعات سنگ، اظهار کرد: با توجه به این‌که هزینه تمام شده کاغذ تولیدی از سنگ نسبت به کاغذ تولیدی از چوب پایین‌تر است و کیفیت بهتری را در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهد می‌توان با اطمینان گفت که این پروژه نسبت به سرمایه‌ای که می‌پذیرد کاملا صرفه اقتصادی دارد.

شریفی در خصوص جانمایی این طرح نیز گفت: شاید بهترین جا برای احداث چنین پروژه‌ای همان محل دپوی ضایعات سنگ در شمس آباد باشد که هم از فضای کافی برخوردار بوده و هم مواد اولیه مورد نیاز واحد تولیدی در دسترس است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۱۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ازچهارمحال وبختیاری، حجت الله رئیسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان سامان از کارخانه فرآورده های گوشتی شقایق سامان تولید کننده سوسیس و کالباس، واقع در شهرک صنعتی شهر سامان فاز یک به منظور بررسی مسائل و مشکلات در عرصه تولید و همچنین برآورد آرد مصرفی ماهانه کارخانه بازید نمودند.

وی افزود: ظرفیت تولیدی این واحد تولیدی ۳۵۰۰تن درسال و با اشتغال ۱۰نفر می‌باشد.

رئیسی خاطر نشان کرد: فرآورده های گوشتی شقایق سامان بعد از ۷ سال تعطیلی سال گذشته مجدد به چرخه تولید بازگشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان در پایان گفت : توسعه زنجیره تولید در صنایع غذایی یکی‌ از راهکارهای موفق در جهش تولید و رشد و توسعه اقتصادی است زیرا این راهکار در کاهش هزینه‌ها و افزایش اشتغال‌زایی و صادرات بسیار موثر است.


۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902961

دیگر خبرها

  • عملیات دیدنی تولید شکلات‌های نوتلا در کارخانه از نمای نزدیک (فیلم)
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم
  • (ویدیو) کارخانه مشهور چگونه صدها تن «ژامبون» تولید می‌کند؟
  • نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم فرانسه
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در چین | تولید MQ-۹ آمریکایی ۳۰ برابر ارزانتر ! | تصاویر
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند