Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@22:06:39 GMT

افتتاح اولین کلینیک پا پزشکی در ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۵۳۲۶۷

 اولین کلینیک پا پزشکی در ایران راه اندازی شد و از روز شنبه 16 دی ماه 1396 بیماران می توانند برای غربالگری رایگان به این مرکز مراجعه کنند.

دکتر رضا قلم قاش مدیرگروه پاپزشکی کلینیک دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران روز پنج شنبه در نشست خبری راه اندازی اولین کلینیک پا پزشکی با اعلام این خبر افزود :" عمده تمرکز ما در این کلینیک برروی بیماران دیابتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که فعالیت اینگونه مراکز در برخی از کشورهای دنیا متداول بوده و قدمتی طولانی دارد به تازگی کلینیک پا پزشکی به صورت رسمی به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران در کشورمان راه اندازی شده است."

قلم قاش با اشاره به گستردگی بیماری های پا در کودکان گفت :"در ارزیابی های اخیر دریافتیم متوجه شدیم 86 درصد کودکان دچار اختلالاتی چون صافی کف پا هستند که اگر در همان سن کودکی درمان نشوند می تواند مشکلات زیادی را برایشان ایجاد کند. مشکلاتی دیگر از جمله گودی کمر و پاهای پرانتزی نیز در کشور ما بسیار شایع ست که اصولاً مراقبت و درمان برخی از این اختلالات با ورزش انجام می شود و اگر افراد نسبت به این اختلالات در کودکانشان آگاه شوند، در جهت درمان آن تلاش می کنند و یکی از اهداف کلینیک پاپزشکی هم همین است.در این کلینیک غربالگری رایگان تا پایان دهه فجر امسال انجام می شود و افراد از لحاظ وضعیت عروق پا، اعصاب محیطی، استخوان، زخم های دیابتی و عضلات پا مورد بررسی قرار می گیرند و سپس برای آنان شناسنامه پا صادر می شود. "

تخصص پا که در علم پزشکی به آن "پودیاتری" می گویند و متخصصین آن "پودیاتریست" تامیده می شوند در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. تخصص پا پزشکی در ایالات متحده از ابتدای سال 2011 و با تشکیل انجمن پزشکی پودیاتری آمریکا به عنوان یک تخصص پزشکی آغاز به کار کرد.

با این که پودیاتری یکی از علوم روز دنیا محسوب می‌شود اما کشورهای معدودی در دنیا از این تخصص پزشکی برخوردارند. در حال حاضر در کشورهایی چون استرالیا، کانادا، آمریکا، بریتانیا، ایرلند، نیوزلند، آفریقای جنوبی، سنگاپور، برونئی و قبرس این تخصص رسمیت یافته است.

قلم قاش با اشاره به اینکه زخم پا اولین عامل مرگ و میر عفونی بیماران دیابتی است،ارائه خدمات درمانی و پیشگیرانه به بیماران دیابتی را از مهمترین اهداف این کلینیک اعلام کرد و با ارائه آماری گفت :" 10 تا 12 درصد بیماران دیابتی حداقل یک بار زخم پای دیابتی را تجربه کرده اند. زخم پای دیابتی بین 3 تا 5 سال از عمر این بیماران را کم می کند. باید به این نکته توجه داشت که 40 درصد عامل زخم دیابتی ها به دلیل کفش نامناسب است و اگر بیمار نسبت به مشکل پاهایش آگاه شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. با این حال طی 7 سال گذشته تلاش ها و مذاکراتمان با کارخانه های تولید کفش برای تولید کفش مناسب بیماران دیابتی بی نتیجه بوده است."

بیماران می توانند با تماس با شماره 02143682 و یا از طریق سایت www.papezeshki.ir اطلاعات تکمیلی درمورد بیماری های پا و نوبت دهی اولین کلینیک پاپزشکی در ایران را دریافت نمایند.

 

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۵۳۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری

به گزارش مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آن ها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آن ها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین در بیشتر موارد منجر به تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • اولین مرکز شیمی درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در جزیره قشم
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • جزیره قشم میزبان گروه پزشکان جهادی
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود