Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-09@02:13:54 GMT

رشد خودروسازی آلمان و سهم ناروشن ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۷۸۸۶۰

رشد خودروسازی آلمان و سهم ناروشن ایران

یک سخنگوی فولکس‌واگن در ماه ژوئیه گذشته اطلاع داد که این کنسرن آلمانی در حال حاضر قصد تولید در ایران را ندارد و این امر را به شرایط بهتری موکول می‌کند.

صنعت خودروسازی آلمان در سال ۲۰۱۷ برای چهارمین سال پیاپی رشد داشت. مهم‌ترین کنسرن‌های آلمان برای همکاری با خودروسازی ایران که در بحرانی شدید فرو رفته است، اعلام آمادگی کرده‌اند، اما همچنان موانع زیادی بر سر راه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت خودروسازی آلمان در سال ٢٠۱٧ برای چهارمین سال پیاپی، رو به رشد بود. روی هم حدود سه و نیم میلیون خودروی تازه شماره‌گذاری شد، که حدود ۲.۷ درصد بیش از یک سال قبل (۲۰۱۶) بود.

طبق آماری که ۴ ژانویه منتشر شد، نزدیک ۵٨ درصد خودروهای فروخته‌شده بنزینی هستند. مطابق همین آمار علاقه آلمانی‌ها به خودروهای دیزلی رو به کاهش است. این هم نشانه توجه عموم به محیط زیست است و هم واکنشی به تقلب‌های فنی کارخانجات خودروسازی.

همکاری با ایران

به دنبال توافق هسته‌ای (برجام) مقام‌های آلمانی از نخستین مسئولانی بودند که از دورانی تازه در روابط با جمهوری اسلامی سخن گفتند و نسبت به گسترش مناسبات اقتصادی با ایران ابراز خوش‌بینی کردند.

فولکس واگن و دایملر، بزرگترین کنسرن‌های خودروسازی آلمان، از جمله صنایعی بودند که ابراز تمایل کردند به بازار خودروسازی ایران وارد شوند و به مدرن‌سازی صنایع خودرو ایران کمک کنند.

پسرفت کیفی و کاهش شدید صادرات صنعت خودروسازی ایران، مسئله آشکاری‌ست که هم در رسانه‌های جمعی و هم در میان کارشناسان مورد بحث است. همه کارشناسان راه برون‌رفت از بحران خودروسازی را در گرو دو امر می‌دانند: یکی مدرن‌سازی صنعت در همکاری با تکنولوژی پیشرفته جهان و دیگری جذب سرمایه خارجی.

برای تحقق این دو هدف گام‌هایی اولیه نیز برداشته شد: برای نمونه در ۴ ژوئیه (برابر ۱۳ تیر امسال) شرکت فولکس‌واگن اعلام کرد که با شرکت خصوصی «ماموت خودروی» ایران قراردادی برای فروش مدل‌های گوناگون، از جمله پاسات و تیگوان، بسته شده است.

شرکت خودروسازی دایملر نیز اعلام کرد که قصد دارد مارک فوسو را با همکاری «ماموت خودرو» در ایران راه‌اندازی کند.

اتاق بازرگانی ایران و آلمان امیدوار بود که این قراردادها به تأسیس کارخانه و تولید خودرو در ایران بینجامد؛ اما این امیدها به زودی نقش بر آب شد.

به گفته امیر علیزاده، معاون رئیس اتاق صنعت و بازرگانی ایران و آلمان، امید داشتیم که حجم مبادلات اقتصادی با آلمان تا سال ۲۰۱۸ به ۶ میلیارد یورو رشد کند و حتی به زودی به سالانه ده میلیارد یورو برسد.

این کارشناس اقتصادی می‌گوید، سطح همکاری‌های صنعتی دو کشور در مقایسه با پیش از برجام و دوران تحریم‌های اقتصادی تا حدودی بهتر شده، اما امیدهای بزرگی که داشتیم برآورده نشده است.

یک سخنگوی فولکس‌واگن در ماه ژوئیه گذشته اطلاع داد که این کنسرن آلمانی در حال حاضر قصد تولید در ایران را ندارد و این امر را به شرایط بهتری موکول می‌کند.

در همین راستا شرکت خودروسازی سیات SEAT اسپانیا اطلاع داد که برخلاف تصمیم‌های اولیه از سرمایه‌گذاری در ایران منصرف شده است. کارخانه سیات که شعبه اسپانیای شرکت خودروسازی فولکس‌واگن آلمان است، اعلام کرد که قصد دارد در زمینه‌هایی مطمئن‌تر سرمایه‌گذاری کند.

باراک اوباما توافق هسته‌ای با ایران را «پیشرفت تاریخی» نامید، اما او به زودی در کاخ سفید جای خود را به دونالد ترامپ داد، که همان توافق را «بدترین توافق تاریخ دیپلماسی امریکا» دانست.

تا کنون موسسات صنعتی و مالی زیادی به خاطر همکاری اقتصادی با ایران خسارت پرداخته و زیان دیده‌اند. با شدت گرفتن لحن ترامپ علیه ایران، و احتمال برگشتن تحریم‌های اقتصادی، ایران مشکل بتواند در غرب شریک اقتصادی مهمی بیابد. به ویژه شرکت‌های کوچک از هر نوع ریسکی در رابطه با ایران خودداری می‌کنند.

به نظر کارشناسان بحران صنایع ایران وجه دیگری از انزوای سیاسی این کشور است، که به ویژه از یک سیاست خارجی غیرسازنده ناشی می‌شود: تا وقتی ایران در لحن خصمانه و تهاجمی خود با غرب تجدیدنظر نکند، نمی‌تواند به روابط محکم اقتصادی و همکاری‌های پایدار صنعتی امیدوار باشد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۸۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در غرفه این شرکت دیدار کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، مجید چگنی در دیدار با محمد حامل گفت: شرکت ملی گاز ایران پروژه‌های متنوعی در حوزه پالایشگاهی در حال اجرا دارد که از این میان می‌توان به ساخت پالایشگاه ایلام اشاره کرد که فاز دوم آن تا نیمه امسال تکمیل می‌شود.

وی همچنین با اشاره به دیگر فعالیت‌های این شرکت، افزود: در دو سال گذشته ۱۳۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز احداث و پنج ایستگاه تقویت فشار گاز راه‌اندازی شده است.

معاون وزیر نفت تأکید کرد: شرکت ملی گاز ایران در دو سال گذشته فعالیت‌های قابل توجهی در حوزه حمایت از مراکز دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است و تلاش کردیم تجهیزات موردنیاز خود را با همکاری این شرکت‌ها تأمین کنیم.

محمد حامل، دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف نیز در این دیدار گفت: ایران در حوزه صادرات گاز با کشور الجزایر، رقابت دارد؛ زیرا الجزایر هم صادرکننده گاز به شمار می‌رود.

وی از برگزاری ورکشاپ تخصصی با محوریت ساخت داخل خبر داد و افزود: این ورکشاپ با همکاری ۲۰ عضو جی‌ائی‌سی‌اف و برخی شرکت‌ها برگزار خواهد شد.

دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف با اشاره به تجربه‌های شرکت ملی گاز ایران در حوزه ساخت داخل، از کارشناسان این شرکت برای برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی دعوت و بیان کرد: توانمندی شرکت ملی گاز ایران در تأمین و تولید تجهیزات از طریق همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان دستاورد بسیار ارزشمندی است و پیشنهاد می‌کنم که این تجربه مدیریتی را در قالب یک دوره آموزشی در اختیار دبیرخانه مجمع قرار دهید؛ زیرا برخی کشورهای عضو مجمع طبق قوانین داخلی‌ خود امکان همکاری با شرکت‌های خارجی برای تأمین برخی کالاهای صنعت گاز را ندارند و چنانچه این تجربه مدیریتی از طریق شما در اختیار دیگر کشورهای عضو مجمع قرار گیرد، آن‌ها نیز می‌توانند دستاوردهای خوبی در صنعت گاز خود داشته باشند. این همکاری مشترک به نفع طرفین خواهد بود.

دیگر خبرها

  • پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با شرکت صنایع تجهیزات نفت تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد
  • دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل
  • برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده
  • همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر
  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت