Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:29:56 GMT

در سفر وزیر ارشاد به آذربایجان شرقی چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۷۱۶۳۲

در سفر وزیر ارشاد به آذربایجان شرقی چه گذشت؟

تبریز - ایرنا - آذربایجان شرقی در روزهای اخیر میزبان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین دور سفرهای کاری عضو کابینه دولت دوازدهم در راستای تمرکززدایی از این حوزه راهبردی و برجسته سازی نقش استان ها در عرصه فرهنگ، هنر و ادب ایرانی بود.

به گزارش ایرنا، دکتر سیدعباس صالحی در سفر سه روزه خود به آذربایجان شرقی، پنجشنبه هفته گذشته تا شنبه این هفته، برنامه فشرده و پرکاری داشت که موجب آشنایی هر چه بیشتر وی با داشته های فرهنگی، هنری و ادبی این خطه با نگاه تفویض اختیارات بیشتر به استان ها به عنوان یکی از اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تاکید بر اهتمام همه جانبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رویداد بین المللی 'تبریز 2018' با محور انتقال محل برگزاری برخی رویدادهای هنری ملی و بین المللی مانند 'جایزه پروین اعتصامی' و یکی از جشنواره های هنری 'فجر' از جمله دستاوردهای این سفر سه روزه بود.
صالحی در نشست شورای اداری آذربایجان شرقی تاکید کرد که رویداد تبریز 2018 فرصت مغتنمی است برای اینکه وجه پردامنه و پرعمق آذربایجان نشان داده شود و هم از این طریق، ایران خود را بشناساند.
وی با بیان اینکه هرگز نباید فرهنگ و هنر را به عنوان مزیت‌های استانی توسعه به فراموشی سپرده شود، ایده راه اندازی صندوق استانی حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری و عمومی سازی استفاده از سالن های فرهنگی را مطرح کرد.
حضور در منزل استاد 'علی نظمی تبریزی' از شاعران پرآوازه و بنام کشورمان در محله تاریخی دوه چی و گپ و گفت و گو با وی در محله تاریخی 'دوه چی' تبریز از دیگر برنامه های سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان به آذربایجان شرقی بود که بازتاب گسترده ای در رسانه های استان داشت.
صالحی در تبریز همچنین دیدار دو ساعته ای با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه داشت و پس از اینکه با حوصله تمام به درد دل های آنان گوش داد، از برنامه های وزارتخانه برای تمرکززدایی در دو بعد جغرافیایی و اداری به منظور توانمندسازی هر چه بیشتر استان ها در این عرصه خبر داد.
این دیدار حاشیه جذاب دیگری داشت که اجرای زنده موسیقی 'عاشیقی' و نیز اجرای سرود 'ای وطن' با حضور اسفندیار قره باغی، معروف به 'صدای انقلاب' از جمله آنها بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان در دومین روز از سفر استانی خود به آذربایجان شرقی همچنین در بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان در خانه تاریخی 'پروین اعتصامی در تبریز حضور یافت و از نزدیک در جریان پیشرفت کارهای این بنیاد به عنوان یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت تدبیر و امید در حوزه فرهنگ خطه آذربایجان قرار گرفت.
صالحی در این دیدار با اعلام حمایت جدی وزارتخانه از تدوین 'دائره المعارف آذربایجان' و با تأکید بر تداوم اقدامات مطلوب بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان گفت: طرح‌های آغاز شده تحت هیچ شرایطی نباید متوقف شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمعه در دومین روز از سفر خود همچنین در دانشگاه هنر اسلامی تبریز حضور یافت و ضمن بازدید از ظرفیت های این مرکز علمی - دانشگاهی با دست خود یک فرش دستباف پایان یافته را برید.
صالحی عصر جمعه نیز میهمان اصحاب فرهنگ، ادب و هنر منطقه 'قره داغ' (ارسباران) به میزبانی شهر اهر بود و در این سفر ضمن بازدید از مجموعه فرهنگی تاریخی بقعه شیخ شهاب الدین اهری از حمایت ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان، ادبا و فعالان فرهنگی شهرستان ها خبر داد.
وعده کمک 500 میلیون ریالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ادامه حیات جشنواره ملی تئاتر کوتاه ارسباران و نیز کمک مالی و پیگیری درمان حسین محب اهری از هنرمندان اهری مقیم تهران از جمله نکات جالب توجه سفر صالحی به منطقه ارسباران بود.
هر چند سفر سه روزه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان به آذربایجان شرقی، زمینه ساز ارتباط تعاملی بیشتر انجمن ها و فعالان عرص فرهنگ، هنر، ادب و رسانه استان با این وزارتخانه شد، اما امضای تفاهم نامه همکاری میان وزارتخانه با استانداری مهم ترین دستاورد این سفر بود.
کمک 280 میلیارد ریالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ساخت تالار مرکزی تبریز در یک دوره سه ساله، اختصاص اعتبار 150 میلیارد ریالی برای ساخت موزه هنرهای معاصر تبریز و تقبل کمک 12 میلیارد ریالی به طرح توسعه و نوسازی مجموعه تاریخی فرهنگی مقبره الشعرا از جمله بندهای این تفاهم نامه بود.
بر اساس این تفاهم نامه همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متقبل شده است 6میلیارد ریال برای تبدیل سالن های اجتماعات دارای ظرفیت به سالن های سینما و 15 میلیارد ریال نیز برای پیشرفت کارهای بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان در یک بازه زمانی سه ساله کمک کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان در سومین و آخرین روز از سفر کاری آذربایجان شرقی نیز از رسانه ها غافل نشد، به گونه ای که در پاویون فرودگاه بین المللی تبریز در یک نشست صمیمی با جمعی از نمایندگان رسانه های استان دستاوردهای این سفر را تشریح کرد.
صالحی در این نشست خبر خوش و امیدوارکننده دیگری را نیز داد و اعلام کرد که در حوزه فعالیت‌های فرهنگ و هنری، مجموعه‌های مختلفی مورد حمایت قرار خواهند گرفت، به طوری که ۲۰ درصد بودجه معاونت‌ها در استان‌ها را به ۵۰ درصد خواهیم رساند، تا منابع فرهنگی و هنری فقط در تهران مطرح نشود.
در نهایت می توان گفت که نخستین سفر کاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان به مقصد آذربایجان شرقی، از نظر معنوی زمینه ساز تزریق انرژی مثبت به عرصه فرهنگ، هنر و ادب این خطه بود و از لحاظ توسعه زیرساخت ها و فضاهای فرهنگی- هنری نیز به امضای تفاهم نامه ای منجر شد که نتایج مثبت آن در دو سه سال آینده آشکار خواهد شد.
خبرنگار: عزیزی راد
518

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۱۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید بهروان، در جریان بازدید از چاپخانه‌ها و صنایع تولیدی شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه، اظهار کرد: با توجه به شعار سال، سلسله نشست‌هایی پارسال در راستای «رشد تولید، مهار تورم» با حضور اساتید برجسته صنعت چاپ، به صورت مجازی برگزار شد.

وی گفت: در این بررسی‌ها تاکید شد فعالین صنعت چاپ برای حفظ جایگاه خود، نیازمند تغییر رویه و ریل گذاری جدید هستند چرا که با رعایت نکردن این مقوله در آینده‌ای نه چندان دور از این چرخه حذف خواهند شد.

معاون برنامه ریزی دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حفظ جایگاه فعالان صنعت چاپ به عنوان صنایع مادر باید در دستور کار ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها قرار گیرد.

بهروان ادامه داد: صنعت چاپ به عنوان تاثیرپذیر می‌تواند در راستای صادرات محصولات تولیدی کشور نقش آفرین باشد.

معاون برنامه ریزی دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: افزایش تولید و فعال بودن صنایع غذایی و شیمیایی نیز می‌تواند به ارتقا و گسترش فعالیت‌های صنعت چاپ کمک کند.

بهروان گفت: از جمله تأکیدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای پاسداشت زبان فارسی، عدم درج عناوین بیگانه بر روی محصولات داخلی است که باید مورد توجه ویژه باشد.

در این سفر یک روزه از فعالیت و نحوه بکارگیری از دستگاه‌های چاپ در شرکت‌های شهرک‌های صنعتی کاوه ساوه بازدید شد.

کد خبر 6098326

دیگر خبرها

  • واژگونی دو خودرو در تبریز ۲ کشته و مصدوم برجای گذاشت
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • کشف بیش از ۴۷ هزار آمپول قاچاق در تبریز
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • آغاز طرح ملی طوبی در تبریز
  • معرفی نفرات برتر مسابقات کشوری شطرنج در مراغه
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی