Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛ مدیرکل دامپزشکی استان قم افزود: با توجه به تراکم بالای مرغداری ها در استان قم و شرایطی که برای گسترش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد، این بیماری در اواخر آذرماه و دی ماه با سرعت بیشتری گسترش یافت.


وی اضافه کرد: تاکنون 2.5 میلیون قطعه مرغ معدوم شده و از تعدادی واحد مرغداری مشکوک نیز نمونه برداری صورت گرفته و برای آزمایشگاه های استان تهران ارسال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از طریق ورود پرندگان مهاجر به تالاب ها و آب های ایران شیوع می یابد به نحوی که با آلوده شدن طیور بومی، زمینه ابتلای طیور صنعتی نیز فراهم می شود.


ویروس این بیماری به راحتی به انسان منتقل نمی ‌شود و موارد ابتلای انسان به این ویروس به ندرت اتفاق می ‌افتد؛ اکثریت موارد ابتلای انسان به این بیماری در مناطق روستایی اتفاق افتاده‌است و تاکنون هیچ موردی مبنی بر آلودگی بر اثر مصرف گوشت و یا تخم مرغ پخته شده اثبات نشده ‌است.


وی با بیان این که تراکم بالای مرغداری ها در قم باعث افزایش سرعت شیوع بیماری شده، بیان کرد: در حال حاضر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، مرغداری ها در جاده قم- تهران، قم- اراک و جاده قدیم اصفهان یا بخش سلفچگان را درگیر کرده و در چند روز گذشته نیز بروز این بیماری در تعدادی از واحدهای بخش خلجستان گزارش شده است.


سلفچگان از بخش های پنج گانه استان قم و دارای 2 دهستان راهجرد و نیزار و 40 روستاست. فاصله این بخش تا شهر قم 46 کیلومتر است.


رفیعی تصریح کرد: با توجه به همجواری محور قدیم قم - اصفهان با بخش کهک که از مناطق پرتراکم مرغداری تخمگذار است، نگران انتقال بیماری به بخش کهک هستیم.


وی ضمن هشدار به مرغداران بخش کهک و محور قم - کاشان، از آن ها درخواست کرد: خطر بیماری را جدی بگیرند و توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای طیور به آنفلوانزای پرندگان را رعایت نمایند.


بخش کهک یکی از بخش ‌های قم با 2 دهستان فردو و کهک و 18 روستا است که در جنوب قم قرار دارد و فاصله مرکز بخش(کهک ) تا قم 30 کیلومتر است.


وی ادامه داد: کارشناسان دامپزشکی آمادگی دارند به محض دریافت گزارش از علائم بیماری و یا افزایش تلفات به هر علتی، واحد مرغداری را قرنطینه، از ورود و خروج محصول از این واحد جلوگیری و نهادها را نیز معدوم نمایند تا از گسترش بیماری به سایر واحدهای مرغداری جلوگیری شود.


رفیعی گفت: ورود و خروج افراد، خودرو و تجهیزات به درون مرغداری ها و استفاده از نهاده های آلوده که باعث شکسته شدن سد قرنطینه می شود از مهم ترین عوامل انتقال بیماری است.


وی افزود: همچنین ورود پرندگان به داخل مرغداری، قرار دادن نهاده های طیور در فضای آزاد یا ورود پرندگان به انبارهای دان یا سالن های مرغداری از عوامل پرخطری است که سد ایمنی را می شکند و باعث می شود عامل بیماری زا از طریق گوارش طیور را مبتلا سازد.


وی تاکید کرد: در مناطقی که تعداد واحدهای مرغداری پرتراکم می باشد لازم است رعایت اصول قرنطینه ای به صورت دسته جمعی صورت گیرد که اگر یک یا چند مرغداری این اصول را رعایت نکنند باعث ایجاد مشکل برای سایر مرغداران می شود.
مدیرکل دامپزشکی قم بیان کرد: مرغداران باید محوطه درونی و بیرونی مرغداری به ویژه مسیرهای تردد را روزانه ضدعفونی نمایند و نوع مواد ضدعفونی نیز به صورت هفتگی تغییر کند تا در برابر این مواد مقاومت ایجاد نشود.


وی افزود: مرغداران باید انبارهای دان را با نظر دکتر دامپزشک ضدعفونی کنند، روی کودهای محوطه مرغداری را حتما بپوشانند تا خطر انتقال آلودگی کاهش یابد و حتی المقدور ورود خودرو را تحت هر شرایطی به مرغداری ممنوع نمایند و اگر بر حسب ضرورت خودرویی وارد مرغداری شود باید شستشو و ضدعفونی شود.


وی به مرغدارانی که در شعاع سه تا 10 کیلومتری مرغداری های درگیر هستند، توصیه کرد: اگر سن طیورشان از سن تولید گذشته و یا طیور بیمه ندارند حتما این طیور را با هدف کاهش خطر بیماری و تراکم در منطقه به کشتارگاه اعزام کنند.
رفیعی از روستاییان درخواست کرد: طیور را در فضای بسته نگه دارند، در معرض سایر پرندگان نباشد و اگر طیور تلفاتی دارد به دامپزشکی گزارش دهند.


وی گفت: تیم های کنترل و قرنطینه در کشتارگاه های طیور مستقر است و شهروندان با تهیه مرغ و تخم مرغ از مراکز عرضه مجاز، نگرانی برای مصرف این محصولات نداشته باشند.


وی تاکید کرد: طیوری که در بازارچه ها و یا از طریق دوره گردها به فروش می رسد ، مورد تایید دامپزشکی نیست، لذا شهروندان از خرید آن خودداری کنند.


استان قم از نظر پرورش پولت (جوجه یکروزه ) با ظرفیت پرورش سالانه 2 میلیون و 900 هزار قطعه رتبه چهارم را در کشور داراست و از نظر پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت هشت میلیون و 200 هزار قطعه مرغ تخم گذار و تولید 68.5 هزار تن تخم مرغ در سال رتبه ششم را داراست.


این استان ظرفیت پرورش پنج میلیون و 700 هزار قطعه مرغ گوشتی و تولید 36.5 هزار تن گوشت مرغ در سال را داراست.

انتهای پیام/ت

مرغداران خطر بیماری آنفلوانزای پرندگان را جدی بگیرند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۳۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی

ایسنا/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از رتبه نخست این استان در کشور به لحاط تنوع در تولید اقلام دارویی در حوزه دام و طیور در سطح کشور خبر داد.

دکتر حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از نظر تنوع در تولید، کارخانه‌های داروسازی این استان ۸۵ درصد از اقلام دارویی کشور را به لحاظ تنوع ، تولید و عرضه می‌کنند.

وی از تولید ۴۵۹ قلم انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان خبر داد و افزود: پانزده کارخانه فعال تولید داروی دامی در سطح استان سمنان فعالیت دارند که اداره کل دامپزشکی استان بر روند تولید آنها نظارت دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این استان از مهمترین قطب‌های تولید داروی دامی در کشور است ادامه داد: استان سمنان نه تنها رتبه اول کشور در تنوع داروی تولیدی در حوزه دامی را دارد بلکه این استان رتبه دوم کشور را نیز به لحاظ حجم تولید داروی دامی نیز دارد.

دکتر حسینی با اذعان به اینکه بخش عمده نیاز کشور به واکسن، مکمل‌های معدنی و انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان تامین می‌شود، اضافه کرد: بخش خصوصی استان در این بخش سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی کرده و این صنعت، اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه دامپزشکی هم بر فرآیند تولید اقلام دارویی نظارت دارد و هم بعد از تولید به بررسی و پایش باقیمانده احتمالی برخی از داروها در گوشت و مواد پروتئینی استحصالی می‌پردازد، گفت: در واقع اداره کل دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور و دیگر مراکز مرتبط با نمونه‌برداری‌های مستمر و فصلی به رصد و پایش باقیمانده‌های دارویی، آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین، انواع سموم، کپک و مایکوتوکسین  و...در مواد تولیدی از جمله گوشت استحصالی سفید و قرمز، شیر، عسل، تخم‌مرغ و...می‌پردازد.
وی با اشاره به اینکه همه این آزمایشات در آزمایشگاه‌های دامپزشکی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه در بررسی‌ها و آزمایش‌های یک سال گذشته به هیچ مورد جدی از آلودگی مواد پروتئینی تولیدی به این باقیمانده های دارویی نرسیدیم و همه شهروندان می‌توانند با خیال راحت از تولیدات استان استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطرات ناشی از این باقیمانده های دارویی ادامه داد: برخی بیماری‌ها نظیر ناباروری، مشکلات گوارشی و متابولیکی و...می‌تواند ناشی از همین باقیمانده‌های دارویی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع سازمان دامپزشکی در این بخش با حساسیت بالا بر روند تولید و عرضه نظارت جدی دارد.
وی از این دستگاه دولتی به عنوان دستگاه پیشرو در برون‌سپاری‌ها نام برد و تصریح کرد: در همین راستا بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از عملیات واکسیناسیون دام و طیور در استان به همکاران فعال در بخش خصوصی واگذار شده است.

حسینی با بیان اینکه خدمات واکسیناسیون به صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود، اظهار کرد: واکسن توسط اداره کل دامپزشکی استان، تهیه و به صورت رایگان در اختیار فعالان بخش خصوصی حوزه دامپزشکی قرار می‌گیرد و آنها نیز این خدمات را به صورت رایگان در اقصی‌نقاط استان ارائه می‌دهند. البته حق‌الزحمه این همکاران از سوی سازمان دامپزشکی پرداخت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه تا دهه ۷۰ و حتی اوایل دهه ۸۰ این همه این خدمات از سوی اداره کل دامپزشکی و مجموعه دولتی انجام می‌شد، افزود: در واقع با برون‌سپاری بخش زیادی از خدمات، به شکل‌گیری بخش خصوصی در این بخش کمک شد و امروزه تنها در این بخش بیش از ۲۷۰ اشتغال مستقیم در استان ایجاد شده است که این همکاران در قالب نظام دامپزشکی به هم‌استانی‌ها از نردین، کالپوش و فرومد در دورترین نقطه شرقی تا ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان به ارائه خدمت می‌پردازند. خوشبختانه امروزه همکاران ما در همه شهرها، روستاها و دهستان‌ها حضور یافته و به ارائه خدمت در این بخش مهم و استراتژیک می‌پردازند.

وی از دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مهم نام برد و گفت: دامپزشکی یک دستگاه سلامت‌محور است که هم به صیانت از تولید در بخش جهادکشاورزی می‌پردازد و هم در حوزه وزارت بهداشت به صیانت از سلامت در بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که تضمین‌کننده زنجیره امنیت غذایی و اشتغال پایه در صنعت دامپروری‌ست، می‌پردازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • بیماری صنعت خودرو در کشور مدل مدیریت آن است
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای درقم برگزارمی شود
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی