Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، سالانه دو میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به آسیب‌های حاد کلیوی (Acute kidney injury (AKI جان خود را از دست می‌دهند. افرادی که زنده می‌مانند زمینه ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیه (CKD) Chronic Kidney Disease ) را دارند که در نهایت به ESRD، که مرحله نهایی بیماری‌های کلیوی است، منجر می‌شود؛ در این صورت باید کلیه‌ها خارج شوند و پس از آن پیوند کلیه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع تبعات اقتصادی، اجتماعی و فردی زیادی را دربردارد.
دکتر علی حسین رضایان پژوهشگر دانشگاه تهران، در خصوص ضرورت انجام این طرح عنوان کرد: در ایران نیز طبق گزارش‌ها بیماری‌های کلیوی یکی از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌ها به شمار می‌آید. حدود 100هزار نفر در ایران مبتلا به نارسایی‌های پیشرفته و مزمن کلیه هستند که از این تعداد 52 هزار نفر تحت درمان دیالیز خونی صفاقی یا عمل پیوند قرار می‌گیرند؛ بنابراین در این طرح تلاش شده است تا به کمک فناوری نانو، نانوسیستم‌های هوشمندی با هدف کاربرد در حوزه ژن‌درمانی طراحی و ساخته شود.
وی افزود: انتقال ژن به کلیه یک روش درمانی امیدوارکننده برای بیماری‌های مقاوم به درمان در کلیه است. عوارض جانبی سیستمیک داروهای کلیه و مقاومت به درمان، دو مانع عمده در شکست بیماری‌های کلیوی هستند. اما با وارد کردن انتخابی ژن‌های درمانی به کلیه ممکن است بتوان بر این مسائل غلبه کرد.همچنین به کمک این روش می‌توان با تنظیم سیستم ایمنی، پاسخ بیماران به پیوند کلیه را نیز ارتقا بخشید.
رضایان ادامه داد: به طورکلی این شیوه‌ درمانی در صورت کارآمد بودن می‌تواند جایگزین استفاده از پیوند کلیه یا استفاده از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی شوند که احتمال به سرطان و عفونت را افزایش می‌دهند.
به گفته و‌ی امروزه حامل‌های غیرویروسی توجه زیادی را به خود جلب کرده است؛ آنها در مقایسه با حامل‌های ویروسی به‌ سادگی تهیه می‌شوند، ایمن هستند و به ‌آسانی اصلاح می‌شوند.
این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر فاطمه عروجعلیان پژوهشگر مقطع پسادکترای مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران، دکتر علی حسین رضایان عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و دکتر محمد رمضانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکاران آنها است.
نتایج این کار پژوهشی در نشریه‌ International Journal of Pharmaceutics منتشر شده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران؛ سید محمود تارا، نایب رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از فناوری های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع تر بهبود بخشند. اهمیت آن ها در دنیای امروزی این است که این فناوری ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده ای از فناوری های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما  در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه های اندکی وجود دارند که پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، فناوری‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم های مشترک با کادر بالینی شروع کننده نخستین فعالیت هاست.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آن ها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

به گزارش قدس آنلاین بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران روزهای ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • بهره برداری از واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود