Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در چارچوب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی، با هدف توقف روند افزایشی شیوع چاقی، بسیج ملی تغذیه با عنوان پیشگیری و کنترل چاقی با تغذیه سالم، از ۱۵ تا ۳۰ دی همزمان در سراسر کشور اجرایی می‌شود.
محسن مقدمی افزود: اضافه وزن و چاقی، بیماری‌های غیرواگیر مرتبط و پیامد‌های زیان بار آن، از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی عمومی در کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، روند چاقی در جامعه را هشداردهنده و رو به گسترش اعلام و اضافه کرد: بر اساس آمار‌های سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۱۶، بیش از یک و ۹ دهم میلیارد نفر از جمعیت ۱۸ سال و بالاتر جهان، دارای اضافه وزن بوده‌اند که از این تعداد، بیش از ۶۵۰ میلیون نفر بزرگسال هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل مهم و موثر در بروز بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با تغذیه است، خاطرنشان کرد: تغییر در الگوی مصرف غذایی، مصرف بی‌رویه مواد قندی و چربی‌ها، غذا‌های چرب و سرخ شده، فست فود‌ها و کم تحرکی، منجر به اضافه وزن و چاقی شده و خطر بروز بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی – عروقی، دیابت، سرطان، فشار خون بالا، دیس لیپیدمی و مواردی از این قبیل را افزایش می‌دهد.
مقدمی، روند بیماری‌های غیرواگیر در دنیا و به تبع آن در ایران را خطرناک دانست و گفت: روزانه ۸۰۰ تا ۸۵۰ مورد مرگ در کشور به وقوع می‌پیوندد که علت حدود ۴۶ درصد از آن بیماری‌های قلبی عروقی و ۱۴ درصد نیز سرطان‌هاست.
وی با بیان این‌که بررسی‌ها در خصوص علت‌های زمینه‌ای موثر در بروز و شیوع بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت و سرطان‌ها نشان می‌دهد که چاقی از عوامل بسیار مهم و جدی در بروز این مشکلات به شمار می‌آید، اضافه وزن و چاقی را پنجمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا و سومین عامل خطر در کشور معرفی کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آماری دیگر از سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد که بر این اساس، ۴۴ درصد بار دیابت، ۲۳ درصد بار نارسایی قلبی و بین هفت تا ۴۱ درصد بار سرطان‌های مرتبط را می‌توان به اضافه وزن و چاقی نسبت داد.
مقدمی، چاقی را به بروز مشکلاتی همچون افزایش فشارخون، بیماری‌های قلبی، دیابت، سنگ‌های صفراوی، واریس، بواسیر، افزایش چربی خون، نقرس، آرتروز، کمردرد، تنگی نفس، بیماری‌های کبد و کیسه صفرا، سرطان‌های کولون و رکتوم، پروستات در مردان و سرطان سینه و تخمدان و مشکلات باروری در زنان و در نهایت کاهش عمر انسان مرتبط دانست.