Web Analytics Made Easy - Statcounter

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان؛ به نقل از بشاگرد نیوز؛در راستای اهمیت رعایت بهداشت و بهداشت فردی به همت شبکه بهداشت شهرستان بشاگرد گام های موثری در این زمینه برداشته شده که از قبیل بهداشت فردی،بهداشت دهان و دندان،تغذیه،تغذیه در دوران بارداری،تغذیه کودکان،پیشگیری و مبارزه با بیماری هایی مثل سل،انواع هپاتیت،فلج اطفال، ایدز و راه های پیش گیری از آن آموزش هایی در سطح شهرستان در حال انجام است که این آموزش ها توسط خبره کارآزموده و مجرب آموزش داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهداف این آموزش ها برنامه ارائه خدمات و مراقبت های اولیه بهداشتی درمانی به روستائیان ، حاشیه نشین ها و شهر های بین ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر، برنامه ملی ترویج و توسعه خود مراقبتی، برنامه تقویت و نهادینه سازی همکاری های بین بخشی از اهداف آموزش های بهداشت و درمان است.

برنامه بهداشت عمومی (آب سالم ، غذای ایمن ، و ریژیم غذایی سالم ، هوای پاک)،مراقبت و سلامت دهان و دندان، برنامه ملی کنترل و پیشگیری بیماری های واگیر و غیر واگیر،برنامه جمعیت ارتقای سلامت باروری و فرزند آوری،برنامه بهبود و اصلاح الگوی تغذیه جامعه،برنامه ارتقاع سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری و درمان مصرف مواد،برنامه پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر،برنامه کاهش رفتار های پر خطر و HIW،برنامه سلامت در بلایای طبیعی و انسان ساخت از دیگر اهداف آموزش است.

کمبود مراکز بهداشتی و درمانی در بشاگرد

به دلیل اهمیت بالای بهداشت و محرومیت شهرستان بشاگرد که دارای کمبود مراکز بهداشتی و درمانی است و این کلاس ها و جلسات از سنین پیش دبستانی، دبستان، راهنمایی، متوسطه و جلساتی که توسط بانوان برگزار می شود.

بهداشت و رعایت بهداشت یکی از ملزمات مهم برای یک زندگی سالم است که در جلسات مختلف به یکی از آنها پرداخته و راه های پیشگیری آن آموزش داده می شود.

کمبودهایی که بیماران بشاگردی را به شهرستان های همجوار می‌کشاند

در شهرستان بشاگرد به دلیل پراکندگی جمعیت و زندگی در روستاها رسالت آموزش دچار مشکل می شود و حتی در بعضی از روستاها مردم باید چندین کیلومتر را با طی کنند و به روستای همجوار بروند به تا خانه بهداشت رسیده و مشکلات خود را بیان کنند.

کلنگ احداث خانه بهداشت های جدید در بعضی از روستا های پر جمعیت زده شده که دهستان جکدان در امر بهداشت و آموزش به صورت جدی پیگیر و با تلاش بهورز این دهستان به طور مستمر کلاس های آموزشی را برگزار می شود.

مشکلات حوزه سلامت در روستاهای بشاگرد پابرجا است

متاسفانه در برخی از روستاها به دلیل نبود امکانات و دوری راه این کلاس ها برگزار نشده و از نعمت آموزش بهداشت که حق هر شهروند است بی نصیب مانده اند که این امر باعث شده از بیماری هایی چون دهان و دندان ،هپاتیت، فلج اطفال و از این قبیل بیماری ها رنج می برند.

در بشاگرد مادران باردار به مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند از قبیل خطرات دوران بارداری، خطرات پس از زایمان، سل ، دیابت، قند خون، چربی خون که در این شهرستان به دلیل کمبود امکانات نمی توان به خوبی از آنها مراقبت کرد و مجبور هستند برای انجام آزمایشات دوران بارداری به شهرستان ها و استانهای همجوار سفر کنند.

زنان باردار بشاگردی تامین جانی ندارند

مسافت طولانی با جاده های خطرناک این شهرستان نیز خطرات خاص خود را دارد و نداشتن امکانات لازم برای یک زایمان و نبود آمبولانس برای اعزام مادران باردار که مجبور می شوند این بیماران را با وسیله های نقلیه شخصی به شهرستان های مجاور منتقل کنند که در سال های گذشته باعث مرگ مادران باردار و نوزادان شده است.

عباس علیمراد، رئیس شبکه بهداشت و درمان بشاگرد در گفتگو با خبرنگار بشاگرد نیوز با اشاره به اینکه روند شاخص های بهداشتی در بشاگرد رو به رشد است، اظهار کرد: برای رسیدن به شرایط مطلوب بهداشت و درمانی نیاز به فراهم کردن زیر ساخت های شهرستان دارد و در چند سال اخیر خدمات بهداشتی و درمانی خوبی در شهرستان انجام شده است.

 ۵ مرکز بهداشتی درمانی در شهرستان بشاگرد وجود دارد

رئیس شبکه بهداشت و درمان بشاگرد با بیان اینکه اکثر فراهم کردن زیر ساخت های بهداشت و درمانی خارج از حیطه وزارت بهداشت است، افزود: حدود ۲۵ درصد عوامل موثر در سلامت بر عهده تیم بهداشتی و ۷۵ درصد آن مربوط به عوامل اجتماعی دیگر است.

دکتر علیمراد بیان کرد: ۵ مرکز بهداشت و درمانی در شهرستان بشاگرد فعال است که دو مرکز آن شهری و سه مرکز آن روستایی است و همچنین ۲ واحد دندان پزشکی در مرکز سردشت و دیگری در مرکز گوهران فعال شده است.

۲۷ خانه بهداشت در بشاگرد

وی با بیان اینکه ۲۷ خانه بهداشت و ۲ پایگاه بهداشت در شهرستان بشاگرد وجود دارد، گفت: ۱۰ پزشک عمومی در مراکز بهداشت و درمانی، ۴ پزشک عمومی در بیمارستان و ۵ پزشک متخصص در رشته های داخلی، زنان و زایمان، اطفال، جراحی و بیهوشی از ۹ آذرماه سال جاری در بیمارستان مستقر شدند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان بشاگرد با اشاره به برنامه های آینده شبکه بهداشت شهرستان، خاطر نشان کرد: علاوه بر مراکز فعال دو مرکز بهداشت و درمانی روستایی دیده شده که در یک بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله راه اندازی خواهد شد.

شهرستان بشاگرد با جمعتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر در ۲۹۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۳۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، هزینه‌های بالای دندان پزشکی در ایران باعث شده است تا بسیاری از مردم از نتوانند از خدمات درمانی در این زمینه استفاده کنند، از سوی دیگر هزینه‌های بالای مواد اولیه دندان پزشکی باعث ایجاد مشکلاتی برای قشر دندان پزشک در کشور شده است، در همین زمینه انتظار می‌رود تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بتواند با راه حل‌های مناسب چالش‌های پیش رو دندان پزشکی در ایران را حل کند.

هزینه درمان دندان گران است

علی تاجرنیا رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: قیمت بالای تعرفه دندانپزشکی موضوع جدیدی و فقط ویژه کشور ما نیست و در برخی کشور‌های دیگر نیز قیمت تعرفه دندانپزشکی ارزان قیمت نیست، برای کشور انگلستان که بحث بیمه قوی است هزینه درمان دندان گران است و علت اصلی هزینه تمام شده مواد دندان پزشکی است.

وی افزود: نزدیک ۶۰ درصد هزینه یک تعرفه خدمات دندانپزشکی هزینه‌های مربوط به بدون دست مزد و مواد اولیه است و این موضوع قیمت‌ها را افزایش می‌دهد. 

رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران ادامه داد: برخی از کشور‌های اروپایی موضوع پیشگیری را در دستور کار بهداشتی کشورشان قرار داده و سعی کردند به همراه آموزش صحیح و اصولی سعی کنند در زمینه بهداشت و حفظ سلامتی دندان مراجعات به دندان پزشکی را کاهش دهند؛ برای مثال مردم کشور سوئد به اندازه ایرانی‌ها دچار پوسیدگی دندان نمی‌شوند؛ از سوی دیگه برخی از کشور‌ها تمرکز خود را در زمینه بیمه‌های خصوصی به کار برده و بیمه‌ها هزینه‌های درمان دندان را بر عهده گرفتند.

عدم آموزش در حوزه دندان

تاجرنیا با اشاره به اینکه راه کار برای کاهش درمان هزینه‌های درمان دندان چیست گفت: در طول سال‌های گذشته و به دلیل سیاست‌های اشتباه ادوار مختلف وزارت بهداشت شاخص پوسیدگی دندان یکسان بوده است و عدم آموزش باعث کاهش میزان پوسیدگی نشده است؛ همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی بسیاری نمی‌توانند از خدمات دندانپزشکی استفاده کنند از سوی دیگر با توجه به هزینه‌های موجود دندان پزشکان نمی‌توانند از تعرفه‌های خود را کاهش دهند.

رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران تصریح کرد: بسیاری از مواد اولیه دندانپزشکی نیز با ارز تهیه می‌شود که نرخ ارز نیز در این زمینه تاثیر گذار است، بسیاری از دندانپزشکان درحال تعطیل کردن مطب‌های خود بوده و در کلینیک‌ها به صورت درصدی فعالیت می‌کنند، زیرا مشکلات درآمدی به وجود آمده است؛ از سوی دیگر موج مهاجرت در میان دندانپزشکان در حال شکل گیری است و در یک استان کشور کانادا ۴۰۰ فقط دندان پزشک ایرانی مهاجرت کردند.

تاجرنیا گفت: سرمایه گذاری در زمینه آموزش پیشگیری پوسیدگی دندان بهداشت دهان و دندان و از سوی دیگر تشکیل یک صندوق واحد در دولت به منظور خدمات دندانپزشکی می‌تواند مشکلات را کاهش دهد؛ باید توجه داشت کاهش تعرفه گذاری خدمات دندان پزشکی می‌تواند خدمات بی کیفیت را به دنبال داشته باشد.

برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان

زهرا سید معملی مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی سر منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مسئله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

پویش سلامت دهان و دندان

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی، دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

لزوم آموزش مناسب در مدارس

نکته حائز اهمیت این است که قیمت خدمات دندانپزشکی در کشور ما گران است و برای دریافت این خدمات، یا مردم باید توانایی مالی مناسبی داشته باشند یا دولت باید کمک کند، اما موضوع بسیار مهم‌تر این است که باید در زمینه‌های پیشگیری اقدامات لازم صورت بگیرد، آموزش در مدارس و مراکز آموزشی می‌تواند کمک شایانی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند