Web Analytics Made Easy - Statcounter

محقق ایرانی دانشگاه اوپسالای سوئد و همکارانش موفق به شناسایی تفاوت ژنتیک خرگوش‌های اهلی با خرگوش‌های وحشی شده‌اند و این امید می‌رود که از این ژن‌ها بتوان در درمان فوبیا بهره برد.

محقق ایرانی دانشگاه اوپسالای سوئد و همکارانش موفق به شناسایی تفاوت ژنتیک خرگوش‌های اهلی شده با خرگوش‌های وحشی شده‌اند و این امید می‌رود که از ژن‌های شناسایی شده در این تحقیق، ضمن بررسی سیستم عصبی انسان بتوان در درمان فوبیا نیز بهره برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نیما رفعتی، پژوهشگر ایرانی دانشگاه‌های سوئد و پرتغال که درباره این تحقیق در محل سالن پژوهش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی سخن می‌گفت، با اشاره به تحقیقات انجام شده بر روی خرگوش‌ها، گفت: در این پژوهش با عنوان «بررسی ژنتیک اهلی‌سازی خرگوش اروپایی با استفاده از تکنیک جدید sequence»، تغییرات ژنتیک در روند اهلی‌سازی خرگوش اروپایی با استفاده از تکنیک Re-sequencing (توالی/ خوانش) بررسی شده است.

رفعتی توضیح داد: در واقع در انجام این پژوهش خرگوش اهلی و وحشی را با یکدیگر قیاس کردیم تا مشاهده کنیم در چه منطقه‌ای از ژنوم، تفاوت ژنتیکی نشان می‌دهند.

وی با بیان اینکه برای انجام این تحقیق، از ۱۴ جمعیت خرگوش وحشی و ۶ جمعیت خرگوش اهلی استفاده کردیم، گفت: برای خرگوش‌های اهلی که در شبه جزیره ایبریا (اسپانیا و پرتغال) قرار دارند و از تفاوت‌های ظاهری متنوعی برخوردارند، از روش‌های متفاوتی استفاده کردیم و موفق شدیم مناطقی از ژن‌های خاص را پیدا کنیم که در دستگاه عصبی مرکزی (مغز) بیان می‌شوند.

این پژوهشگر افزود: اگر این ژن‌ها تخریب شوند و بیان نشوند، موجب تغییرات ظاهری مغز می‌شود. با توجه به اینکه مغز، مرکز اصلی سیستم عصبی است و عملکرد‌های گسترده‌ای به ویژه در رفتار موجودات دارد، این تفاوت رفتاری بین خرگوش اهلی و وحشی نیز مشاهده می‌شود.

رفعتی با اشاره به اینکه یکی از سوالات تحقیق این بوده است که «چه ژن‌هایی به طور خاص در رفتار خرگوش‌های اهلی و وحشی تاثیرگذار هستند؟» تصریح کرد: برای پاسخ به این سوال، نواحی مختلف مغز را بررسی کردیم و هنوز در حال بررسی این موضوع هستیم تا بتوانیم بین ژن‌ها و تفاوت‌های رفتاری میان خرگوش‌های اهلی و وحشی ارتباط پیدا کنیم.

وی درباره انجام تحقیقات مشابه بر روی خرگوش‌های اهلی و وحشی در ایران نیز خاطرنشان کرد: اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم، اما یادم هست چند سال پیش پروژه‌ای در کشور شروع شده بود. البته نکته قابل توجه این است که بسیاری از خرگوش‌هایی که ما در طبیعت می‌بینیم، خرگوش واقعی نیست و مشابه خرگوش و نزدیک به این حیوان هستند.

این محقق جوان دانشگاه پورتو پرتغال، درباره این موضوع که چرا از بین حیوانات مختلف، خرگوش برای انجام این پروژه انتخاب شده است، گفت: انتخاب خرگوش به دو دلیل بوده است: اول اینکه زمان یا شروع اهلی شدن یا اهلی کردن خرگوش را می‌دانستیم و این اتفاق در ۱۴۰۰ سال پیش در صومعه‌ها و کلیسا‌ها اتفاق افتاده است. دوم اینکه خرگوش‌های وحشی امروز شباهت ژنتیکی نزدیکی با خرگوش‌هایی دارند که برای اهلی کردن استفاده شده‌اند. ما از طریق اطلاعات تاریخی و پیشینه موضوع می‌دانیم نواحی‌ای که خرگوش اهلی سکونت داشته، کجا بوده و این خرگوش‌ها همچنان در همان ناحیه زندگی می‌کنند.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، پژوهشگر دانشگاه اوپسالای سوئد درخصوص تاثیرات کاربردی این پژوهش در آینده نیز اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین تاثیرات این تحقیق، استفاده از اطلاعات و نتایج حاصل از آن بر روی انسان است؛ چراکه فوبیا یا ترس‌های انسان به سیستم عصبی مرکزی یا مغز وی برمی‌گردد، بنابراین اطلاعاتی که بر اثر این تحقیق حاصل خواهد شد، به ما کمک می‌کند در حیوانات این ژن‌ها را پیدا کنیم و در آینده با تعمیم آن، از نتایج کسب شده برای بررسی آن بر روی سیستم عصبی انسان استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۲۴۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد

رییس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس، گفت: صندوق نوآوری، بر دانش بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش بینیان حوزه سلامت تمرکز دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصادق خیاطیان با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویداد‌های علمی وفناوری در حوزه سلامت، از جمله کنگره کنسرژنومیکس، تصریح کرد: شکل گیری کمیته تجاری سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور، اثربخش باشد و صندوق نوآوری و شکوفایی هم آماده تقویت و حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تایید کمیته تجاری سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت اپ قرار می‌گیرند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه سلامت از موضوعات راهبردی صندوق است، معاونت توسعه این نهاد، را مسئول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسرژنومیکس معرفی کرد.

دکتر مصطفی زمانیان عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند می‌توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه گذاران حوزه سلامت به ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت و رییس کنگره کنسرژنومیکس درباره شکل دهی برنامه‌هایی که در دستور کار کنگره قرار دارد و جذب کمک نهاد‌های مالی برای برگزاری این رویداد، توضیحاتی ارائه کرد.

همچنین سیدجواد مولا دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس، نحوه برگزاری این رویداد را تشریح کرد.

در ادامه این نشست، پرویز کرمی دبیر کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژنومیکس ضمن تشکر از اهتمام صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکت‌های حوزه پیشگیری و درمان گفت: امسال برای نخستین بار در کنار موضوع و اهداف علمی کنگره کنسرژنومیکس، تلاش شده برای شکل دهی زیست بوم پیشگیری و شخصی سازی درمان و شبکه سازی در ان اقدام شود.

دومین کنگره کنسرژنومیکس با محور‌های تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکر‌های سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار می‌شود.

این رویداد در سه بخش علمی، تجاری سازی و مسوولیت پذیری اجتماعی، میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • نقاط حادثه خیز جاده‌های گیلان شناسایی و رفع شود
  • سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد