Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز، مشکل زمین را از موانع توانمندسازی حاشیه‌نشینی تبریز دانست و گفت: در مصوبه سفر استانی رئیس‌جمهور وقت در سال ۸۷ مقرر شده‌بود، ۴۱ هکتار زمین برای حاشیه‌نشینی تبریز تخصیص داده‌شود، اما متاسفانه آن مصوبه هیچ‌وقت محقق نشد.

به گزارش ایسنا، «محمد عزتی» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به عدم تحقق مصوبه سال ۸۷، دولت در قالب ۱۰ درصد سهم شهرداری از اراضی تفکیکی دولتی، حدود ۶ هکتار به این موضوع اختصاص داده ‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که خواسته شهرداری تبریز و مصوبه ستاد بازآفرینی شهرستان، تحویل این سهم به‌صورت رایگان است، گفت: این سهم، تنها مربوط به ساخت‌وساز نیست بلکه طبق مصوبه، به اجرای فضاهای فرهنگی، آموزشی، خدماتی و عمومی، اختصاص یافته و ارزش افزوده آن، صرف سایر بافت‌های ناکارآمد خواهد شد.

عزتی با بیان این‌که بافت‌هایی از قبیل زیر دکل‌ها، حاشیه اتوبان‌ها و مسیل رودخانه‌ها، در طرح تفصیلی کلان‌شهر تبریز، سامان‌دهی نشده‌است، افزود: حدود ۵۰ هکتار بافت حاشیه‌نشین در ضلع شمالی شهر تبریز با جمعیت ۱۵ هزار نفر وجود دارد که نیاز به مدیریت داشته و دغدغه ستاد بازآفرینی شهرستان تبریز نیز همین معضل است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز، در ادامه با اشاره به این‌که سند بازآفرینی شهری، مصوبه هیئت‌وزیران، سیاست‌های نوسازی بافت‌های مشکل‌دار را با پیش‌بینی سه ستاد ملی، استانی و شهرستانی مورد توجه قرار داده‌ است، اظهار کرد: مطابق این سند، ریاست ستاد ملی با وزیر راه و شهرسازی، ریاست ستاد استانی با استاندار و ریاست ستاد شهرستانی بر عهده فرماندار شهرستان است که البته شهردار نیز دبیری این ستاد را بر عهده دارد.

وی با بیان این‌که پیش از این، اهداف این سیاست‌ها، محدود به بافت‌فرسوده و حاشیه‌نشین بود، خاطرنشان کرد: با ورود بافت‌های ناکارآمد به محدوده‌های داخلی شهرها، اصطلاح «حاشیه‌نشینی» در مباحث شهری، منسوخ شده، علاوه بر اِلحاق بافت‌های روستایی به شهرها، مشکلات کالبدی، اجتماعی و ترافیکی در پی داشته است؛ با توجه به همین مشکلات، سیاست‌های بازآفرینی شهری که پیش از این، تنها به بافت‌های ‌فرسوده و حاشیه‌نشین اختصاص داشت، به عموم بافت‌های ناکارآمد و مسئله‌دار، تسری یافته ‌است.

عزتی با بیان این‌که شهرداری تبریز در قالب مشارکت‌های مستقیم، دو پروژه «۱۷۱ واحدی شهرک ارم» و «۶۰۰ واحدی شهرک اندیشه» را اجرا کرده ‌است، گفت: این دو پروژه از نظر مداخله مستقیم اجرایی در بافت حاشیه‌نشین، یک طرح پایلوت ارزشمند در کشور به شمار می‌رود، اما رفع مشکلات بافت های ناکارآمد و ایجاد اتفاق جدی در این بافت‌ها، نیازمند عزم جهادی تمام دستگاه‌های اجرایی است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز، تصریح کرد: طبق سند بازآفرینی شهری، دولت باید تسهیلات لازم برای توانمندسازی بافت‌های حاشیه‌نشین را ارائه بدهد، اما بهره بالای این وام‌ها موجب شده ساخت‌وسازها و طرح‌های توانمندسازی با چالش مواجه شود.

وی با اشاره به تسهیلات مختلف شهرداری تبریز در پروژه‌های حاشیه‌نشینی و بافت‌فرسوده، از جمله ارائه پروانه رایگان در تراکم مجاز اظهار کرد: به تجربه ثابت شده که در کنار حمایت‌های شهرداری، هر بار دولت نیز وام‌های نوسازی را کاهش داده، ساخت‌وسازها رونق داشته‌ است؛ صدور بیش از ۲۰هزار پروانه ساختمانی در اوایل دهه ۹۰ موید همین نکته است. تبریز با بیش از ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده و حاشیه‌نشین، دومین وسعت بافت ناکارآمد شهری را در کشور دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۹۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته‌های تشویقی بازآفرینی برای مردم جذابیت ندارد

استاندار یزد با اشاره به اینکه بسته‌های تشویقی باید برای مردم جذابیت داشته باشند گفت: بسته‌های فعلی مشوق‌های بازآفرینی‌ بافت‌های فرسوده برای مردم جذابیت ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، مهران فاطمی با اشاره به اینکه در بحث بافت‌های فرسوده دچار مشکل هستیم اظهار داشت: مشوق‌هایی برای نوسازی بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده ولی باید توجه داشت که بسته‌های تشویقی برای مرکز استان با شهرستان‌ها باید متفاوت باشد چرا که بسته تشویقی فعلی جذابیتی برای مردم ندارد و به دلایل مختلف توسط مردم مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: مسئله نوسازی بافت‌های فرسوده با نگاه تولید مسکن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و با توجه به ظرفیت موجود در این بخش باید از آن استفاده کرد.

فاطمی با بیان اینکه محدودیت‌هایی در این راستا وجود دارد که ممکن است در هرشهر و شهرستان متفاوت باشد گفت: ضرورت دارد که بسته تشویقی طراحی شده برای این امر چند ویژگی داشته باشد.

استاندار یزد بیان کرد: ویژگی نخست آن این است که جذابیت فوق العاده بالایی برای مردم داشته باشد و بدانیم که هر بسته‌ای که برای مردم جذابیت نداشته باشد، قطعا مورد توجه و استقبال مردم قرار نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه نکته بعدی این است که این بسته باید دو بخش عمومی و اختصاصی داشته باشد گفت: در این طرح و بسته، بخش عمومی مربوط به تمامی شهرستان‌‌ها و نقاط باشد و در تمامی نقاط اعمال شود.

فاطمی افزود: فاطمی با اشاره به اینکه موضوع بعدی مربوط به بسته‌های اختصاصی است که باید متناسب با مشکلات و محدودیت‌های هر شهر و منطقه، تدوین شود و نسبت به اجرای آن متناسب با ظرفیت‌های هر منطقه استفاده شود.

شهرداری‌ها بسته‌های تشویقی بازآفرینی بافت‌های فرسوده را تدوین کنند

استاندار یزد مسئول تدوین بسته‌ها را شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها دانست و گفت: تمامی دستگاه‌ها باید به شهرداری‌ها در اجرای سریع این موضوع کمک کنند ولی محوریت کار با شهرداری‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: حداکثر دو هفته زمان در نظر می‌گیریم که هر شهرستان مشوق‌ها و برنامه‌هایی که دارد را اعلام کند تا در کمیسیون ماده پنج مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.

فاطمی ادامه داد: بسته‌هایی هم که در این زمینه تدوین می‌شود باید به صورت کامل شفاف و دقیق آماده شود و به این صورت نباشد که چند خط به صورت گنگ مطرح شود که قابلیت اجرا هم نداشته باشد.

استاندار یزد با بیان اینکه یکی از محدودیت‌ها مربوط به مباحث میراثی است گفت: در این زمینه باید حتما حریم‌ها و مباحث مربوط به بافت‌های تاریخی هم دیده شود و البته میراث فرهنگی هم باید در امور مربوط به این موضوع تسریع داشته باشد.

وی ایجاد دفاتر تسهیل‌گری را برای اجرای سریع‌تر کار ضروری دانست و عنوان کرد: در این دفاتر می‌توان از ظرفیت مردم برای اجرای هرچه بهتر و بیشتر طرح استفاده کرد و به علاوه اینکه دفاتر کارگزاری شهرداری‌ها هم باید برای این منظور بیش از پیش فعالیت داشته باشند.

مدل‌های موفق بازآفرینی بافت‌های فرسوده در یزد اجرا شود

فاطمی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مدل‌های موفقی که در داخل استان و یا خارج استان اجرایی شده را هم باید در این طرح‌ها در نظر گرفت و در صورتی که مصوبه‌ای هم در این خصوص نیاز باشد انجام خواهیم داد.

استاندار یزد با بیان اینکه موضوع زمین‌های قول‌نامه‌ای باید هرچه سریعتر حل شود گفت: راهکار این موضوع هم باید در بسته‌های تدوینی در نظر گرفته شود چرا که مطئنا اگر کار مردم را راه نیاندازیم آنها به سمت ساخت به صورت غیرمجاز و بدون پروانه می‌روند.

وی افزود: موضوع بعدی مربوط به زمین‌های افتاده در بافت‌های فرسوده است که بر اساس گزارش‌ها بالغ بر 30 درصد زمین‌های محدوده‌ رها شده است و باید برای مالک این زمین‌ها زمانی در نظر گرفته شود که یا اقدام به ساخت کند و یا اینکه کاربری این زمین تغییر کند تا اینکه برخی افراد زمین‌های داخل شهر را برای سرمایه‌گذاری رها می‌کنند و فعالیتی ندارند را شاهد نباشیم.

بروکراسی‌های مانعی در مسیر رفع مشکلات مردم

فاطمی با تاکید بر اینکه بروکراسی‌های اداری نباید برای مردم مشکل‌ساز شود ادامه داد: یکی از مشکلاتی که متاسفانه در دستگاه‌های اداری وجود دارد این است که متاسفانه سخت‌گیری‌های ما برای مردم بسیار زیاد است و به نوعی کار راه‌انداز نیستیم و برای برخی کارکنان ادارات اصلا مهم نیست که مردم 10 بار برای یک کار بروند و بیایند.

استاندار یزد خاطرنشان کرد: خیلی از مسائل را می‌توانیم با نگاه بلند به نفع مردم رفع کنیم و همیشه هم تاکید داشتیم که عبور از قانون را به هیچ عنوان قبول نداریم ولی می‌توانیم از انعطاف قانون به نفع مردم و برای رفع مشکل آنها استفاده کنیم.

وی گفت: در این زمینه خط قرمز ما نفع مردم است و به هیچ عنوان نباید تفسیر قانون به گونه‌ای باشد که برای عده‌ای خاص منفعت داشته باشد و برای عموم مردم مضر شود یا اینکه نفعی ایجاد نکند.

فاطمی افزود: کلید حل مسئله نوسازی بافت‌های فرسوده دست همین اعضایی است که پشت میزهای جلسات و ادارات نشسته‌آند و آنها می‌توانند با هم دلی و هم افزایی کار را انجام دهند و مشکل مردم را برطرف کنند.

انتهای پیام/781/.

دیگر خبرها

  • بسته‌های تشویقی بازآفرینی برای مردم جذابیت ندارد
  • ۲۰ هزار تن کلزا در دهلران برداشت شد
  • جابه‌جایی منطقه حاشیه‌نشین تبریز در اولویت کاری است
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • عقب‌نشینی دولت از اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در پی درخواست کارگران و دستور رئیس جمهور
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • پیگیری یک دغدغه/تجهیز زمین ورزشی روستای گوروی بشاگرد در ایستگاه آخر + فیلم
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • اختصاص زمین به خانوار‌های حائز شرایط جوانی جمعیت