Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حوزه تربیتی آموزش و پرورش به نگاه جدی نیاز دارد، گفت: درصددیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، فضاهای پرورشی آموزش و پرورش را توسعه دهیم. ۱۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۵ استانها خراسان رضوی نظرات

علیرضا کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: اگر قرار باشد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مسیر تحقق خود را طی کند و اگر قرار باشد آموزش و پرورش دنباله‌روی فلسفه بعثت انبیا باشد باید حوزه پرورشی و فرهنگی و تربیتی را جدی گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش افزود: اگر قرار باشد دانش آموز تراز قرآن تحویل جامعه دهیم و اگر قرار باشد دانش‌آموزان را به مراتبی از "حیات طیبه" برسانیم و اگر قرار باشد تعلیم و تربیت تمام ساحتی را در دستور کار قرار دهیم باید نگاه جدی به ‌تربیتی داشته باشیم.

ماموریت ویژه آموزش و پرورش در حوزه تربیتی

 کاظمی خاطرنشان کرد: 5 ساحت از 6 ساحت سند تحول بنیادین نیز مستقیماً با حوزه پرورشی و فرهنگی و تربیتی در ارتباط است و متوجه می‌شویم مهمترین ماموریت آموزش و پرورش متوجه حوزه پرورشی و فرهنگی و تربیتی است و دانش‌آموز را در مسیر کمال قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: اگر به سند تحول بنیادین نگاه کنیم، این سند نگاهش به مسائل تعلیم و تربیت با یک عنوان بزرگی به نام تربیت است و اگر در مبانی نیز نگاه کنیم کاملاً از وزارت آموزش و پرورش به نام وزارت تربیت رسمی و عمومی نام برده شده است.

کاظمی با اشاره به اینکه شورای عالی آموزش و پرورش هم در این سند با عنوان شورای تربیت رسمی و عمومی خوانده شده است اظهار داشت: این مهم، بیانگر اهمیت اصل تربیت است و بر تمامی فرآیندهای آموزش و پرورش و فضاهای آن و بر تمام متغیرهای آموزش و پرورش، روح حاکم باید تربیتی و پرورشی باشد.

تعلیم و تربیت تمام ساحتی

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طبیعتاً کار در حوزه پرورشی و تربیتی، کار بسیار سنگینی است خاطرنشان کرد: حوزه پرورشی و تربیتی باید نگاهش بر مدیریت مسائل تربیتی در یک مسئله معطوف شود و از تمام متغیرهای تربیت در مدرسه به نفع تعلیم و تربیت تمام ساحتی باید استفاده کند.

کاظمی گفت: این مهم، بیانگر نقش و جایگاه حوزه پرورشی و تربیتی است و باید تمام همکارانی که در حوزه ستاد آموزش و پرورش مشغول فعالیت هستند باید از این مجموعه پشتیبانی کنند تا ماموریت‌ها به نحو احسنت جلو برود.

کمبود منابع انسانی

وی با اشاره به اینکه منابع انسانی کارآمد و باانگیزه و کافی از نظر کمی و کیفی در همه جا حرف اول را می‌زند اظهار داشت: آموزش و پرورش در این حوزه نیاز به توجه جدی دارد؛ عمده پتانسیل حوزه تربیتی، مربیانی هستند که در اختیار این حوزه هستند و تقریباً با تمام وجود ماموریت‌ها را یک تنه صورت می‌دهند اما نیاز داریم که بهرحال بتوانیم برابر برنامه‌های پیش‌بینی شده، نیروی انسانی کافی و لازم در اختیار داشته باشیم و مثل سایر بخش‌های آموزش و پرورش، معضل ما در این حوزه کمبود نیروی انسانی است و البته با تمام این کمبودها باید کار کنیم.

کاظمی با اشاره به اولویت‌های مورد تاکید از سوی معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: مهمترین مطلب مورد نظر بنده، تغییر رویکرد است که باید ایجاد شود و در هر کدام از بخش‌ها این مسئله دارای ضرورت خاص خود است؛ یعنی هم در بخش منابع انسانی باید تغییر دیدگاه ایجاد کنیم و فاصله صف و ستاد در این حوزه اندک شود و مربیانی که اثرگذار هستند در تصمیم‌گیری‌های حتی کلان حاضر باشند و نگاه مشارکت پذیری و مشارکت جویی در راس کار ما است.

توسعه فضاها با کمک بخش خصوصی

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این که ممکن است فضاهای پرورشی و فرهنگی نیز با توجه به جمعیت دانش‌آموزی و توسعه عدالت آموزشی کفاف نیازهای آموزش و پرورش را ندهد و برای توسعه فضاها باید از ظرفیت بخش خصوصی در بخش پرورشی استفاده کنیم.

کاظمی بیان کرد: نکته دیگر در تغییر رویکرد در فرآیندهای فعالیت‌ها است که در این حوزه نیز بهرحال نگاه اصلی ما متمرکز بر مدرسه است؛ به دلیل اینکه هر آنچه اتفاق می‌افتد در حوزه تربیت مربوط به مدرسه است سعی می‌کنیم فعالیت‌های خود را متمرکز بر مدرسه کنیم و پویایی و فعالیت و نشاط را در کف مدرسه جستجو کنیم.

بهره‌گیری مناسب از فضای مجازی

وی تصریح کرد: یکی از فرصت‌هایی که امروز در اختیار همه دوستان است فضای مجازی است که هم فرصت است و هم تهدید و می‌توان از این ظرفیت به عنوان یک فرصت برای تربیت دانش آموزان استفاده کرد؛ از خود دانش‌آموزان می‌توان برای مدیریت این فضا استفاده کرد و خود دانش‌آموز را باید به کار بگیریم.

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: نکته دیگر نگاه تشکیلاتی به دانش‌آموزان و نقش‌پذیری دانش‌آموزان است، یکی از مهمترین بخش‌های ما، سازمان دانش‌آموزی است که شاید مهمترین نقش را در تربیت سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی دانش آموزان برعهده دارد زیرا یک چارچوب تشکیلاتی منسجم است و در قالب یک تشکیلات به نقش پذیری ترغیب می‌کند و این حوزه نیز مهم است زیرا می‌تواند دانش آموز را به همه عرصه ها ورود دهد.

انتهای پیام/

R41347/P1010113/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۳۲۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جلسه ستاد هماهنگی و پشتیبانی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عصر امروز به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

محمد مخبر در این جلسه با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم اظهار داشت همه ما مدیون تلاشها و زحمات معلمان هستیم و تمامی پیشرفتها و دستاوردهای کشور آثار خدمات و زحمات معلمین است.

مخبر با تأکید بر اینکه باید از انگیزه های مادی، معنوی و شغلی معلمان مراقبت شود خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در برنامه های آموزش و پرورش موفق باشیم ابتدا باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم چرا که این عزیزان در حقیقت مجری تصمیمات و برنامه ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان هستند.

وی همچنین بر ضرورت بکارگیری روشهای نوین آموزشی و تربیتی تأکید کرد و گفت: لازم است از روش های جدید و بروز در حوزه آموزش برای تحقق اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص بازماندگان از تحصیل گفت: جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند مشارکت و حضور فعالانه مردم و خیرین کشور است و با اتکا به این ظرفیت بزرگ می توانیم گامهای مؤثری در جهت جذب بازماندگان از تحصیل برداریم.

معاون اول رییس جمهور آموزش و پرورش را موتور پیشران کشور توصیف کرد و با تأکید بر اینکه دستیابی به پیشرفت و توسعه بدون توجه به آموزش و پرورش تصوری خام و نادرست است، از وزیر آموزش و پرورش خواست گزارشی جامع و دقیق از آمار بازماندگان از تحصیل تدوین شود و آیین نامه های مرتبط با انسداد بی سوادی هر چه سریع تر نهایی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شود.

وی افزود: به هر میزان که در بخش آموزش و پرورش هزینه کنیم در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که بهره وری بسیار بالایی دارد چرا که هیچ سرمایه گذاری تا این حد توجیه اقتصادی ندارد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه های وزارت آموزش و پرورش در جهت مهارت آموزی، کارهای انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به اوقات فراغت دانش آموزان موضوعی بسیار پراهمیت بشمار میرود و مهارت آموزی یکی از بهترین ابزارها برای پرکردن اوقات فراغت و رشد دانش آموزان است.

در این جلسه که وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند، گزارشی از ۶ پروژه ملی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه شد و اقدامات صورت گرفته در راستای مهارت آموزی و انسداد مبادی بی سوادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل، شناسایی دلایل دوری از مدرسه، جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و انسداد مبادی بی سوادی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت آموزش و پرورش به همراه دستگاه های مرتبط برنامه ای جامع برای جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بی سوادی تدوین و در جلسه آتی ارائه کند.

همچنین در این جلسه مقرر شد آیین نامه های مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش هر چه سریع تر تدوین شود به نحوی که وظایف دستگاه ها، برنامه مشارکت مردم و خیرین و سایر جزئیات مربوطه در آن لحاظ شود.

کد خبر 6092519 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۱ مدرسه در استان بوشهر
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی کردستان
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردوهای تربیتی می شوند