Web Analytics Made Easy - Statcounter

زلزله به عنوان یک پدیده ی طبیعی ویرانگر است که هر ساله قسمتی از زمین را می لرزاند و خرابی به بار می آورد. جهت کاهش این خسارت، احداث ساختمان های مقاوم در برابر زلزله و مقاوم سازی ساختمان های موجود ضروری است.

زلزله به عنوان یک پدیده ی طبیعی ویرانگر است که هر ساله قسمتی از زمین را می لرزاند و خرابی به بار می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهت کاهش این خسارت، احداث ساختمان های مقاوم در برابر زلزله و مقاوم سازی ساختمان های موجود ضروری است.

گستردگی ساختمان های آجری به عنوان مسکن بیش از سی درصد مردم جهان بر کسی پوشیده نیست. بخش های عمده ای از ساختمان های موجود در کشور ایران به ویژه در شهرهای متوسط و کوچک را ساختمان های مصالح بنایی یعنی ساختمان هایی که با آجر، بلوک سیمانی و یا سنگ ساخته می شوند تشکیل می دهد. هدف از مقاله پیش رو شناخت وضعیت موجود گونه های مختلف ساختمان متداول در کشور و در مطالعه موردی محله های فخاران، بولیوار و آهنگران در شهرستان کازرون و ارزیابی آسیب پذیری آنها در برابر سطوح مختلف زلزله است. این کار با ارزیابی ۹۰ ساختمان موجود در این مناطق که به صورت تصادفی انتخاب شد صورت می پذیرد. محققان برای این منظور پس از بررسی روش های مختلف ارزیابی کمی و کیفی، روش ارزیابی کیفی آسیب پذیری آریا را انتخاب و با جمع آوری اطلاعات مورد نیاز هر ساختمان انتخابی، آسیب پذیری آن را محاسبه و وضعیت آن را در یکی از چهار گروه خسارت کم، قابل استفاده؛ خسارت متوسط، تعمیر الزامی؛ خسارت زیاد، بازسازی الزامی؛ و خسارت خیلی زیاد، خرابی و ریزش ساختمان طبقه بندی می کنند. محققان سادگی و سهولت کاربری، عدم نیاز به اطلاعات دقیق نقشه های معماری و محاسبات سازه ای و جزئیات اجرایی و سازگاری نسبی با شرایط ساختمانی کشور را دلیل انتخاب این روش برای ارزیابی آسیب پذیری لرزه ای ساختمان های متداول شهری توصیف می کنند. نتایج نشان می دهد که آسیب پذیری ساختمان ها در برابر زلزله های طرح بسیار زیاد بوده (حدود ۸۰%) و برای ساختمان های بنایی نگران کننده است.

مجله: پژوهشنامه زلزله شناسی و مهندسی زلزله

نوع مجله: علمی- ترویجی

نویسندگان:

یاسر آریان پور۱، محمدرضا احسان دوست۲

۱: گروه مهندسی عمران موسسه آموزش عالی لیان بوشهر

۲: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

ایمیل مسئول مقاله: yaser.ar@ielian.ac.ir

کلیدواژگان:

آسیب پذیری، لرزه خیزی، ارزیابی کیفی، روش آریا، کازرون

فایل دریافت مقاله: 

mqlh_5.pdf

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع زلزله در سبزوار

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه سبزوار اعلام کرد: زمین لرزه ۴.۲ ریشتری که بامداد امروز شهر روداب، در جنوب غربی این شهرستان را لرزانده بود، خسارتی نداشته است.   به گزارش ایرنا ،زمین لرزه‌ای به بزرگی ۴.۲درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) سحرگاه جمعه شهر "روداب"، در جنوب غرب شهرستان سبزوار را تکان داد.   شبکه لرزه نگاری وابسته به مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران این زلزله ساعت وقوع این زمین لرزه را ساعت ۲ و ۳۹ دقیقه بامداد عنوان کرده است.   موقعیت وقوع این زمین لرزه به عرض جغرافیایی ۳۵.۷۹ شمالی و طول جغرافیایی آن را ۵۷.۴۹ شرقی در عمق ۶ کیلومتری زمین در ۳۱ کیلومتری شهرهای روداب و ششتمد و ۵۰ کیلومتری سبزوار عنوان شده است.   معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه سبزوار اعلام کرد: زمین لرزه ۴.۲ ریشتری که بامداد امروز شهر روداب، در جنوب غربی این شهرستان را لرزانده بود، خسارتی نداشته است.   شهر روداب، مرکز بخش ۱۴ هزار نفری به همین نام در ۴۵ کیلومتری سبزوار قرار دارد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گزارش ارزیابی زمین لرزه شهر روداب سبزوار و روستاهای تابعه
  • زلزله ۵.۶ ریشتری در ترکیه / آنکارا هم لرزید
  • گزارش ارزیابی زمین لرزه شهر روداب سبزوار و روستاهای تابعه و شهرستان ششتمد
  • وقوع زلزله در سبزوار
  • زلزله ۴.۱ ریشتری در دامغان خسارتی نداشت
  • زلزله ۴.۱ ریشتری سمنان را لرزاند
  • تاب‌‌آوری زنانه، قدرت مادرانه
  • منظور از تاب‌آوری زنانه چیست؟
  • وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در استان سیستان‌وبلوچستان
  • تازه‌ترین اخبار از زلزله ۴.۸ ریشتری ‌سیستان‌وبلوچستان‌