Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: در آیه 55 سوره مائده و معروف به آیه ولایت آمده است "إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ". "ولى شما تنها خدا و پيامبر اوست و كسانى كه ايمان آورده‏ اند، همان كسانى كه نماز برپا مى ‏دارند و در حال ركوع زكات مى‏ دهند".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید شمس کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره آیات قرآن که درباره امیرالمومنین علی (ع) نازل شده است گفت: با وجود این که نامی از امیرالمومنین علی (ع) در قرآن نداریم اما آیات بسیاری در ارتباط با این حضرت نازل شده است.

وی در این راستا افزود: در آیه 55 سوره مائده و معروف به آیه ولایت آمده است "إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ". "ولى شما تنها خدا و پيامبر اوست و كسانى كه ايمان آورده‏ اند، همان كسانى كه نماز برپا مى ‏دارند و در حال ركوع زكات مى‏ دهند". وقتی به شان نزول این آیه رجوع کنیم می‌بینیم که درباره زمانی است که حضرت در مسجد مشغول خواندن نماز و در رکوع بودند که فقیر وارد مسجد می‌شود. می‌گوید کسی نیست به من کمک کند؟ کسی به او کمک نمی‌کند اما امیرالمومنین علی (ع) در میان نماز و در حال رکوع به این شخص اشاره می‌دهد، او را به نزد خود می‌آورد و انگشتر خود را در حالت رکوع به او صدقه می‌دهد.

این کارشناس علوم قرآنی تاکید کرد: اهل سنت و اهل شیعه هر دو  نقل کرده‌اند که این آیه بعد از اهدای انگشتر به فقیر توسط حضرت علی(ع) بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد. در اینجا اسمی از حضرت برده نشده است اما آیه می‌فرماید ولی شما کیست؟ کسی که نماز اقامه می‌کند، زکات می‌دهد و در حال رکوع صدقه می‌دهد. با دقت در این آیه اشاره به حقانیت و ولایت امیرالمومنین درک می شود. قریب به 300 آیه در شان حضرت که مسئله ولایت را نیز مد نظر قرار داده اند وجود دارد.  

شمس درباره شخصیت امیرالمومنین و جایگاه ارزشمند ایشان توضیح داد: حضرت علی (ع) به‌عنوان کسی که از همان دوران کودکی پدر و مادر خویش را از دست داده و در دامان رسول خدا(ص) بزرگ شده در همه جا همراه حضرت بود.  حتی وقتی که حضرت خدیجه(س) قصد بردن غذا برای پیغمبر در غار حرا را داشت امیرالمومنین غذا را ‌گرفته و بالای کوه می‌برد. در روایات داریم که در بسیاری از مواقع آنچه را که بر پیامبر وحی می شد حضرت علی(ع) نیز می‌شنید، به گوشش می‌ رسید و متوجه می‌شد. هر کجا پیغمبر حضور داشته امیرالمومنین علی (ع) حضور داشت. وقتی پیامبر اکرم(ص) دین اسلام را اعلام کرد ایشان اولین کسی بود که به دین مبین اسلام روی آورد، حتی در جنگ‌ها همیشه وقتی مبارز طلبیده می شد تنها شخصیتی بود که به‌عنوان اولین نفر برای مبارزه داوطلب می شد.

وی ادامه داد: در جنگ خیبر وقتی دشمن را شکست داد به صورت داوطلبانه جلو رفت و یک تنه درِ ورودیِ قلعه خیبر که 44  مرد جنگی از باز و بسته کردن آن عاجز بودند از جا در می آورد.

این کارشناس علوم قرآنی درباره قدرت وجودی و معنوی حضرت علی (ع) به خصوص در واقعه فتح خیبر اظهار کرد: حضرت امام سجاد (ع) می‌فرمایند: امیرالمومنین در زمانی که قلعه خیبر را فتح کرد سه روز بود که روزه گرفته و چیزی هم نخورده بودند. از نظر دلاوری، بی نظیر و همواره دوشادوش پیغمبر محافظ و مدافع ایشان بودند.


شمس
درباره جایگاه حضرت علی(ع) در نزد فرشتگان خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) وقتی به معراج می روند در قسمتی وارد می‌شوند و می‌بینند که فرشته‌ها منبری ساختند و روی آن منبر دور یکی از فرشته‌ها که شبیه چهره حضرت علی (ع) است می‌چرخند . می پرسند که چرا چنین کاری می کنید؟ فرشتگان در جواب می گویند چون علاقه وافری به امیرالمومنین علی(ع) داشتند از خداوند درخواست کردند که چهره یکی از فرشته‌ها را شبیه چهره حضرت خلق کند تا آن ها بتوانند از وجودش بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۲۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، سه کتاب نمایشنامه با عنوان «رازی بین من و تو»، «در تنم زمستان شد» و «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» به تازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شده است.

«رازی بین من و تو» نوشته محمدرضا امیرخانی تصویری از زندگی علی، جانباز اعصاب و روان است. علی هنرمند پتینه‌کاریست که در جبهه‌های جنگ دچار موج انفجار شدیدی شده و همچنان با این توهم که هم‌رزمش را کشته است، دچار عذاب وجدان است. در ادامه دکتر بخشی برای رهایی او از این توهم دست به کار می‌شود.

«در تنم زمستان شد» اثری از مصطفی سیفی برشی از زندگی رونیا یک دختر کرد ایزدی است که چند سال اسیر داعش بوده و اکنون پس از فرار از دست داعش به آلمان گریخته، اما یک روز مرد داعشی که سال‌ها رونیا را اسیر کرده، وارد خانه او می‌شود.

«روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» نمایشنامه دیگری است که به قلم محمدرضا آریان‌فر به چاپ رسیده است. آریان‌فر در این کتاب، چهار نمایشنامه شامل «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر»، «آن‌گاه که خدا از دهان سنگ ترانه می‌خواند»، «کسی در خواب‌هایم قدم می‌زند» و «سراغ خواب‌هایم را از باد بگیر» را به نگارش درآورده است.

«رازی بین من و تو» با شمارگان ۳۰۰ نسخه، «در تنم زمستان شد» با شمارگان ۵۰۰ نسخه و «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» با شمارگان ۵۰۰ نسخه در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شوند.

کد خبر 6089724 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم
  • عرضه ۳ اثر از سوره مهر یزد در نمایشگاه کتاب
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تصاویری از بازسازی حرم امیرالمومنین علی (ع) + فیلم
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان