Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در حالی که خانه تاریخی طباطبایی‌ها هنوز پاتوق گروه‌های فیلم سازی است، شهرداری کاشان مدعی مرمت آن شد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، مدتی است که گروه های فیلم سازی در خانه تاریخی طباطبایی های کاشان مشغول کار هستند و پس از آنکه بازدید کنندگان را مزاحم فعالیت خود دیده اند، این بنا را با صحنه سازی مرمت تعطیل کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ورودی این بنا بنری نصب شده و خبر از تعطیلی دو ماهه این خانه تاریخی داده است. در حالی فعالان میراث فرهنگی کاشان می گویند این بنا نیازی به مرمت اساسی و تعطیلی نداشته است و مرمت های جزیی با فعال بودن بنا امکان پذیر بوده است. پشت این بنر و آجرهای نمادین ورودی اما خبری از مرمتکاران نیست و گروه های فیلم برداری مشغول کار هستند. آنها می گویند این بنا مدت هاست در اجاره فیلم سازها است تا سریال سازی در آن ادامه داشته باشد.

گردشگرانی که ماه پیش به این بنا سر زده اند نیز گفته اند عواملی به طور مداوم به آنها تذکر داده اند که نزدیک برخی اتاق ها نشوند یا سکوت را رعایت کنند زیرا فیلم برداری در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: صحنه سازی مرمت دروغین برای فیلم برداری سریال در خانه طباطبایی‌ها / تبدیل عروس خانه‌های تاریخی کاشان به خوابگاه عوامل + عکس‌

سید مهدی رضوی زاده، مدیر حوزه گردشگری شهرداری کاشان به تازگی در مصاحبه با صدا و سیما خبر از آغاز مرمت این بنا داده، در حالی که چندین هفته است این بنا تعطیل شده است. تصاویری منتشر شده از خانه تاریخی طباطبایی ها نیز همگی آرشیوی بوده است.

محسن جاوری، مدیر میراث فرهنگی شهر کاشان نیز پیش از این در گفت و گو با خبرگزاری میزان اعلام کرده که این بنا طرحی برای مرمت ندارد.

تصاویری تازه از خانه تاریخی طباطبایی ها نیز نشان می دهد گروه فیلم برداری برای کم کردن نور، سقف پارچه ای بر سر این خانه تاریخی کشیده است. همچنین تصاویر دیگری که پیش از این در خبرگزاری میزان منتشر شده بود نشان از بی اهمیتی و رعایت نشدن اصول ایمنی بناهای تاریخی در جریان این فیلم برداری داشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران

مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین با اشاره به اینکه شهر تاریخی بلقیس اسفراین دومین بنای خشتی و گلی ایران محسوب می‌شود، از ریزش بخشی از دیوار مرمت شده این بنای تاریخی خبر داد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حسین رحمانی مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین با اشاره به ریزش بخشی از دیواره بنای تاریخی بلقیس پس از مرمت اظهار کرد: این نگرانی طی دو سه سال گذشته وجود داشت که بخشی از دیوار مرمت شده این بنای تاریخی ریخته شود و حتی مکاتبات لازم نیز انجام شد، اما به علت عدم اختصاص اعتبار بحث‌های علاج بخشی صورت نگرفت.

وی افزود: ۱۶۰ متر مربع از دیوار مرمت شده ریزش پیدا کرد و نگرانی برای ریزش بخش‌های دیگری از دیوار مرمت شده هنوز وجود دارد.

رحمانی ادامه داد: متاسفانه طی دو سال اخیر هیچ اعتباری برای مرمت این بنای تاریخی اختصاص نیافته و مقداری اعتبار ملی اختصاص یافته که صرف پرداخت حقوق کارکنان شده است.

وی در ارتباط با ریزش بخش‌های مرمت شده این دیوار توضیح داد: متاسفانه مرمت غیراصولی سبب شد تا این مشکل به وجود آید بطوریکه بخش‌های مرمتی در پایین دیوار ۱۰ سانتی‌متر و در بالاترین ارتفاع هفت تا ۸۰ سانتی‌متر بوده است.

مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین بیان کرد: برای مرمت یک بنای تاریخی در ابتدا باید مطالعات لازم انجام شود که چه مصالحی برای آن بنا نیاز است و از مصالحی که در آن بنا به کار رفته استفاده شود و یا شبیه آن.

وی خاطرنشان کرد: به هنگام مرمت این بنای تاریخی از خشت خام و بر روی آن اندود کاهگل استفاده شده که نباید این مصالح به کار می‌رفت. در دوران صفویه، ایلخانی و سلجوقیان از کاهگل در ملات استفاده نمی‌کردند که در این بنا استفاده شده است.

رحمانی تصریح کرد: از سوی دیگر در زمان ساخت این بنا، سازندگان آن به خوبی می‌دانستند که در این منطقه موریانه وجود دارد و خطر موریانه زدگی بنا را تهدید می‌کند بنابراین از کاهگل استفاده نکرده بودند که در مرمت استفاده شده است.

وی گفت: موریانه زدگی و فرسایش، استفاده از خشت و سنگینی بنا سبب شد تا بخش‌هایی از دیوار مرمت شده دومین بنای خشتی و گلی ایران فروریزد.

به گفته رحمانی برای مرمت این شهر تاریخی به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران (فیلم)
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • «دست‌های فیلمسازان ما را در پروژه‌های تاریخی بسته‌اند»
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران + فیلم
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران