Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس میراث فرهنگی شهرستان چناران گفت: در گذشته شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه تپه تاریخی چناران بودیم که در حال حاضر متوقف شده و برای ساخت‌ و سازهایی که به تازگی صورت گرفته، حکم تخریب دریافت شده است. ۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱ استانها خراسان رضوی نظرات

محمد طاهریان‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: برای احیای صنایع‌دستی در شهرستان چناران، مبلغ 290 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرداخت این وام‌ها در راستالی اشتغال‌زایی در مشاغل "نمدمالی"، سفال و سرامیک، ترمه‌دوزی، معرق، دوخت لباس محلی و غیره بوده است.

وی تصریح کرد: از جمله مشاغلی که در اعطای وام به مشاغل صنایع‌دستی انجام شد رشته نمدمالی بود که در این شهرستان در حال منسوخ شدن بود که با اعطای تسهیلات این شغل را فعال کرده و در حال حاضر محصولات تولید شده توسط کارگاه نمدمالی به سایر شهرستان‌های استان ارسال می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان چناران گفت: شهرستان چناران در حوزه گردشگری مکان‌های بسیاری دارد که از جمله آن می‌توان به دریاچه سبز گلبهار در 45 کیلومتری جنوب شرق چناران، آبشار اخلمد در کنار روستای اخلمد در 17 کیلومتری جنوب‌غربی چناران اشاره کرد.

طاهریان اظهار داشت: شاهد حضور بیش از 300 هزار گردشگر خارجی و بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر گردشگری داخلی در منطقه آبشار اخلمد هستیم که قدمت این روستا به دوره صفوی مربوط می‌شود. در این منطقه در حال حاضر اقامتگاه‌های غیرمجار فعالیت می‌کنند که از مالکان این اقامتگاه‌ها خواسته شده تا برای دریافت مجوز به اداره میراث‌فرهنگی چناران مراجعه کنند. 

وی تصریح کرد: روستای "بقمچ" از روستاهای هدف گردشگری در  شهرستان چناران است که این روستا دارای بافت تاریخی است و مصالح به کار رفته در آن، خشت و گل است و این روستا در دامنه کوه‌‌های هزار مسجد واقع شده و به‌ صورت پلکانی است. 

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان چناران با بیان اینکه از دیگر روستا‌های پلکانی در شهرستان چناران، روستاهای "گاه و گاش" هستند، گفت: نخستین اقدام برای حضور گردشگران در روستاهای این شهرستان احداث اقامتگاه‌های بوم‌گردی است که مجوزهای این اقامتگاه‌های بدون دریافت هزینه‌ای از سوی این اداره صادر می‌شود.

طاهریان اظهار داشت: بیش از 150 اثر تاریخی در شهرستان چناران شناسایی شده که 22 اثر ثبت ملی شده‌اند و  برج تاریخی رادکان واقع در این شهرستان قابلیت ثبت جهانی شدن را نیز دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در حال مرمت رباط حوض حضرتی که در گذشته 70 درصد از آن تخریب شده بود هستیم که عملیات بازسازی آن توسط شرکت خصوصی و با نظارت اداره میراث فرهنگی چناران انجام می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان چناران با بیان اینکه با کمبود بودجه در ارتباط با مرمت آثار تاریخی این شهرستان هستیم،گفت: رباط سیدآباد در این شهرستا مرمت شده و آماده واگذاری به بخش خصوصی با تغییر کاربری است.

طاهریان اظهار داشت: در گذشته شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه تپه تاریخی چناران بودیم که در حال حاضر متوقف شده و برای ساخت‌ و سازهایی که به تازگی صورت گرفته، حکم تخریب دریافت شده است.

وی بیان کرد: روستا‌های "اسجیل"، "دولت‌آباد"، "بقمچ"، "رادکان"، "فریزی"، "اخلمد"، "گاه و گاش" در این شهرستان توانایی بوم‌گردی را دارند و این اداره به متقاضیان ساخت اقامتگاه مجوز ‌می‌دهد.

انتهای پیام/

R41347/P41362/S6,1188/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت روز گل محمدی و گلاب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خمین از ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم رویداد‌های گردشگری ملی کشور خبر داد.

علی مشهدی با اشاره به هویت و اصالت تاریخی شهرستان خمین افزود: گل محمدی و گلاب دو محصول راهبردی منطقه شهابیه در این شهرستان است.

او ادامه داد: با این پیشینه و با پیگیری اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان، اداره شهرستان خمین، شورای اسلامی و دهیاری روستای شهابیه این رویداد در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور به ثبت رسید.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان خمین عنوان کرد: بر این اساس هر سال، این جشنواره در روز‌های نوزدهم تا بیست و یکم اردیبهشت ماه به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد