Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به بازداشت تعدادی از دانشجویان درپی ناآرامی‌ها و اعتراض‌های اخیر اعلام کرد: بنابر آمار و اطلاعاتی که در پی رایزنی با مسئولان وزارت علوم به‌دست آمده، بسیاری از بازداشت‌شدگان اساساً هیچ فعالیتی در اعتراض‌ها نداشته و اکثر قریب به اتفاق آن‌ها، خارج از محیط‌های دانشگاهی و تعدادی نیز در مقابل درب منزل‌شان بازداشت شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نکته حائز اهمیت این است که تعداد قابل‌توجهی از دانشجویان بازداشت‌شده، از طیف و گروهی از دانشجویان هستند که نوعاً برای آرام کردن فضا تلاش می‌کنند و جزء دانشجویان طیف رادیکال نیستند. این دانشجویان بازداشت‌شده به چارچوب‌ها و ارزش‌های نظام پایبند هستند و بازداشت آن‌ها در  آستانه امتحانات ترم، محل شگفتی است.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران درمجلس خاطرنشان کرد:‌ شاید تصور شود که این بازداشت‌ها، جنبه پیش‌گیرانه دارد اما به نظر می‌رسد این رویه بیش از آن‌که به آرام‌تر شدن اوضاع کمک کند، عملاً منجر به التهاب بیشتر فضا خواهد شد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به جزئیات آمار دانشجویان بازداشت‌شده، اعلام کرد: به هر حال باتوجه به این‌که اطلاعات دقیق در دست نیست و ممکن است تعداد بیشتری بازداشت شده باشند و همچنین ممکن است، برخی از بازداشت‌شدگان اکنون آزاد شده باشند، باید بگوییم که امکان اشتباه در این آمار وجود دارد.

وی با بیان این‌که اسامی و مشخصات تمامی بازداشت‌شدگان را به‌همراه نام دانشگاه، رشته تحصیلی و شماره دانشجویی در اختیار دارد، تاکید کرد که فعلاً ضرورتی در انتشار تمامی این جزئیات احساس نمی‌شود.

صادقی در ادامه گفت: بر اساس آماری که از طریق رایزنی با مسئولان وزارت علوم به‌دست آمده، تعداد ۳ دانشجو در ارومیه بازداشت شده‌اند که متاسفانه قرار بازداشت موقت این دانشجویان نیز صادر شده است. همچنین یک دانشجو در اصفهان بازداشت شده اما ممکن است تعداد دانشجویان بازداشت‌شده در این استان بیشتر باشد.

بازداشت حداقل ۵۸ دانشجو در دانشگاه‌های مختلف تهران

عضو فراکسیون امید مجلس همچنین با اشاره به بازداشت تعداد قابل‌توجهی از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تهران گفت: بنابر آماری که در اختیار داریم، حداقل ۵۸ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تهران بازداشت شده‌اند و نکته عجیب این است که بسیاری از آن‌ها اساساً فعالیت سیاسی نمی‌کنند و به‌عنوان مثال یکی از بازداشتی‌ها دبیر اتحادیه یکی از انجمن‌های علمی یک دانشگاه در تهران است، حال آن‌که دانشجویان عضو انجمن‌های علمی عموماً فعالیت سیاسی ندارند.

وی افزود: علاوه بر آن، در دانشگاه تربیت مدرس نیز ۳ نفر بازداشت شده‌اند و این درحالی است که معمولاً دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز چندان جذب فعالیت‌های سیاسی نمی‌شوند و در این میان، باتوجه به شناختی که شخصاً از آقای اکبرآبادی به‌عنوان یکی از دانشجویان بازداشت‌شده دارم، باید بگویم این دانشجو که اتفاقاً در منزلش نیز بازداشت شده، به هیچ وجه تندرو نیست. همچنین آقای سهیل آقازاده دانشجوی رشته سینما دانشگاه تهران یا آقای اصانلو از اعضای شورای صنفی ازجمله دانشجویانی هستند که در منزل‌شان بازداشت شده‌اند.

بازداشت حداقل ۱۴ دانشجو در کرمان، دزفول، تبریز، رشت، بندرعباس و شیراز

صادقی با اشاره به آمار دیگر دانشجویان بازداشت‌شده، گفت: بنابر این آمار، یک دانشجو در کرمان، ۲ نفر در دزفول، یک نفر در تبریز، یک نفر در رشت، یک نفر در بندرعباس و  ۸ نفر در شیراز بازداشت شده‌اند که متاسفانه اطلاعات یکی از دانشجویان بازداشت‌شده در شیراز در دست نیست.

بازداشت حداقل ۱۴ دانشجو در همدان، خرم‌آباد، کرمانشاه، قزوین، شهرکرد، بهبهان و اراک

وی افزود: همچنین ۴ دانشجو در همدان، یک دانشجو در خرم‌آباد، ۴ نفر در کرمانشاه، ۲ نفر در قزوین، یک نفر در شهرکرد، یک نفر در بهبهان و یک نفر نیز در اراک بازداشت شده‌اند.

صادقی ادامه داد: درحالی که به نظر می‌رسد مجموع تعداد بازداشتی‌ها حدود ۹۰ نفر است، تعداد ۱۰ نفر از دانشجویان در دانشگاه‌های تهران و برخی شهرستان‌ها نیز در وضعیت نامشخص قرار دارند و باوجود آن‌که چند روز است که اطلاعاتی از آن‌ها در دست نیست، هنوز معلوم نشده که چه نهادی آن‌ها را بازداشت کرده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به فعالیت و پیگیری وزارت علوم ازطریق شخص وزیر، معاونت فرهنگی، معاونت دانشجویی و مدیرکل حراست وزارتخانه برای آزادی این دانشجویان تاکید کرد: هم‌اکنون حدود ۹۰ دانشجو در سراسر کشور بازداشت شده‌اند که از این تعداد، چند نفر آزاد شده‌اند اما آمار دقیقی در رابطه با تعداد دانشجویان آزادشده در دست نیست.

او گفت: نکته نگران‌کننده دیگر این است که برخی از دانشجویانی که آزاد شده‌اند، با اخذ قرار تامین کیفری آزاد شده‌اند و با این حساب، افرادی که به نظر می‌رسد، مرتکب تخلف خاصی نیز نشده باشند، با سابقه کیفری روبرو می‌شوند.

تشکیل کارگروه پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشت‌شده در وزارت علوم

او با اشاره به تشکیل کارگروهی در وزارت علوم برای پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشت‌شده، خواستار فعالیت بیشتر مسئولان در این راستا شد و گفت: این تصور که بازداشت دانشجویان منجر به آرام شدن فضا شده و جنبه پیشگیرانه دارد، درست نیست؛ چرا که بسیاری از این دانشجویان بازداشت‌شده، اهل ایجاد تنش نبوده‌اند.

بی‌اطلاعی مسئولان وزارت علوم نسبت به جزئیات و تعداد دقیق دانشجویان بازداشت‌شده

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران اعلام کرد: بنابر تماس‌هایی که با مسئولان وزارت علوم داشتم، این عزیزان هم از تعداد و جزئیات آمار بازداشت‌شدگان ابراز بی‌اطلاعی کرده و تاکید داشتند این‌که عمده موارد بازداشت‌شدگان خارج از محیط‌های دانشگاهی صورت گرفته است، منجر به آن شده که مسئولان وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها نیز اطلاعات دقیقی نداشته باشند.

صادقی در پایان گفت: باتوجه به پیگیری‌هایی که در حال انجام است، امیدواریم ظرف روزهای آینده بیشتر دانشجویان بازداشت‌شده، آزاد شوند. البته وزیر علوم و وزیر اطلاعات پیگیری خوبی داشتند اما به هر حال بازداشت این تعداد دانشجو در سراسر کشور که از روز یکشنبه و دوشنبه هفته گذشته آغاز شده و عمدتاً تاکنون نیز ادامه داشته است، محل نگرانی است و امیدواریم به‌زودی شاهد تغییر این رویه و آزادی دانشجویان باشیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۴۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟

مریم فکری: نرخ تورم واقعی کشور چه عددی است؟ بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش بدون ذکر تورم سالانه، آماری از تورم نقطه به نقطه منتشر کرده است که نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه در میانه کانال ۳۰ درصد قرار گرفته است.

براساس گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است. چندی پیش نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

بانک مرکزی این آمار را در واکنش به گزارش یک رسانه منتشر کرد که از رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم پرده برداشته بود. براساس این گزارش، ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم درست یک سال پیش در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای مهار تورم و رشد تولید دستوراتی داد که در ۱۰ بند به دستگاه‌های مختلف کشور تکلیف شد و حالا یک سال از این ۱۰ فرمان گذشته و انتشار لیست تورم توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نه‌تنها در مهار تورم موفقیتی حاصل نشده، بلکه رکورد ۸۰ساله نرخ تورم توسط دولت سیزدهم شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.

در این گزارش آمده است؛ آماری که به آن اشاره می‌شود، برگرفته از جدول اعلامی بانک مرکزی است. همان مرجعی که دولت سیزدهم در ابتدای کار برای آن‌که تورم دولت قبل را بالاتر نشان دهد، به آن استناد می‌کرد. بنابراین هرچند براساس نرخ‌های اعلامی مرکز آمار هنوز تا رکوردشکنی چند گام کوچک فاصله است، اما آمار بانک مرکزی این رکوردزنی را به تصویر می‌کشد. البته اعضای محترم دولت با اشاره به اینکه سال پایه درنظرگرفته‌شده در جدول بانک مرکزی ۱۳۹۵ است درحالی‌که سال پایه به ۱۴۰۰ تغییر پیدا کرده، تاکید می‌کنند که نرخ تورم کمتر از ۵۲ درصد است. اما اگر سال پایه را ۱۴۰۰ در نظر بگیریم بنا بر نظر کارشناسان نرخ تورم در محدوده ۵۰ درصد خواهد بود، بنابراین اصل موضوع تغییری نمی‌کند.

تورم فروردین ۱۴۰۲، ۶۳ درصد بوده است؟

در این میان، عبدالناصر همتی، رییس‌کل اسبق بانک مرکزی در یادداشتی در فضای مجازی در واکنش به آمار اعلامی تورم نقطه به نقطه فروردین، نوشت: از اطلاع‌رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲ ‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲، به میزان «۶۳ درصد» بوده است!

وی متذکر شد: این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

نرخ واقعی تورم چه عددی است؟

در همین رابطه وحید شقاقی، اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که نرخ واقعی تورم چه عددی است؟ گفت: درخصوص تحلیل آمارهای تورم در اقتصاد ایران، دو نهاد بانک مرکزی و مرکز آمار گزارش رسمی منتشر می‌کنند و معمولا بین تورم اعلام شده این دو نهاد طی سال‌های اخیر بین ۲ تا ۱۱ درصد اختلاف وجود داشته است.

وی با ذکر مثالی افزود: در سال ۱۳۹۹ نرخ تورم اعلامی توسط مرکز آمار معادل ۳۶.۴ درصد و بانک مرکزی ۴۷.۱ درصد بوده که اختلاف نزدیک به ۱۱ درصد وجود دارد و برخی سال‌ها هم این اختلاف به کمتر از یک درصد رسیده. به‌عنوان نمونه در سال ۱۴۰۱ نرخ تورم مرکز آمار ۴۵.۸ درصد و بانک مرکزی ۴۶.۵ درصد بوده است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با گذشت ۴۵ روز از سال جدید، هنوز گزارش تورم بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۲ منتشر نشده است، ولی گزارش مرکز آمار به روزتر است و منتشر شده و برای ۱۴۰۲ تورم ۴۰.۷ درصد اعلام شده است.

شقاقی متذکر شد: با تجربه سنوات اخیر به احتمال بالا آمار تورم بانک مرکزی بیشتر از مرکز آمار خواهد بود و باید منتظر ماند و دید رکورد سال ۱۳۷۴ شکسته خواهد شد یا خیر.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۴ تورم اعلام شده بانک مرکزی معادل ۴۹.۴ درصد بوده که بیشترین رقم طی ۵۰ سال اخیر بوده است.

به این ۶ نکته توجه کنید

وی در ادامه با بیان این‌که فارغ از بحث شکسته شدن یا نشدن رکورد نرخ تورم در سال ۱۴۰۲، چند نکته حائز اهمیت است، گفت: هیچ دوره‌ای در اقتصاد ایران ۷ سال پی در پی تورم بالا (بیش از دو برابر میانگین بلندمدت) وجود نداشته و این پدیده بسیار نگران‌کننده است.

این اقتصاددان افزود: ریشه‌های اصلی تورم در اقتصاد ایران در حال تشدید هستند، بالاخص ناترازی‌های اقتصاد کلان درحال افزایش هستند که خود عامل بالقوه تشدید تورم برای سال‌های بعد هستند.

شقاقی تصریح کرد: چشم‌انداز روشن از کاهش تورم برای سال‌های ۱۴۰۳ و بعد فعلا مشاهده نمی‌شود و تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود.

وی با بیان این‌که سیاست‌های پولی بانک مرکزی در برابر ناترازی‌های اقتصاد کلان پاسخگو نیست، عنوان کرد: همچنان گسست بین بخش پولی از بخش واقعی، برقرار و تشدید شده است.

این اقتصاددان تاکید کرد: بخش واقعی اقتصاد ایران کار نمی‌کند و همین مساله در تشدید گسست بخش پولی و واقعی اثرگذار است.

223225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903040

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • چند دانشجو در آمریکا بازداشت شده‌اند؟
  • بازداشت بیش از ۲۳۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان دراعتراضات ضد صهیونیستی
  • آخرین آمار از تعداد دامنه‌های فارسی ثبت در کشور
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است