Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@10:33:58 GMT

تختی چه را ضربه فنی کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۶۷۰۴۱

تختی چه را ضربه فنی کرد؟

تهران- ایرنا- تختی را همه دوست دارند نه فقط به خاطر کسب 10 مدال طلا و نقره در رقابت های جهانی و بلندآوازه کردن نام ایران، بلکه برای اخلاق و مردمداری او که تختی قبل از اینکه با حریفان خود بر روی تشک دست و پنجه نرم کند، خواسته هایش را ضربه فنی می کرد.

امروز هفدهم دی ماه مصادف با پنجاهمین سالروز در خاک شدن جهان پهلوان غلامرضا تختی است؛ قهرمانی که می گفت نه ثروت و شهرت و مقام او را خوشحال می کند و نه مدال طلا ولی در برابر مردم کرنش کرده و از استقبال آنان احساس شرمندگی می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غلامرضا تختی متولد 5 شهریور 1309 خورشیدی در محله خانی آباد تهران، در دوران فعالیت های ورزشی خود، به دلیل کسب موفقیت و افتخار در رقابت های ملی و بین المللی کشتی و همچنین محبوبیت مردمی، ملقب به «جهان پهلوان» شد.
تختی در فاصله سال های 1951 تا 1962 موفق به کسب 4 مدال طلا و 4 مدال نقره در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا، جهان و المپیک (3 مدال المپیک، 4 مدال جهانی و یک مدال آسیایی) شد.
جهان پهلوان تختی در 17 دی ماه 1346 و در سن 37 سالگی درگذشت.
حالا دوستداران این مرد، پیشکسوتان، کشتی گیران و اهالی ورزش به مناسبت سالگرد درگذشت غلامرضا تختی بر سر مزارش در ابن بابویه شهر ری گردهم می آیند تا دوباره درس جوانمردی، گذشت و مردمداری را مرور کنند.
در این ایام برنامه هایی برای پاسداشت یاد و خاطره این جهان پهلوان در گوشه و کنار کشور برگزار می شود و یکی از این برنامه ها اختتامیه چهارمین جشنواره «پهلوانان نمی میرند» بود که با حضور برخی از پیشکسوتان، هنرمندان و مسئولان صدا و سیما برگزار شد.
مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان نیز علاقه مند به حضور در این مراسم بود ولی به دلیل سفر استانی، با ارسال یک پیام صوتی به مقام جهان پهلوان تختی اظهار ارادت کرد و گفت: همه صحنه ها و تمام روزهای زندگی تختی با حفظ ارزش های اخلاقی و انسانی و اسلامی توام بوده است. چه در زمانی که به روی تشک کشتی بوده و چه در زمانی که با مردم زندگی می کرد یا در ایامی که در سال 41 به کمک مردم زلزله زده بوئین زهرا می رفت.
سلطانی فر همچنین گفت: چنانچه قهرمانان ما و کسانی که در مسیر حماسه آفرینی و افتخارآفرینی هستند، در حفظ ارزش های انسانی، اخلاقی و اسلامی نیز اهتمام داشته باشند، کمک بزرگی به سلامت جامعه و توسعه فرهنگی اجتماعی جامعه خواهند کرد.
در این مراسم که در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد از 6 تولیدکننده برنامه رادیویی تجلیل شد و حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی پرده از راز ماندگاری بزرگان ورزشی همچون تختی برداشت و گفت: راز ماندگاری این بزرگان در هویت واقعی آنان است و تختی را در واقع مردانگی و آنچه هویت واقعی او را نشان می داد، تختی کرد و اخلاق یکی از مراتبی است که نفس برای ارتقا به آن نیاز دارد.
شاه آبادی در پاسخ به خبرنگار معارف ایرنا درباره برخی رفتارهای غیراخلاقی در میادین ورزشی گفت: رفتار ما برگرفته از آداب و رسوم و تربیتی است و در محیطی که رشد کرده ایم، به دست می آید اما لحظه های هیجانی انسان را به رفتارهایی وادار می کند که گاهی وقتی انسان بر آن رفتارها تامل می کند، همان رفتارها را در لحظه غیرهیجانی برنمی تابد.
وی افزود: فضای ورزش به ویژه ورزش قهرمانی دارای هیجان است و در چنین فضایی نیاز به یک تربیت نفس بالایی وجود دارد تا انسان بتواند خود را کنترل کند و از او رفتاری سر بزند که بعدا بتواند از آن رفتار دفاع کند.
البته شاه آبادی میزان رفتارهای غیراخلاقی در فضای ورزشی کشور را در مقایسه با سایر کشورها بسیار کم آسیب تر و کم خطرتر برشمرد و گفت: زشتی های بسیاری در ورزش دنیا دیده ایم و بسیاری از این رفتارهای ناپسند بر اثر تکرار به رویه تبدیل شده است.
وی افزود: آنچه که در میان مردم ما از نام ورزشکار و ورزش وجود دارد و اولین چیزی که به ذهن افراد متبادر می شود مرام پهلوانی و اخلاق مداری است و اگر نکته منفی وجود دارد در نسبت با جمعیت ورزشکاران و رخدادهای ورزشی بسیار ناچیز است.

**مرام پهلوانی دارای جنبه های خودکنترلی است
حمید خسروی مدیر رادیو ورزش هم در پاسخ به ایرنا درباره برخی از حاشیه های اخلاقی در میدان های مختلف ورزشی گفت: ممکن است یک جو کاذب برای قهرمانی و دیده شدن وجود داشته باشد و هدف این افراد غیر از پهلوانی است، این یک واقعیت در جامعه ماست و متاسفانه تبلیغ و ترویج در زمینه شهرت و مسائل مالی وجود دارد و در برخی موارد جوانان برای حرفه ای شدن ورزش به مسائل مالی و شهرت تمایل پیدا می کنند.
وی افزود: البته شاید مسائل مالی و شهرت چیز بدی نباشد ولی باید کاری کنیم که این نگاه برگرفته از فرهنگ گذشته و همراه با مقوله پهلوانی و مرام پهلوانی همراه باشد.
مدیر رادیو ورزش تاکید کرد: البته قهرمانی جاذبه های خود را دارد و رسانه ها معمولا به دنبال قهرمانان می روند ولی وقتی مرام پهلوانی ترویج شود، این اخلاق به یک ابزار خودکنترلی تبدیل می شود تا ورزشکاران بدانند علاوه بر این که قهرمان هستند، از آنها توقع می رود که رفتارهای پهلوانی نیز داشته باشند.
بیان همین نکات و مسائل باعث شد تا معاون صدا و سیما از جشنواره پهلوانان نمی میرند سخن بر زبان براند و بگوید که این جشنواره فقط یک تذکر برای ورزشکاران و مردم است که در همه لحظات زندگی به آن نیاز داریم و بدانیم که ورزشکار به خودش متعلق نیست و همه رفتار و سکناتش می تواند برای دیگران آموزنده باشد چراکه بسیاری به او نگاه می کنند.
شاه آبادی اشاره ای زیبا به تصاویر ورزشی در اتاق های نوجوانان و ارائه برداشت هایی از آن کرد و گفت: وقتی تصویر یک ورزشکار ما در اتاق یک کودک یا نوجوان نصب می شود، یعنی لحظه به لحظه به فکر تو هستم و برای موفقیت تو دعا می کنم.
وی افزود: بنابراین برگزاری چنین جشنواره هایی کمک می کند تا رادیو نقش خود را در ارتباط با آن چیزی که مکارم اخلاقی در ورزش های ما باید اتفاق بیفتد، به درستی ایفا کند.
چهارمین جشنواره تولیدات رادیویی با موضوع فتوت و جوانمردی به همت صدای جمهوری اسلامی و به ویژه رادیو ورزش به کار خود پایان داد و قاسمی مدیر رادیو ورزش این جشنواره را نقطه شروعی برای موضوع قهرمانی و پهلوانی دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: توجه به این جشنواره ها و هدایت برنامه سازان به این مسیر و ارزشگذاری برای این نوع برنامه سازی ها شروعی برای توجه و تمرکز بر مرام پهلوانی است تا بیش از قهرمانی آن را ترویج کنیم.
خسروی از ریز و درشت این جشنواره هم سخن گفت و وعده داد تا تمامی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره یعنی بیش از 60 اثر رادیویی با معرفی صاحبان اثر از رادیو ورزش پخش شود.
البته به گفته مدیر رادیو ورزش در کنار برنامه هایی از این دست، به صورت هفتگی نیز به ویژگی های پهلوانی می پردازد و آن را از زاویه های مختلف مورد بررسی قرار می دهد و در پایان هر هفته نیز طی یک گزارشی با جمع بندی از نگاه های مخاطبان، کارشناسان و ورزشکاران ارائه می شود.
دیروز، 16 دی ماه شش خالق برتر در تولید آثار رادیویی جشنواره پهلوانان نمی میرند، جوایز خود را از پیشکسوتان و مسئولان ورزشی و فرهنگی دریافت کردند؛ هنرمندانی همچون زینب شفیعی از استان کهگیلویه و بویر احمد که برنامه «مثل کوه» را تولید کرد و به رتبه اول دست یافت یا فاطمه رفیعی از استان چهارمحال و بختیاری با برنامه «بازی جوانمردانه» و محسن صبری جهرمی از کیش برای برنامه «میانبر» که رتبه دوم را کسب کردند.
البته رتبه سوم این جشنواره به صورت مشترک به مریم تقی زاده از استان یزد برای «شهر دوچرخه ها»، حسین کریمی از استان خراسان رضوی برای برنامه «یکی بود شما بودین» در رادیو زیارت و جلال قربانی از استان کرمانشاه برای برنامه «آقا گل» اختصاص یافت.
شما هم اگر فرصت کردید فرکانس رادیو را بچرخانید تا بتوانید 60 برنامه رادیویی با موضوع جوانمردی و فتوت را از رادیو ورزش گوش کنید و با مرام و اخلاق پهلوانان آشنا شوید.
چهارمین جشنواره برنامه های کوتاه ورزشی با عنوان «پهلوانان نمی میرند» در محورهای صداقت و رفتار اخلاقی، احترام به دیگران، بازی جوانمردانه، مسسئولیت های اجتماعی، نوع دوستی و مردم داری و دیگر موضوعات مرتبط با اخلاق ورزشی و با هدف تولید برنامه های کوتاه رادیویی جهت ثبت زیباییهای ورزش قهرمانی و پهلوانی ایران زمین و پخش آثار برگزیده از رادیو ورزش جهت ارتقای روحیه پهلوانی و کرامات اخلاق ورزشی به همت رادیو ورزش برگزار شد و برترین های این رقابت هنری ورزشی، 16 دی ماه معرفی شدند.
فراهنگ**1003**1055
خبرنگار: محمدرضا جعفرملک**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۷۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برترین آثار مستند رادیویی در بخش‌های مختلف در این جشنواره معرفی می‌شوند.
آقای حمید رضا افتخاری دبیر این جشنواره با حضور در استدیو شبکه خبر گفت: این جشنواره ساعت ۱۵ بعدازظهر امروز مراسم­ افتتاحیه جشنواره را آغاز می‌کنیم­، برنامه‌ای حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ دقیقه‌ای تدارک دیده شده که تقدیم حضار (از­ اهالی رادیو­­هستند) ­و بینندگان و شنوندگان می‌شود.
وی ادامه داد: هماهنگی‌ها انجام شده و شبکه خبر ۲ به طور مستقیم این برنامه را پخش می‌کند و علاقه‌مندان همچنین به سایت ایرانصدا هم­ می‌توانند مراجعه کنند، رادیو ایران و رادیو جوان هم این جشنواره را به صورت مستقیم پخش می‌کند، شبکه‌های مختلف هم به فراخور گزارش هایی­ از اجرای برنامه خواهند داشت.
وی در ادامه گفت: امروز سالگرد تاسیس رادیو است و در واقع افتتاحیه با همین هدف­ روز ۴ اردیبهشت برای برگزاری آن برنامه ریزی شد در واقع افتتاحیه ما جشن رادیو هست، ما از برگزیدگان در بخش‌های مستمر، مستند‌های مستمر و برنامه‌های مستمر­ و بخش مستند نگاری از برگزیدگانشان تقدیر می‌کنیم در کنار آن بخش‌های متنوعی داریم تقدیر از پیشکسوت، شعر خوانی، نمایش و رونمایی داریم و بخش‌های متنوع و سرگرم کننده داریم در کنار شنیدن سخنان معاون صدا آقای بخشی زاده که در مورد جشنواره صحبت می‌کنند.
افتخاری گفت: بخش مستمر بخشی بود که مختص برنامه سازان معاونت صدا بود و در واقع برنامه‌های پخش شده­ از آنتن شبکه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت و بررسی شد، امروز هم روز رادیو است و به واسطه این که جشن رادیو را برگزار می‌کنیم، آن بخش‌هایی را برگزیدگانش را تقدیر می‌کنیم که مرتبط است با خود معاونت صدا به جز بخش مستند نگاری که بخش فراگیر است.
افتخاری در توضیح بخش مستمر و مستند نگاری گفت: بخش مستمر برنامه‌هایی است که در طول یک سال گذشته (از جشنواره قبل تا جشنواره بعد) به صورت اتفاقی از روی آنتن شبکه‌ها انتخاب و ارزیابی کردیم، بخش مستند نگاری بخش مکتوب­ ما است بخش پژوهش محور ما است، در این بخش پژوهشگران متون پژوهشی آماده برای تولید یک مستند رادیویی را ارائه می‌کنند و مورد داوری قرار می‌دهند، یعنی پژوهش‌هایی که آماده سازی شده برای تولید یک مستند رادیویی نه یک تحقیق صرف محصول را بخواهیم بررسی کنیم، پژوهشی که برای تولید یک مستند رادیویی آماده شده آن‌ها (متون) را فرستادن برای داوری و امروز از برگزیدگان ان تقدیر می‌کنیم.
وی درباره بخش‌های دیگر این جشنواره هم گفت: بخش اصلی ما که ۷ جایزه مشخص خودش را دارد­ با نشان‌های خودش، بخش ویژه که بخش­ ترکیبی موضوع و ساختار است، این دو بخش به همراه بخش مردمی­، بخش‌هایی هستند که در اختتامیه روز ۲۹ اردیبهشت برگزیدگان آن معرفی می‌شوند.
دبیر ­جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک ادامه داد: قرار ما این است که تا ۱۰ اردیبهشت نامزد‌های دریافت جایزه را معرفی کنیم و بعد از آن هم رای گیری برای بهترین­ اثر مردمی در بخش اصلی را­ از طریق تارنمای جشنواره­ شروع می‌کنیم.
افتخاری در خصوص کیفیت ساخت مستند گفت: همین که ما امروز در سومین جشنواره به جایی می‌رسیم که بخش مستمر را که خروجی دو جشنواره گذشته بوده مستقل برگزار کنیم و مراسم جداگانه‌ای بگیریم یعنی این که موفق بودیم، یعنی ما توانستیم آنتن شبکه‌ها را متاثر کنیم از تولید مستند رادیویی به عنوان گونه‌ای جذاب و سخت که شبکه‌های رادیویی کمتر به سراغ آن می‌رفتند، بخشی را می‌توانیم داشته باشیم که برویم و رقابت ایجاد کنیم بین آثاری که در طول سال گذشته پخش شدند و این یعنی این که ما آثار قابل توجهی داشتیم که می‌توانیم این رقابت را برگزار کنیم و به نظرم ما به بخش عمده‌ای از اهدافمان دست پیدا کردیم.
وی در پایان گفت: ما در بخش اصلی و ویژه مراکز استان‌ها می‌توانستند برای ما آثار خود را ارسال کنند، اتفاقا حضور قوی داشتند و ارزیابی اولیه­ آثاری که به مرحله نهایی راه یافتند تقریبا مراکز سهم زیادی دارند و در بخش مردمی هم ما رشد داشتیم و در حوزه کیفیت هم داوران معتقد بودند که اثار نسبت به سال گذشته آثار با کیفیت تری هست مردم هم با توجه به این که مستند گونه سختی است استقبال خوبی کردند و تعداد آثارشان هم قابل توجه بود که ان شاالله روز اختتامیه از برگزیدگان بخش مردمی هم تجلیل می‌شود، داوران هم به واسطه تعدد بخش‌ها، داوری هر بخش را تیم داوری مجزایی بر عهده گرفت، نزدیک به ۶۰ نفر داوری مرحله انتخاب آثار و بخش پایانی را برعهده داشتند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • درخشش رادیو فرهنگ در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • چهارمین جشنواره پژواک بین المللی می‌شود
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • ایجاد نشاط اجتماعی در جوامع محلی با برگزاری مسابقات ورزشی
  • معاون صدا خبر داد: چهارمین جشنواره پژواک بین‌المللی می‌شود
  • رادیو صدای لحظه‌هاست
  • افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • ۸۴ بهار با رادیو
  • پژواک؛ رویدادی جریان ساز و اثربخش