Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@19:21:13 GMT

کاشمر و هراس از آلودگی هوا!

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۸۲۲۰۵

کاشمر و هراس از آلودگی هوا!

آلودگی هوا همه ما را به یک اندازه تهدید می‌کنند، باید فرهنگ‌سازی را جدی بگیریم و یادمان باشد بادهای وزان در طبیعت باب دل ما در وزش نیستند تا بنا به اراده این یا آن مقام باعث حذف آلودگی هوا از فراز شهر و شهرستان شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کاشمربصیر بر اساس مطالعات صورت گرفته10درصد از مرگ و میرهای موجود در ایران بر اثر آلودگی هوا اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی هوا به عنوان چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته می‌شود. تنها راهکار مهم برای رفع این مشکل، افزایش استانداردها و فرهنگ عمومی مردم برای استفاده بیشتر از وسایل نقلیه عمومی است.

 

افراد بالای 65 سال و زیر پنج سال، حساس‌ترین گروه سنی هستند که در معرض بیماری‌های خطرناک ناشی از آلودگی هوا قرار دارند، بیماران قلبی- عروقی، افراد باردار و افراد چاق نیز از این دسته هستند. زنان دارای حساسیت بیشتری در برابر آلودگی هوا هستند.

 

مرکز کنترل و پایش محیط زیست کشور، موظف است شاخص‌های ذرات معلق هوا و آلاینده‌های جوی را مدام سنجش و رصد کند. در اکثر اوقات مراکز استان‌های تهران(تهران)، آذربایجان غربی(ارومیه)، آذربایجان شرقی(تبریز)، قم(قم)، خوزستان(اهواز)، خراسان رضوی(مشهد) از این منظر دارای وضعیت نامطلوبی هستند. اگر پدیده وزش باد در 15 مرکز استان کشور در جریان باشد شاهد آن خواهیم بود که این شهرها به لطف باد وضعیت بهتری از هفت مرکز استان ذکر شده دارند. از این منظر یاسوج پاک‌ترین مرکز استان کشور است.

 

به نظر شما وضعیت هوای کاشمر از منظر شاخص‌های ذرات معلق هوا و آلاینده‌های جوی چگونه است؟

 

آیا مرکز کنترل و پایش محیط زیست کشور در کاشمر شعبه یا دفتری دارد؟ آیا نهادی یا مرکز پیگیری بحث آلودگی هوا در کاشمر هست؟ به نظر شما کمیت و کیفیت هوای کاشمر چگونه است؟ همه می‌دانیم آلودگی هوا یعنی؛ افزایش میزان گازهای سمی و ذرات ریز جامد و مایع در هوا در غلظت‌هایی که تهدید کننده سلامتی باشند.

 

آیا فرد یا نهاد یا محققانی این مهم را در کاشمر رصد کرده یا می‌کنند؟ شش عامل اصلی ایجاد آلودگی هوا مشتمل بر وسایل نقلیه، کارخانجات صنعتی، دود ناشی از آتش‌سوزی، گرده‌های گیاهان، طوفان‌های شن و ماسه روان و طوفان و گرد و غبار فعالیت آتشفشان‌ها و آتش‌سوزی جنگل می‌باشند.

 

شُکر خدا به ظاهر هیچکدام از این شش عامل در کاشمر حضوری مرئی ندارد. البته همه می‌دانیم وسایل نقلیه در حال افزایش است و کم کم ترافیک به پدیده‌ای قابل لمس در شهرمان تبدیل شده است. هر از گاه شاهدیم چهار راهی به چراغ قرمز مجهز می‌شود. پایش تصویری هم در حال افزایش است. کارخانجات صنعتی هم اگر داریم، لابد محیط زیست با دقتی مثال‌زدنی حواسش به همه موارد زیست محیطی مربوط به آنها هست. از جوار شهرک صنعتی که رد می‌شویم هیچ آلاینده‌ای حواسمان را پرت نمی‌کند. آلاینده‌ای در جوار شهرک صنعتی نیست که باد آنها را به آبادی‌های اطراف و یا شهر هدایت کند!.

 

در سطح شهر هم مشاغل آلاینده‌ای وجود ندارد که باعث آلودگی هوا شود. یقین اگر مشاغلی هم از این دست بوده با هدایت محیط زیست و مدیریت شهری به جایی دیگر منتقل شده است. خشکسالی‌های سالیان متمادی هم کاری کرده است که کشت و زرع وسیع در دیارمان چندان ممکن نیست تا خدای ‏ناکرده آتشی در خرمنی بیفتد و مزرعه‌ای بسوزد. البته مقوله خرده مالکیت و نبود کشت و صنعت‌های مکانیزه هم باعث شده مزرعه بزرگی در دیارمان نباشد که آتشی فرضی در آن باعث آلودگی اطرافش بشود. البته در عرصه منابع طبیعی شاهد نیزارهای وسیع نیستیم که آتشی در نیستان حادث شود و شهر آلوده گردد.

 

طبیعت کاشمر هم خسته از خشکسالی و انواع فرسایش‌هاست و گیاهانش زیاد گرده‌افشانی ندارند تا بادی بوزد و گرده‌ها باعث آلودگی شهر و شهرستان شوند. ولی باید از طوفان‌های شن و ماسه روان واهمه داشت. پدیده بیابان‌زدایی و حرکت شن و ماسه در حافظه تاریخی این شهرستان جایی خاص دارد. در ادواری برای جلوگیری از گسترش شنزارها، جنگل‌های تاغ و گز و گونی ایجاد شده است که خدا کند آتشی در آنها نیفتد و بادی نوزد و شهر و شهرستان آلوده نشود. در جنوب شهر در حاشیه بخشی از این جنگل شاهد دپوی زباله هستیم. یقین این دپو هم حساب شده است و بادی هم در وزش به سمت شهر و آبادی‌های اطراف نیست.

 

کارشناسان تأکید دارند که سهم هر خودروی سواری در ایجاد ترافیک 37 درصد است، به این ترتیب اگر هر یک از شهروندان که با خودروی شخصی تردد می‌کند، حداقل یک یا دو روز از هفته از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند، نقش عمده و مهمی را در کنترل آلودگی هوا و کاهش هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی خواهند داشت. در این راستا شاهد تحرکات خوبی نظیر سه شنبه بدون خودرو، از سوی برخی از مجموعه‌های فعال در عرصه حمایت از محیط زیست و مبارزه با آلودگی هوا هستیم. کاش روزی روزگاری شاهد استفاده مسئولان از دوچرخه و حمل و نقل عمومی برای فرهنگ‌سازی در این راستا باشیم.

 

امید روزی شاهد اهتمام مسئولان دیارمان به مقوله آلودگی هوا به طور جدی باشیم. گاهی زود دیر می‌شود. شاید روزی پدیده ریزگردها به دیارمان برسد! برای آن روز چه تمهیداتی اندیشیده‌ایم؟ از منظر مدیریت بحران به چه میزان آماده مقابله با آتش‏سوزی‌های احتمالی هستیم؟ لابد مسئولان خدوم دیارمان در جریان هستند که 92 درصد بیماری‌های تنفسی و ریوی و 20 درصد بیماری‌های قلبی و عروقی ناشی از آلودگی هواست .یقیناً می‌دانند آلودگی هوا 11برابر آلودگی آب و 16 برابر آلودگی غذا برای انسان خطرناک است. و لابد می‏دانند آلودگی ناشی از تردد یک خودروی شخصی 14 برابر بیش از وسایل نقلیه عمومی است .

 

برای نگارش این یادداشت در موتور جستجوگر گوگل بحث «آلودگی هوای کاشمر» بررسی شد. در بهمن سال 1392 رئیس وقت حفاظت محیط زیست کاشمر گفته بود: « باید برنامه‌های اجرایی در خصوص محیط زیست در اولویت قرار بگیرد و مسئولین قضایی و فرماندار به جهت حمایت در برخورد جدی با صنایع آلاینده اقدامات لازم را صورت دهند. شاید در شهری مثل کاشمر اثرات مستقیم آلودگی هوا در حال حاضر مشاهده نشود، ولی اثرات غیرمستقیم شامل خشکسالی‌های پی‏ در پی، کاهش بارندگی،  گرم شدن هوا، کاهش بارش برف و... به وضوح در شهرستان قابل رؤیت است.»

 

از آن زمان قریب چهار سال می‌گذرد. دی ماه امسال نشانی از زمستان ندارد. به نظر شما خواننده محترم بحث محیط زیست در کاشمر دارای اولویت هست؟ آیا شاهد اثرات مستقیم آلودگی هوا هستیم؟ هر چه هست باید به فکر باشیم. آلودگی هوا همه ما را به یک اندازه تهدید می‌کنند. باید فرهنگ‌سازی را جدی بگیریم. یادمان باشد بادهای وزان در طبیعت باب دل ما در وزش نیستند تا بنا به اراده این یا آن مقام باعث حذف آلودگی هوا از فراز شهر و شهرستان شوند. آمایش کاشمر از منظر مقابله با آلودگی هوا یک ضرورت است. کاش مسئولان علاقمند به توسعه سیاسی به این موضوع هم به طور ویژه توجه کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۲۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت خبری ناسا، با افزایش رویداد‌های آب و هوایی شدید در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی، نیاز به تحقیقات بیشتر درباره شرایط سیاره زمین نیز افزایش یافته است. برای ناسا، تحقیقات آب و هوایی نه تنها شامل انجام مطالعات مربوط به این رویدادها، بلکه همچنین توانمندسازی محققان همه کشور‌های همکار و همسو برای پیشبرد این کار را در بر می‌گیرد. به همین منظور سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا تلاش‌های گسترده‌ای در راستای توسعه هوش مصنوعی انجام می‌دهد که حاصل آن ساخت ابزار قدرتمندی برای دستیابی به اهداف تعریف شده است.

این سازمان سال گذشته با شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام برای ایجاد یک مدل بنیادین از زمین براساس فناوری هوش مصنوعی همکاری کرد؛ این مدل که بر روی مقادیر زیادی از داده‌های هماهنگ شده مهم‌ترین ماهواره‌های زمین‌شناسی ناسا و سازمان فضایی اروپا متمرکز است راه‌حل‌های قابل دسترس و اجرایی را برای مقابله با چالش‌های محیطی فراهم می‌کند؛ شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام، بزرگترین سازمان پژوهش صنعتی در جهان بوده و دارای دوازده آزمایشگاه در شش قاره است.

به گفته دانشمندان، مدل‌های پایه به‌عنوان راه‌حلی عمل می‌کنند که از آن می‌توان مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی را توسعه داد و راه‌حل‌های قدرتمند و کارآمد را ممکن ساخت. مانیل ماسکی، سرپرست علوم داده در دفتر مدیر ارشد داده‌های علمی ناسا (OCSDO) توضیح می‌دهد: مدل‌های بنیادین می‌دانند چه چیز‌هایی در داده‌ها نشان داده می‌شوند و چگونه باید پردازش شوند تا بیشترین خروجی را داشته باشند و بدین شکل است که از آنها می‌توان در ابعاد مختلف استفاده کرد و اثرگذاری آن را وسعت داد.

استفاده از هوش مصنوعی و توسعه آن به عنوان یکی از ابزار‌های کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست، اهمیت بسیاری دارد واز این رو، ناسا با بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی و علم باز، به شکل فعال در این زمینه‌ها ورود کرده است.

یکی از برنامه‌های کلیدی این سازمان، برنامه «هوش مصنوعی برای زمین» (AI for Earth) است که از هوش مصنوعی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. از طریق این برنامه، داده‌هایی مانند داده‌های سنجش از دور و داده‌های جوی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا به صورت تلفیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، ناسا از مدل‌های پیشرفته هواشناسی برای کمک به بررسی و پیشگیری از فاجعه‌های طبیعی مانند سیل و خشکسالی استفاده می‌کند؛ این اطلاعات به جمع‌آوری داده‌های جامع و دقیق و جلوگیری از وقوع حوادث در آینده کمک می‌کند. به علاوه، ناسا با اهمیت دادن به اصول علم باز، امکان دسترسی به داده‌های متقابل و کارآمد جهت تحلیل و بهبود فهم از تاثیرات تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست را فراهم می‌کند. این رویکرد باعث افزایش شفافیت و همکاری بین محققان و متخصصان محیط زیست می‌شود و درواقع تلاش‌های ناسا در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و علم باز برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و ارتقاء محیط زیست باعث ترکیب همه امکانات موجود و بهره‌گیری تمام و کمال از آنها برای رسیدن به اهداف برجسته محیط زیستی می‌شود.

محققان باور دارند، پوشش تمام جنبه‌های علم زمین مستلزم چندین مدل پایه است که بر روی انواع مختلف مجموعه داده‌ها آموزش دیده‌اند. با این حال، دانشمندان این حوزه بر این باورند که مدل‌های آینده ممکن است روزی در یک مدل جامع ترکیب و منجر به شکل‌گیری یک فناوری هوشمند صرف بررسی زمین شوند که تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی بی‌نظیری برای انواع رویداد‌های آب و هوایی و محیطی ارائه می‌کند.

هر چه نوآوری در آینده بیشتر باشد، مدل‌های بنیادی اقلیمی ناسا و آی‌بی‌ام، جهش‌هایی را در علم زمین امکان‌پذیر می‌سازد که هرگز قبلاً و پیش از آن نبوده است. اگرچه ابزار‌های قدرتمند هوش مصنوعی کار محققان را بهبود می‌بخشد، اما تلاش تیم تحقیقاتی برای بهره‌گیری از علم و تبدیل آن به ابزار، فرصت‌های اکتشاف را افزایش می‌دهد و به هر کسی اجازه می‌دهد که راه را برای تحقیقات پیشگامانه برای کمک به مراقبت بهتر از سیاره هموار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند