Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@23:30:19 GMT

دغدغه دانشجو، طنز تلخ یک شورای صنفی

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۶۴۰۷۲

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران نوشت: فراهم‌کردن شرایط برای اتحاد نیروهایی که با اصول نظام و قانون اساسی ضدیت دارند و عدم پاسخگویی مسئولین دانشگاه تهران، نشان وادادگی مسئولین در برابر اتفاقات فکری است که دردانشگاه رخ می‌دهد.

اولین مواجهه بیرونی برای شناخت هر تشکیلات، بررسی نام آن و سپس شناخت اعضای تاثیرگذار در روند تشکیل و ادامه فعالیت آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوراهای صنفی-رفاهی همانگونه که از نامشان پیداست محدوده فعالیت‌شان امور دانشجویی داخل دانشگاه است. بازخوانی آیین‌نامه سابق و جدید شوراها نیز موید همین قضیه است، اما در عمل به دانشگاه تهران که می‌رسیم اوضاع کاملا متفاوت می‌شود. تبدیل شوراهای صنفی دانشکده‌ها و پردیس‌ها به سازمان تشکیلاتی با ایدئولوژی جریانات چپ اتفاقی بود که از دوسال پیش به طور مکرر به ریاست دانشگاه تذکر داده شد، اما آنقدر تذکرات ناشنیده گرفته شد تا پس از دوسال این خود دانشگاه باشد که برای حل معضل این جریان دست به دامان دانشجویان شود. ناگفته نماند در این روند علاوه بر وجود مطالبه بحق صنفی در دانشگاه، رد پای اساتید نزدیک به وزارت علوم هم دیده می‌شد.

حلقه اصلی شوراهای صنفی دانشگاه تهران حاصل فرآیند رسمی شدن مناسبات جریان چپ داخل دانشگاه است. جایی که ساختار زیرزمینی و غیررسمی این جریانات با هماهنگ شدن نیروها در دانشکده‌ها، حضور و بازتولیدشان در شوراهای صنفی قوت گرفت و عملا کار را به جایی کشاند که معاونت فرهنگی دانشگاه از الفاظی چون تشکل جعلی یا جریان بی‌شناسنامه از آنها یاد کند. فعالیت شوراهای صنفی در دانشکده‌ها نتایج مثبتی را هم به همراه داشته اما از اصل روند به وجود آمده نباید غافل شد.

فراهم کردن فضایی برای تجمیع و اتحاد نیروهایی که از اساس با اصول نظام و قانون اساسی ضدیت دارند از یک سو و عدم پاسخگویی مناسب دانشگاه نسبت به فضای به وجود آمده از سوی دیگر، عملا نشانگر وادادگی مسئولین دانشگاهی در قبال اتفاقات فکری است که داخل دانشگاه دارد رخ می‌دهد. در حالی که تا قبل از روی کار آمدن هیات رئیسه جدید دانشگاه این جریان به خود اجازه برگزاری تجمع نمی‌داد و نهایتا اعضای فعال آن در دانشگاه از تعداد انگشتان دو دست هم فراتر نمی‌رفت.

از ۱۶آذر سال گذشته تا امروز ۴ تجمع بزرگ در دانشگاه ترتیب دادند که بازتاب این تجمعات نیز فضایی خلاف واقعیت دانشگاه را به‌همراه داشت. در حالی که اعضای اصلی ۵ تشکل بزرگ دانشگاه خود را ملزم به رعایت قوانین دانشگاه و قانون اساسی کشور می‌دانند، این گروه تمام قواعد و قوانین موجود را کنار گذاشته و صرفا به خواسته‌های خود توجه دارند و اغراض خود را سرلوحه رفتار خود قرار می‌دهند. این مسیر تا جایی ادامه پیدا می‌کند که در تجمع دانشگاه تهران در حالی که مسئولین تشکل‌های اسلامی و لیدرهای اصلی آنها فعالانه در صحنه حضور داشتند، حلقه اصلی جریان چپ-صنفی به دور از صحنه اعتراضات، صرفا تعدادی از دانشجویان را تحریک کردند و خودشان در اعتراضات حضور نیافتند. همین امر نشان‌دهنده آنست که این جریان نه تنها دغدغه دانشجویی ندارد، بلکه در برهه‌ای که دانشجو دغدغه آنها را بنا به شرایط دانشگاه و کشور می‌پذیرد دانشجو را همراهی نمی‌کند.

طنز تلخ ماجرا جاییست که این جریان داعیه مفاهیمی را دارد که قرابتی با اعمال و رفتار همین حلقه اصلی ندارد. از آزادی بیان صحبت می‌کند اما گفتگو، که از اصول اولیه آن است را با برگزاری تریبون‌های یک سویه و فریادهای اعتراض یک طرفه، زیر سوال می‌برد. از عدالت سخن به میان می‌آورد اما در تجمل و اشرافی‌گری از دانشجویان سبقت می‌گیرند. به خصوصی‌شدن دانش و پولی شدن دانشگاه می‌تازند درحالی که شهریه‌های ماهانه‌شان مرتب پرداخت می‌شود.

این روزها در کشور و جریانات انقلابی صحبت از فتنه عدالت است و البته بعید نیست در جریانات چپ هم صحبت از همین باشد. افرادی که نه دغدغه دانشجو دارند نه گفتارشان با عملشان یکسان است، گرد و خاکی بپا کرده‌اند تا در غبار آن خود را پنهان کنند. در این میان همین افراد قهرمان‌های پوشالی دانشجو و سرداران جبهه عدالت جهانی می‌شوند بدون آنکه دردی از دانشجو دوا کنند یا در راستای تحقق عدالت راستین گامی برداشته باشند.

*دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۴۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش زیادی از ۳۰ میلیون گیمر دانشجو هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، دومین نشست مدیران امور دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز اموزش عالی سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری امروز ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در حال برگزاری است.

ابراهیم نعیمی سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان در این نشست گفت: سازمان امور دانشجویان متولی سلامت جسمانی و سلامت روانی و مجموعه‌ای از خدمات متنوع رفاهی برای دانشجویان دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم است.

وی ادامه داد: رئیس سازمان امور دانشجویان با هدف‌گذاری‌هایی که برای ارتقا خدمات کمی و کیفی در بخش‌های مختلف داشته‌اند تلاش نموده تا دانشگاه‌ها را به سمت و سویی ببرد که روحیه نشاط، شادابی، پویایی و تحرک در دانشگاه‌ها کاملاً بروز یابد.

مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی با بیان اینکه یکی از فعالیت‌های مهم سازمان برپایی المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی است؛ اظهار کرد: ما بیش از ۳۰ میلیون گیمر فعال در کشور داریم که بخش زیادی از آن‌ها را دانشجویان تشکیل داده‌اند در نتیجه برای جذب حداکثری و جهت دهی به نیروی جوانی این دانشجویان عزیز باید تلاش کنیم.

وی ادامه داد: المپیاد بازی‌های فناورانه دانشجویی ۱۸ محور مسابقاتی دارد تا بتواند خلاقیت، پویایی و نشاط را در جامعه دانشجویی ایجاد کند و به استعداد یابی و هدایت آن‌ها بپردازد.

دکتر نعیمی با بیان اینکه هدف از برگزاری این گردهمایی‌ها بررسی نظام مسائل دانشجویی است؛ تصریح کرد: احصاء نیازها، تبادل نظرها، شکل گیری دوستی‌ها، رفع ابهام و چالش‌ها، شناسایی نقاط قوت و ضعف و بسیاری از موارد دیگر از اهداف برگزاری این نشست است.

سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل ادامه داد: ما انتظاراتی از مدیران دانشجویی دانشگاه‌ها داریم که از جمله آن‌ها حضور میدانی در خوابگاه‌ها و رستوران‌ها و تعامل چهره به چهره با دانشجویان است و از آنجایی که مدیران دانشجویی دانشگاه‌ها از روحیه مدیریت جهادی برخوردار هستند مطمئن هستم این انتظارات به خوبی در دانشگاه‌ها در حال اجرا است.

دکتر نعیمی توانمندسازی مسئولین خوابگاه‌ها و امور رفاهی دانشگاه‌ها در دستور کار قرار دارد و در این زمینه برنامه‌های مدونی را خواهیم داشت؛ تصریح کرد: مدیریت امور دانشجویی مدیریت عشق و علاقه و محبت است ما تلاش داریم تسهیلگری‌هایی را انجام دهیم تا خدمات امور دانشجویی را ارتقا کیفی دهیم.

کد خبر 6100614

دیگر خبرها

  • شمار زیادی از دانشگاه‎های مرکزی محدودیت پذیرش دانشجو دارند
  • بخش زیادی از ۳۰ میلیون گیمر دانشجو هستند
  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • مسائل صنفی دانشجوان دامغان و شاهرود مورد بررسی قرار گرفت
  • «رویداد صدرا» توافق برد-برد دانشگاه و صنعت
  • شوراهای اسلامی در احصاء مطالبات مردم و ارائه راهکار برای رفع چالش‌ها پیشگام باشند
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • مشکلات و دغدغه های تولیدکنندگان ملارد پیگیری و حل شود
  • روایت یک دانشجو از حمله پلیس آمریکا به دانشگاه کالیفرنیا + فیلم