Web Analytics Made Easy - Statcounter

ثنا عبدالله زاده محقق و نویسنده نوجوان سقزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این کتاب با عنوان زیویه و اسرار سقز، حاصل تحقیق و بررسی پیرامون اثر باستانی زیویه و روستاهای اطراف آن است که تا آخر امسال وارد بازار نشر خواهد شد.
وی اظهار کرد: این کتاب نتیجه و حاصل مشاهدات در بازدید از این اثر باستانی و تاریخی و غار نزدیک آن و روستاهای اطراف این اثر از جمله روستاهای لگزی و ابوالمومن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عبدالله زاده افزود: موارد و مطالب گردآوری شده در این کتاب تاکنون در دیگر آثار منتشر شده در خصوص این تپه باستانی آورده نشده است.
او با تشکر از حمایت پدر و مادر و معلم خود اضافه کرد: پدرم هزینه چاپ این اثر را که مبلغ 20 میلیون ریال است تقبل کرد تا این کتاب توسط انتشارات نشر گوتار سقز به صورت رنگی در 64 صفحه چاپ شود.
وی یادآور شد: بهار امسال برای اولین همایش ملی زیویه هم تحقیقی نوشتم که توسط رئیس همایش مورد تقدیر قرار گرفت و در هفته پژوهش امسال هم به عنوان پژوهشگر نوجوان و نخبه سقز تقدیر شدم.
قلعه تاریخی باستانی زیویه در 55 کیلومتری جنوب شرقی سقز بر روی تپه ای نسبتا بلند بنا شده که در گذشته و به صورت غیر مجاز، اشیای زیادی در اثر حفاری از آن بدست آمد که برخی از آنها زینت بخش موزه های داخلی و خارجی هستند.
از جمله اشیای بدست آمده قطعات عاج منقوش بود که نقوش حیوانی و صحنه شکار اساطیر روی آنها حک شده و از ارزش ویژه ای برخوردار است که از روی چند قطعه از آنها، نقش برجسته آبیدر سنندج طراحی، بزرگ نمایی و ساخته شده است، گردنبند طلا و سر عقاب طلایی دیگر نمونه های اشیای کشف شده تپه زیویه هستند که از ارزش زیادی برخوردارند.
این قلعه تاریخی و باستانی 3500 ساله که آثار آن مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است، از شاهکارهای معماری سده نهم تا ششم پیش از میلاد است و بدلیل عدم توجه مناسب در آستانه تخریب و نابودی قرار دارد.
زیویه هم از نظر معماری و هم از نظر آثار هنری یکی از شاخص ترین مکان های دوره تاریخی محسوب می شود و احتمالا مربوط به اقوام مانایی است که محل حکومت آنها شمال غرب ایران بوده است.
برای نخستین بار از این بنای تاریخی در سالنامه های آشوری ذکری به میان آمده و بیان شده که بدنبال شورش و طغیان اقوام مانایی (سده نهم تا ششم پیش از میلاد) از طریق قلعه این تپه، عملیات های جنگی صورت گرفته است.
اعتبار و شهرت جهانی زیویه به سال 1325 باز می گردد زمانی که در اثر عوامل جوی و ریزش برف و باران قسمتی از راس تپه تخریب و آثار و اشیا مدفون در تپه به صورت اتفاقی کشف شدند.
اولین عملیات باستان شناسی در این منطقه توسط رابرت رایسون آمریکایی در سال 1945 انجام گرفت، در فاصله سال های 1323 تا 1325 یک یهودی به نام ایوب رب نوع به مدت هشت سال اقدام به کاوش در این تپه کرد که در طول این مدت، صدمات جبران ناپذیری متوجه این اثر باستانی شد، بیش از 80 درصد تپه زیویه مورد اکتشاف قرار گرفت و هدف این گروه تنها پیدا کردن اشیا و آثار تاریخی برای فروش و تجارت بود.
در سال 1354 نصرالله معتمدی کاوش و بررسی اشیای کشف شده در تپه باستانی زیویه را آغاز کرد و فعالیت وی در 2 فاصله زمانی تا سال 1373 ادامه یافت در دور دوم فعالیت های باستان شناسی معتمدی که شش سال به طول انجامید آثار بسیار ارزشمندی در آن کشف شد.
فعالیت های باستان شناسی در تپه باستانی زیویه از سال 1378 و توسط سیمین لک پور ادامه پیدا کرد و وی نیز حدود 11 فصل در این منطقه فعالیت های باستان شناسی و کاوش خود را ادامه داد در این مدت راه پله های سنگی، فضاهای جانبی و تالار ستون دار که از شاخص ترین بخش های آن است نیز کشف شد.
تالار ستون دار تپه باستانی زیویه دارای 16 ستون در دو ردیف 8 عددی است که پایه ستون ها سنگ و خود ستون ها نیز از خشت بوده اند که متاسفانه هم اکنون از ستون ها هیچگونه اثری باقی نمانده است.
سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی ** انتشار: مجید سلیمانی
7249/9102

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۴۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب رضای انقلاب به بازار نشر راه یافت


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، کتاب رضای انقلاب به زندگی حاج شیخ رضا مطلبی می‌پردازد که نقش موثری در انقلاب اسلامی داشته است..
او روحانی اهل اصفهان است که قبل از انقلاب در محله‌ای آذری‌نشین، به عنوان امام جماعت مسجد فلاح که بعد‌ها به مسجد جامع ابوذر (همان مسجدی که ششم تیر سال ۶۰ واقعه بمب گذاری و حادثه‌ای که برای مقام معظم رهبری در آن اتفاق افتاد) منصوب و مشغول فعالیت شد.
حجت‌الاسلام فخرزاده نویسنده کتاب رضای انقلاب در این کتاب به زندگی روحانی مخلص و یار وفادار انقلاب پرداخته که به گفته خودش همه کارهایش را برای رضای امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی انجام می‌داد.
کتاب رضای انقلاب شامل ۷ فصل از جمله زندگینامه، دوران حیات حوزوی، مبارزات ۱۵ خرداد و منبر‌های حاج شیخ رضا مطلبی تدوین شده است.

دیگر خبرها

  • آخر هفته‌ای با رنگ تنوع،نشاط و تخفیف در بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران
  • ۹۰ درصد کارهای اجرایی کارخانه کاغذ زاگرس انجام شده است
  • تولید ادبیات کودک و نوجوان با مشکل روبروست
  • ناگفته های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید
  • کتاب رضای انقلاب به بازار نشر راه یافت
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • وزارت کشور دور اول انتخابات مجلس تیمی را روانه مشهد کرد
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند