Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- موضوع افزایش صادرات غیرنفتی در راستای فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی یکی از ضروریات اقتصاد امروز به حساب می آید که برای رسیدن به این هدف در ابتدا باید ثبات را در فضای پیرامون صادرکنندگان ایجاد کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، موضوع افزایش صادرات غیرنفتی در راستای فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی یکی از خواسته های به حق کارشناسان اقتصادی برای بهبود شرایط و تقویت پایه‌های اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که در صورت اجرا درست آن قدرت اقتصادی کشور افزایش یافته و در صورت تغییر شرایط بین الملل، اقتصاد ایران به راحتی دست خوش تغییر نخواهد شد.

موضوعی که همه بر اهمیت آن واقف هستند ولی در عمل به آن، آنگونه که شایسه و نیاز است عمل نمی شود.

آسیب شناسی های صورت گرفته نشان می دهد مسائلی همچون ثبات در قوانین صادراتی، اجرا مشوق های لحاظ شده، ثبات قیمت ارز، مباحث مربوط به مالیات و قوانین گمرکی به عنوان شاخص مهم برای صادرکنندگان به شمار می رود که کوچکترین تغییر در آن تبعات فراوانی را به دنبال دارد.

مواردی که در صورت اجرا کامل می تواند صادرکنندگان به عنوان بازیگران اصلی این صحنه را دلگرم به شرایط صادراتی کشور کند و در نهایت اقتصاد را از منافع آن منتفع سازد.

یکی از عوامل مهم که طی روزهای گذشته دست خوش تغییر شده نوسانات نرخ ارز است که رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و حتی به مرز 4 هزار و 300 تومان نیز رسید.

تاثیر این تغییر را از محمد لاهوتی،رئیس کنفدراسیون صادرات ایران پیگیری کردیم. لاهوتی در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز در بازار صادراتی کشور گفت: نوسانات نرخ ارز به‌ عنوان دغدغه‌ای برای صادرکنندگان به حساب می‌آید که باعث می‌شود صادرکننده‌ای که اجناس خود را به‌ طور مثال با قیمت 4 هزار و 300 تومان تهیه کرده در هنگام فروش کالاهای خود با قیمت ارز کمتری مواجه شده و در این میان ضرر کند.

وی با اشاره به اینکه مشابه این اتفاق در سال های گذشته نیز افتاده است معتقد است بر اساس نتایج ثبت شده نرخ ارز در چند سال ثابت نگه داشته می شود و سپس در یک جهش قیمتی، ارزش آن به یک باره افزایش می یابد که این روند نیز از سوی صادرکنندگان مورد تایید نیست، بلکه باید نرخ ارز متناسب با نرخ تورم در طول سال افزایش یابد.

لاهوتی بخشی از نوسانات نرخ ارز را ناشی از حرکت به سوی تک نرخی شدن می داند به همین خاطر معتقد است باید منتظر سیاست های ارزی کشور ماند تا مشخص شود قیمت ارز مجددا کاهش می یابد یا در جایگاه خود باقی می ماند.

آنچه مسلم است تغییر قیمت ارز یکی از عوامل تاثیر گذار بر شرایط صادرکنندگان است که شاید در نگاه اول اثر مثبت بر این بازار بگذارد ولی این افراد بیش از هر چیز به ثبات و شرایط قابل پیش بینی نیازمندند تا حفظ سرمایه خود را در بازار تضمین کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۱۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا افزایش یافت

آفتاب‌‌نیوز :

بهای هر اونس طلا ۰.۳ درصد افزایش یافت و پس از افزایش بیش از یک درصدی جلسه قبل به ۲۳۲۳ دلار و ۶۶ سنت رسید. هر اونس طلای آمریکا با یک درصد افزایش به ۲۳۳۳ دلار و ۳۰ سنت رسید.

سرمایه‌گذاران منتظر گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات‌متحده هستند که در روز جمعه منتشر می‌شود. گزارش اشتغال روز چهارشنبه نشان داد که حقوق و دستمزد خصوصی ایالات‌متحده در آوریل بیش از حد انتظار افزایش یافته است. گزارشی از وزارت کار ایالات متحده نشان داد که فرصت‌های شغلی ایالات‌متحده در ماه مارس به کمترین میزان در سه سال گذشته رسیده است، در حالی که تعداد افرادی که شغل خود را ترک می‌کنند کاهش یافته است.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، تقاضای جهانی طلا انعطاف‌پذیری را نشان داد و سالانه سه درصد رشد کرد و به ۱۲۳۸ تن در سه ماهه اول رسید که قوی‌ترین شروع یک سال از سال ۲۰۱۶ را نشان می‌دهد. بر اساس گزارش شورای جهانی طلا علیرغم افزایش هشت درصدی تقاضای طلا در هند در سه ماهه مارس، افزایش قیمت‌های اخیر چالشی را ایجاد می‌کند که به طور بالقوه منجر به پایین‌ترین مصرف سالانه در چهار سال گذشته می‌شود.

طبق گزارش رویترز، نقره با ۰.۶ درصد افزایش به ۲۶.۷۹ دلار در هر اونس رسید، پلاتین با حدود یک درصد افزایش به ۹۵۸.۹۵ دلار و پالادیوم ۰.۸ درصد افزایش یافت و به ۹۵۶.۳۱ دلار رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • قیمت طلا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳