Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظرفیت مناسب ابریشم کشی در پایتخت ابریشم کشور باعث شد تا متولیان امر با ارائه تسهیلات ارزان قیمت، زنجیره تولید تا مصرف ابریشم را که در این منطقه به عنوان یک حلقه مفقوده مطرح بود را کامل کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار تابان تربت؛ بخش بایگ تربت حیدریه در ۲۰ کیلومتری غرب تربت حیدریه تا قبل از سال ۱۳۷۹ با ۲۵۰۰ کارگاه ابریشم کشی و اشتغالزایی حدود پنج هزار نفر، ۷۰ درصد نخ ابریشم کشور را تولید می کرد، به طوریکه این منطقه به عنوان قطب تولید این محصول در کشور مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با ورود کالای قاچاق و واردات بی رویه نخ ابریشم به کشور در دهه ۸۰ از کشورهای چین و آسیای میانه، کارگاههای ابریشم کشی بایگ طی ۱۶ سال گذشته و با یک شیب تند به ۴۵۰ کارگاه تقلیل یافت.

 

با توجه به سختی کار در کارگاههای ابریشم کشی، واردات بی رویه نخ نامرغوب از کشورهای چین و تاجیکستان، زحمت سالیان متمادی این مردم را از بین برد، به طوریکه از مجموع پنج هزار نفری که تا قبل از سال ۸۰ مشغول به فعالیت بودند، اکنون حدود یکهزار نفر آن هم در نیمی از سال کار می کنند.

رنج و مشقت مردم بایگ زمانی بیشتر احساس می شد که بدانیم ارزش افزوده این محصول یا همان مواد خام ابریشم از این منطقه خارج و سود اصلی از این محصول ارزشمند به جیب دیگران واریز می شد.

 

ایجاد بستر مناسب برای کسب و کار پایدار در روستاها عاملی است که می تواند از مهاجرت روستاییان جلوگیری کند، موضوعی که این روزها در بخش بایگ تربت حیدریه به عنوان پایتخت ابریشم کشور در حال تحقق یافتن است.

 

ظرفیت مناسب ابریشم کشی در پایتخت ابریشم کشور باعث شد تا متولیان امر با ارائه تسهیلات ارزان قیمت، زنجیره تولید تا مصرف ابریشم را که در این منطقه به عنوان یک حلقه مفقوده مطرح بود را کامل کنند.

طرح «هر محصول یک روستا»، هدفمند و باعث اشتغالزایی می‌شود

 

مدیرعامل شرکت تعاونی ابریشم کشان بایگ تربت حیدریه در این خصوص اظهار کرد: یکی از طرح های اشتغالزایی امسال «طرح هر روستا یک محصول» بود که با توجه به ظرفیت مناسب ابریشم کشی در این منطقه با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به روستائیان بخشی از فعالیت های برزمین مانده ابریشم کشی را دوباره فعال کرده است.

 

وثوقی فر با بیان اینکه تاکنون دو میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به روستائیان فعال در بسک اعطا شده، افزود: با تخصیص اعتبار لازم این تسهیلات برای سایر روستاییان بخش بایگ تسری داده می شود.

 

محمد بایگی یکی از ابریشم کشان بایگ در این خصوص گفت: با دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون ریالی از صندوق کار آفرین توانستم تا مواد اولیه را تامین و به فعالیت خود که تا قبل از این فقط نیمی از سال به آن مشغول بودم، ادامه بدهم.

 

ابریشم بافی بانوان بایگ، حلقه مفقوده ابریشم را تکمیل کرد

رنج و مشقت مردم بایگ زمانی بیشتر احساس می شد که بدانیم ارزش افزوده این محصول یا همان مواد خام ابریشم ازاین منطقه خارج و سود اصلی از این محصول ارزشمند به جیب دیگران واریز می شد.

 

اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه با استفاده از این ظرفیت با برگزاری کارگاه آموزشی ابریشم بافی برای بانوان بخش بایگ تربت حیدریه، توانمند سازی آنان را در دستور کار قرار داد.

 

کمبود مواد اولیه منجر به بیکاری ابرایشم‌کشان در نیمی از سال می‌شود

 

علی محمدی، رییس میراث فرهنگی تربت حیدریه در این خصوص افزود: متاسفانه به دلیل کمبود پیله و مواد اولیه، ابریشم کشان بایگ نیمی از سال را بیکار بودند و از سویی دیگر ارزش افزوده این محصول از شهرستان خارج می شد.

 

وی اظهار کرد: با توجه به قطب تولید ابریشم کشور در این منطقه و فقدان زنجیره کامل این محصول، برگزاری کارگاه آموزشی ابریشم بافی برای بانوان ضمن اشتغالزایی برای مردم این دیار زنجیره تولید تا مصرف ابریشم را تکمیل می کند.

 

یکی از بانوان ابریشم باف درباره این فعالیت عنوان کرد: ابریشمی که از شهرستان خارج می شد سودی برای منطقه نداشت و تنها رنج و مشقت حاصل از کارگاههای ابریشم کشی در شرایط سخت آن هم با سودی اندک بر تن ما باقی می ماند؛ اما با اشتغالزایی در حوزه ابریشم بافی ما می توانیم محصول پارچه را به سایر نقاط کشور و حتی خارج از کشور صادر و سود آن را برای خودمان در نظر بگیریم.

حمایت از صنایع روستایی و ارائه تسهیلات ارزان قیمت زمینه ساز پویایی و اشتغالزایی در روستاهاست که ادامه اجرای طرح هر روستا یک محصول می تواند زمینه تحرک در اشتغال پایدار و مشاغل روستایی را فراهم کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سنگ قبر هم نجومی شد

به گزارش خبرآنلاین از کانال خبرفوری، قیمت سنگ در ارزان ترین حالت از ۴ میلیون تومان شروع می شود و در برخی مواقع به ۸۰ میلیون تومان هم می رسد. ارزان ترین سنگ قبر گرانیت مشکی است و گرانترین سنگ قبر هم مرمر آبی است که شروع قیمت آن از ۶۵ میلیون تومان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900166

دیگر خبرها

  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • چند خبر کوتاه از شهرستان های تربت حیدریه و نیشابور
  • آزادی بیان غربی‌ها اهداف استکباری و استبدادی دارد
  • شرکت ملی نفت منطقه تربت‌حیدریه افزون‌ بر ۷۰۰ بازدید انجام داد
  • کشف و ضبط هشت هزار عدد قرص متادون ۴۰ خارج از شبکۀ توزیع در تربت حیدریه
  • قیمت سنگ قبر هم نجومی شد
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • نامگذاری خیابانی در تهران به نام اولین روزنامه نگار شهید ایران
  • برگزاری دو رویداد بین‌المللی با موضوع «سمنان پایتخت جاده ابریشم»