Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید وامق  بابیان این‌که حضور داشتن یا نداشتن تئاتر خیابانی در جشنواره تئاتر فجر به مسوولان و تفکرات آنان برمی‌گردد، اظهار داشت:  جشنواره‌های بین‌المللی تئاتر خیابانی کشور پتانسیل لازم برای اشاعه این هنر رادارند و اگر استان‌ها بتوانند زیرمجموعه این جشنواره‌ها شده و با فعال کردن کمیته‌ها، تولیداتی باهدف اجرا داشته باشند با تبادل فکر با هنرمندان دیگر، می‌توان به آینده کار امیدوارانه‌تر نگاه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اعتقاددارم که حضور در جشنواره فجر مفید است؛ زیرا بیشتر بلیت‌های جشنواره را هنرمندان این عرصه تهیه می‌کنند و در صورت حضور تئاتر خیابانی در این رویداد، تئاتر در بین مردم تهران در زمان برگزاری آن فراگیر می‌شود.

لزوم تجدیدنظر درسیاست‌گذاری‌های جشنواره‌های تئاتر استانی

وامق گفت: در کنار جشنواره‌های مطرح کشوری تئاتر خیابانی؛ می‌توان در جشنواره‌های تئاتر استان‌ها و باسیاست‌گذاری؛ به تئاتر خیابانی، برنامه‌های جنبی و برنامه‌های آموزشی پرداخت که در جشنواره امسال تئاتر استانی فارس به بخشی از این مسائل و ازجمله اجرای چند تئاتر خیابانی پرداخته شد.

این هنرمند که سوابق بسیاری درزمینهٔ نمایش دارد با اظهار این‌که تئاتر خیابانی نباید منحصر به این جشنواره‌ها شود اظهار داشت: در کارهای مناسبتی و بعد از تمام شدن حاشیه‌های آن، تئاتر تعطیل می‌شود که خطری برای فرهنگ جامعه است.

 ساختار مناسبی برای تئاتر خیابانی کشور تعریف‌نشده است

مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان فارس بابیان این‌که تئاتر خیابانی به زندگی مردم راه پیدا می‌کند تا به ادای رسالت خود در حیطه‌های مختلف بپردازد در مورد مشکلات آن نیز گفت: بزرگ‌ترین مشکل این هنر، نداشتن نظام ساختارمند است و در صورت داشتن چنین ساختاری مانند نمایش صحنه‌ای و تبلیغات و بودجه مناسب، می‌توان وضع بهتری را شاهد بود.

 وی اضافه کرد: دفتر تئاتر خیابانی کشور باید برنامه‌های مدون آموزشی از مقدماتی تا پیشرفته داشته باشد و تلاش‌های انجام‌شده در تئاتر خیابانی در حال حاضر؛ نه حاصل یک برنامه‌ریزی جامع آموزشی و سیاست‌گذاری درست؛ بلکه بیشتر حاصل خلاقیت و عشق هنرمندان است.

 وامق در مورد مشکلات تئاتر خیابانی در استان فارس اظهار داشت: در فارس مسائل گفته‌شده با توجه به عدم وجود آموزش در طی این سال‌ها حادتر است.

مسوول انجمن هنرهای نمایشی فارس ادامه داد: تلاش می‌کنیم که با کمک دوستان آگاه استانی و یا اساتید کشوری، راه آموزش را هموار کنیم و یکی از اهداف اصلی تشکیل کمیته تئاتر خیابانی فارس همین مسئله است.

مؤلف کتاب «هدایت بازیگر در تئاتر» در مورد راهکار حل مشکلات این هنر اظهار داشت: تئاتر خیابانی باید در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی نهادینه شود و از این هنر که هزینه چندانی را هم بر دستگاه‌های دولتی تحمیل نمی‌کند برای رفع و پیشگیری معضلات اجتماعی که درمان آن‌ها هزینه‌های سنگینی در پی دارد بهره برد.

 وی بابیان این‌که حدود 50 نفر هنرمند تئاتر خیابانی در استان فارس فعالیت می‌کنند که آثار برخی از آنان به جشنواره‌های کشوری راه پیداکرده است گفت: فارغ از تشکیل کمیته تئاتر خیابانی برای ساماندهی کار و حتی زمینه‌سازی برای حضور در جشنواره‌های کشوری، اصلی‌ترین نیاز تئاتر خیابانی فارس اجرای آن است.

این هنرمند تئاتر با اشاره به این‌که تئاتر خیابانی نقش تأثیرگذاری در فرهنگ‌سازی جامعه دارد اظهار داشت: انتظار این است که دستگاه‌های اجرایی، متولی تئاتر خیابانی را تنها ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی ندانند و به هنرمندان این عرصه به‌عنوان کسانی که می‌توانند یاری‌گر آن‌ها در فرهنگ‌سازی باشند بها بدهند.

وی افزود: اداره ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، حوزه هنری، دانشگاه‌ها، آموزش‌وپرورش و بسیاری دیگر از دستگاه‌های اداری، نیازمند فرهنگ‌سازی هستند و باید از تولیدات تئاتر خیابانی بهره برد.

 مسوول انجمن هنرهای نمایشی فارس ابراز داشت: نباید انتظار داشت که آنان که شغل خود را این هنر قرار داده‌اند رایگان کار کنند و مسوولان برای پیشگیری معضلات اجتماعی به‌خصوص در مدارس که تهدید بیشتری وجود دارد از این پتانسیل بهره ببرند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۴۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم

معاون پارلمانی و امور مجلس رئیس جمهور گفت: در بعد اقتصادی باید بتوان با محوریت استان‌های جنوبی کارهای بزرگی انجام دهیم و از ظرفیت غنی خلیج فارس برای اشتغال‌زایی ودرآمدزایی برای کشور استفاده کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سید‌محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور در حاشیه جشنواره خلیج فارس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خلیج فارس از جهت‌ تاریخی، تمدنی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد و این مطلب از این دیرباز مطرح بوده است.

وی افزود: در دولت دهم تصمیم گرفته شد که جشنواره برگزار شود و هنرمندان بیایند به این مضمون و مسئله مهم بپردازند چرا که رهبر معظم انقلاب نیز نظرشان بر این بود که هر ایده، تفکر و اندیشه وقتی در قالب جذاب هنر جلوه کند دلنشین و ماندگار می‌شود و از این جهت این کار آغاز شد.

معاون رئیس جمهور گفت: امسال هم چهاردهمین جشنواره را شاهد هستیم و امیدواریم هر سال نسبت به گذشته با استفاده از تجربیات، این کار ژرف‌تر و عمیق تر و مبنایی‌تر برگزار و آثار متنوعی که هم بتوان در ایران و هم در خارج از کشور آنها را ارائه داد تولید شود.

وی کرد: علیرغم برخی توطئه‌ها که وجود دارد خلیج فارس همیشه به عنوان خلیجی که ایرانیان در آن سهم بسیار زیادی داشته‌اند باقی مانده و خواهد ماند.

حسینی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریاپایه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: در بعد اقتصادی که حرف‌ها و راهبردهایی مطرح است و سیاست‌های آن ابلاغ شد باید بتوان با محوریت استان‌های جنوبی شامل خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کارهای بزرگی انجام دهیم و از ظرفیت غنی دریا استفاده کنیم تا بتوان فرصت شغلی ایجاد و برای کشور نیز درآمدزایی ایجاد کند.

وی ادامه داد: در مقایسه با سایر کشورها ما در حال حاضر از ظرفیت دریا و ساحل کمتر استفاده می‌کنیم از این جهت در این زمینه باید اهتمام جدی‌تری داشته باشیم و این جشنواره هم فرصتی است که همگان ترغیب شوند و نگاه‌ها به سمت خلیج فارس جذب شوند و همه در حوزه افزایش تولید مشارکت کنند.

معاون پارلمانی و امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به شعار سال گفت: ما سرمایه‌دارانی در داخل و خارج کشور داریم که بایستی آنها را تشویق کنیم بیایند و در کشور خودشان و در مناطق مختلف سرمایه گذاری کنند که مشکلات کشور کاهش یابد.

.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!