Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:06:36 GMT

'مهارت کسب و کار' برای فعالان صنایع دستی گیلان

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۷۰۰۰۱

'مهارت کسب و کار' برای فعالان صنایع دستی گیلان

رشت – ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گیلان بیان کرد: فعالان و شاغلان حوزه صنایع دستی استان در راستای آموزش نیروی انسانی تحت آموزش های کاربردی با عنوان 'مهارت کسب و کار' قرار می گیرند .

رضا علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به برگزاری دوره های متعدد آموزش صنایع دستی در مناطق روستایی و عشایری استان از سوی این اداره کل افزود: بیش از یک هزار و 300 نفر از ابتدای امسال تاکنون در این دوره ها شرکت کردند و موفق به کسب مهارت های صنایع دستی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ،همچنین به برگزاری کارگاه های آموزش صنایع دستی در زندان ها و فراگیری هنرهای سنتی از سوی650 نفراز مددجویان در نیم سال اول96 اشاره و بیان کرد: برگزاری آموزش های کوتاه مدت می تواند گامی در راستای استعدادیابی مددجویان و سوق دادن آنان به فعالیت های مفید اجتماعی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش نیروی انسانی ،400 نفر از فعالان و شاغلان در حوزه صنایع دستی در فواصل مختلف تا پایان سال تحت آموزش های کاربردی با عنوان 'مهارت کسب و کار' قرار می گیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان بر ضرورت آموزش همگانی صنایع دستی در تمامی سطوح به ویژه روﺳﺘﺎﺋﯿﺎن تاکید و بیان کرد : ﺻﻨﺎﯾﻊ دﺳﺘﯽ در ﻣﻨﺎﻃﻖ روﺳﺘﺎﯾﯽ ﯾﮑﯽ از ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﮑﻤﻞ اﻗﺘﺼﺎد ﮐﺸﺎورزی به شمار می آید و ﻣﺎﻧﻊ ﻣﻬﺎﺟﺮتﻫﺎی ﮔﺴﺘﺮده ﻓﺼﻠﯽ ﯾﺎ داﺋﻤﯽ آنﻫﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮑﯽ از آﺳﯿﺐﻫﺎی اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻣﯽ شود.
علیزاده ، از علاقمندان به هنرهای سنتی خواست تا با مراجعه به آموزشگاه های مجاز نسبت به فراگیری این دانش کاربردی و میراث معنوی اقدام نمایند.
وی اشتغالزایی و توانمندسازی فعالان عرصه صنایع دستی در گیلان را همراه با رشد فزاینده قلمداد و تصریح کرد: بی تردید یکی از دلایل مهم در توجیه اقتصادی صنایع دستی نقش آن در زمینه اشتغالزایی است.
علیزاده؛ ﺻﻨﺎﯾﻊ دﺳﺘﯽ و ﻫﻨﺮﻫﺎی ﺑﻮﻣﯽ را ﺑﺎزﺗﺎب ﻧﮕﺮش ﻣﻌﻨﻮی و ﺗﻈﺎﻫﺮات روﺣﯽ ، ﻗﻮﻣﯽ و ﺑﻮﻣﯽ نیاکانمان قلمداد کرد و افزود: پتانسیل اﯾﺠﺎد ﻓﺮﺻﺖﻫﺎی ﺷﻐﻠﯽ و ﮐﺴﺐ درآﻣﺪ، ﺿﻤﻦ ﭘﺮﮐﺮدن اوﻗﺎت ﻓﺮاﻏﺖ و ﺑﯿﮑﺎری ماحصل فعالیت در حوزه صنایع دستی تلقی می شود.
از 90 رشته صنایع دستی گیلان 71 رشته فعال است و تاکنون شش هزار و 298 هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی استان بیمه شده اند.
تاکنون 64 محصول از اقلام صنایع دستی گیلان نشان مرغوبیت و همچنین شش کالا نشان یونسکو دریافت کرده‌اند که این خود افتخاری در حوزه فرهنگ و هنر استان است.
همچنین چادرشب و گلیم گیلان نشان جغرافیایی کسب کرده و تاکنون هشت استاندارد ملی نیز در چهار رشته در حوزه تولید رشتی دوزی، مرواربافی، چادرشب بافی و سفال سنتی گیلان دریافت شده است.
رشتی دوزی ، لباس محلی ، چادرشب بافی ، خراطی ، چوب تراشی ، گره چینی ، نازک کاری ، منبت و معرق چوب ، حصیربافی ، بامبوبافی ، مرواربافی ، سفالگری ، کاشی معرق ، مینای خانه بندی ، چلنگری ، قلمزنی ، گلیم بافی ، جاجیم بافی ، شال بافی ، نمد مالی ، جوراب بافی ، عروسک بافی ، قلاب بافی و …برخی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.
بالغ بر 21 هزار هنرمند صنایع دستی استان در بیش از 80 رشته فعالیت می‌کنند.
خبرنگار: ضامن**انتشار دهنده: بابایی
1881 /6030

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان

ایسنا/خوزستان اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان خوزستان از تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری شهرستان دزپارت خبر داد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در این باره به ایسنا، گفت: وجود رودخانه، سد و محصولات و فراورده‌های کشاورزی، لبنی و دامی از جمله ظرفیت‌هایی است که برای گردشگری در آن منطقه وجود دارد.

محمدحسین ارسطوزاده با اشاره به این‌که دزپارت یکی از ورودی‌های استان محسوب می‌شود، بیان کرد: با هدف تقویت گردشگری و بهسازی فضاها و محوطه‌های گردشگری شهرستان، چندین طرح در حوزه روستایی، پشتیبانی و اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاران محلی در حوزه گردشگری صنایع‌دستی تعریف کرده‌ایم.

او با تاکید بر استمرار کار در حوزه آموزش افزود: اگرچه در سال گذشته بیش از ۵۰ دوره آموزشی با رویکرد تقویت جامعه روستایی و گردشگری در روستاهای سطح استان برگزار شد که بخش قابل توجهی از آن‌ها در حوزه شهرستان دزپارت بود، اما این موضوع باید تداوم داشته باشد که به صورت جدی آن رادنبال خواهیم کرد.

ارسطوزاده بیان کرد: برای این‌که جامعه محلی و روستایی برای در دست گرفتن مدیریت و تدبیر گردشگری در ابعاد محلی آماده شود، مستلزم این است که مدیران شهرستانی و ترجیحا بخشداران و دهیاران و نیز شوراهای روستاها در حوزه گردشگری وارد عمل شوند.

او با اشاره به این‌که بعد از آموزش جامعه محلی، روستاهایی که قابلیت گردشگری دارند باید در این زمینه ورود کنند افزود: برای این که اختیار و تدبیر مدیریت امور گردشگری به دهیاران و شوراها واگذار شود، سازوکاری با اداره‌کل امور روستایی تدوین شده است. ضمن این‌که بخش زیرساخت‌ها نیز از راه طرح‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای دولت پیش می‌رود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • شورای راهبردی توسعه گردشگری در ساری شکل گرفت
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند