Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@12:05:02 GMT

افزایش سقف تسهیلات حاتم به ۱۵ میلیون تومان

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۳۵۱۸۵

افزایش سقف تسهیلات حاتم به ۱۵ میلیون تومان

بانک انصار در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در حمایت از تولید ملی، با سرمایه‌های ایرانی نسبت به اعطای تسهیلات به زوج های جوان و عموم مردم برای تهیه جهیزیه و وسایل زندگی در قالب عقد مرابحه اقدام نموده است.

به گزارش گروه اقتصادی آنا، این طرح در سال گذشته با اختصاص 10 هزار میلیارد ریال به مرحله اجرا در آمده و تداوم یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح‌‌حاتم و اعطای تسهیلات خریدکالای ‌ایرانی توسط بانک‌انصار، به عنوان نخستین طرح عملیاتی در حمایت از تولیدداخلی ‌و تحقق اقتصادمقاومتی به شمارمی‌آید. بانک‌انصار پرچمدار تحقق اقتصادمقاومتی در شبکه‌بانکی است واجرای طرح‌حاتم را می‌توان یک حرکت پیشگامانه تلقی کرد که برای موفقیت در سطح کلان، نیازمند عزم‌عمومی شبکه بانکی است تا با اجرای طرح‌های تکمیلی موجبات تقویت نظام تولیدداخلی را فراهم‌ آورند و به توسعه ظرفیت‌های بومی و رونق‌بخشی به بازارفروش کالاهای ایرانی مساعدت کنند. عملیاتی‌کردن پیشنهادهای ده‌گانه مقام‌معظم‌رهبری درخصوص اقتصادمقاومتی نیازمند طرح‌هایی نظیر طرح حاتم است تا در راستای تقویت تولید داخلی و سمت تقاضا در عرصه اقتصادی اقدامات گسترده صورت گیرد و مردم به خرید کالاهای ساخت داخل تشویق شوند. البته بانک‌انصار اصرار دارد که کیفیت کالاهای ایرانی باید در سطح استانداردهای بین‌المللی رعایت شود. باتوجه به اهمیت این موضوع و به منظور شفاف‌سازی اهداف، نحوه اجرا و چگونگی بهره‌مندی متقاضیان از این طرح، گفتگویی را با آقای مجاهدی معاون اعتبارات بانک انصار انجام داده‌ایم که در آن به سئوالات مرتبط پاسخ داده شده است.

لطفاً دلایل اجرایی‌شدن طرح‌حاتم را تشریح کنید.

اقتصادمقاومتی، نیازمند استحکام زیرساخت‌های تولیدداخلی با سرمایه‌های ایرانی است. بنابراین، هر اقدامی که باعث تقویت بنیه‌های تولیدی و زمینه ساز فروش کالاهای ساخت داخل باشد، به تحقق این اقتصاد کمک کرده است. طرح‌"حاتم" از حروف اول چهار کلمه "حمایت‌ازتولیدملی" تشکیل شده است. این طرح در اواخرسال 1394 طراحی و از اوایل سال 1395 به منظور انجام فعالیت‌هایی در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، تسهیل و تسریع در فروش کالاهای اساسی ساخت داخل، لوازم خانگی تولیدداخلی و تقویت سمت تقاضا به اجرا درآمد. این طرح، علاوه بر اقتصادمقاومتی، تحقق شعار سال1391 مبنی بر "تولیدملی، حمایت‌ازکاروسرمایه‌ایرانی" را نیز مدنظر قرارداده است. برای اجرای این طرح که در پی ارایه الگوی ریل‌گذاری بانکها برای ایفای نقش در اقتصادمقاومتی به‌تصویب رسید، با ریاست بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی‌ایران نیز هماهنگی به‌عمل‌آمد. بانک انصار از سال‌ 1391 وبه ویژه 92 و 93 در راستای اجرایی‌شدن فرمایش مقام‌معظم‌رهبری بر حمایت از تولید داخلی، مبلغی بالغ بر30 هزار میلیاردریال به تقویت شرکتهای تولیدی ایرانی اختصاص داده است تا در راستای استحکام زیرساخت‌های تولیدی کالاهای اساسی هزینه کنند. در اجرای طرح‌حاتم نیز مبلغ 10 هزارمیلیاردریال به امر فروش کالاهای ایرانی اختصاص داده شده است. به واسطه این طرح، تسهیلات به متقاضیان خرید کالا داده می‌شود تا ضمن رفع نیازهای مردم، کالاهای تولید داخل هم به فروش می‌رود و شرکتها به سرمایه و سود خود دست می‌یابند. در این طرح شرط شده است که گیرنده تسهیلات تنها باید کالاهای ساخت ایران را خریداری کند و وجه خرید مستقیماً به حساب شرکت تولیدکننده واریز می‌شود. در این طرح امکان خریدکالاهای خارجی به هیچ‌ وجه وجود ندارد.

زیرساخت‌های اجرای این طرح چگونه فراهم شد؟

اجرای این طرح مبتنی بر سیستم‌کارت‌اعتباری است تا از طریق پایانه‌های فروش(POS) و اتصال حساب تولیدکننده به دستگاه‌های POS واریز مستقیم وجه فروش کالا به حساب فروشندگان میسر و برای جلوگیری از خرید کالاهای مشابه خارجی، محدودیت شهرهای کشور ایجاد شود. تاکنون با 17 شرکت تولیدکننده کالاهای اساسی، لوازم منزل و فرش و مبلمان قرارداد امضاءکرده‌ایم. دراقصی نقاط کشور، بیش از 1000 نمایندگی شرکتهای طرف قرارداد آماده فروش کالاهای خود هستند. سایت‌ویژه طرح‌حاتم با آدرس http://hatam.ansarbank.com راه‌اندازی شده است و هم‌‌اکنون به‌عنوان یک لینک با عنوان «حاتم» به وب‌سایت رسمی بانک انصار https://www.ansarbank.com متصل شده است تا متقاضیان گرامی این تسهیلات بتوانند از جزئیات طرح و نحوه برخورداری از مزایای آن و شرکتهای طرف قرارداد و نیز آدرس نمایندگی‌های فروش کالا و آدرس شعب بانک آگاه شوند.

مشمولان این طرح چه نوع کالاهایی را می توانند تهیه کنند؟

دریافت کنندگان این تسهیلات می توانند لوازم آشپزخانه، صوتی و تصویری، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، لوازم خانگی و مبلمان و سرویس خواب، یخچال، فریزر، لباسشویی و اجازگاز خود را در فروشگاه های طرف قرارداد تهیه کنند که کلیه این لوازم در پورتال طرح حاتم درج شده است ضمناً درحال گسترش دامنه فروش به اقلام وکالاهای دیگر ایرانی هستیم که به محض حصول نتیجه به اطلاع عموم خواهد رسید.

نحوه استفاده متقاضیان از طرح مذکور چگونه است؟

متقاضیان استفاده از کالاهای داخلی می‌توانند با مراجعه به سایت طرح‌ حاتم و اطلاع از شرایط و مقررات خرید کالاهای موردنیاز و موجود، با مشاهده لوازم و نوع قیمت آنها پس از ثبت‌ نام در طرح و اخذ کُد رهگیری برای دریافت تسهیلات به شعبه تعیین شده مراجعه کنند و با ارائه مدارک لازم به تشکیل پرونده بپردازند و مراحل لازم برای دریافت تسهیلات را طی کنند و با مراجعه به هریک از نمایندگی‌های فروش در سراسر کشور که آدرس آنها در سایت مربوط آمده است، نسبت به خرید کالای موردنظر اقدام نمایند.

مبلغ تسهیلات درنظرگرفته شده برای هر متقاضی حداکثر 150 میلیون ریال با نرخ سود 15% و مدت بازپرداخت آن حداکثر 36 ماهه و مهلت استفاده از اعتبار موجود در کارت، حداکثر یک ماه است و پس از آن کارت باطل خواهد شد، چراکه اعتبار تخصیص‌یافته یکبارمصرف است. دارنده کارت طی یک ماه مهلت تعیین شده می‌تواند در چند مرحله و از چندین فروشگاه مختلف کالای موردنیاز خود را خریداری کند.

برای توسعه طرح، چه برنامه‌‌هایی دارید؟

به منظور توسعه طرح و امکان فروش هرگونه کالای موردنیاز متقاضیان، با سایر شرکتهای تولیدکننده داخلی (اعم از لوازم خانگی و غیره) مذاکره کرده‌ایم و آنها را به مرور زمان تحت‌پوشش طرح قرار می‌دهیم و همچنین تعداد نمایندگی‌های فروش کالاها را افزایش داده‌ایم. افزون براین، به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که امکان فروش کالاها به صورت تمام الکترونیک فراهم شود و زحمت مراجعه به نمایندگی‌های فروش کم شود. البته این برنامه را هم داریم که بر اجرای طرح با دقت نظارت کنیم و کاستی‌های آن را برطرف کنیم تا حداکثر رضایت مشتریان و متقاضیان را تأمین کنیم.

برای دریافت این تسهیلات، چه مدارکی موردنیاز است و چه مراحلی باید طی شود؟

نوع مدارک در سایت طرح حاتم مشخص شده و متقاضیان پس از ثبت‌نام در سایت طرح حاتم و دریافت کد رهگیری، باید در مهلت تعیین‌شده به شعبه موردنظر مراجعه کنند و مدارک لازم را برای طی مراحل دریافت تسهیلات که کمترین فرایند اداری را داراست، ارائه دهند و سپس ضامن معتبری را معرفی کرده و ضمن احراز صلاحیت برخورداری از مزایای طرح حاتم، تشکیل پرونده داده و نسبت به اخذ کارت اعتباری حاتم اقدام کنند.

در هر خانواده چند نفر می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند؟

برای هر فرد واجد شرایط، امکان استفاده از تسهیلات فراهم‌ شده و محدودیتی برای اعضای یک خانواده وجود ندارد. مهمترین شرط استفاده از این طرح، احراز صلاحیت دریافت و توانایی بازپرداخت اقساط و عمل به تعهدات و بعنوان مثال درآمد معین ماهانه است. متقاضیان می‌توانند به منظور آسان‌شدن دریافت تسهیلات، درصورتی که از یارانه دولتی استفاده می‌کنند و مبلغ یارانه به حسابشان واریز می‌شود، با انتقال یارانه خود به بانک انصار موافقت کنند و به بانک برای وصول اقساط خود اجازه برداشت بدهند.

وضعیت خدمات پس از فروش این کالاها چطور است؟

خدمات پس از فروش کالاهای خریداری‌شده و سایر موارد دیگر مانند ضمانت‌نامه، گواهی کیفیت و تعیین قیمت کالا به‌عهده شرکت تولیدکننده است و بانک در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.

چه کسانی برای دریافت این تسهیلات اولویت دارند؟

امکان استفاده از تسهیلات این طرح برای همگان وجود دارد و با عنایت به اینکه 10 هزار میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافته است، تعیین اولویت ضرورتی ندارد و بانک انصار درنظر دارد که درصورت استقبال از طرح و انجام تعهدات استفاده‌کنندگان، اعتبار طرح را بازهم افزایش دهد. با این وجود، در صورت وجود محدودیت اعتباری، مزدوجین جوان در اولویت قرار دارند.

میزان استقبال از طرح چگونه است؟

این طرح از اوایل سال 1395 به مرحله اجرا درآمد و تاکنون حدود 40 هزار نفر از 3000 میلیارد ریال تسهیلات آن استفاده کرده‌اند.

آیا باتوجه به افزایش نرخ تورم سقف تسهیلات دریافتی افزایش نیافته است؟

به منظور ارائه خدمات بهتر و استفاده بهینه متقاضیان طرح حاتم ، سقف تسهیلات از مبلغ 100میلیون ریال به 150 میلیون ریال و مدت بازپرداخت اقساط نیز از 30 ماه به 36 ماه افزایش یافته است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۳۵۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد

مرتضی فیروزآبادی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ در مصوبه بودجه سالانه، بندی مبنی بر ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد لحاظ شده است، اظهار کرد: برای اجرای این بند از مصوبه پیش‌بینی‌هایی شده که باید زیرساخت‌های لازم توسط وزارتخانه‌های مربوطه فراهم شود که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۶۰ هزار طرح اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، منابع پیش‌بینی شده توسط قانون بودجه معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و ۵۰۰۰ میلیاردتومان نیز از محل جزء ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافت. در سال گذشته برآورد کمیته امداد این بود که اگر سرانه اشتغال ۱۰۰ میلیون تومان باشد، می‌توان حدود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد، اما در این زمینه امداد با چند مانع مواجه شد؛ مورد اول این بود که عملا جذب و فرآیند پرداخت تسهیلات جزء ۳ با تاخیر آغاز شد و تحقق آن بسیار پایین بود. همچنین به واسطه تورم، میزان سرانه تسهیلات برای هر فرد به میانگین ۱۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که طبیعتا منجر به کاهش تعداد اشتغال خواهد شد.

معاون رئیس کمیته امداد ادامه داد: همچنین تنها ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع جزء ۴ کمیته امداد به استان‌ها ابلاغ شد که ۲۴.۸ همت از این میزان و معادل ۸۲ درصد جذب شده است.

فیروزآبادی درخصوص میزان سرانه تسهیلات اشتغال در سال گذشته بیان کرد: سال ۱۴۰۱ میزان سرانه تسهیلات ۸۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال گذشته برای هر نفر میانگین معادل ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است؛ به عبارتی میزان سرانه تسهیلات با افزایش ۱.۵ برابری همراه بوده است.

مدیرعامل بنیاد حیات با بیان اینکه سرانه تسهیلات اثر مستقیمی بر کیفیت مشاغل و خودکفایی مددجویان دارد، گفت: تغییر سیاست به سمت افزایش سرانه تسهیلات منجر به افزایش خودکفایی افراد می‌شود، به طوریکه طی سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند؛ این‌ افراد کسانی بوده‌اند که سنوات قبل دارای شغل شدند و به پایداری شغل رسیدند و پس از مدتی از تحت پوشش کمیته امداد خارج شدند.

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مخاطبان اشتغال کمیته امداد هستند؟ تصریح کرد: ۵۰ درصد مخاطبان کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند، همچنین ۵۰ درصد مخاطبان را نیز ساکنان روستاها تشکیل می‌دهند. ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد فاقد مدارک دانشگاهی بوده و دارای دیپلم و پایین‌تر از دیپلم هستند که باید با مهارت‌آموزی برای اشتغال آماده شوند. به عبارتی عموما مراجعه‌کنندگان به کمیته امداد زن، روستایی و فاقد مدارک دانشگاهی هستند.

وی همچنین درخصوص رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط کمیته امداد نیز گفت: عموما رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط امداد شامل مشاغل روستایی مانند دام و دامپروری، صنایع دستی و قالیبافی و همچنین مشاغل خدماتی است. در حال تلاش هستیم تا جوانان تحت پوشش را نیز به سمت مشاغل مربوط به دانش بنیان حرکت دهیم.

مدیرعامل بنیاد حیات در ادامه درخصوص هدف‌گذاری امداد برای ایجاد اشتغال در سال ۱۴۰۳ نیز بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است. با این وجود در تلاش هستیم در سال جاری با بهره‌گیری از سایر منابع حداقل ۳۰۰ هزار اشتغال جدید در سال جاری ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • آغاز فروش تاکسی برقی از امروز در تهران | دارندگان تاکسی فرسوده تسهیلات می گیرند
  • تولید، اشتغال و تأمین معاش خانواده، ثمره پشتکار بانوی اراکی
  • حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • آغاز فروش اقساطی تاکسی برقی کرمان موتور (+قیمت، جدول فروش و مشخصات و عکس خودرو)
  • آغاز فروش اقساطی تاکسی برقی کرمان موتور (+قیمت ، جدول فروش و مشخصات و عکس خودرو)