Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@21:38:58 GMT

توسعه،حلقه گم شده در گفتمان شهر نورآباد

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۲۴۸۹۶

توسعه،حلقه گم شده در گفتمان شهر نورآباد

تاریخ و جغرافیای فرهنگ شهرستان ممسنی از گذشته تجلیگاه مردانی بوده است که هرکدام نمونه ی بارزی از علم، تلاش و اخلاق محسوب می¬شدند. دیاری که در تربیت فرزانگان و شخصیت های تأثیرگذار علمی ، مدیریتی و اجتماعی زبانزد خاص و عام بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نورآنلاین، محمود مظفریان- کارشناس ارشد بازرگانی نوشت: نگاهی به تاریخ شهرستان ممسنی که می اندازیم حاکی از آن است که این شهرستان در ادوار مختلف تاریخ نقشی مؤثر در منطقه ایفا نموده و نام آن همواره تداعی کننده انسانهای بزرگ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی بدبختانه امروزه با گذشت زمان شاهد هستیم که جایگاه ممسنی در منطقه، درعرصه های مختلف دچار افت و رکود شده است و در عین حال شهر نورآباد که مرکز شهرستان ممسنی قلمداد میگردد و در سطح استان فارس نیز از حیث ذخائر نیروی انسانی شهره خاص و عام شده است، از بدیهی ترین و ابتدایی ترین امکانات شهری محروم مانده است. بی شک رونمایی از تصویر تکراری و بدون رشد امروز شهرستان ممسنی و به ویژه شهر نورآباد، دلایل متعددی از جمله عدم وجود برنامه ها و کارهای کارشناسی دارد که در واقع آسیب شناسی نشده است. شهری که از نبود زیرساخت شهری رنج می کشد و شهرستانی که توسعه آن از هیچ طرح و پارادایم خاصی پیروی نمی کند! و لذا هیچ پیشرفتی محسوسی از نظر عمران و آبادی، چه در مرکز شهر و چه در روستاها و بخش های آن دیده نمی شود.

 

مردم عزیز و محروم شهر نورآباد

در ابتدا ذکر این سؤال ضروری است که "علل عقب ماندگی شهر نورآباد" چیست؟ قطعاً همه در این موضوع متفق القول می باشیم که شهرمان نه از الگوی خاصی برای توسعه برخودار می باشد و نه مدیران شهری دارای برنامه بلند مدت و یک طرح راهبردی و نقشه جامع شهری برای رشد شهر می باشند.   البته دفاع از این سخن چندان هم سخت نیست، کافی است نقشه رشد و توسعه شهری شهر نورآباد را از 15سال پیش تاکنون مورد بررسی قرار دهیم تا بخوبی از عدم تحرک و نبود برنامه مدّون شهری برای نورآباد آگاه شویم. همچنین می توان شاخص های کلیدی اقتصادی و اجتماعی شهرستان از جمله درآمد سرانه افراد و خانوارها، وضعیت اسفبار اشتغال و بیکاری جوانان در سطح شهرستان، ریسک بسیار بالای سرمایه گذاری های خرد در سطح خدماتی در شهرستان، وضعیت مصیبت بار صنعتی و کشاورزی شهرستان همه و همه مؤید عقب ماندگی مفرط شهرستان ممسنی هستند. برای نمونه و جهت شفافیت هر چه بیشتر موضوع می توان از نبود فرهنگ مطالبه گری و احقاق حق، کار و تلاش در خصوص جوانان و نیز ضعف انگیزه و نبود نگرش سخت کوشی مدیریت کلان در این شهرستان اشاره کرد که متأسفانه به جای آن فرهنگ غلط و نامشروع سهم خواهی طایفه ای، گروهی و جریانی وجود دارد؛ که همین موضوع نشان از انگیزه پیشرفت خواهی و موفقیت طلبی پایین مردم ممسنی است؛

توسعه، از گفتمان غالب مردم ممسنی حذف شده است ؛ قناعت گرایی به صورت منفی در این شهرستان رایج است؛ به ندرت صحبت از ثروت اندوزی عقلانی و در مواردی مشروع به میان می آید و ثروت گرایی تنها برای افراد و گروهی خاص جریان دارد؛ کارآفرینی(بدلیل نبودن زیرساخت های لازم) اهمیت بالایی ندارد و کارآفرینان از حرمت و جایگاه اجتماعی مطلوبی برخوردار نیستند؛ مسوولیت پذیری بعنوان زیر بنای توسعه فرهنگی،اجتماعی به شدت کاهش یافته  و تفکر و گفتمان رایج  "به من چه!!" و "کلاه خودت رو بگیر که باد نبره" در جریان است؛ انتظارات از مدیران نیز صرفاً انتظارات عاطفی و شخصی می باشد و نه انتظارات توسعه ای شهرستان؛

یکی از نقاط ضعف ما شهروندان نیز عدم شناخت از حقوق خود و همچنین نبود تفکر مطالبه گری و پاسخگویی از مدیران شهری و سازمانها می باشد. نمونه بارز، همین انتخابات پارلمان شهری است. متأسفانه مردم بعد از انتخاب، نسبت به اعضای شورای منتخب خود بی‌تفاوت می‌شوند، و همین رفتار از مهمترین دلایل عدم حرکت مدیران شهری به سمت یک تفکر توسعه محور برای شهر می باشد.

 در شهرستانی که از نظر سطح آموزشی و علمی نمره خوبی را در کشور به خود اختصاص می دهد  جای نگرانی است که بیش از 60 درصد مردم از وظایف شورا آگاهی کامل ندارند  و شاید صرفاً متمرکز شوند روی این موضوع که وظیفه اعضای محترم شورای اسلامی شهر تنها انتخاب شهردار و نظارت بر آسفالت کردن معابر و خیابانها و تبلیغ تصاویر آن می باشد. عموم شهروندان باید پای‌کار بوده و با وضعیت شورا و وظایف آن آشنا شوند و نسبت به آن‌ها مطالبه گری داشته و از برنامه های شورا اطلاع داشته باشند. انتخاب اعضای پارلمان شهری با هدف پیشرفت و توسعه یک شهر صورت می‌گیرد. فلذا مردم با انتخاب شوراها در تعیین سرنوشت شهری که خود صاحب اصلی آن هستند سهیم می‌شوند.

شورا نماد تفکر شهر بوده که از وظایف اصلی آن تعیین سمت و سوهای اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی می باشد تا راهبردها و مؤلفه های پیشرفت شهر را طرح ریزی نمایند . شورای اسلامی شهر نورآباد نیز تجمع تفکرات گوناگون بوده که باید به دنبال توسعه و رشد باشند و در کنار آن مطالبه گری سنجیده و عاقلانه از طرف مردم الزامی است.

 

سخنی با اعضای محترم شورای اسلامی شهر نورآباد

اعضای محترم شورای اسلامی شهر نورآباد ، همچنانکه شما بزرگواران نیز به خوبی می دانید برنامه محوری و داشتن طرح و برنامه، برای توسعه یک شهر امری قطعی است. در هر شهری ابتدا بایستی تعیین ساختار توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مد نظر قرار گیرد و سپس استراتژی های لازم برای تحقق این ساختارها ارائه شود.آیا برای این امر حیاتی که جزء شاکله های اصلی وظایف شورای محترم اسلامی شهر می باشد تاکنون قدمی برداشته شده است؟ آیا حرکتی در راستای استفاده از مزیّت های شورایارها و یا اتاقهای فکر متشکل از متخصصین جوان که در نوشته های پیشین اینجانب (درج شده توسط همین خبرگزاری) از فواید و برکات آن گفته شده، انجام شده است؟ چرا شورای اسلامی شهر نورآباد دارای سخنگو نمی باشد؟چرا برنامه ها و راهبردها و تصمیمات مصوّب شده برای آینده شهر (اگر راهبرد و استراتژی خاصی باشد) نباید در اختیار عموم مردم(همان کسانی که شما را در این منصب نشانده اند) قرا بگیرد؟  شورایی که شما سروران گرامی بعنوان منتخبین مردم نورآباد عضو آن هستید دارای کمیسیونهای خاص و متعددی است و براساس نیازها، می تواند کمیته ها و کمیسیونهای متعددی را تشکیل دهد تا موضوعات به صورت جزیی تر و کارشناسی تر مورد بررسی قرار گیرد. کمیته طرحهای راهبردی در بسیاری از شورای شهرهای موفق وجود دارد که نقش اساسی و مؤثری در توسعه محوری برعهده دارد .

علی ایحال شما آگاهید و همه باید بدانیم دامنه رسیدگی و فعالیت شوراها بیش از امور ساخت‌وسازها و جدول کشی ها و آسفالت معابر می باشد. آیا برای 10  سال آینده نورآباد و وضعیت ترافیک آن برنامه ریزی و طرحی مدّ نظر دارید؟آیا برای خروج نورآباد از وضعیت اسفبار تمرکز در بخش تجاری و تقسیم صنوف در قسمتهای مختلف شهر جهت تمرکز زدایی برنامه ای اندیشیده اید؟آیا نقشه جامع شهری نورآباد برای آینده تدوین گردیده است؟چرا برای مناطق مختلف شهر (دوراهی،اسکان عشایر، سنگان،جابه و ... که امروزه جزئی از مناطق شهر بوده و به آن پیوند خورده اند) از نامهای جدید (بعنوان شهرک یا محله) استفاده نمی گردد؟

 

سخن آخر

شهرها محصول مردمانی هستند که در آن زندگی می کنند و آن را می سازند. شهرها از فرهنگ، تفکر، اخلاق و دانش مردمانش شکل می گیرد. رنگ ها، پنجره ها، بناها، ویترین ها، تابلوها، دیوارها، درختان، کوچه ها، پیاده راه ها، خیابان ها، ایوان ها، مهربانی ها و لبخند ها را ساکنان آن گونه که می خواهند رنگ می دهند. برای داشتن شهری شایسته ی "انسان" و مطابق با ارزش های والای ایرانی - اسلامی باید شهرمان را به آنجا برسانیم که می خواهیم و بر ای آن می بایست درست فکر کرد و سخت تلاش ، این خواستن و عملی کردن این اراده بدون سازمان یافتن اراده ها، بدون همت و مسئولیت پذیری مردمان و بی شور و مشورت و انجمن سرانجام نخواهد داشت.

در پایان توجه اعضای محترم شورای اسلامی شهر نورآباد را به تفکر در خصوص موارد ذیل جلب نموده، باشد که مورد عنایت آن عزیزان قرار گیرد :

-  تهیه طرح راهبردی (10 سال آینده)  برای وضعیت ترافیک شهر و ارائه حل

-   توجه به تشکیل اتاقهای فکر و شورایارها برای معرفی و آموزش حقوق و وظایف شهروندان و مشارکت‌های مردمی و آگاه سازی همگانی.
-    ارائه طرح و پیشنهاد برای خود گردانی اماکن عمومی، تمهید و تدارک زیباسازی و بهینه‌سازی فضای زیست شهری.
-    تلاش در جهت ایجاد و گسترش فضای سبز و زمین های ورزشی و اداره خودگردان بوستان‌های شهری.
- بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی‌های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی، رفاهی و عمرانی هر منطقه و یا محله با کمک شورایارها .
- همکاری در جهت ساماندهی حمل و نقل شهری

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۲۴۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود

رئیس شورای اسلامی اراک گفت: اراک،شهری با ظرفیت‌های متعدد و پتانسیل شهری بالاست که با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود.

داوود قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از مرکزی اظهار کرد: شورا با خرد جمعی اداره شده و بدون شک می‌تواند با دقت و آگاهی مضاعف بر اقدامات، طرح‌ها و برنامه‌های شهرداری نظارت داشته باشد.

وی با بیان اینکه اراک، شهری با ظرفیت‌های متعدد و پتانسیل شهری بالا است که با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود، افزود: ریل‌گذاری صحیح شورا در دوره ششم شهر اراک را در مسیر پیشرفت و ترقی قابل ملاحظه‌ای قرار داده است.

رئیس شورای اسلامی شهراراک با قدردانی از تعامل نهادها و سازمان‌هایی که همسو و همدوش مدیریت شهری در کلان‌شهر اراک، روال خدمت را هموارتر کرده‌اند، به ارائه گزارشی از مجموعه شورای اسلامی و شهرداری کلان‌شهر اراک پرداخت و گفت: آرمان شورا، قانون‌گرایی و رفع مسائل و مشکلات در بستری شفاف و سریع است که با توجه به رویکرد مثبت ایجاد شده در استان بر آنیم روال مازاد را کاهش و شهر را به سمت توسعه و تعالی پیش ببریم که در نهایت به نفع شهروندان خواهد بود.

قربانی با اشاره به مهم‌ترین مواردی که در مجموعه مدیریت شهری طرح، تصویب و به شهرداری کلان‌شهر اراک ابلاغ شده است، تصریح کرد: اقدامات مدیریت شهری در دوره ششم کم نظیر و در برخی موارد بی نظیر بوده است.

رئیس شورای اسلامی اراک ادامه داد: برنامه‌ریزی و بودجه نویسی بر اساس سند توسعه ۵ ساله شهر اراک که در سال ۱۴۰۰ به شهرداری ابلاغ شد (برنامه محوری مدیریت شهری در دره ششم) از جمله اقدامات این نهاد در حوزه مالی و بودجه‌ریزی است.

قربانی اضافه کرد: افزایش بودجه شهر اراک از ۱۹۰۰ در سال ۱۴۰۰ به شش هزار میلیارد تومان در سال جاری، اجرای سیستم خزانه‌داری کل و احیای مدیریت حسابرسی داخلی، احیا نظام تخصیص اعتبار در شهرداری، اجرای پروژه بزرگ اصلاح حساب‌ها از ۱۰ سال گذشته تا کنون از جمله اقدامات انجام شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل عمومی یک انقلاب در شهر اراک رخ داده است، خاطر نشان کرد: بیش از ۹۹ دستگاه اتوبوس خریداری شده و ۷۰ دستگاه ون و ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه شده است.

رئیس شورای اسلامی اراک افزود: احیا و اورهال جایگاه cng اتوبوسرانی، ایجاد خطوط ویژه در سطح شهر برای توسعه حمل و نقل عمومی و ترغیب شهروندان به استفاده از حمل و نقل عمومی، اصلاح هندسی معابر شهری به تعداد ۳۲ نقطه در سطح شهر و تداوم آن در سال جاری هم از اقدامات انجام شده است.

قربانی نصب پل هوایی به تعداد ۴ عدد طی و پیش بینی نصب ۲ دستگاه پل تا پایان دوره، بازگشایی چند معبر ترافیکی از جمله معبر سید الشهدا (ع) و بلوار غدیر، تجهیز شهر اراک به دوربین‌های پلاک خوان و تردد شمار و ثبت تخلفات رانندگی و اجرای طرح نوسازی سرپناه‌های اتوبوس‌ها و مبلمان آن را از اقدامات انجام شده در این دوره مدیریت شهری برشمرد.

وی اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا تجهیز سازمان آتش نشانی به تجهیزات مدرن فردی و تجهیزات لجستیکی، احداث ۳ بازارچه میوه و تره بار در سطح شهر، احداث ۶ سرویس بهداشتی در نقاط مختلف شهر، خرید ۳ دستگاه سرویس بهداشتی سیار با ظرفیت ۳۲ چشمه و با اعتبار چهار میلیارد تومان به منظور استفاده در شرایط بحران و مناسبت‌های ملی و مذهبی را از دیگر اقدامات انجام شده در این دوره اعلام کرد و گفت: همچنین در این دوره نوسازی وسایل بازی کودکان در سطح پارک‌ها، اجرای طرح هوشمند سازی ناوگان اتوبوسرانی به منظور ارتقا زیرساخت‌های الکترونیکی، هوشمندسازی و توسعه شهر الکترونیک و با هدف پاسخگویی سریع‌تر و دقیق‌تر به شهروندان اراکی، مرکز داده شهرداری اراک، مطابق با استانداردهای جدید و مجهز به سیستم اعلام حریق، با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال استانداردسازی و مورد ارتقا قرار گرفته است.

قربانی ادامه داد: اجرا و اتمام ۳ تقاطع غیر همسطح در شهر اراک طی دو سال اتمام پروژه مجموعه چند منظوره کوی امام علی (ع)، اتمام پروژه احداث سالن نمایش شهر، اجرای پروژه انتقال پساب شهر اراک به منظور بهره‌برداری ۲۵۰ لیتر در ثانیه از آب پساب در مصرف شهری از جمله اقدامات انجام شده در حوزه عمرانی است.

وی، نوسازی کارخانجات تولید آسفالت شهرداری و خودکفایی در تولید آسفالت و تجهیز آن به سیستم بگ فیلتر (غبارگیر صنعتی) و اجرای طرح بزرگ نهضت آسفالت در اراک، تجهیز سازمان عمران شهرداری به ماشین‌آلات سنگین عمرانی تجهیز ماشین آلات عمرانی شهرداری به سیستم جی پی اس، آغاز و اجرای پروژه بزرگ احداث دیوار ساحلی را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و تصریح کرد: همچنین خط تولید قطعات بتنی با ارائه محصولاتی نظیر انواع فلاور باکس، میز پینگ پونگ، نیمکت، سطل زباله، استند های شهری و میز ناهار خوری آغاز پروژه بزرگ فیبرنوری به طول ۲۲۰ کیلومتر با همراهی شورا و وزارت ارتباطات در اراک به عنوان شهر پیشرو صورت گرفته است.

رئیس شورای اسلامی اراک با اشاره به اقدامات انجام شده مدیریت شهری در حوزه‌های ورزشی و فرهنگی گفت: احداث ۱۰ زمین چمن مصنوعی در مناطق مختلف شهر، احداث زمین ورزشی ساحلی، اتمام احداث زورخانه اراک، نوسازی سالن‌های ورزشی موجود برگزاری چندین جشنواره و جام ورزشی ملی و منطقه‌ای در اراک، تشویق و حمایت از قهرمانان ورزشی هم از دیگر اقدامات مدیریت شهری است.

وی از آغاز پروژه شهر دوستدار کودک در اراک، راه اندازی مدرسه شهروندی و آموزش هزاران نفر ساعت در این مرکز و برگزاری جشنواره‌های بزرگ فرهنگی - مذهبی طی دو سال اخیر خبر داد و افزود: پروژه‌های خاص و در دستور کار مدیریت شهری هم شامل: اجرای پروژه گردشگری نور الشهدا گردو بعد از دو دهه تعطیلی با بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار، اجرای پروژه ساختمان آفتاب بعد از مدت‌ها تعطیلی، پروژه احداث دومین پارک بانوان، طرح پارک آبی، احداث فرهنگسرا و اجرای فاز دو آرامستان اراک است.

کد خبر 748857

دیگر خبرها

  • فیلم| اردوی جهادی با عطر شهدا
  • تامین زیرساخت‌های صادراتی مهمترین حلقه زنجیره ارزش
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم