Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@00:39:48 GMT

اهلی‌سازی خرگوش اروپایی با توالی ژنتیکی

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۲۴۶۵۶

اهلی‌سازی خرگوش اروپایی با توالی ژنتیکی

محقق دانشگاهی در سوئد از اهلی سازی خرگوش اروپایی با استفاده از تکنیک توالی خوانش از طریق بررسی ژنتیک این حیوان با همکاری دانشگاه پورتو در پرتغال خبر داد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دکتر نیما رفعتی، محقق و پژوهشگر ایرانی دانشگاه‌های سوئد و پرتغال، با اشاره به انجام این تحقیقات اظهار داشت: «در انجام این پژوهش با عنوان بررسی ژنتیک اهلی سازی خرگوش اروپایی با استفاده از تکنیک جدید sequence، خرگوش اهلی و وحشی را با یکدیگر قیاس کردیم تا مشاهده کنیم در چه منطقه‌ای از ژنوم، تفاوت ژنتیکی نشان می‌دهند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای انجام این تحقیق، از ۱۴ جمعیت خرگوش وحشی و شش جمعیت خرگوش اهلی استفاده کرده است، گفت: «برای خرگوش‌های اهلی که در شبه جزیره ایبریا (اسپانیا و پرتغال) قرار دارند و از تفاوت‌های ظاهری متنوعی برخوردارند، از روش‌های متفاوتی استفاده کردیم و موفق شدیم مناطقی از ژن‌های خاص را پیدا کنیم که در دستگاه عصبی مرکزی (مغز) بیان می‌شوند».

رفعتی افزود: «اگر این ژن‌ها تخریب شوند و بیان نشوند، موجب تغییرات ظاهری مغز می‌شوند. با توجه به اینکه مغز، مرکز اصلی سیستم عصبی است و عملکردهای گسترده‌ای به ویژه در رفتار موجودات دارد، این تفاوت رفتاری بین خرگوش اهلی و وحشی نیز مشاهده می‌شود».

این محقق جوان دانشگاه اوپسالا سوئد، با اشاره به اینکه یکی از سوالات تحقیق این بوده است که چه ژن‌هایی به طور خاص در رفتار خرگوش‌های اهلی و وحشی تاثیرگذار هستند؟ توضیح داد: «برای پاسخ به این سوال، نواحی مختلف مغز را بررسی کردیم و هنوز در حال بررسی این موضوع هستیم تا بتوانیم بین ژن‌ها و تفاوت‌های رفتاری میان خرگوش‌های اهلی و وحشی ارتباط پیدا کنیم».

وی درباره انجام تحقیقات مشابه روی خرگوش‌های اهلی و وحشی در ایران نیز خاطرنشان کرد: «اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم اما یادم هست چند سال پیش پروژه‌ای در کشور شروع شده بود. البته نکته قابل توجه این است که بسیاری از خرگوش‌هایی که ما در طبیعت می‌بینیم، خرگوش واقعی نیست و مشابه خرگوش و نزدیک به این حیوان است».

رفعتی در پاسخ به این سوال که چرا از بین حیوانات مختلف، خرگوش برای انجام این پروژه انتخاب شده، گفت: «انتخاب خرگوش به دو دلیل بوده است: اول اینکه زمان یا شروع اهلی شدن یا اهلی کردن خرگوش را می‌دانستیم و این اتفاق در ۱۴۰۰ سال پیش در صومعه‌ها و کلیساها اتفاق افتاده است. دوم اینکه خرگوش‌های وحشی امروز شباهت ژنتیکی نزدیکی با خرگوش‌هایی دارند که برای اهلی کردن استفاده شده‌اند. ما از طریق اطلاعات تاریخی و پیشینه موضوع می‌دانیم نواحی که خرگوش اهلی سکونت داشته، کجا بوده است و این خرگوش‌ها همچنان در همان ناحیه زندگی می‌کنند».

پژوهشگر دانشگاه اوپسالا سوئد درخصوص تاثیرات کاربردی این پژوهش در آینده نیز اظهار داشت: «یکی از مهم‌ترین تاثیرات این تحقیق، استفاده از اطلاعات و نتایج حاصل از آن روی انسان است چراکه فوبیا یا ترس‌های انسان به سیستم عصبی مرکزی یا مغز وی برمی‌گردد. بنابراین اطلاعاتی که بر اثر این تحقیق حاصل خواهد شد، به ما کمک می‌کند در حیوانات این ژن‌ها را پیدا کنیم و در آینده با تعمیم آن، از نتایج کسب شده برای بررسی آن بر سیستم عصبی انسان استفاده کنیم».

منبع: مهر

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۲۴۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش۳برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی

بابک یکتاپرست با بیان اینکه آمار مسمومیت با قارچ‌های وحشی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۰۰ درصد رشد داشته است، اظهار کرد: در سال جاری به دلیل افزایش حجم بارش‌ها، شاهد رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت هستیم‌ و متاسفانه گروه‌های مختلف طبیعت‌گرد این قارچ‌های خودرو را به عنوان قارچ خوراکی مصرف می‌کنند در حالی که این کار، عوارض مرگباری به همراه دارد.

وی افزود: از هشتم فروردین‌ تا پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تعداد ۵۳ نفر براثر مصرف قارچ‌های سمی و وحشی دچار مسمومیت شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: از این تعداد ۱۴ نفر بستری و ۳۹ نفر درمان و ترخیص شده‌اند و خوشبختانه تا این لحظه فوتی ثبت نشده است.

یکتاپرست با اشاره به رشد ۳ برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: بیشترین مسمومیت با قارچ‌های سمی در استان‌های فارس (۱۶ نفر)، لرستان (۱۲ نفر) و کرمانشاه (۱۰ نفر) رخ داده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • افزایش۳برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟